Categorie archieven: Algemeen

5 Tips voor goede kastverlichting

Kastverlichting

Kastverlichting wordt door mensen vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer, want het is best belangrijk in huis. Veel kasten zijn immers niet of nauwelijks verlicht en dat verhoogt het risico op ongevallen. Zo is het geen goed idee om brandbare spullen op te bergen in een slecht verlichte kast. Hoog tijd om goede kastverlichting aan te schaffen. Bij deze 5 tips om dat op een goede manier te doen!

Waarom kastverlichting in huis onmisbaar is

Misschien heb je onlangs een nieuwe woning gekocht of zit je midden in een verbouwing. Waarschijnlijk heb je een lange takenlijst voor je neus liggen. Het laten plaatsen van goede verlichting mag je echt niet overslaan. Het verhoogt de veiligheid in huis omdat er geen donkere plekken meer zijn. Zo heb je geen slecht verlicht werkblad meer in de keuken en zie je precies wat er allemaal in de kastjes ligt. Wel zo handig.

Goede kastverlichting is belangrijk omdat je dan kunt zien wat er in je kast hangt zonder een stap dichterbij te hoeven doen. Dit is vooral belangrijk als je veel kleding in je kast hebt, want je wilt niet per ongeluk iets omstoten. Bovendien kan goede kastverlichting je helpen om snel en gemakkelijk te vinden wat je zoekt. Dus als je op zoek bent naar een bepaald overhemd of een bepaalde broek, helpt goede kastverlichting je om het snel te vinden.

Goede kastverlichting in de keuken

Een keuken heeft meestal veel kastjes waarin veel spullen zijn opgeborgen. Als je niet goed kunt zien wat er in die kasten staat, wordt het heel moeilijk om te vinden wat u nodig hebt. Zonder goede keukenverlichting is het ook waarschijnlijker dat het voedsel of andere voorwerpen die er zijn opgeslagen, bederven omdat je ze niet kunt zien en daardoor al snel vergeten worden. Goede kastverlichting zorgt ervoor dat al je artikelen goed zichtbaar zijn, zodat koken en maaltijdbereiding veel gemakkelijker worden.

Tip 1 – Houd voldoende afstand tussen armaturen en andere spullen in de kast

Laten we meteen met de deur in huis vallen: het is geen goed idee om halogeenlampen te gebruiken voor het verlichten van een kast. Het klopt dat halogeenlampjes veel licht kunnen produceren. Ze kunnen echter erg heet worden en dit is gevaarlijk wanneer ze in contact komen met brandbare materialen, zoals gordijnen. Hou daarom altijd voldoende afstand tussen armaturen en andere spullen in de kast.

Tip 2 – Gebruik LED-lampen

Maak je gebruik van halogeenlampen? Dan kun je het beste halogeen vervangen door LED. LED lampen produceren minder warmte en zijn daarom een stuk veiliger. LED lampen zijn daarnaast ook zowel efficiënter als voordeliger zijn. Bovendien gebruikt dit type verlichting veel minder energie.

Ter vergelijking: een LED-lamp verbruikt 85 procent minder energie dan een halogeen lamp en zelfs 90 procent minder energie dan een gloeilamp! Tip: gebruik led strips met een zelfklevende achterkant, zodat je ze eenvoudig kunt plaatsen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe creëer je sfeervolle verlichting in de kast?

Goede verlichting transformeert elke ruimte op een positieve manier. De sleutel is om de lampen strategisch te plaatsen en het juiste type licht te kiezen. Wat betreft LED-lampen heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Van de keuken tot de slaapkamer en de inloopkast: je kunt deze energiezuinige lampen werkelijk overal plaatsen. Bovendien kun je er verschillende effecten mee creëren en ook dat is leuk. Gebruik bijvoorbeeld een lintlamp van gemiddelde intensiteit voor een zachte accentgloed. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld licht in de kledingkast wilt hebben. Gebruik dimbare LED strips om de intensiteit van het licht aan te passen. Het type kast en de afwerking ervan bepaalt of je een warme of koele LED-lamp moet gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld ook een slimme LED spot gebruiken om bepaalde voorwerpen uit te lichten

Welke verlichting je ook kiest, zorg ervoor dat deze energiezuinig is en niet te veel warmte produceert. Neem bovendien altijd veiligheidsmaatregelen als je met elektriciteit werkt. Met de juiste verlichting in je kast kun je de ruimte optimaal benutten en een aangename sfeer creëren

Verlichting onder de keukenkastjes

Zoals eerder benoemd is goede verlichting ook heel belangrijk in de keuken. Dit is immers de plek waar je eten bereidt en mogelijk werkt met scherpe messen. Wij raden aan om verlichting onder keukenkastjes te plaatsen, zodat je alles goed kunt zien. En er zijn nog veel meer plekken waar verlichting heel handig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vitrinekast? Misschien ben je wel een trotse verzamelaar. Met een paar mooie spotjes in de kast zie je de spullen die er in liggen veel beter zien.

Tip 3 – Laat een elektricien de verlichting plaatsen

Wie kastverlichting wil aanschaffen moet veiligheid en gemak bovenaan het wensenlijstje hebben staan. Het installeren kan best een ingewikkelde klus zijn. Zodoende raden we aan om bij het kopen of verbouwen van een woning meteen kastverlichting te laten plaatsen door een professionele elektricien. Hij of zij is op de hoogte van allerlei bouwvoorschriften. Het lastige aan oudere woningen is dat ze niet altijd veilig zijn qua verlichting. Je ziet in de kasten vaak standaard gloeilampen, die energieslurpend en gevaarlijk kunnen zijn bij oververhitting. Is dat het geval in jouw woning? Dan is het hoog tijd om de kastverlichting aan te pakken. Ga er echter niet zomaar zelf mee aan de slag, tenzij je verstand van zaken hebt.

Tip 4 – Zorg er voor dat de lamp voldoende bedekt is

Het kan zijn dat oudere armatuur geen deksel of glazen bol heeft. In dat geval dien je hem zo snel mogelijk te vervangen. Ook is het belangrijk dat inloopkasten stopcontacten en verlichting hebben die met schakelaars bediend kunnen worden. Dit vergroot niet alleen het gemak, maar is ook de meest veilige manier van bedienen.

Heb je geen schakelaar rondom de inloopkast? Dan kun je ook een sensor gebruiken. Zo gaat het licht aan wanneer iemand de kamer binnenkomt. Maar let erop dat sommige sensoren niet betrouwbaar werken met LED-verlichting.

Bij het installeren van kastverlichting staat veiligheid altijd voorop. Zorg ervoor dat alle blootliggende bedrading is afgedekt en afgeplakt, en controleer of alle aansluitingen goed vastzitten voordat je de elektriciteit weer inschakelt. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt je ervoor zorgen dat jouw inloopkast altijd helder en veilig is!

Tip 5 – Plaats inbouwverlichting bovenaan de kast

Heb je inbouwverlichting nodig? Plaats het dan aan de bovenkant van de kast, zodat je alle producten die je er hebt opgeslagen goed kunt zien. Voor wie meer licht wil is er eventueel trackverlichting beschikbaar. Die verbindt meerdere armaturen met elkaar en is eenvoudig te bedienen met lichtknopjes. Ideaal voor in jouw ‘walk-in closet’!

Waarom goede verlichting in de kast belangrijk is

Een goed georganiseerde kast is een aanwinst voor elke woning. Je kunt er allerlei spullen, of dat nu kleding of eten is, gemakkelijk in opslaan. En goede verlichting hoort daarbij. Het verhoogt niet alleen de sfeer, maar ook de veiligheid in huis. Hopelijk hebben we met dit artikel duidelijk gemaakt hoe belangrijk verlichting is. Kies voor duurzaamheid met LED-verlichting en gebruik eventueel een dimmer om sfeer te creëren.

Wat is kastverlichting?

Kastverlichting is een type verlichting dat speciaal is ontworpen om de binnenkant van kasten, lades en planken te verlichten. Dit type verlichting wordt vaak gebruikt om een visueel aantrekkelijkere uitstraling te geven aan de kasten, en om de inhoud van de kasten beter te kunnen zien. Er zijn verschillende soorten kastverlichting, waaronder LED-strips, puck-lights, en inbouwlampen.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting is speciaal ontworpen om de binnenkant van kasten te verlichten.
 2. Het gebruik van kastverlichting kan zorgen voor een visueel aantrekkelijkere uitstraling van de kasten.
 3. Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar, waaronder LED-strips, puck-lights en inbouwlampen.
Hoe installeer je kastverlichting?

Het installeren van kastverlichting is over het algemeen vrij eenvoudig en kan meestal worden gedaan zonder professionele hulp. De installatieprocedure kan echter variëren afhankelijk van het type kastverlichting dat wordt gebruikt. Over het algemeen moeten LED-strips aan de binnenkant van de kasten worden bevestigd met behulp van zelfklevende strips. Puck-lights en inbouwlampen kunnen worden geïnstalleerd door gaten te boren in de planken of lades waar de lampen moeten worden geplaatst.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting kan meestal zonder professionele hulp worden geïnstalleerd.
 2. De installatieprocedure varieert afhankelijk van het type kastverlichting dat wordt gebruikt.
 3. LED-strips worden meestal aan de binnenkant van kasten bevestigd met behulp van zelfklevende strips.
Welke soorten kastverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar, waaronder LED-strips, puck-lights en inbouwlampen. LED-strips zijn flexibele strips met LED-lampen erop. Ze kunnen op maat worden geknipt en passen in verschillende kastformaten. Puck-lights zijn kleine ronde lampen die op de planken of lades van de kasten worden geplaatst. Inbouwlampen worden in gaten in de planken of lades geplaatst en zijn vaak minder zichtbaar dan andere soorten kastverlichting.

Belangrijkste informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar.
 2. LED-strips zijn flexibel en op maat te knippen.
 3. Inbouwlampen zijn vaak minder zichtbaar dan andere soorten kastverlichting.
Wat zijn de voordelen van kastverlichting?

Het gebruik van kastverlichting heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere zichtbaarheid van de inhoud van de kasten, waardoor het gemakkelijker wordt om items te vinden. Ten tweede kan het de uitstraling van de kasten verbeteren, waardoor de kamer er stijlvoller en georganiseerder uitziet. Bovendien kan kastverlichting helpen om energie te besparen, omdat het de noodzaak van overheadverlichting kan verminderen.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting verbetert de zichtbaarheid van de inhoud van de kasten.
 2. Het gebruik van kastverlichting kan de uitstraling van de kasten verbeteren.
 3. Kastverlichting kan helpen om energie te besparen.
Wat zijn de beste plekken om kastverlichting te plaatsen?

De beste plekken om kastverlichting te plaatsen, zijn afhankelijk van het type kast en de inhoud ervan. Over het algemeen wordt kastverlichting geplaatst op de planken en lades van de kasten, en soms ook aan de binnenkant van de deuren van de kasten. Bij het plaatsen van kastverlichting is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting de inhoud van de kasten gelijkmatig verlicht, zonder dat er donkere plekken ontstaan.

Belangrijkste informatie:

 1. De beste plekken om kastverlichting te plaatsen zijn afhankelijk van het type kast en de inhoud ervan.
 2. Kastverlichting wordt vaak geplaatst op de planken en lades van de kasten.
 3. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting de inhoud van de kasten gelijkmatig verlicht.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Spaarlamp of LED-lamp: wat is de beste keuze?

Spaarlamp of led lamp

Om de zoveel tijd is de verlichting in huis aan vervanging toe. Spullen gaan immers niet eeuwig mee, ook lampen niet. Het aanbod aan lampen is tegenwoordig echter behoorlijk groot. Moet je nu voor een spaarlamp of een LED lamp kiezen? Een spaarlamp wordt ook wel een compacte fluorescentielamp (CFL) genoemd. Speciaal voor jou hebben wij ons verdiept in energiezuinige lampen. En op basis daarvan geven we een advies. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat zijn CFL en LED?

Consumenten zijn de afgelopen jaren flink aangemoedigd om gloeilampen te vervangen door efficiëntere compacte fluorescentielampen (CFL) of lichtgevende diodelampen (LED). Onder CFL vallen spaarlampen die energiezuinige flueorescentieverlichting met de lichtkwaliteit van ouderwetse gloeilampen. Zuinig én praktisch dus.

LED-lampen zijn een nog geavanceerdere verlichtingstechnologie. Zij produceren licht door met een chip elektrische energie om te zetten in licht. Dit is een veel efficiënter proces dan de gloeidraadmethode die in CFL- en gloeilampen wordt gebruikt. Daarom verbruiken LED-lampen tot 90% minder energie dan traditionele lampen.

Hoe werkt een CFL Lamp?

CFL lampen gebruiken een elektrische stroom tussen twee elektroden aan de uiteinden van een buis gevuld met gas en gecoat met fosfor. Deze coating zet energie om in licht wanneer het de coating raakt. Het duurt drie tot 30 seconden voordat de reactie begint. Daarom is er een vertraging als je je eerste CFL-lamp aanzet.

Hoe werkt een LED-lamp?

LED lampen gebruiken een diode om elektrische energie om te zetten in licht. Dit gebeurt door een elektrische stroom door de diode te laten lopen die fotonen uitzendt, waardoor licht ontstaat. LED’s hebben veel minder elektriciteit nodig dan CFL’s of gloeilampen en gaan aanzienlijk langer mee.

De razendsnelle opmars van LED verlichting

CFL heeft te maken met een geduchte tegenstander op de verlichtingsmarkt: de Light Emitting Diode (LED). Het is een technologie die nog maar net om de hoek komt kijken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, waaronder draadjes en kleine lampjes die je kunt gebruiken als decoratie. Bij deze een aantal bijzondere feitjes over LED-lampen:

 • De energie wordt omgezet in licht in plaats van warmte. Daardoor wordt dit type verlichting nooit warm en kun je het bijvoorbeeld met een gerust hart ophangen bij de kerstboom.
 • Wanneer je LED-lampjes aandoet gaan ze gelijk allemaal aan.
 • Het geeft geen UV straling af.
 • LED-lampen kunnen grotere temperatuurverschillen aan, tussen de -40 en 85 graden.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Wat zijn lumen?

CFL en LED zijn beide technologieën waarbij Lumen wordt gebruikt. Dit betreft de meting en kwaliteit van licht. Eén CFL- of LED-lamp is in staat om dezelfde lumens (helderheid) te produceren, maar ze verschillen in de hoeveelheid energie die nodig is om die helderheid te bereiken.

Wat zijn de verschillen tussen gloeilampen, CFL en LED?

De feitjes over LED-lampen zijn leuk, maar hoe kies je nu verlichting die perfect bij jouw interieur past? Ten eerste moet je begrijpen wat de verschillen zijn tussen gloeilampen, CFL lampen en LED-lampen. Alleen dan kun je een goede en hopelijk duurzame keuze maken. Gloeilampen zijn peervormige of ronde schroeflampen. Hun geschiedenis gaat ver terug, want Thomas Edison vond al in 1879 de kooldraadlamp uit. Compact fluorescerente lampen (CFL) zijn veel jonger en worden meestal gemaakt als cilindrische buis met een lampvoet of voorschakelapparaat.

Hoe zit het met het energieverbruik?

CFL’s werden voor het eerst op de markt gebracht vanwege hun energiebesparing van 25%-35% ten opzichte van traditionele lampen. Maar nu is daar verlichting die nóg zuiniger is: LED. Deze lampen zijn het beste voor slimme verlichting en kunnen worden gebruikt met elk smart home systeem. LED is zeer efficiënt omdat de lampen zeer weinig warmte gebruiken. Dit type verlichting raakt dan ook nooit oververhit en dat is nog veiliger ook.

LED-lampen bieden ontzettend veel voordelen ten opzichte van de oudere technologie. En het is een enorme stap voorwaarts als je het vergelijkt met de gloeilamp. Een gloeilamp gebruikt elektriciteit om door een gloeidraad te gaan, die opwarmt en licht produceert. Warmte is verantwoordelijk voor 95 procent van de energie die verloren gaat, terwijl het licht slechts 5 procent krijgt. Ter vergelijking: LED lampen gebruiken maar liefst 90 procent minder energie in vergelijking met gloeilampen! Bij spaarlampen is dit 60 procent, ook een vrij hoog percentage.

LED-verlichting gaat ook langer mee dan traditionele gloeilampen en CFL’s. LED’s kunnen tot 25.000 uur of meer meegaan; vergeleken met een paar duizend uur voor een gloeilamp en ongeveer 10.000 voor CFL’s. Dat is een zeer aantrekkelijk getal als je rekening houdt met de kosten van vervangende lampen! Bovendien zijn LED-lampen veel duurzamer omdat ze geen breekbare glazen onderdelen hebben die gemakkelijk kunnen breken.

Overal in huis gebruikt

In een ver verleden presteerden CFL’s beter in een staande lamp omdat het lichtbereik toen heel breed was. Een LED werd alleen aangeraden voor efficiënte inbouwverlichting, bijvoorbeeld in het plafond. Die tijden zijn voorbij. In veel huishoudens kom je tegenwoordig overal LED-verlichting tegen. Zo is het ideaal voor spots in badkamers, keukens en kantoren. LED’s worden niet warm en zijn dus veilig voor gebruik in kleine ruimtes zoals kasten. En je kunt er veel energie mee besparen in koelkasten en andere apparaten.

Welke is beter: Spaarlamp of LED lamp?

Beide soorten lampen hebben hun voor- en nadelen. LED’s zijn efficiënter dan CFL’s en produceren meer licht met minder stroomverbruik. Aan de andere kant zijn CFL’s goedkoper, dus al je lampen vervangen door LED’s kan aanvankelijk duur zijn.

Wat de levensduur betreft, kunnen beide verlichtingstechnologieën bij correct gebruik tot 15 jaar meegaan en bieden ze vergelijkbare helderheidsniveaus. Voor CFL is de levensduur 8000 uur, voor een gloeilamp 1200 uur. Dit aantal uren valt in het niet bij de levensduur van een gemiddelde LED-lamp , namelijk tussen de 20.000 en 60.000 uur. Ga er vanuit dat LED-verlichting gemiddeld 35.000 branduren heeft.

Alles bij elkaar genomen, LED-lampen zijn de duidelijke winnaar. LED’s verbruiken minder energie, gaan langer mee en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en maten. Je kunt bijvoorbeeld LED spots en schijnwerpers vinden die allemaal compatibel zijn met bestaande traditionele verlichtingssystemen, maar veel minder stroom verbruiken. Dus als je oude lampen wilt vervangen en op de lange termijn energie wilt besparen, dan is LED zeker uw beste keuze!

Wat zijn spaarlampen?

Spaarlampen zijn een soort energiezuinige verlichting die werken door middel van fluorescentietechnologie. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen, produceren ze licht door gasontlading in een buisje gevuld met een mengsel van edelgassen en een kleine hoeveelheid kwikdamp. De elektrische stroom ioniseert de kwikdamp, waardoor ultraviolet licht wordt uitgestraald dat wordt omgezet in zichtbaar licht door middel van een fluorescerende coating aan de binnenkant van het buisje.

Belangrijkste informatie:

 1. Spaarlampen zijn energiezuinige verlichting die werken door fluorescentietechnologie.
 2. Ze produceren licht door middel van gasontlading in een buisje gevuld met een mengsel van edelgassen en kwikdamp.
 3. De elektrische stroom ioniseert de kwikdamp, waardoor ultraviolet licht wordt uitgestraald dat wordt omgezet in zichtbaar licht door middel van een fluorescerende coating aan de binnenkant van het buisje.
Wat zijn LED-lampen?

LED-lampen zijn verlichtingsapparaten die werken door middel van lichtgevende diodes (LED’s). Deze diodes zijn halfgeleiders die licht uitstralen wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat. LED-lampen zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn en hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze veelzijdiger zijn in gebruik dan andere soorten verlichting.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen werken door middel van lichtgevende diodes (LED’s), die licht uitstralen wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat.
 2. Ze zijn energie-efficiënt en hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen.
 3. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze veelzijdiger zijn in gebruik dan andere soorten verlichting.
Zijn LED-lampen beter dan spaarlampen?

LED-lampen zijn over het algemeen beter dan spaarlampen vanwege verschillende redenen. Ten eerste hebben LED-lampen een veel langere levensduur dan spaarlampen. Ze gaan vaak tot wel 25.000 uur mee, terwijl spaarlampen meestal een levensduur van 10.000 uur hebben. Bovendien zijn LED-lampen veel efficiënter dan spaarlampen als het gaat om het omzetten van energie in licht. Ze gebruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele gloeilampen, terwijl spaarlampen slechts ongeveer 25% zuiniger zijn dan gloeilampen.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen gaan veel langer mee dan spaarlampen.
 2. LED-lampen zijn veel efficiënter in het omzetten van energie in licht dan spaarlampen.
 3. LED-lampen gebruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele gloeilampen, terwijl spaarlampen slechts ongeveer 25% zuiniger zijn dan gloeilampen.
Zijn LED-lampen duurder dan spaarlampen?

LED-lampen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan spaarlampen, maar op de lange termijn zijn ze vaak goedkoper vanwege hun langere levensduur en lagere energieverbruik. Bovendien zijn de prijzen van LED-lampen in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor ze nu betaalbaarder zijn geworden voor consumenten.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan spaarlampen.
 2. Op de lange termijn zijn LED-lampen vaak goedkoper vanwege hun langere levensduur en lagere energieverbruik.
 3. De prijzen van LED-lampen zijn in de afgelopen jaren gedaald, waardoor ze nu betaalbaarder zijn geworden voor consumenten.
Zijn LED-lampen milieuvriendelijker dan spaarlampen?

Beide soorten lampen zijn energiezuiniger dan traditionele gloeilampen, maar LED-lampen worden over het algemeen beschouwd als milieuvriendelijker dan spaarlampen vanwege de afwezigheid van kwik. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik, wat bijdraagt ​​aan de vervuiling van het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgedankt. Bovendien zijn LED-lampen recyclebaar, waardoor ze een duurzamere optie zijn dan spaarlampen.

Geven LED-lampen hetzelfde soort licht als spaarlampen?

Ja, LED-lampen en spaarlampen kunnen hetzelfde soort licht geven, maar er zijn enkele verschillen in de kwaliteit van het licht. LED-lampen hebben over het algemeen een betere kleurweergave dan spaarlampen, wat betekent dat de kleuren van objecten in de kamer er natuurlijker uitzien. Bovendien kunnen LED-lampen in tegenstelling tot spaarlampen vaak gedimd worden zonder de levensduur te beïnvloeden, wat betekent dat je de helderheid van de lamp kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Hoeveel lumen heb je nodig voor een sfeervol interieur?

Hoeveel lumen nodig

Droom je van een mooi en sfeervol interieur? Dan is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de verlichting. Goede verlichting met voldoende lumen zorgt voor meer sfeer in een woning. Jouw interieur ziet er met een paar mooie lampen warm en gezellig uit. Ook fijn: je hebt geen donkere plekjes meer in huis. Wel zo veilig! Maar hoeveel lumen heb je nodig voor een sfeervol interieur? Wij doken met veel plezier in dit onderwerp en zochten het voor je uit.

Wat zijn lumen?

Laten we eerst eens kijken naar de betekenis van het woord ‘lumen’. Kort samengevat is het een eenheid van lichtstroom en wordt gebruikt om te meten hoeveel licht zichtbaar is voor de ogen. Een hogere lumenwaarde betekent dat een lamp helderder is. Je hebt goede verlichting met voldoende lumen nodig om je huis er warm en gezellig uit te laten zien. Met goede verlichting heb je namelijk geen donkere plekken in huis en ishet nog veilig ook!

Wat is het verschil tussen wattage en lumen?

Vroeger was het uitzoeken van verlichting vrij simpel. Je ging naar de winkel en onderzocht de fitting en het wattage. Vervolgens kocht je een lamp die perfect paste bij jouw smaak. Die tijden zijn echter voorbij. Inmiddels zijn we er achter dat het aantal wattage niks zegt over de lichtopbrengst. Wel brengt het aantal wattage het energieverbruik in kaart. Oftewel: hoeveel energie gebruikt een lamp per seconde? Om daar achter te komen kijk je naar het aantal wattage.

Wat is lumenoutput?

Wie nieuwsgierig is naar de lichtopbrengst moet zich verdiepen in het aantal lumen. Misschien ben je de term ‘lumenoutput’ wel eens tegengekomen. Dit betreft de meting van het zichtbare licht dat door een lichtbron wordt uitgestraald. Dit wordt ook wel lichtopbrengst of helderheid genoemd.

Hoeveel lumen nodig

Hoeveel lumen heb je nodig voor een sfeervol interieur?

Hoeveel lumen je nodig hebt voor sfeervolle verlichting verschilt. Je dient eerst het type en de toepassing van de verlichting te bepalen om precies te berekenen hoeveel er nodig is. Over het algemeen is 300 tot 400 lumen per vierkante meter meer dan voldoende om sfeervol licht te creëren. Dit is van toepassing op ruimtes zoals de slaapkamer of bij een lamp boven de salontafel.

Voor functionele verlichting, bijvoorbeeld keuken LED verlichting, is 500 tot 800 lumen per vierkante meter nodig. Heb je een grotere keuken? Dan is 1000 lumen of meer voldoende. Ook voor werkplaatsverlichting heb je voldoende licht nodig, dus kies in dat geval ook voor meer lumen. Maar dit alles hangt wel af van de grootte van de ruimte. Een kort overzicht van het aantal lumen per ruimte in huis:

Keuken: 5000-10.000 lumen
Eetkamer: 3000-6000 lumen
Kantoor: 3000-6000 lumen
Badkamer: 3000-4000 lumen
Slaapkamer: 2000-4000 lumen
Woonkamer: 1500-3000 lumen

Lumen naar Watt omrekenen? Klik hier.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Welke andere factoren bepalen hoeveel lumen je nodig hebt?

Naast het type en de toepassing van de verlichting zijn er nog meer factoren waarmee je heel precies kunt bepalen hoeveel lumen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de grootte, de vorm en de plafondhoogte van een ruimte. Bij een grotere ruimte moet de verlichting bijvoorbeeld helderder zijn. Hou tenslotte rekening met het soort kamer en de activiteiten die erin plaatsvinden. Zo heb je voor een woonkamer en keuken misschien meer lumen nodig dan in de slaapkamer, omdat deze ruimte voornamelijk gebruikt om te slapen.

Inzicht in kleurtemperatuur

Zoek je naar mooie verlichting? Dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleurtemperatuur van verlichtingsarmaturen. Voor het meten van de kleurtemperatuur van een lamp gebruikt men de eenheid ‘Kelvin’. Laten we die voor het gemak ‘K’ noemen. Een lamp met een hogere K-waarde straalt witter en koeler licht uit dan een lamp met een lagere Kelvin-waarde, die gelig licht uitstraalt.

Kleurtemperaturen en verschillende ruimtes: zo zit dat

Een lamp met een hoge Kelvin-waarde geeft meestal een helder, blauwachtig gekleurd licht. Een lagere Kelvin-waarde geeft armaturen een warmere, gelige tint. Inmiddels is wel duidelijk hoe belangrijk het is om de juiste verlichting in een kamer te plaatsen. Hetzelfde geldt voor inzicht in de kleurtemperatuur.

Een armatuur met een hogere temperatuur geeft meer licht dan een armatuur met een lagere temperatuur. Het ideale kleurtemperatuurbereik voor huishoudelijke verlichting ligt tussen 2700K en 3500K. Voor een rustige en ontspannen sfeer in de slaapkamer kun je kiezen voor zacht licht met een kleurtemperatuur van 2700K. In de keuken kun je kiezen voor verlichting van 3000 tot 4000K. Dit geeft je keuken meer energie en maakt het gemakkelijker en bovendien veiliger om er te werken. Voor commerciële, ziekenhuis- en hotelomgevingen zijn kleurtemperaturen hoger dan 3500K gebruikelijk.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat armaturen met hoge kleurtemperaturen niet geschikt zijn voor alle kamers. Je moet het bij warmwitte lampen houden in ruimtes zoals slaapkamers of woonkamers waar je een ontspannen sfeer wilt creëren.

Conclusie: Hoe kies je de juiste verlichting voor een kamer?

Het is best een uitdaging om de juiste verlichting te kiezen. Toch is het heel belangrijk omdat het sfeerbepalend is. Neem er vooral de tijd voor en hou altijd rekening met de helderheid van de lamp. Lumen, wattage en kleurtemperatuur: deze drie termen helpen je de juiste verlichtingsarmaturen te kiezen voor jouw huis.

Uiteindelijk hangt het aantal lumen dat je nodig hebt af van het type en de toepassing van de verlichting, evenals van andere factoren zoals grootte, vorm en plafondhoogte. Inzicht in de kleurtemperatuur is ook essentieel voor het creëren van een sfeer die past bij jouw behoeften. Met de juiste lumen, wattage en kleurtemperatuur in gedachten kun je een mooie en comfortabele leefruimte creëren!

Wat zijn lumen?

Lumen is een maateenheid die gebruikt wordt om de totale hoeveelheid licht uitgedrukt in helderheid van een lichtbron te meten. Het is belangrijk om te weten hoeveel lumen je nodig hebt bij het kiezen van de juiste lichtbron. Hier zijn de drie belangrijkste dingen die je moet weten over lumen:

 • Lumen meten de totale hoeveelheid licht die een lichtbron produceert.
 • Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lichtbron.
 • Lumen zijn anders dan watt, aangezien wattage de hoeveelheid stroom meet die een lichtbron verbruikt en niet de helderheid van het licht.
Hoeveel lumen heb ik nodig?

Het aantal lumen dat je nodig hebt, hangt af van de ruimte waarin de lichtbron zich bevindt en het doel van de verlichting. Hier zijn enkele richtlijnen voor het aantal lumen dat je nodig hebt voor verschillende soorten verlichting:

 • 200-300 lumen voor een nachtlampje
 • 400-500 lumen voor een bureaulamp of leeslamp
 • 700-800 lumen voor algemene verlichting in een kleine ruimte
 • 1000-1500 lumen voor algemene verlichting in een middelgrote ruimte
 • 2000-3000 lumen voor algemene verlichting in een grote ruimte

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts richtlijnen zijn en dat het aantal lumen dat je nodig hebt afhankelijk kan zijn van persoonlijke voorkeuren. Bovendien zijn er andere factoren zoals de kleurtemperatuur van het licht en de verlichtingssterkte die ook van invloed zijn op de keuze van de juiste lichtbron.

Wat is de kleurtemperatuur van licht?

Kleurtemperatuur van licht wordt gemeten in graden Kelvin (K) en verwijst naar de tint van het licht. Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet weten over de kleurtemperatuur van licht:

 • Warm wit licht heeft een kleurtemperatuur van 2700K tot 3000K en zorgt voor een gezellige sfeer.
 • Koel wit licht heeft een kleurtemperatuur van 4000K tot 4500K en wordt vaak gebruikt in kantoren en werkruimtes omdat het een meer alerte en productieve sfeer creëert.
 • Daglicht heeft een kleurtemperatuur van 5000K tot 6500K en wordt gebruikt in ruimtes waar natuurlijk licht belangrijk is, zoals een kantoor met grote ramen.

Bij het kiezen van de juiste lichtbron is het belangrijk om rekening te houden met de kleurtemperatuur van het licht, omdat de kleur van het licht een grote invloed kan hebben op de sfeer en de uitstraling van de ruimte. Overweeg daarom de functie van de ruimte en je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van de kleurtemperatuur van het licht.

Wat is de verlichtingssterkte?

De verlichtingssterkte wordt gemeten in lux (lx) en verwijst naar de hoeveelheid licht die op een oppervlak valt. Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet weten over de verlichtingssterkte:

 • Hoe hoger de verlichtingssterkte, hoe meer licht er op het oppervlak valt.
 • De verlichtingssterkte is afhankelijk van de afstand tussen de lichtbron en het oppervlak.
 • De verlichtingssterkte kan worden beïnvloed door reflecties en schaduwen in de ruimte.

Bij het kiezen van de juiste lichtbron is het belangrijk om rekening te houden met de verlichtingssterkte, omdat dit van invloed kan zijn op de functionaliteit van de ruimte. Overweeg daarom de functie van de ruimte en de gewenste hoeveelheid licht bij het kiezen van de juiste lichtbron.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Halogeen vervangen door LED: dit is wat je moet weten!

halogeen vervangen door led

Als u overweegt om halogeen te vervangen door LED, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, dan is deze blogpost iets voor u. Wij behandelen alles wat u moet weten over de overstap, van de voordelen van LED verlichting tot het kiezen van de juiste lampen voor uw huis. Aan het eind bent u een expert op het gebied van LED verlichting!

Wat zijn halogeenlampen?

Halogeenlampen zijn een type gloeilamp die een halogeengas gebruikt om de levensduur van de gloeidraad te verlengen. Door het halogeengas kan de gloeidraad helderder en heter branden, wat een krachtiger licht oplevert. Dit maakt halogeenlampen echter ook energie-intensiever dan traditionele gloeilampen.

Wat is LED?

LED (light-emitting diode) is een soort halfgeleider die elektriciteit omzet in licht. LED-verlichting is veel efficiënter dan traditionele gloeilampen en verbruikt ongeveer 75% minder energie. LED-lampen gaan ook aanzienlijk langer mee dan gloeilampen, met een levensduur tot 50.000 uur.

LED strips zijn een type LED-licht dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. LED strips zijn flexibel, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in een aantal verschillende omgevingen. LED strips kunnen worden gebruikt om architectuur te accentueren, looppaden te verlichten en zelfs een vleugje stijl toe te voegen aan een huis of kantoor. Zo kunt u LED strips in de badkamer gebruiken, LED verlichting in de keuken of als trapverlichting.

halogeen vervangen door led

Waarom halogeen vervangen door LED?

Er zijn veel redenen om halogeen te vervangen door LED. De meest voor de hand liggende reden is dat LED veel energiezuiniger is dan halogeen, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. LED’s gaan ook veel langer mee dan halogeenlampen – tot 50.000 uur in vergelijking met slechts 2.000 uur voor een halogeenlamp. Dit betekent dat u uw LED strip of LED lamp lang niet zo vaak hoeft te vervangen als halogeenlampen.

Een ander voordeel van LED verlichting is dat deze niet zoveel warmte produceert als andere soorten verlichting. Dit maakt LED verlichting veiliger en comfortabeler om te gebruiken in uw huis. Ten slotte is LED verlichting veelzijdiger dan andere soorten verlichting. U kunt LED’s vinden in verschillende vormen, maten en kleuren om aan uw behoeften te voldoen. Een LED strip bevestigen is daarnaast ook nog eens zeer eenvoudig.

Kosten halogeen versus LED

De aanloopkosten van LED verlichting is vaak hoger dan die van halogeenlampen, maar LED’s gaan veel langer mee, zodat ze op de lange termijn voordeliger zijn. Over een periode van 50.000 uur kost een LED strip u slechts €30. Een halogeenlamp kost u in dezelfde periode €480 – dat is 16 keer zoveel.

Vooral nu de energiekosten oplopen is het zinvol om over te stappen op LED verlichting. U bespaart niet alleen op uw energierekening, maar ook doordat u uw lampen minder vaak hoeft te vervangen. Bekijk hier het verbruik van een LED strip.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe weet ik of ik LED verlichting heb?

De eenvoudigste manier om te zien of een lamp een LED is, is te kijken naar de vorm. LED lampen zijn meestal kleiner dan traditionele gloei- of halogeenlampen. Ze hebben ook vaak een andere vorm, zoals een afgeplatte koepel.

Als u niet zeker weet of een lamp een LED is, kunt u ook op de verpakking kijken. De meeste fabrikanten vermelden duidelijk op de verpakking of een lamp een LED is.

Hoe vind ik de juiste LED om halogeen te vervangen?

Nu u de voordelen kent van het vervangen van halogeen door LED, is het tijd om de juiste LED verlichting voor uw huis te kiezen. Het eerste wat u moet doen is een LED strip vinden met hetzelfde wattage als uw halogeenlamp.

Als u bijvoorbeeld een halogeenlamp van 40 watt hebt, zoek dan een LED strip die ook 40 watt is. Dit zorgt ervoor dat uw LED strip dezelfde hoeveelheid licht produceert als uw halogeenlamp. Raadpleeg ons artikel Lumen naar Watt omrekenen voor meer informatie.

Welke kleurtemperatuur zoek je?

Het volgende waar u rekening mee moet houden is de kleurtemperatuur van de LED strip. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van warm wit (2700K) LED strips tot koud wit (6000K) LED strips.

Warmwitte LED strips zijn qua kleur vergelijkbaar met traditionele gloeilampen en geven een warm, uitnodigend licht. Koudwitte LED strips lijken qua kleur meer op daglicht en geven een helder, vrolijk licht. Als u nog geen kleurtemperatuur heeft gekozen kunt u het beste voor RGB LED verlichting gaan. Zodoende kunt u alle mogelijke kleuren creëren.

Kan ik 12V halogeen vervangen door LED?

Ja, u kunt 12V halogeen vervangen door LED. Zorg er wel voor dat u een LED strip kiest met hetzelfde wattage als uw halogeenlamp. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende wattages, dus het is belangrijk een LED te kiezen die dezelfde hoeveelheid licht produceert als uw halogeenlamp.

Voor meer informatie zie 12 volt LED strips of 24 volt LED strips.

Dimbare halogeenlamp vervangen

Als u dimbare halogeenlampen hebt, moet u deze vervangen door een dimbare LED strip. Dimbare LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleurtemperaturen. Wanneer u een dimbare LED strip kiest, zoek dan een LED strip die compatibel is met uw bestaande dimschakelaar. Deze informatie staat op de verpakking van de LED strip. U kunt deze informatie ook vinden op de productpagina.

Zodra u de juiste LED strip hebt gevonden, volgt u de instructies die bij het product worden geleverd om ervoor te zorgen dat deze goed wordt geïnstalleerd en correct werkt.

Wat zijn de voordelen van het vervangen van halogeen door LED?

LED-verlichting heeft verschillende voordelen ten opzichte van halogeenverlichting. Hieronder staan ​​de drie belangrijkste voordelen:

 1. LED-verlichting gaat veel langer mee dan halogeenverlichting, waardoor u minder vaak lampen hoeft te vervangen. Dit kan uiteindelijk leiden tot kostenbesparingen.
 2. LED-verlichting is energiezuiniger dan halogeenverlichting. Dit komt omdat LED-lampen minder energie nodig hebben om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als halogeenlampen. Door over te stappen op LED-verlichting kunt u dus energie besparen en uw energierekening verlagen.
 3. LED-verlichting is milieuvriendelijker dan halogeenverlichting. LED-lampen bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals kwik, en ze zijn recyclebaar. Bovendien is de levensduur van LED-lampen veel langer dan die van halogeenlampen, wat betekent dat er minder lampen in het milieu terechtkomen.
Kan ik LED-lampen gebruiken om halogeenlampen te vervangen?

Ja, u kunt LED-lampen gebruiken om halogeenlampen te vervangen. U moet echter wel rekening houden met het volgende:

 1. Controleer het type fitting dat uw halogeenlamp gebruikt en zorg ervoor dat u een LED-lamp koopt met dezelfde fitting.
 2. Controleer het wattage van uw halogeenlamp en kies een LED-lamp met een vergelijkbaar wattage. Houd er echter rekening mee dat LED-lampen minder wattage nodig hebben om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als halogeenlampen.
 3. Controleer de kleurtemperatuur van de LED-lamp. Als u wilt dat de LED-lamp dezelfde kleur licht produceert als uw halogeenlamp, moet u een LED-lamp kiezen met dezelfde kleurtemperatuur.
Kan ik dimbare LED-lampen gebruiken om mijn halogeenlampen te vervangen?

Ja, u kunt dimbare LED-lampen gebruiken om uw halogeenlampen te vervangen. U moet er echter rekening mee houden dat u een LED-dimmer nodig hebt om de LED-lampen te kunnen dimmen. Gewone dimmers die zijn ontworpen voor halogeenlampen werken niet goed met LED-lampen. Het is belangrijk om een ​​LED-dimmer te kiezen die geschikt is voor het wattage van uw LED-lampen en die geschikt is voor het type fitting van uw LED-lampen.

Zijn LED-lampen duurder dan halogeenlampen?

Ja, LED-lampen zijn meestal duurder dan halogeenlampen. Dit komt omdat de productiekosten van LED-lampen hoger zijn dan die van halogeenlampen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat LED-lampen veel langer meegaan dan halogeenlampen en energiezuiniger zijn, wat kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn.

Hoeveel geld kan ik besparen door halogeen te vervangen door LED?

De besparingen door het vervangen van halogeen door LED hangen af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid verlichting die u gebruikt en de energieprijzen in uw regio. Over het algemeen kunnen de besparingen echter aanzienlijk zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Als u bijvoorbeeld 10 halogeenlampen van 50 watt vervangt door 10 LED-lampen van 5 watt, kunt u ongeveer €100 per jaar besparen op uw energierekening.
 2. Als u elke week 5 uur halogeenverlichting gebruikt en overstapt op LED-verlichting, kunt u ongeveer €25 per jaar besparen op uw energierekening.
 3. Als u overstapt op LED-verlichting in uw bedrijf of kantoor, kunt u aanzienlijke besparingen realiseren. Een studie toonde aan dat een bedrijf met 200 medewerkers ongeveer €5.000 per jaar kan besparen door over te stappen op LED-verlichting.
Zijn er nadelen aan het vervangen van halogeen door LED?

Er zijn niet veel nadelen aan het vervangen van halogeen door LED. Hier zijn echter enkele dingen om in gedachten te houden:

 1. LED-lampen hebben een hogere initiële kostprijs dan halogeenlampen. Dit kan een obstakel vormen voor sommige mensen, maar het is belangrijk om te onthouden dat LED-lampen op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn.
 2. LED-lampen hebben soms een andere kleurtemperatuur dan halogeenlampen. Dit kan leiden tot een andere sfeer in de kamer. Zorg er daarom voor dat u de juiste kleurtemperatuur kiest bij het vervangen van halogeen door LED.
 3. Sommige mensen houden van de warmte die halogeenverlichting uitstraalt. LED-lampen produceren echter geen warmte, waardoor sommige mensen de voorkeur geven aan halogeenverlichting.
Kan ik mijn oude halogeenlampen recyclen als ik ze vervang door LED-lampen?

Ja, het is belangrijk om uw oude halogeenlampen te recyclen in plaats van ze weg te gooien. Halogeenlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik en andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze op de verkeerde manier worden weggegooid. U kunt uw oude halogeenlampen inleveren bij een speciaal inzamelpunt voor lampen of bij de plaatselijke milieustraat. Recyclen is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook verplicht door de wet.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED verlichting garage, dit moet je weten!

LED verlichting garage

Verlichting in je garage is waarschijnlijk iets wat je over het hoofd ziet als je aan je garage denkt. Zowel je spullen als je auto zijn dingen die je nog steeds moet kunnen zien in het donker. Naast de klassieke verlichting in je huis heb je ook LED verlichting. Dit type verlichting is geschikt voor de meeste garages en komt met zijn voor en-nadelen. Wil je LED verlichting garage? Dit moet je dan absoluut weten.

Waarom is garageverlichting belangrijk?

Zichtbaarheid is het voornaamste antwoord op deze vraag. Alles moet goed en duidelijk zichtbaar zijn in de garage. De kans dat je garage een raam heeft is waarschijnlijk heel klein, al is het maar voor de beveiliging.

Met LED verlichting in je garage kan je evengoed alles zien en heb je direct een overzicht van wat er in de ruimte staat. Wil je in-en uitparkeren in je garage? Dan moet je natuurlijk zien waar je rijdt, niet elk huis heeft voldoende lichtinval rond de garage en zeker niet in de winter. Misschien ben je ook iemand die graag werkt in je garage, dan is verlichting een absolute noodzaak. Naast de gebruikelijke voordelen zijn er ook andere dingen zoals een middel tegen inbrekers, het voorkomen van ongelukken etc.

Er zijn verschillende voordelen aan dit type verlichting. Een ander voordeel, dat ook een belangrijk voordeel is, is dat LED verlichting weinig warmte produceert. Dit betekent dat het veiliger in gebruik is en dichter bij brandbare materialen kan worden geplaatst. Niet onbelangrijk: het verbruik van een LED strip is ook minder dan gewone gloeilampen, dus u bespaart ook op uw energierekening. Ze gaan ook veel langer mee, waardoor u ze minder vaak hoeft te vervangen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Waarom LED verlichting?

We hebben al gesproken over het nut van verlichting, maar waarom LED verlichting? Het antwoordt is vrijvanzelfsprekend. LED verlichting is een goede “all rounder”. Zo is LED verlichting garage gekend om zijn laag verbruik en is een LED strip ideaal als garage verlichting. Wat handig is voor je portefeuille natuurlijk.

Daarnaast is LED verlichting gekenmerkt door het feit dat het ook tegen een stootje kan en dus in het algemeen een langere levensduur heeft. Je kunt natuurlijk ook de gewone verlichting gebruiken, maar die is misschien minder bestand tegen bepaalde activiteiten die je uitvoert in je garage.

Welke LED verlichting in de garage?

Nu je de voordelen weet van LED verlichting, is het ook handig om te weten welke soort verlichting je nodig hebt in je garage. We hebben je misschien al eerder een hint gegeven, maar het is echt belangrijk om te weten waarvoor je je garage voornamelijk gebruikt. Is het enkel om je auto te parkeren? Is het een alternatieve staanplaats voor fietsen en dergelijke? Of gebruik je het voornamelijk als werkplaats of extra opslagruimte.

RGB Led verlichting bijvoorbeeld is een manier om je garage op een sfeervolle manier te verlichten. Het kan je garage in sommige gevallen ook net dat tikkeltje extra geven. Als de sfeer echt niets uitmaak en je geen maatwerk wilt uitvoeren in je garage dan is LED TL verlichting een goed alternatief. Plaats deze in het midden van de garage en elk hoekje van je garage wordt klaarhelder.

52,95

43,76 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

60,95

50,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

181,95

150,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

241,95

199,96 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

201,95

166,90 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

60,95

50,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

41,95

34,67 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

47,95

39,63 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Bekijk RGB LED strips

Bescherming en veiligheid van garage verlichting

Als je nadenkt over de bescherming en beveiliging is het nogmaals van belang dat je weet hoeveel licht je precies nodig hebt. Meer is niet altijd beter. Voordat je aan de slag gaat met garage verlichting kun je het beste eerst een lichtplan maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Er is een enorme variatie aan LED verlichting, de meesten hebben bijvoorbeeld een IP-waarde label (beschermingsgraad), zodat je weet wat je juist wel- en niet mag doen. Bij 123Ledstrips vind vind je ook waterdichte LED strips voor in de garage garage, die beschermt de verlichting tegen vocht en water vanuit elke hoek. Bovendien heeft dit ook het voordeel dat dit je verlichting beschermt tegen eventueel binnendringend stof. Als er af en toe wat brokstukken van wat dan ook rondvliegen in je garage is een klein raster ook niet een noodzakelijk kwaad. LED verlichting blijft robuust en stevig maar je wil toch niet het risico nemen. Zeker als er gewerkt wordt met sensoren is dit een “must have”.

Hoeveel lumen voor garage verlichting?

Elke garage is anders dus er is niet echt een hapklaar antwoordt hierop. Echter voor een garage met één auto is er minimaal nood aan 8400 lumen. Voor 2 auto’s bedraagt dit minstens 12600 lumen. Dit is dan wel weer de benchmark als je echt alles goed wil zien. Ook hier is het belangrijk om te weten wat je exact zal doen in je garage om te weten hoeveel lumen je nodig zal hebben. We hebben dan ook een handige matrix te beschikking voor het omrekenen van Lumen naar Watt.

Wat is LED verlichting en waarom is het geschikt voor een garage?

LED-verlichting is een soort verlichting die gebruik maakt van Light Emitting Diodes (LED’s) om licht uit te stralen. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen gebruiken LED-lampen minder energie en hebben ze een langere levensduur. Dit maakt ze een ideale keuze voor een garage, waar de verlichting vaak lange tijd aan blijft staan en er behoefte is aan helder licht om te werken.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting verbruikt minder energie en gaat langer mee dan traditionele gloeilampen.
 2. LED-verlichting is ideaal voor een garage waar helder licht nodig is om te werken.
 3. LED-verlichting kan helpen bij het besparen van energiekosten op de lange termijn.
Wat zijn de voordelen van LED verlichting voor een garage?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van LED-verlichting in een garage. Het eerste voordeel is dat LED-lampen veel efficiënter zijn dan traditionele gloeilampen en dus minder energie verbruiken. Daarnaast gaat LED-verlichting veel langer mee, waardoor er minder vaak lampen vervangen hoeven te worden. Bovendien biedt LED-verlichting een helder en gelijkmatig licht, wat essentieel is bij het werken aan auto’s of andere voertuigen in de garage.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting is efficiënter en verbruikt minder energie dan traditionele gloeilampen.
 2. LED-verlichting gaat veel langer mee en hoeft dus minder vaak vervangen te worden.
 3. LED-verlichting biedt een helder en gelijkmatig licht dat essentieel is bij het werken aan voertuigen in de garage.
Zijn er verschillende soorten LED-lampen beschikbaar voor garages?

Ja, er zijn verschillende soorten LED-lampen beschikbaar die geschikt zijn voor garages. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp die de juiste kleurtemperatuur heeft en helder genoeg is voor de werkzaamheden die in de garage worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er ook LED-lampen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om te worden gebruikt in vochtige of stoffige omgevingen, zoals een garage.

Belangrijke informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten LED-lampen beschikbaar die geschikt zijn voor garages.
 2. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp met de juiste kleurtemperatuur en helderheid voor de werkzaamheden die in de garage worden uitgevoerd.
 3. Er zijn ook LED-lampen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor vochtige of stoffige omgevingen, zoals een garage.
Kan ik LED-verlichting zelf installeren in mijn garage?

Ja, LED-verlichting is relatief eenvoudig te installeren en kan vaak door de consument zelf worden gedaan. Het is echter wel belangrijk om de juiste stappen te volgen om de installatie veilig en correct uit te voeren. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat de stroomvoorziening is uitgeschakeld voordat de installatie begint. Als u zich niet comfortabel voelt bij het installeren van LED-verlichting in uw garage, kunt u ook een professionele elektricien inhuren om de installatie voor u uit te voeren.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting kan door de consument zelf worden geïnstalleerd, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om de installatie veilig en correct uit te voeren.
 2. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en de stroomvoorziening uit te schakelen voordat u begint met de installatie.
 3. Als u zich niet comfortabel voelt bij het installeren van LED-verlichting in uw garage, kunt u een professionele elektricien inhuren om de installatie voor u uit te voeren.
Hoeveel kost LED-verlichting voor een garage?

De kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren afhankelijk van het type lamp dat u kiest, het aantal lampen dat u nodig heeft en de grootte van uw garage. Over het algemeen zijn LED-lampen duurder in aanschaf dan traditionele gloeilampen, maar ze gaan langer mee en verbruiken minder energie, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen op energiekosten. Gemiddeld kunnen de kosten van LED-verlichting voor een garage variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

Belangrijke informatie:

 1. De kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren afhankelijk van het type lamp dat u kiest, het aantal lampen dat u nodig heeft en de grootte van uw garage.
 2. LED-lampen zijn duurder in aanschaf dan traditionele gloeilampen, maar gaan langer mee en verbruiken minder energie, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen op energiekosten.
 3. De gemiddelde kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED strip kleuren: alles over gekleurde LED strips

LED strip kleuren

LED strips zijn enorm toegenomen in populariteit. Wellicht wil je de televisie voorzien van verlichting door middel van een TV LED strip, sfeer aanbrengen met een LED strip in de slaapkamer of voor een goede lichtbron zorgen met LED verlichting in de keuken. In alle gevallen is een LED strip in kleuren zeker het overwegen waard.

Je moet kunnen vertrouwen op een model van hoge kwaliteit, aangezien de verlichting zowel functioneel als stijlvol moet zijn. Gelukkig is er online meer dan genoeg aanbod als het aankomt op de lengte van de LED strip en de kleur ervan. Hierdoor is de kans erg groot dat je erg snel een geschikte variant voor jouw interieur hebt gevonden.

Beste LED strip kiezen

Wat de beste LED strip is, is van een aantal dingen afhankelijk. Denk hierbij de lengte van de strip, het doel van het gebruik en de ruimte waar je de strip graag terug wilt laten komen. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een helder en wit licht, een warme rode kleur of een koele blauwe kleur? Als je dit helder voor jezelf in kaart hebt gebracht, gaat het zoeken naar de beste strips net even wat makkelijker.

Kun je geen keuze maken? Ga dan voor RGB LED verlichting. Dit type verlichting geeft u het voordeel dat u de kleur op elk moment kunt veranderen. RGB LED strips zijn erg populair en worden op verschillende plaatsen in en om het huis gebruikt. Veel mensen gebruiken dit soort verlichting bijvoorbeeld om een slaapkamer, woonkamer of tuin te versieren.

Ook is het altijd een erg goed idee om van tevoren de ruimte goed op te meten waar je de LED strip terug wilt laten komen. Hierdoor haal je een LED strip in huis die perfect af is gestemd op de door jou gewenste ruimte, zodat je dus ook nooit komt te zitten met veel restmateriaal. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor een kleur die je graag terug wilt laten komen?

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

LED strips in alle kleuren

Vandaag de dag zijn LED strips te verkrijgen in alle kleuren. Ideaal als je bijvoorbeeld een bepaalde accentkleur terug wilt laten komen in de verlichting of graag voor een kleurrijk en speels totaalplaatje zorgt. De LED strips hebben een erg duurzaam karakter en werken daardoor op de lange termijn nog steeds even goed. En dat is wel zo fijn, aangezien je op deze manier het maximale haalt uit je investering.

Toepassingen gekleurde LED strips

Er zijn verschillende soorten toepassingen waar je een LED strip zoal voor kunt gebruiken. Hierdoor komt de strip perfect tot zijn recht in iedere ruimte in huis. Het enige waar je wel op moet letten, is dat je investeert in een kwalitatief goede ledstrip profiel.

Een profiel is erg makkelijk te bevestigen aan een muur en een plafond en is ook nog eens erg aantrekkelijk geprijsd. Hierdoor heb je deze klus binnen de kortste keren uitgevoerd en geniet je dus ook erg snel van het eindresultaat. En dat is natuurlijk wel zo leuk.

22,95

18,97 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

10,95

9,05 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

32,95

27,23 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

42,95

35,50 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Bekijk LED strip profielen

Gekleurde LED strip kleuren voor binnen en buiten

Er zijn altijd wel een aantal plekken in huis waarin de bevestiging van de LED strip net even wat meer aandacht nodig heeft. Denk hierbij aan ruimte zoals de badkamer, de keuken en het toilet. Kies je voor het bevestigen van een LED strip in natte en vochtige ruimtes? Dan is het altijd van cruciaal belang dat je gaat investeren in een waterdichte LED strip.

Ook is een waterdichte LED strip in kleuren een erg goede investering voor het geval dat je de strips buiten gaat bevestigen aan de muur. Je geniet daardoor het hele jaar door van erg veel sfeer in de tuin en je zorgt natuurlijk ook voor het nodige licht in de duisternis. Ook zorgt de waterdichte coating ervoor dat je altijd geniet van een veilige situatie en dat er dus ook geen schade kan ontstaan. Al met al meer dan genoeg redenen om binnenkort een LED strip voor jouw interieur of voor in de tuin in huis te halen.

Kun je op dit moment wel wat advies gebruiken voor het uitzoenen van een LED strip voor in jouw interieur of voor in de tuin? De gespecialiseerde klantenservice denkt altijd graag met je mee en kan je voorzien van een passend advies voor jouw interieur of voor de tuin. Hierdoor is de LED strip altijd helemaal naar wens en plaats je met een goed gevoel een bestelling. 

Wat zijn de verschillende kleuren van LED-strips?

LED-strips zijn beschikbaar in verschillende kleuren, die op maat kunnen worden aangepast. Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren van LED-strips:

 1. Wit – LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende tinten wit. Warm wit (2700K) is geschikt voor een gezellige en ontspannen sfeer, terwijl koud wit (6000K) beter geschikt is voor een heldere en actieve omgeving.
 2. Rood – Rode LED-strips worden vaak gebruikt in auto-interieurs en voor feestelijke gelegenheden. Rood licht kan ook gebruikt worden als achtergrondverlichting en om een bepaalde sfeer te creëren.
 3. Groen – Groene LED-strips zijn ideaal voor plantenliefhebbers. Groen licht is gunstig voor fotosynthese, wat betekent dat het de groei van planten kan bevorderen. Groene LED-strips worden ook gebruikt om een rustgevende sfeer te creëren.

Belangrijkste informatie:

 • LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, rood en groen.
 • Warm wit licht is geschikt voor een gezellige sfeer, terwijl koud wit licht beter geschikt is voor een heldere omgeving.
 • Groene LED-strips zijn gunstig voor plantengroei en kunnen ook een rustgevende sfeer creëren.
Hoe kan ik de kleur van mijn LED-strip veranderen?

Er zijn verschillende manieren om de kleur van LED-strips te veranderen. Hieronder staan enkele van de meest gebruikte methoden:

 1. Afstandsbediening – Veel LED-strips worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je de kleur, helderheid en andere instellingen kunt wijzigen.
 2. Smartphone-app – Sommige LED-strips kunnen worden bediend met een smartphone-app. Dit biedt meer flexibiliteit en controle over de kleuren en instellingen van de LED-strip.
 3. Spraakbediening – Als je slimme verlichting hebt, kun je de kleur van je LED-strip wijzigen met spraakopdrachten. Dit is handig als je je handen vol hebt en de afstandsbediening niet kunt vinden.

Belangrijkste informatie:

 • LED-strips kunnen op verschillende manieren van kleur worden veranderd, waaronder via afstandsbediening, smartphone-app en spraakbediening.
 • Een afstandsbediening wordt vaak meegeleverd bij de LED-strip.
 • Sommige LED-strips kunnen bediend worden met een smartphone-app.
Wat is het verschil tussen RGB en RGBW LED-strips?

RGB LED-strips hebben drie kleuren LED’s (rood, groen en blauw) die kunnen worden gemengd om verschillende kleuren te creëren. RGBW LED-strips daarentegen hebben vier kleuren LED’s (rood, groen, blauw en wit) waarmee je naast alle kleuren die met RGB mogelijk zijn, ook verschillende tinten wit kunt creëren.

Kan ik verschillende kleuren LED-strips combineren?

Ja, je kunt verschillende kleuren LED-strips combineren om een unieke look te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een warm witte LED-strip combineren met een rode LED-strip om een gezellige sfeer te creëren met een vleugje rood. Of je kunt een groene LED-strip combineren met een blauwe LED-strip om een koele, ontspannende sfeer te creëren.

Belangrijkste informatie:

 • Verschillende kleuren LED-strips kunnen worden gecombineerd om een unieke uitstraling te creëren.
 • Het combineren van warm witte LED-strips met gekleurde LED-strips kan een gezellige sfeer creëren.
 • Het combineren van groene en blauwe LED-strips kan een koele, ontspannende sfeer creëren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Philips Hue buitenverlichting aansluiten, dit is wat je moet weten!

Philips Hue buitenverlichting aanslutien

Als je Philips Hue buitenverlichting wilt aansluiten, dan is dit wat je moet weten! Je moet allereerst zorgen dat je een Philips Hue Bridge in huis hebt, dat is de centrale bedieningseenheid voor het Hue-systeem. De bridge maakt verbinding met het wifi-netwerk van je huis en stelt je in staat Philips Hue lampen te bedienen met de Philips Hue-app. Volg de stappen in dit artikel om aan de slag te gaan met Philips Hue buitenverlichting.

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een geweldige manier om wat extra licht toe te voegen aan de buitenkant van je huis. Je kunt Philips Hue-buitenverlichting gebruiken om de beste kenmerken van jouw huis in de verf te zetten, of om gewoon wat extra licht toe te voegen voor de veiligheid.

Met Philips Hue buitenverlichting kun je de kleur en de helderheid van de lampen regelen, en ook schema’s instellen zodat de lampen automatisch aan en uit gaan. Je kunt Philips Hue buitenverlichting ook gebruiken om een unieke look voor uw huis te creëren, of om de sfeer van je overkapping te veranderen. Of je nu op zoek bent naar een subtiel accent of een dramatische verandering, Philips Hue buitenverlichting kan je helpen dat te bereiken.

ℹ️ Philips HUE LED strip »

Waar op letten bij Philips Hue buitenverlichting plaatsen in de tuin?

Na het aanschaffen van een aantal Philips Hue buitenlampen is het (bijna) tijd om ze in de tuin te plaatsen. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het handig om een lichtplan te maken om te bepalen waar je de lampen moet plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het licht van Philips Hue lampen niet zo sterk is als dat van zonlicht, dus het kan zijn dat je meer lampen nodig hebt dan je oorspronkelijk dacht

Wanneer je Philips Hue buitenlampen in je tuin plaatst, moet je zeker zijn van het volgende:

 • Kies een plek waar het licht goed kan komen.
 • Bedenk hoe het licht er zowel van binnen als van buiten je huis uit zal zien.
 • Plaats de lampen op verschillende hoogten om interessante schaduwen en diepte te creëren.
 • Meng verschillende soorten lampen om een unieke look te creëren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Philips Hue als buitenverlichting gebruiken

Er zijn twee soorten Philips Hue buitenverlichting: hoogspanning en laagspanning. Hoogspannings Philips Hue buitenlampen hebben een speciale transformator nodig om te werken, en het is aan te raden om dit alleen door een gekwalificeerde elektricien te laten installeren. Laagspanning Philips Hue buitenverlichting daarentegen kan gemakkelijk door iedereen geïnstalleerd worden

Als je niet zeker weet welk type Philips Hue buitenverlichting je hebt, kijk dan in de documentatie die bij jouw lamp geleverd is, of neem contact op met de klantenservice van Philips. Als je eenmaal weet welk type lamp je hebt, volg je de onderstaande instructies om aan de slag te gaan.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

Philips Hue buitenverlichting aansluiten op laagspanning

Volg de onderstaande stappen voor een veilige installatie, en schakel zo nodig een specialist in. Je kunt ook de extra uitlegvideo hieronder bekijken.

Stap 1: Lichtplan maken

De eerste stap is het maken van een lichtplan voor Philips Hue buitenverlichting. Zo kun je bepalen waar je de lampen moet plaatsen, hoeveel je er nodig hebt, en welk type lamp je moet gebruiken.

Stap 2: Philips Hue aansluiten

Zodra je een lichtplan gemaakt hebt, is het tijd om de Philips Hue buitenlampen te installeren. Als je laagspanningslampen van Philips Hue gebruikt, schroef je de lampen in de contactdozen aan de buitenkant van jouw huis. Zorg ervoor dat de lampen goed vastgeschroefd zijn, zodat ze na verloop van tijd niet losraken

Als je hoogspannings Philips Hue buitenlampen gebruikt, is het verstandig om een erkende elektricien in te huren om de lamp en de transformator te installeren.

Stap 3: Lampen koppelen aan de Hue Bridge

De volgende stap is het aansluiten van de Philips Hue lampen op de Hue Bridge. De Bridge verbindt jouw Philips Hue buitenlampen met je thuisnetwerk. De Hue Bridge wordt via een ethernetkabel op de router aangesloten en kan in een stopcontact worden gestoken. Om er zeker van te zijn dat de Philips Hue lampen goed werken, moet je ervoor zorgen dat de stroom ingeschakeld is en dat de app op je smartphone gedownload is.

Nadat je op de knop van de Bridge hebt gedrukt, verschijnt hij in de app. Vervolgens stel je de lampen naar wens in door kleuren en lichtintensiteiten te kiezen. Als de lampen niet verschijnen, ga dan naar “instellingen” en voeg een lamp toe onder “mijn lichten”.

Hue buitensensor

De Philips Hue buitensensor kan overal in de tuin geplaatst worden. Hij werkt op batterijen en doet automatisch de lichten aan als het donker wordt en als u thuiskomt. De Hue buitensensor heeft ook een ingebouwde lichtsensor die de hoeveelheid daglicht meet. Met die informatie kan de sensor de lichtopbrengst van de lampen aanpassen, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Om de Philips Hue buitensensor te installeren, schroeft u hem in een stopcontact of gebruikt u het kleefkussentje om hem op een muur te plakken. Volg dan de instructies in de app om hem op uw Bridge aan te sluiten.

Waar moet ik verder nog op letten bij gebruik buitenverlichting?

Houd zeker rekening met het volgende wanneer je buitenverlichting gebruikt:

 • Het type lamp dat je nodig hebt (hoogspanning of laagspanning).
 • Het aantal lampen dat je nodig hebt.
 • De plaats van de lampen.
 • De lichtintensiteit (helderheid).
 • De kleur van het licht.

Je moet ook bedenken hoe je de Philips Hue buitenlampen wilt bedienen. Er zijn verschillende opties, waaronder:

 • De Philips Hue app
 • Een stemassistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa
 • Philips Hue buitensensor

Tot slot is het belangrijk op te merken dat Philips Hue buitenlampen niet allemaal waterdicht zijn. Bekijk dus goed de IP-waarde voordat je een buitenlamp aanschaft.

ℹ️ LED lichtslang voor buiten »

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een reeks slimme verlichtingsproducten voor gebruik buitenshuis. Met deze verlichting kunt u de sfeer van uw tuin of terras aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten. Philips Hue buitenverlichting wordt bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen voor gebruik buitenshuis en is waterdicht.
 2. Het kan worden bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten.
 3. Met Philips Hue buitenverlichting kunt u de sfeer van uw buitenruimte aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten.
Hoe installeer ik Philips Hue buitenverlichting?

Het installeren van Philips Hue buitenverlichting is relatief eenvoudig en kan worden gedaan zonder professionele hulp. Het volgen van enkele eenvoudige stappen kan u helpen de verlichting snel en gemakkelijk te installeren.

Belangrijke informatie:

 1. Begin met het kiezen van de juiste verlichting voor uw behoeften en zorg ervoor dat u alle benodigde onderdelen heeft.
 2. Plaats de verlichting op de gewenste locatie en sluit deze aan op de stroomvoorziening.
 3. Gebruik de Philips Hue-app om uw verlichting in te stellen en te bedienen.
Hoe verbind ik Philips Hue buitenverlichting met mijn Philips Hue-systeem?

Als u al Philips Hue-verlichting binnenshuis heeft, is het eenvoudig om Philips Hue buitenverlichting toe te voegen aan uw bestaande Philips Hue-systeem. U kunt dit doen via de Philips Hue-app en het verbinden van de verlichting met uw Hue-brug.

Belangrijke informatie:

 1. Zorg ervoor dat uw Philips Hue-brug is verbonden met uw Wi-Fi-netwerk.
 2. Volg de instructies in de Philips Hue-app om nieuwe verlichting toe te voegen.
 3. Zodra de nieuwe verlichting is toegevoegd aan uw systeem, kunt u deze bedienen via de Philips Hue-app en integreren met andere slimme apparaten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting bedienen als ik niet thuis ben?

Ja, met de Philips Hue-app kunt u uw buitenverlichting bedienen, zelfs als u niet thuis bent. Zolang uw telefoon is verbonden met het internet, kunt u de verlichting in- en uitschakelen, helderheidsniveaus aanpassen en kleuren veranderen.

Belangrijke informatie:

 1. U moet een internetverbinding hebben om uw verlichting op afstand te bedienen.
 2. U kunt uw Philips Hue buitenverlichting integreren met andere slimme apparaten, zodat u deze via spraakopdrachten kunt bedienen.
 3. Met de geofencing-functie van Philips Hue kunt u uw verlichting automatisch inschakelen wanneer u bijna thuis bent.
Zijn er speciale functies beschikbaar voor Philips Hue buitenverlichting?

Ja, Philips Hue buitenverlichting biedt verschillende speciale functies die het gebruik ervan nog handiger maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn bewegingssensoren, geofencing en integratie met slimme assistenten.

Belangrijke informatie:

 1. Bewegingssensoren kunnen worden gebruikt om uw verlichting automatisch in te schakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
 2. Geofencing stelt u in staat om uw verlichting automatisch in- of uit te schakelen wanneer u uw huis verlaat of thuiskomt.
 3. Met de integratie van slimme assistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant, kunt u uw verlichting bedienen via spraakopdrachten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting dimmen?

Ja, u kunt Philips Hue buitenverlichting dimmen om de helderheid van uw verlichting aan te passen aan uw behoeften. U kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten als u de verlichting hebt geïntegreerd met een slimme assistent.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen om te worden gedimd en u kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten.
 2. Dimmen kan helpen om de sfeer van uw buitenruimte aan te passen en energie te besparen.
 3. Sommige Philips Hue buitenverlichting heeft ook kleurinstellingen, waarmee u de kleur van uw verlichting kunt aanpassen om de sfeer verder te verbeteren.

Ruim assortiment Philips Hue LED strips

Bekijk snel het assortiment Philips Hue LED strips

Hoe werken LED strips? Dit moet je weten!

Hoe werken LED strips

LED strips zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Ze worden gebruikt in allerlei toepassingen, van accentverlichting tot verlichting onder een kastje. Maar hoe werken LED strips? In dit artikel leggen we uit hoe LED strips werken en hoe je ze kunt gebruiken om mooie verlichting in je huis te maken.

Wat zijn LED strips?

LED strips bestaan uit kleine LED lampjes die op een soepele strip van kunststof gemonteerd zijn. De strips kunnen op maat geknipt worden, zodat ze in allerlei toepassingen gebruikt kunnen worden. LED strips worden gevoed door gelijkstroom met een laag voltage, waardoor ze veilig in woningen gebruikt kunnen worden.

LED strips geven een helder, gelijkmatig licht dat perfect is voor accentverlichting of taakverlichting. Het licht van LED strips is zeer gericht, zodat het niet dezelfde gloed geeft als traditionele gloeilampen. Dit maakt LED strips tot een ideale keuze voor verlichting onder kasten, want het licht wordt gericht waar je het nodig hebt zonder veel verblinding te veroorzaken.

LED strips zijn er in verschillende kleuren. De meest populaire kleuren zijn warm wit en koel wit, maar je kunt ook strips vinden die geel, groen, blauw en rood licht uitstralen. Je kunt zelfs meerkleurige LED strips vinden die een breed scala aan kleuren kunnen weergeven.

Hoe werken LED strips

Hoe werkt een LED strip?

Een LED Strip is een flexibel lint van kunststof met kleine LED lampjes eraan. Ze worden gebruikt om indirect licht te creëren. Denk b.v. aan verlichting in een plafond, achter een spiegel of onder de gootsteen. LED strips zijn erg populair vanwege hun hoge lichtopbrengst, lage energieverbruik en de sfeer die je ermee kunt scheppen. De strips zijn er in allerlei vormen en maten en die bespreken we in dit blog.

LED’s zijn kleine, stevige gloeilampjes die heel efficiënt zijn. Ze gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen en verbruiken veel minder energie. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in stripverlichting. De stroken zelf zijn gemaakt van een soort plastic dat PVC heet. Dit is een soort materiaal dat soepel, duurzaam en gemakkelijk te bewerken is. De LED lampjes zijn op deze strip gemonteerd en worden op hun plaats gehouden door een soort kleefstof.

Langs de strips lopen meestal twee stroomdraden. Deze leveren de stroom aan de LED’s. De stroken kunnen op maat geknipt worden, zodat je er zo veel of zo weinig van kunt gebruiken als je nodig hebt.

ℹ️ LED strip verbruik »

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe moet je LED strips aansluiten?

De aansluiting van LED strips is vrij eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is de voeding op de LED strip aansluiten. Daarvoor moet je een adapter gebruiken die hetzelfde voltage heeft als de LED strip. Je kunt dan het andere uiteinde van de adapter op een stopcontact of een andere stroombron aansluiten.

Het volgende wat je moet doen is de aardedraad op een metalen oppervlak aansluiten. Dit zal helpen om eventuele warmte die door de LED’s wordt opgewekt af te voeren. Tenslotte kun je ritssluitingen of een ander soort bevestigingsmiddel gebruiken om de LED strip op zijn plaats te bevestigen.

ℹ️ Meerdere LED strips aansluiten »

Wat zijn enkele van de voordelen van het gebruik van LED strips?

LED strips bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele lichtbronnen. Ze zijn veel energiezuiniger, wat betekent dat ze goedkoper in gebruik. Bovendien produceren ze heel weinig warmte, zodat ze veiliger zijn om rond kinderen en huisdieren te gebruiken. Tenslotte zijn LED strips zeer veelzijdig en kunnen ze in allerlei omgevingen gebruikt worden, zowel binnen als buiten.

Hoe plak je LED strips op?

Begin met te zorgen dat het oppervlak waarop je je LED strip monteert schoon, droog en vetvrij is. Test vervolgens de werking van je LED strip en je controller. Als alles naar behoren werkt, meet je de lengte van je LED strip en knip hem op maat.

Verwijder nu de beschermfolie van het plakband op de achterkant van de LED strip. Plak de LED strip op zijn plaats en druk hem stevig aan. Als je geen plakband gebruikt, moet je een ander soort bevestigingsmiddel gebruiken om de LED strip op zijn plaats te bevestigen.

ℹ️ LED strip bevestigen »

Welke adapter voor LED strips?

Niet alle LED strips zijn hetzelfde. Bovendien zijn er verschillende soorten LED strips voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk om de juiste voor je behoeften te kiezen om het meeste uit je LED strip te halen.

 • Let op dat je een 12V adapter kiest voor 12V LED strips en andere verlichting, en een 24V adapter voor 24V LED strips en verlichting.
 • Controleer het wattage van de adapter. Het vermogen moet groter zijn dan of gelijk aan het vermogen van de LED strip.
 • Kijk je of de adapter compatibel is met de soort LED strip die je gebruikt. Sommige adapters zijn alleen compatibel met bepaalde soorten LED strips.

ℹ️ LED strip voeding 12 of 24 volt »

Wat zijn LED-strips?

LED-strips zijn flexibele strips die zijn uitgerust met LED-lampjes. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op allerlei oppervlakken. LED-strips worden veel gebruikt als decoratieve verlichting in huis, maar ook in de commerciële sector worden ze vaak toegepast voor reclame- en belichtingsdoeleinden.
Belangrijke informatie:

 1. LED-strips zijn flexibele strips met LED-lampjes
 2. Verkrijgbaar in verschillende lengtes
 3. Veel gebruikt voor decoratieve verlichting
Waarom kiezen voor LED-strips?

Er zijn verschillende redenen waarom LED-strips een populaire keuze zijn als verlichtingsoplossing. Ten eerste zijn ze zeer energiezuinig en gaan ze veel langer mee dan traditionele gloei- of halogeenlampen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen ze worden gedimd om de gewenste sfeer te creëren. LED-strips zijn ook veilig in gebruik omdat ze weinig warmte produceren en geen gevaarlijke chemicaliën bevatten.
Belangrijke informatie:

 1. Energiezuinig en duurzaam
 2. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en dimbaar
 3. Veilig in gebruik
Hoe installeer ik LED-strips?

Het installeren van LED-strips is relatief eenvoudig en kan zonder professionele hulp worden gedaan. Het eerste wat je moet doen is bepalen waar je de strips wilt installeren en hoe lang de strips moeten zijn. Vervolgens moet je de juiste adapter en controller kiezen en deze aansluiten op de strips. Als de strips eenmaal zijn aangesloten, kun je ze op hun plaats plakken met behulp van de zelfklevende achterkant.
Belangrijke informatie:

 1. Bepaal waar de strips moeten worden geïnstalleerd en hoe lang ze moeten zijn
 2. Kies de juiste adapter en controller
 3. Plak de strips op hun plaats met de zelfklevende achterkant
Hoe gebruik ik een LED-strip controller?

Een LED-strip controller is een apparaat waarmee je de kleur, helderheid en effecten van de LED-strips kunt aanpassen. De meeste controllers hebben verschillende knoppen en opties, waarmee je de verlichting kunt bedienen. Om de controller te gebruiken, sluit je deze aan op de strips en gebruik je de knoppen om de gewenste instellingen te selecteren.
Belangrijke informatie:

 1. Een controller stelt je in staat om de kleur, helderheid en effecten aan te passen
 2. Controllers hebben verschillende knoppen en opties
 3. Sluit de controller aan op de strips en gebruik de knoppen om de instellingen te selecteren
Hoe onderhoud ik mijn LED-strips?

Om ervoor te zorgen dat je LED-strip szo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is ervoor zorgen dat ze schoon blijven. Dit kun je doen door de strips voorzichtig af te nemen met een zachte doek of een plumeau. Als er vuil of stof tussen de LED-lampjes zit, kun je een klein kwastje gebruiken om dit voorzichtig weg te vegen. Daarnaast is het belangrijk om de strips niet te buigen of te knikken, omdat dit de LED-lampjes kan beschadigen. Tot slot is het verstandig om de strips uit te schakelen als je ze niet gebruikt, om de levensduur te verlengen.

Belangrijke informatie:

 1. Houd de LED-strips schoon door ze af te nemen met een zachte doek of plumeau
 2. Gebruik een kwastje om vuil of stof tussen de LED-lampjes weg te vegen
 3. Buig of knik de strips niet om beschadiging van de LED-lampjes te voorkomen
 4. Schakel de strips uit als je ze niet gebruikt, om de levensduur te verlengen

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Wat is Zigbee en hoe werkt het? Dit is wat je moet weten!

Zigbee

Slimme producten worden steeds populairder naarmate mensen manieren zoeken om hun huizen efficiënter en handiger te maken. Veel van deze producten gebruiken Zigbee technologie, wat een draadloos netwerkprotocol is dat apparaten helpt met elkaar te communiceren – maar wat is Zigbee en hoe werkt het? Laten we eens wat dieper ingaan op Zigbee en hoe het werkt.

Wat is Zigbee?

Zigbee is een laag-vermogen, draadloze netwerkstandaard die in veel producten voor slim wonen gebruikt wordt. Het werkt in de 2.4 GHz frequentieband en kan gebruikt worden om netwerken van apparaten te maken die draadloos met elkaar kunnen communiceren. Met Zigbee uitgeruste apparaten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, zoals het regelen van verlichting, het controleren van energieverbruik, en het bieden van beveiligingsfuncties.

Een van de voordelen van Zigbee is dat het ontworpen is om laag-goedkope, energiezuinige netwerken voor toestellen die geen grote hoeveelheden gegevens hoeven door te geven. Dit maakt het zeer geschikt voor gebruik in toestellen die op batterijen werken, zoals deursloten en veiligheidssensoren.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

Wat is Zigbee

Hoe werkt Zigbee?

Zigbee werkt in de vergunningsvrije 2.4 GHz frequentieband en maakt gebruik van direct sequence spread spectrum (DSSS) technologie. Apparaten die Zigbee gebruiken communiceren met elkaar via een mesh netwerk topologie. Dit betekent dat elk apparaat als repeater kan fungeren voor andere apparaten in het netwerk, waardoor signalen over grote afstanden kunnen worden uitgebreid. De mesh topologie biedt ook redundante paden voor gegevens, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

Zigbee lampen WiFi lampen

Een mesh-netwerk

Zigbee is dus een communicatieprotocol waarmee producten met elkaar kunnen communiceren, en die communicatie kan twee kanten op gaan; de apparaten bevestigen de commando’s die ze krijgen. Zigbee maakt daarbij gebruik van een mesh netwerk. Dit betekent dat elk Zigbee apparaat verbonden is met minstens twee andere Zigbee apparaten. Op deze manier heb je altijd een stabiele verbinding en kun je het bereik van je netwerk gemakkelijk uitbreiden. Als een van de Zigbee sensoren of apparaten in je netwerk uitvalt, dan kunnen de andere sensoren of apparaten gewoon blijven werken.

Zigbee is een ideale technologie voor toepassingen die een laag stroomverbruik, betrouwbare gegevensoverdracht, flexibiliteit en schaalbaarheid vereisen. Voorbeelden van toepassingen die Zigbee gebruiken zijn afstandsbedieningen, energiebeheersystemen, beveiligingssystemen, lichtregeling en industriële automatisering.

Wat zijn de voordelen van Zigbee?

Een groot voordeel van Zigbee is dus het mesh-netwerk. Wat dit betekent is dat elk apparaat in het netwerk met elkaar verbonden is. Als één apparaat uitvalt, kunnen de andere het gewoon overnemen en het netwerk draaiende houden.

Nog een groot voordeel van Zigbee is het lage stroomverbruik. Dit maakt het ideaal voor toepassingen die lange tijd moeten werken zonder al te veel stroom te verbruiken.

Tenslotte is Zigbee zeer schaalbaar. Dit betekent dat je gemakkelijk meer apparaten aan je netwerk kunt toevoegen naarmate je ze nodig hebt. En omdat Zigbee mesh netwerken gebruikt, zullen deze nieuwe apparaten zonder problemen met alle andere apparaten in je netwerk kunnen communiceren.

ℹ️ Slimme verlichting »

Zigbee lampen WiFi lampen

Wat zijn de nadelen van Zigbee?

Een nadeel van Zigbee is dat je producten niet rechtstreeks met je telefoon, tablet of router kan verbinden. Zigbee producten zijn niet compatibel met de standaard en hebben geen antenne om het signaal te ontvangen of te verzenden. Een hub zoals de Philips Hue Bridge of de IKEA Trådfri Gateway is nodig om al deze producten met elkaar te laten communiceren.

Een ander nadeel van Zigbee is dat het niet zo snel is als sommige van de andere draadloze protocollen die er zijn. Dit kan een probleem zijn als je Zigbee wilt gebruiken voor toepassingen waarbij veel gegevens snel moeten worden overgebracht.

Tenslotte heeft Zigbee een relatief klein bereik in vergelijking met sommige andere draadloze protocollen. Dit betekent dat je misschien extra apparaten (repeaters genoemd) aan je netwerk moet toevoegen om het bereik te vergroten.

46,95

38,80 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

29,95

24,75 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

164,95

136,32 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

27,95

23,10 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

47,50

39,26 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

60,95

50,37 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

76,95

63,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

83,95

69,38 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Welke merken werken met Zigbee?

Er werken inmiddels al veel merken met Zigbee, waaronder Philips Hue, IKEA, Belkin WeMo, en Samsung SmartThings. Zigbee is ook de standaard voor verschillende smart home platforms, waaronder Amazon Echo Plus, Google Nest, en Apple HomeKit. Als je op zoek bent om wat slimme apparaten aan je huis toe te voegen, kijk dan zeker of ze Zigbee gebruiken voor je een aankoop doet.

ℹ️ Philips Hue »

Wat is het verschil tussen Zigbee en WiFi?

Zigbee is vergelijkbaar op WiFi in die zin dat het een mesh netwerk gebruikt om apparaten met elkaar te verbinden. Het belangrijkste verschil is echter dat Zigbee speciaal ontworpen is voor apparaten met een laag vermogen, terwijl WiFi bedoeld is voor apparaten met een hoog vermogen, zoals laptops en smartphones. Zigbee is ook meestal goedkoper te implementeren dan WiFi.

ℹ️ WiFi LED lamp »

Waaruit bestaat een Zigbee netwerk?

Een Zigbee-netwerk wordt ook wel thuisnetwerk (HAN) of Personal Area Netwerk (PAN) genoemd. Het netwerk bestaat uit een coördinator, een of meer eindtoestellen, en een of meer routers. De coördinator is verantwoordelijk voor de interne werking van het netwerk en zet een netwerk op met een bepaalde PAN identifier. Routers worden gebruikt om verschillende delen van het netwerk met elkaar te verbinden, terwijl eindtoestellen meestal apparaten met een laag vermogen zijn die met de coördinator of de router communiceren.

Zigbee lampen WiFi lampen

Is Zigbee een open protocol?

Ja, Zigbee is een open protocol, wat betekent dat fabrikanten die Zigbee in hun producten integreren hun eigen aanpassingen aan de software kunnen doen. Dit kan als een voordeel worden gezien omdat ZigBee op grote schaal kan worden ingezet en gebruikt, maar dit kan ook betekenen dat niet elk ZigBee apparaat (volledig) kan communiceren met een ander Zigbee apparaat.

Een voorbeeld is dat Zigbee verlichting vaak zonder problemen met andere Zigbee verlichting kan communiceren, maar het is moeilijker voor accessoires in een Zigbee netwerk om met elkaar te communiceren. Dit kan komen doordat de software speciaal voor dat product gemaakt is, en dus misschien niet compatibel is met andere apparaten.

ℹ️ Draadloze verlichting op batterijen »

Wat zijn enkele veel voorkomende Zigbee apparaten?

Er zijn veel verschillende soorten Zigbee apparaten, maar enkele van de meest voorkomende zijn:

 • ZigBee coördinator (ZC): De coördinator is de wortel van de netwerktak. Per netwerk is er één ZigBee coördinator die verantwoordelijk is voor de interne werking van het netwerk. De coördinator zet een netwerk op met een gegeven PAN identifier.
 • ZigBee Router (ZR): De router is onderdeel van het netwerk en kan ook gebruikt worden voor coördinatie.
 • Zigbee End Device (ZED): Eindtoestellen zijn meestal laag-vermogen apparaten die met de coördinator of router communiceren. Voorbeelden van eindtoestellen zijn gloeilampen, deursloten, en thermostaten.
Wat is Zigbee?

Zigbee is een draadloos communicatieprotocol dat is ontworpen om apparaten op korte afstand met elkaar te laten communiceren. Het protocol is ontworpen voor het Internet of Things (IoT) en wordt vaak gebruikt voor slimme huishoudelijke apparaten en domotica-oplossingen.

Belangrijke informatie over Zigbee:

 • Zigbee is een draadloos communicatieprotocol.
 • Zigbee is ontworpen voor IoT-apparaten.
 • Zigbee wordt vaak gebruikt in slimme huishoudelijke apparaten en domotica-oplossingen.
Hoe werkt Zigbee?

Zigbee maakt gebruik van radiosignalen om apparaten met elkaar te laten communiceren. Het protocol maakt gebruik van een mesh-netwerkstructuur, waarbij elk apparaat fungeert als een router die signalen naar andere apparaten kan doorsturen. Dit betekent dat zelfs als een apparaat buiten bereik is van het hoofdapparaat, het nog steeds kan communiceren met andere apparaten in het netwerk.

Belangrijke informatie over hoe Zigbee werkt:

 • Zigbee maakt gebruik van radiosignalen om apparaten met elkaar te laten communiceren.
 • Zigbee gebruikt een mesh-netwerkstructuur.
 • Elk apparaat fungeert als een router die signalen naar andere apparaten kan doorsturen.
Wat zijn de voordelen van Zigbee?

Zigbee biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere draadloze communicatieprotocollen. Zo is het energieverbruik van Zigbee-apparaten laag, waardoor ze lange tijd op batterijen kunnen werken. Ook is de communicatie tussen apparaten efficiënter en betrouwbaarder dankzij de mesh-netwerkarchitectuur. Daarnaast is Zigbee een open standaard, wat betekent dat het door verschillende fabrikanten kan worden gebruikt en dat er veel apparaten beschikbaar zijn die compatibel zijn met het protocol.

Belangrijke informatie:

 1. Laag energieverbruik van Zigbee-apparaten.
 2. Communicatie tussen apparaten is efficiënter en betrouwbaarder.
 3. Zigbee is een open standaard en er zijn veel compatibele apparaten beschikbaar.
Wat zijn de toepassingen van Zigbee?

Zigbee wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder smart homes, smart cities, industriële automatisering, gezondheidszorg en beveiliging. In een smart home kan Zigbee bijvoorbeeld worden gebruikt om slimme thermostaten, verlichting en beveiligingscamera’s met elkaar te verbinden. In een smart city kan Zigbee worden gebruikt voor slimme straatverlichting, parkeerplaatsbeheer en verkeersregeling.

Belangrijke informatie:

 1. Zigbee wordt gebruikt in smart homes, smart cities, industriële automatisering, gezondheidszorg en beveiliging.
 2. Zigbee kan worden gebruikt om slimme thermostaten, verlichting en beveiligingscamera’s met elkaar te verbinden in een smart home.
 3. Zigbee kan worden gebruikt voor slimme straatverlichting, parkeerplaatsbeheer en verkeersregeling in een smart city.
Hoe veilig is Zigbee?

Zigbee maakt gebruik van beveiligingsmaatregelen om de communicatie tussen apparaten veilig te houden. Zo maakt het protocol gebruik van AES-128-encryptie om gegevens te beschermen en kan het netwerk worden beveiligd met behulp van wachtwoorden en sleutels. Bovendien maakt Zigbee gebruik van een mesh-netwerkarchitectuur, wat betekent dat het netwerk zelfherstellend is en dat er geen enkel punt van falen is.

Belangrijke informatie:

 1. Zigbee maakt gebruik van AES-128-encryptie om gegevens te beschermen.
 2. Het netwerk kan worden beveiligd met behulp van wachtwoorden en sleutels.
 3. Zigbee heeft geen enkel punt van falen dankzij de mesh-netwerkarchitectuur.
Hoe kan ik Zigbee-apparaten gebruiken?

Om Zigbee-apparaten te gebruiken, heb je een hub of gateway nodig die compatibel is met het protocol. Deze hub of gateway verbindt de Zigbee-apparaten met je Wi-Fi-netwerk en stelt je in staat om ze te bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet. Er zijn verschillende fabrikanten die hubs en gateways aanbieden die compatibel zijn met Zigbee, waaronder Philips Hue, Samsung SmartThings en Amazon Echo Plus.

Belangrijke informatie:

 1. Je hebt een hub of gateway nodig die compatibel is met Zigbee om de apparaten te gebruiken.
 2. De hub of gateway verbindt de apparaten met je Wi-Fi-netwerk.
 3. Er zijn verschillende fabrikanten die hubs en gateways aanbieden die compatibel zijn met Zigbee.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Draadloze verlichting op batterijen, dit is wat je moet weten!

Draadloze verlichting op batterijen

Draadloze verlichting op batterijen is een betrekkelijk nieuwe trend in het technische veld van de LED verlichting. Draadloze verlichting biedt veel voordelen en soms ook onduidelijkheden. Het belangrijkste voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat er geen stopcontact in de buurt nodig is, wat veel mogelijkheden biedt voor plaatsing en gebruik. Een ander voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat ze vaak gemakkelijker te installeren is dan traditionele bedrade verlichting. We leggen graag uit hoe alles werkt!

Draadloze verlichting op batterijen

Wat is draadloze verlichting?

Draadloze verlichting betekent dat de verlichting geen bedrade verbinding met een stopcontact of andere stroombron nodig heeft. Draadloze verlichting wordt gevoed door batterijen, wat het veel veelzijdiger maakt qua plaatsing en gebruik. Je kunt de draadloze verlichting overal neerzetten waar je maar wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.

Dankzij deze nieuwe techniek kun je ook een LED strip bedienen met behulp van een smartphone of App via een afstandsbediening. Dit wordt ook wel slimme verlichting of smart verlichting genoemd. Draadloze verlichting geeft je de vrijheid om je verlichting op elk moment te bedienen, van overal in de kamer.

Het woord “draadloos” slaat in dit verband op het ontbreken van een bedrade verbinding, niet noodzakelijk op de aanwezigheid van een wandschakelaar of dimmer. Draadloze verlichting wordt steeds populairder omdat ze zo veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele bedrade verlichting.

ℹ️ Slimme verlichting »

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels

Wat zijn de voordelen van draadloze verlichting?

 1. Draadloze verlichting is veel veelzijdiger dan traditionele bedrade verlichting. Je kunt de verlichting plaatsen waar je maar wilt zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.
 2. Draadloze verlichting is veel gemakkelijker te installeren dan traditionele bedrade verlichting. Je hoeft je geen zorgen te maken over het trekken van draden door je muren of plafonds. Draadloze verlichting kan vaak in enkele minuten geïnstalleerd worden, terwijl het uren of zelfs dagen kan duren om traditionele bedrade verlichting te installeren.
 3. Draadloze verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele bedrade verlichting. LED verlichting is zeer energiezuinig, en gaat veel langer mee dan gloeilampen. Dit betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op je elektriciteitsrekening.
 4. Draadloze verlichting is veel veiliger dan traditionele bedrade verlichting. Er is geen gevaar voor elektrische schokken bij het gebruik van draadloze verlichting, want er zijn geen blootliggende draden.
 5. Dankzij de kleurrijke opties beschikbaar met draadloze LED verlichting, kun je in elke kamer de juiste stemming bepalen. Met een draadloze LED strip ben je niet langer gebonden aan de standaard lichtkleur van de lichtbron. Je hebt verschillende LED strips; RGB, RGB neon, RGBW, RGBWW, warm wit, helder wit en Dual White. Dit betekent dat ze alle kleuren kunnen weergeven (tot 16 miljoen kleuren). Zo kun je op elk moment zelf de stemming bepalen – een warm effect (sfeerverlichting) als je gezellig op de bank zit, koud wit als je aan het werk bent en op feestjes kun je helemaal uit je dak gaan!
LED strips op batterij

Draadloze LED strip op batterijen

De juiste balans vinden tussen lengte, lichtopbrengst en capaciteit is niet altijd eenvoudig. Dit hangt ook af van het soort LED en het aantal LED’s per meter. De zogenaamde basis strips hebben minder LED’s per meter dan premium strips. Deze verbruiken minder stroom en geven toch voldoende licht voor een mooi effect.

Draadloze LED strips werken op batterijen, maar de capaciteit van die batterijen verschilt per type. Ook het aantal batterijen speelt hierbij een rol. Een groter aantal batterijen levert uiteraard meer vermogen en dus ook een langere brandtijd. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken waar je je draadloze LED strip voor wilt gebruiken.

Als je bepaald hebt welke lichtopbrengst je wilt en hoe lang je wilt dat de draadloze LED strip meegaat, kun je beslissen welke set voor jou het meest geschikt is. Al onze sets zijn compleet, dus ze zijn meteen klaar voor gebruik. Is het alleen voor een feestje waar je de gekste kleuren wilt? Dan volstaat een RGB strip. Wil je hem gebruiken als sfeerverlichting in je huis? Dan raden we je aan een Dual White LED strip te gebruiken.

Met draadloze LED verlichting op batterijen creëer je sfeer zonder je zorgen te hoeven maken over hinderlijke kabels. Draadloze LED strips op batterijen zijn ideaal voor gebruik op plaatsen waar het niet mogelijk of erg moeilijk is om kabels te leggen.

De onderdelen van een LED strip set op batterijen

Een draadloze LED strip set op batterijen is beschikbaar in verschillende versies. De Draadloze LED strips zijn er in 12 volt en 24 volt versies. Het vermogen is respectievelijk 82 Watt en 96 Watt terwijl de afmetingen relatief klein gehouden zijn. Dit maakt de draadloze LED strip op batterijen mooi en praktisch in het gebruik. De batterij heeft een aan/uit schakelaar en een aan/uit controlelampje. Een oplader wordt standaard meegeleverd en hij haalt gemakkelijk 500 laadcycli.

ℹ️ 12 of 24 volt voeding »

Draadloze LED strips zijn perfect voor gebruik op:

 • Plaatsen waar het moeilijk is om kabels te leggen
 • Als je veel licht wilt hebben, maar niet noodzakelijk de hele tijd
 • Als je de verlichting gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen

De dimmers en controlers van de draadloze LED strip op batterijen zijn ook gekozen op basis van formaat. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk te plaatsen zijn. Dankzij een 4-zone systeem die je als optie erbij kan kiezen, kun je meerdere LED strips afzonderlijk van elkaar bedienen met 1 afstandsbediening of via de App. Zo kun je in elke kamer de perfecte sfeer scheppen. Draadloze LED strips op batterijen zijn dus heel veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

LED strips op batterij

De voordelen van draadloze LED strips op batterijen

De vraag naar draadloze LED strips op batterijen neemt toe. Dat is niet zonder reden, want deze LED strips hebben heel wat voordelen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

Draadloos: dankzij het feit dat deze strips draadloos zijn, kunnen ze bijna overal geplaatst worden. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor gebruik in allerlei situaties.

Werkt op batterijen: zoals de naam al zegt worden deze LED strips gevoed door batterijen. Dit betekent dat er geen draden nodig zijn en dat je niet beperkt bent in de plaatsing van de strip.

Dimbaar: veel van de op batterijen werkende draadloze LED strips zijn dimbaar. Dit betekent dat je in elke kamer de perfecte sfeer kunt scheppen. ℹ️ LED strip dimbaar maken »

Gemakkelijk te gebruiken: onze draadloze LED strips op batterijen zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze eenvoudig waar je wilt en geniet van de sfeer die ze scheppen.

Draadloze LED verlichting is de perfecte manier om elke ruimte te verlichten, zonder je zorgen te hoeven maken over snoeren of stekkers. Deze LED strips op batterijen zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen bijna overal geplaatst worden. Ze zijn bijvoorbeeld handig om te gebruiken als verlichting onder keukenkastjes, of om mobiele voorwerpen te verlichten. Draadloze LED strips zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder warm wit, helder wit, dubbel wit, RGB, RGBW, en neon. Je kunt ook kiezen tussen 12V en 24V batterij-opties.

ℹ️ Badkamer LED strip »

ℹ️ Keuken LED strip »

ℹ️ Slaapkamer LED strip »

Draadloze verlichting op batterijen voor buiten

Ga je liever aan de slag in de tuin met draadloze verlichting op batterijen? Dat is mogelijk. De LED strips zijn verkrijgbaar in een vochtbestendige versie. Dit betekent dat je ze buiten kunt plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat regen of vocht ze beschadigen. Kies bij je keuze voor draadloze batterijgevoede LED strips voor buiten de optie IP65 vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat je LED strip bestand zijn tegen blootstelling aan de elementen.

ℹ️ LED strip voor buiten »

Wat is draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen is een vorm van verlichting die geen elektriciteitskabels nodig heeft om te werken. In plaats daarvan gebruikt het batterijen om stroom te leveren aan de verlichtingsbron. Dit type verlichting is handig voor situaties waarin bedrading niet praktisch of haalbaar is, zoals buitenverlichting, kamperen, en het verlichten van afgelegen gebieden.

De drie belangrijkste informatie over draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Dit type verlichting vereist geen elektriciteitskabels en kan dus gemakkelijk worden verplaatst of geïnstalleerd op afgelegen locaties.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
Hoe werkt draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen werkt door stroom te leveren aan de verlichtingsbron met behulp van batterijen. De batterijen zijn verbonden met de verlichtingsbron via een draadloos signaal of een fysieke verbinding. Zodra de batterijen zijn geïnstalleerd en de verbinding is gemaakt, kan de verlichting worden ingeschakeld en gebruikt.

De drie belangrijkste informatie over hoe draadloze verlichting op batterijen werkt zijn:

 1. Batterijen leveren stroom aan de verlichtingsbron via een draadloos signaal of fysieke verbinding.
 2. De verbinding tussen de batterijen en de verlichtingsbron moet worden geïnstalleerd voordat de verlichting kan worden gebruikt.
 3. De levensduur van de batterijen bepaalt hoe lang de verlichting kan blijven branden voordat de batterijen moeten worden vervangen.
Welke soorten draadloze verlichting op batterijen zijn er?

r zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn draagbare lampen, lichtstrips en permanent geïnstalleerde armaturen. Draagbare lampen zijn kleine, vaak oplaadbare, lampen die kunnen worden verplaatst en gebruikt waar dat nodig is. Lichtstrips zijn flexibele strips met kleine LED-lampjes erop die kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn grotere armaturen die aan muren of plafonds kunnen worden bevestigd en vaak worden gebruikt als buitenverlichting.

De drie belangrijkste informatie over de soorten draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draagbare lampen zijn klein en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze handig zijn voor kamperen of als tijdelijke verlichting.
 2. Lichtstrips zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen, zoals onder keukenkastjes of als achtergrondverlichting voor een televisie.
 3. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn robuuster en kunnen worden gebruikt voor buitenverlichting of om specifieke delen van een ruimte te verlichten, zoals een trap of een pad.
Hoe lang gaan de batterijen van draadloze verlichting mee?

Hoe lang de batterijen van draadloze verlichting meegaan, hangt af van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen. Over het algemeen gaan de batterijen van draadloze verlichting enkele uren tot enkele dagen mee voordat ze moeten worden vervangen.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van de batterijen van draadloze verlichting zijn:

 1. De levensduur van de batterijen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen.
 2. Draagbare lampen met kleinere batterijen gaan meestal minder lang mee dan grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
 3. Het is belangrijk om de batterijen regelmatig te controleren en te vervangen om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Welke voordelen heeft draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen heeft verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het geen elektriciteitskabels nodig heeft, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is. Bovendien maakt het gebruik van batterijen het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is.

De drie belangrijkste voordelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Geen elektriciteitskabels nodig, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen, waardoor het voor verschillende situaties kan worden gebruikt.
Zijn er nadelen aan draadloze verlichting op batterijen?

Hoewel draadloze verlichting op batterijen verschillende voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Een van de belangrijkste nadelen is dat de batterijen regelmatig moeten worden vervangen, afhankelijk van hoe vaak de verlichting wordt gebruikt. Dit kan op de lange termijn een extra kostenpost zijn. Bovendien kunnen sommige draadloze verlichtingsarmaturen minder helder zijn dan hun bedrade tegenhangers en kunnen ze niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.

De drie belangrijkste nadelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Batterijen moeten regelmatig worden vervangen, wat op de lange termijn een extra kostenpost kan zijn.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn minder helder dan hun bedrade tegenhangers en kunnen niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.
 3. Draadloze verlichting op batterijen kan duurder zijn in aanschaf dan bedrade verlichting.
Zijn draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen waterdicht?

Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze buiten gebruikt of in vochtige omgevingen, zoals een badkamer. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.

De drie belangrijkste informatie over de waterdichtheid van draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn:

 1. Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht, dus het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze in vochtige omgevingen gebruikt.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.
 3. Het is belangrijk om de verlichting correct te installeren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en veilig is om te gebruiken.
Zijn er speciale soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting?

Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn.

De drie belangrijkste informatie over de soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting.
 2. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn, om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Hoe lang gaan de batterijen mee in draadloze verlichtingsarmaturen?

De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen zijn:

 1. De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik.
 2. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen hoe lang de batterijen meegaan en om ervoor te zorgen dat u regelmatig de batterijen vervangt om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Zijn er veiligheidsrisico's verbonden aan draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade.

De drie belangrijkste informatie over veiligheidsrisico’s verbonden aan draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden.
 2. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen.
 3. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade, om ervoor te zorgen dat de verlichting veilig blijft om te gebruiken.

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels

LED strip 20 meter – Een totaaloverzicht van 20 meter LED strips

LED strip 20 meter

Met een LED strip 20 meter geniet je van een sensationele sfeer. De LED strip van 20 meter is perfect voor ontspanning en biedt je een geweldige manier om kleurenmagie te beleven. Met 1 druk op de knop kun je gemakkelijk de LED kleur veranderen. Je kunt ook kiezen tussen verschillende LED modes. De LED strip is heel gemakkelijk te installeren en je kunt er een onvergetelijke ervaring mee creëren voor jezelf en je gasten. De LED strip van 20 meter is daarrnaast ook nog eens heel energiezuinig. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen op je energierekening.

ℹ️ Verbruik LED strip »

In dit artikel bespreken we de 20 meter LED strip in detail. We bespreken de installatie, de verschillende LED kleuren en de voordelen van deze LED strip.

Complete sets 20 meter Losse LED strips 20 meter

Waar op letten bij het kopen van een LED strip 20 meter?

Als het gaat om het kopen van een LED strip 20 meter, zijn er een paar verschillende dingen die je moet overwegen voor je je aankoop doet. Het belangrijkste om over na te denken is het doel van de LED strip. Waar wil je hem voor gebruiken? Als je eenmaal een idee hebt van het beoogde doel, dan kun je gaan nadenken over andere factoren, zoals de kleur van de LED’s, de prijs en het installatieproces.

Naast een variant voor binnen je woning, kun je er ook voor kiezen om de LED strip buiten in de achtertuin te plaatsen. LED strips zijn perfect voor gebruik buitenshuis, want ze zijn weerbestendig en kunnen tegen heel wat verschillende weersomstandigheden. De LED strip 20 meter is ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat je de perfecte LED strip voor je behoeften kunt kiezen.

Naast het beoogde doel is het ook belangrijk om rekening te houden met het wattage van de LED strip 20 meter. Je moet er zeker van zijn dat de LED strip die je koopt een wattage heeft dat compatibel is met de voeding die je gebruikt. Bovendien moet je ook de afmetingen van de LED strip kennen en de lengte van de voedingskabel. Het installatieproces van LED strips is betrekkelijk eenvoudig, maar het is belangrijk de instructies zorgvuldig te lezen voor je begint.

ℹ️ Wattage LED verlichting »

292,95

242,11 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

202,95

167,73 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

214,95

177,64 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

269,95

223,10 excl. btw

4 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

269,95

223,10 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Wat zijn de kenmerken van een LED strip 20 meter?

Een LED strip 20 meter heeft een aantal kenmerken die hem tot een uitstekende keuze maken voor allerlei omgevingen. Hij is heel gemakkelijk te installeren, en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt hem gebruiken om je huis, kantoor of auto te verlichten. Hij wordt geleverd met een aantal verschillende LED kleuren, zodat je de kleur kunt kiezen die het beste bij je past. Hij is ook heel efficiënt en gaat lang mee. LED strip 20 meter is een geweldige manier om geld te besparen op je energierekeningen.

ℹ️ Kleurtemperatuur kiezen »

De LED strip van 20 meter is enorm veelzijdig. Je kunt ze bedienen op drie verschillende manieren: met een app, een afstandsbediening of een controller box. 

 • Creëer de perfecte sfeerverlichting met dimbare LED strips van 20 meter.
 • Dankzij een eigen tijdschema bespaar je tijd en moeite.
 • Bedien verschillende LED strips met een afstandsbediening door verschillende groepen aan te maken.
 • Voor elke gelegenheid een gepaste scene, zodat je klaar bent voor de juiste setting.
 • Krachtig, sfeervol en dimbaar met verschillende kleurtemperaturen.
 • Beschikbaar voor 12 volt en 24 volt voeding.
LED strip 20 meter

Hoe installeer ik een LED strip 20 meter?

De LED strip van 20 meter is eenvoudig te installeren en binnen enkele minuten aangesloten. Volg gewoon deze vijf stappen:

1. Steek de stekker in het stopcontact.

2. Verbind het witte kastje met de stekker.

3. Verbind de LED strip met het witte kastje.

4. Verwijder de rode beschermlaag van de LED strip.

5. Plak de LED strip vast met behulp van de plakstrip.

ℹ️ LED strip bevestigen »

Is de LED strip 20 meter geschikt voor buiten?

Ja, de LED strip 20 meter is geschikt voor gebruik buitenshuis. Als je een LED strip voor buiten zoekt dan kies je voor een IP65 LED strip van 20 meter en kan het zonder problemen in de tuin, op het terras of op het balkon gebruikt worden. Zoek je een waterdichte LED strip van 20 meter? Kies dan voor IP67.

ℹ️ LED lichtslang buiten »

IP65 LED strip 20 meter IP67 LED strip 20 meter

Wat zijn de voordelen van LED strip 20 meter?

De LED strip 20 meter heeft veel voordelen. De LED strip is heel gemakkelijk te installeren en kan binnen enkele minuten aangesloten worden. De LED strip is ook waterdicht en kan dus ook buiten gebruikt worden. De LED strip is ook voorzien van een kabelverlengstuk, zodat je de LED strip op elke plaats kunt plaatsen

Hoe dim ik de LED strip?

Je kunt de LED strip dimmen door een dimmer te gebruiken. Je vindt een geschikte dimmer voor je LED strip op onze website. Voor instructies lees het artikel LED strip dimbaar maken.

Waar is de LED strip van gemaakt?

De LED strip is gemaakt van kunststof en is daardoor erg duurzaam. De LED strip is ook UV-bestendig en kan zonder problemen buiten gebruikt worden

Kan ik de LED strip doorknippen?

Ja, je kunt de LED strip gemakkelijk op de gewenste lengte afknippen. Je kunt hiervoor een mes of een schaar gebruiken.

ℹ️ LED strip inkorten »

Hoe helder is de LED Strip?

De LED Strip heeft een helderheid van 5050 SMD’s per meter. Dit betekent dat hij zeer helder is en je kamer een prachtig lichteffect zal geven. Ook zijn de LED types SDM 3528 en SMD 2835 verkrijgbaar.

ℹ️ Meer over SMD LED »

Bekijk alle LED strip 20 meter
Wat is een LED strip van 20 meter?

Een LED-strip van 20 meter is een langgerekt lichtgevend apparaat dat is opgebouwd uit verschillende LED’s. De strip is flexibel en kan in verschillende vormen worden gebogen en gemonteerd. Het wordt meestal gebruikt voor decoratieve verlichting en kan worden geplaatst in woonkamers, slaapkamers, kantoren, feestzalen en andere plaatsen waar sfeerverlichting nodig is.
Belangrijkste informatie:

 1. LED-strips van 20 meter zijn flexibele, lange lichtstrips opgebouwd uit verschillende LED’s.
 2. Ze zijn bedoeld voor decoratieve verlichting en kunnen in verschillende vormen worden gebogen en gemonteerd.
 3. Ze kunnen worden gebruikt in woonkamers, slaapkamers, kantoren, feestzalen en andere plaatsen waar sfeerverlichting nodig is.
Waar kan ik een LED-strip van 20 meter voor gebruiken?

Een LED-strip van 20 meter kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals voor decoratieve verlichting, om de sfeer te verbeteren of om functionele verlichting te bieden in donkere ruimtes. Hier zijn enkele voorbeelden van waar je het voor kunt gebruiken:

 1. Verlichting van kasten, planken en andere opslagruimtes.
 2. Decoratieve verlichting voor feesten, evenementen of speciale gelegenheden.
 3. Sfeerverlichting voor woonkamers, slaapkamers, kantoren en andere ruimtes waar een ontspannen sfeer gewenst is.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-strips van 20 meter kunnen worden gebruikt voor decoratieve en functionele verlichting.
 2. Ze kunnen worden gebruikt om kasten, planken en andere opslagruimtes te verlichten.
 3. Ze kunnen ook worden gebruikt als sfeerverlichting voor feesten, evenementen of speciale gelegenheden.
Hoe installeer ik een LED-strip van 20 meter?

Het installeren van een LED-strip van 20 meter kan eenvoudig zijn, maar het is belangrijk om de instructies te volgen om ervoor te zorgen dat het correct wordt gedaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een LED-strip van 20 meter te installeren:

 1. Maak de oppervlakte waarop je de strip wilt installeren schoon en droog.
 2. Knip de LED-strip op de gewenste lengte, indien nodig.
 3. Verwijder de plakstrip van de achterkant van de LED-strip en bevestig deze op het oppervlak.
 4. Sluit de LED-strip aan op een geschikte voeding en zet hem aan.

Belangrijkste informatie:

 1. Maak de oppervlakte waarop je de strip wilt installeren schoon en droog.
 2. Knip de LED LED-strip op de gewenste lengte, indien nodig.
 3. Verwijder de plakstrip van de achterkant van de LED-strip en bevestig deze op het oppervlak.
 4. Sluit de LED-strip aan op een geschikte voeding en zet hem aan.

Belangrijkste informatie:

 1. Het is belangrijk om de instructies te volgen bij het installeren van een LED-strip van 20 meter.
 2. Maak de oppervlakte waarop je de strip wilt installeren goed schoon en droog voor een goede hechting.
 3. Knip de strip op de gewenste lengte voordat je hem installeert.
Wat voor soorten LED-strips van 20 meter zijn er?

Er zijn verschillende soorten LED-strips van 20 meter beschikbaar op de markt, met verschillende specificaties en eigenschappen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten LED-strips van 20 meter:

 1. RGB LED-strips – Deze LED-strips hebben de mogelijkheid om verschillende kleuren weer te geven, waardoor ze ideaal zijn voor decoratieve verlichting.
 2. Enkelkleurige LED-strips – Deze LED-strips hebben slechts één kleur, waardoor ze geschikt zijn voor functionele verlichting of om accenten te leggen.
 3. Waterdichte LED-strips – Deze LED-strips zijn geschikt voor buitengebruik of gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers of keukens.

Belangrijkste informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten LED-strips van 20 meter beschikbaar op de markt.
 2. RGB LED-strips hebben de mogelijkheid om verschillende kleuren weer te geven, enkelkleurige LED-strips hebben slechts één kleur.
 3. Waterdichte LED-strips zijn geschikt voor buitengebruik of gebruik in vochtige ruimtes.
Hoe kan ik de helderheid van een LED-strip van 20 meter aanpassen?

De helderheid van een LED-strip van 20 meter kan worden aangepast met behulp van een dimmer of afstandsbediening. Sommige LED-strips worden geleverd met een ingebouwde dimmer of afstandsbediening, terwijl andere apart moeten worden gekocht. Hier zijn enkele manieren waarop je de helderheid van een LED-strip van 20 meter kunt aanpassen:

 1. Gebruik een dimmer – sluit een dimmer aan tussen de LED-strip en de voeding om de helderheid aan te passen.
 2. Gebruik een afstandsbediening – sommige LED-strips worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je de helderheid kunt aanpassen.
 3. Gebruik een app – sommige LED-strips kunnen worden bediend via een app op je smartphone, waarmee je de helderheid kunt aanpassen.

Belangrijkste informatie:

 1. De helderheid van een LED-strip van 20 meter kan worden aangepast met behulp van een dimmer of afstandsbediening.
 2. Sommige LED-strips worden geleverd met een ingebouwde dimmer of afstandsbediening, terwijl andere apart moeten worden gekocht.
 3. Je kunt ook een app gebruiken om de helderheid aan te passen bij sommige LED-strips.

Kan ik een LED-strip van 20 meter inkorten?

Ja, je kunt een LED-strip van 20 meter inkorten naar de gewenste lengte. De meeste LED-strips hebben markeringen op de strip waar je hem kunt inkorten. Volg de instructies van de fabrikant om te bepalen waar je de strip kunt inkorten en knip hem vervolgens voorzichtig op die plek. Zorg ervoor dat je de LED-strip niet beschadigt tijdens het inkorten.
Belangrijkste informatie:

 1. Je kunt een LED-strip van 20 meter inkorten naar de gewenste lengte.
 2. De meeste LED-strips hebben markeringen op de strip waar je hem kunt inkorten.
 3. Zorg ervoor dat je de LED-strip niet beschadigt tijdens het inkorten.
Hoeveel stroom heeft een LED-strip van 20 meter nodig?

De hoeveelheid stroom die een LED-strip van 20 meter nodig heeft, hangt af van de specificaties van de LED-strip. Over het algemeen hebben LED-strips van 20 meter een hoger stroomverbruik dan kortere LED-strips. Het is belangrijk om een voeding te gebruiken die voldoende stroom kan leveren om de LED-strip van 20 meter van stroom te voorzien. Het vermogen dat nodig is voor de LED-strip van 20 meter kan worden berekend met behulp van de volgende formule:
Vermogen (Watt) = Lengte (m) x Vermogen per meter (W/m)

Belangrijkste informatie:

 1. De hoeveelheid stroom die een LED-strip van 20 meter nodig heeft, hangt af van de specificaties van de LED-strip.
 2. LED-strips van 20 meter hebben over het algemeen een hoger stroomverbruik dan kortere LED-strips.
 3. Het is belangrijk om een voeding te gebruiken die voldoende stroom kan leveren om de LED-strip van 20 meter van stroom te voorzien.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Philips Hue LED strip: Alles wat je moet weten

Philips Hue LED strip

Philips Hue is een merk van slimme verlichting die met een smartphone app bediend kunnen worden. De Philips Hue LED strip is een flexibele, zelfklevende LED strip die gebruikt kan worden om sfeerverlichting te creëren of om een werkruimte te verlichten. Plaats de Philips Hue lichtstrip op elke gewenste plaats en verlicht elke plek in je huis. In dit artikel bespreken we de kenmerken van de Philips Hue LED strip en geven we enkele tips voor het gebruik ervan.

Philips Hue LED strip

Wat is de Philips Hue LED strip?

De Philips Hue LED strip is een van de meest populaire slimme LED strips in Nederland. De Philips Hue LED strip is een Zigbee LED strip die met de Philips Hue Bridge kan worden aangestuurd. De Philips Hue LED strip heeft een CCT functie (regelbare kleurtemperatuur). Dit betekent dat je de kleur van de lichtstrip kunt veranderen van warm wit naar koud wit.

De Philips Hue LED strip is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. De Philips Hue lichtstrip is ook heel veelzijdig. Je kunt de Philips Hue lichtstrip gebruiken om sfeerverlichting te creëren of om een werkruimte te verlichten. De Philips Hue lichtstrip is ook energiezuinig. De Philips Hue LED strip is een mooie aanvulling op de Philips Hue serie. Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Philips Hue LED strip, kijk dan naar ons Philips Hue LED strip assoriment.

Bekijk Philips Hue LED strips

Hoe werkt de Philips Hue LED strip?

De Phiilps Hue LED strip heeft maar liefst 16 miljoen kleuren welke eenvoudig via de Philips Hue app ingesteld kunnen worden. Hiermee kun je ook de lichtintensiteit regelen en de Philips Hue LED Strip op verschillende kleuren instellen, waaronder alle tinten wit, van warm wit tot daglichtwit. 123LEDstrips biedt een ruime keuze aan Philips Hue LED Strips, zodat je de perfecte voor jouw behoeften kunt vinden.

ℹ️ Lichtopbrengst in Lumen »

De Philips Hue LED strip kan worden bediend met de Philips Hue Bridge. Om de Philips Hue LED strip te bedienen, moet je eerst de Philips Hue Bridge installeren. Als de Philips Hue Bridge geïnstalleerd is, open je de Philips Hue app en maak je verbinding met de bridge. Met de Philips Hue app kun je de helderheid, kleur en warmte van de Philips Hue LED strip regelen.

Bekijk Philips Hue Bridge

Wat zijn de kenmerken van de Philips Hue LED strip?

De Philips Hue LED strip wordt doorgaans met een lengte van 2 meter verkocht samen met bijbehorende voeding. Als je een langere Philips Hue LED strip nodig hebt, kun je eenvoudig een extra Philips Hue LED strip verlengstuk van 1 meter aansluiten. Je kunt maximaal 10 meter totaal Philips Hue LED strip aan elkaar koppelen. De Philips Hue LED strip heeft een levensduur van 25.000 uur. Dit betekent dat de Philips Hue LED strip ongeveer 25 jaar meegaat als hij 3 uur per dag gebruikt wordt.

De Philips Hue LED strip is een geweldige manier om wat extra licht aan je huis toe te voegen. Je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en de kleur, helderheid en warmte van de lichtstrip veranderen met de Philips Hue app. De Philips Hue LED strip is ook compatibel met andere Philips Hue producten, zoals de Philips Hue bridge, Philips Hue Dimmer schakelaar en Philips Hue Tap schakelaar. Met deze Philips Hue producten kun je de Philips Hue LED strip bedienen met slechts een aanraking of zelfs zonder ooit je smartphone te hoeven pakken

ℹ️ Meer over kleurtemperaturen »

Als je bijvoorbeeld een film wilt kijken maar niet wilt dat de helderheid van de TV anderen in de kamer stoort, kun je de Philips Hue app gebruiken om de helderheid van de lichtstrip te verlagen zonder de TV te beïnvloeden. Of misschien geef je een presentatie en wil je bepaalde punten accentueren met de accentverlichting van Philips Hue.

De LED strip van Philips Hue is ook geweldig om de stemming te bepalen. Je kunt de Philips Hue app gebruiken om de kleur van de lichtstrip aan te passen aan je stemming of het thema van je evenement. De LED strip van Philips Hue is ook dimbaar, zodat je voor elke situatie precies de juiste sfeer kunt creëren.

ℹ️ LED strip dimbaar maken »

Of je nu een vleugje stijl aan je huis of kantoor wilt toevoegen, of een veelzijdige verlichtingsoplossing nodig hebt die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden, de LED strip van Philips Hue is een geweldige optie. Met zijn eenvoudige installatie en brede waaier aan compatibele accessoires is de LED strip van Philips Hue zeker een welkome aanvulling in elke ruimte.

87,95

72,69 excl. btw

4 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Wat zijn enkele toepassingen van de Philips Hue LED strip?

De Philips Hue LED strip is perfect om sfeerverlichting toe te voegen aan elke kamer in je huis. Je kunt ze ook gebruiken als functionele lichtbron, bijvoorbeeld als werkplaatsverlichting. Philips Hue LED Strips zijn daarnaast ook nog eens energiezuinig, waardoor ze een goede keuze zijn voor iedereen die een betaalbare en veelzijdige verlichtingsoplossing zoekt.

ℹ️ Het verbruik van een LED strip »

Ook aan buitengebruik is gedacht met een Philips Hue outdoor LED strip. Philips biedt een 2 of 5 meter lange waterdichte LED strip met 16 miljoen kleuren en de mogelijkheid om sfeer en tinten te veranderen. Een Philips Hue LED strip voor buiten is perfect voor patio, dek, of zwembad.

Een van de beste eigenschappen van Philips Hue LED Strips is dat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt ze in praktisch elke kamer van je huis gebruiken, en ook buitenshuis. Philips Hue LED Strips zijn ook heel betaalbaar, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor iedereen die een betaalbare en veelzijdige verlichtingsoplossing zoekt. De Philips Hue LED strip is erg flexibel waardoor je hem gemakkelijk kan vormen en buigen zodat hij past bij de behoeften van je buitenruimte. 

Hoe bevestig ik een slimme Philips Hue LED strip?

De slimme Philips Hue LED strip bevestig je op dezelfde manier als andere LED strips en Philips Hue lampen. Je sluit de Philips Hue LED strip aan op het stopcontact, en bevestigd het eenvoudig met de zelfklevende tape aan de achterkant of met een speciale bevestiging, afhankelijk van welke LED strip je kiest. Open vervolgens de Hue app en volg de configuratiestappen.

ℹ️ LED strip bevestigen »

Hoe bedien ik een Philips Hue LED strip?

Je kunt de Philips Hue app gebruiken om je Philips Hue LED strip te bedienen. In de app kun je het licht aan/uit zetten, de kleur veranderen, en timers instellen. Je kunt ook stemassistent gebruiken om je Philips Hue LED Strip te bedienen.

Samenvattend is de Philips Hue LED Strip een geweldige keuze voor iedereen die een betaalbare en veelzijdige verlichtingsoplossing zoekt. De strip is heel eenvoudig te installeren en kan worden bediend met de Philips Hue app.

ℹ️ Meer over slimme verlichting »

Kan een Philips Hue LED strip op maat geknipt worden?

Ja, de Philips Hue LED strip voor binnengebruik is knipbaar. Dit betekent dat je de lengte van je Philips Hue LED strip kunt aanpassen aan je eigen behoeften. De Philips Hue lichtstrips voor buiten en de Play gradiënt lichtstrips zijn echter niet knipbaar.

ℹ️ LED strip inkorten »

Wat is een Philips Hue LED strip en hoe werkt het?

Een Philips Hue LED strip is een flexibele lichtstrip die kan worden aangesloten op het Philips Hue verlichtingssysteem. Het bestaat uit kleine LED-lampjes die op een lange strook zijn gemonteerd en die in staat zijn om miljoenen verschillende kleuren te produceren. Deze strips kunnen worden bediend via de Philips Hue-app, waarmee gebruikers de helderheid, kleur en lichteffecten kunnen aanpassen.

Hoe kan ik een Philips Hue LED strip installeren?

Het installeren van een Philips Hue LED strip is eenvoudig en kan in enkele minuten worden gedaan. Ten eerste moet de LED strip uit de verpakking worden gehaald en worden uitgerold op de gewenste plaats. Vervolgens moet de LED strip worden aangesloten op een voedingsadapter en deze moet worden aangesloten op een stopcontact. Ten slotte kan de LED strip worden toegevoegd aan het Philips Hue-systeem via de Philips Hue-app. Dit kan worden gedaan door de app te openen, op het “+”-symbool te tikken en de instructies op het scherm te volgen.

Kan ik meerdere Philips Hue LED strips op één voedingsadapter aansluiten?

Ja, het is mogelijk om meerdere Philips Hue LED strips op één voedingsadapter aan te sluiten, op voorwaarde dat het totale stroomverbruik van de strips niet hoger is dan het maximale vermogen van de voedingsadapter. Dit vermogen varieert afhankelijk van het type voedingsadapter dat wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om het maximale vermogen van de voedingsadapter te controleren voordat u meerdere LED strips aansluit.

Kan ik de Philips Hue LED strip op maat knippen?

Ja, de Philips Hue LED strip kan op maat worden geknipt om in de gewenste lengte te passen. Elke LED strip heeft knipmarkeringen op specifieke punten, meestal om de 10 cm, waar u de strip kunt knippen zonder de LED’s te beschadigen. Het wordt aanbevolen om de instructies in de handleiding te volgen om ervoor te zorgen dat de LED strip correct wordt geknipt.

Kan ik de Philips Hue LED strip buiten gebruiken?

Nee, de meeste Philips Hue LED strips zijn niet geschikt voor buitengebruik. De strips zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis en kunnen worden beschadigd door vocht, hitte en koude temperaturen. Als u op zoek bent naar verlichting voor buiten, zijn er andere Philips Hue-producten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor buitengebruik, zoals de Philips Hue Outdoor Lightstrip. Het is altijd belangrijk om de specificaties en installatie-instructies van het product te controleren voordat u het buiten gebruikt.

Bekijk Philips Hue LED strips Bekijk Philips Hue Bridge

UGR waarde bij LED verlichting: Wat betekent het?

UGR waarde

De UGR waarde is een van de belangrijkste maatstaven bij de keuze van LED verlichting. Maar wat betekent de UGR waarde, en waarom is het belangrijk? In dit artikel bespreken we wat UGR waarde is, hoe het gemeten wordt, en waarom het een belangrijke overweging is bij de keuze van LED verlichting.

UGR waarde

Wat is UGR waarde?

De UGR waarde is een maat voor de hoeveelheid verblinding die een verlichtingsarmatuur produceert. Het staat voor Unified Glare Rating en wordt uitgedrukt in een getal tussen 0 en 100. Een lagere UGR waarde betekent minder verblinding en is comfortabeler voor je ogen. De gemiddelde UGR waarde ligt tussen de 15 en 30 in een ruimte.

De UGR waarde helpt te verzekeren dat de armatuur voldoet aan de eisen van de Europese aanbevelingen voor binnenverlichting: NEN-EN 12464-1 (Nederland) of NBN-EN 12464-1 (België).

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe wordt de UGR waarde bepaald?

Om de UGR waarde te bepalen, moet rekening gehouden worden met zowel de directe als de indirecte schittering van een lichtbron. De UGR waarde wordt dan berekend met een formule die rekening houdt met verschillende factoren, zoals de vorm en grootte van de kamer, de soort lampen die gebruikt worden, en de plaats van de lampen.

 • Grootte van de kamer: Een grotere kamer zal een hogere UGR waarde hebben dan een kleinere kamer, omdat er meer oppervlak is waar het licht tegen weerkaatst kan worden.
 • Soort lampen: LED lampen hebben meestal een lagere UGR waarde dan andere soorten lampen.
 • Locatie van de lampen: Lampen die in de buurt van reflecterende oppervlakken (zoals ramen) staan zullen een hogere UGR waarde hebben dan lampen die op een meer afgelegen plaats staan.

De gemiddelde UGR waarde in een kamer moet tussen 15 en 30 liggen. Een lagere UGR waarde is beter, want dat betekent dat er minder kans is op verblinding.

ℹ️ Keuken LED verlichting »

Wat zijn de risico’s van te veel verblinding?

Te veel schittering kan visueel oncomfortabel zijn en ook tot vermoeide ogen leiden. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat de UGR waarde in een kamer niet te hoog is.

Er zijn verschillende manieren om het risico van verblinding te verminderen. Eén manier is om lampen met een lager vermogen te gebruiken. Een andere manier is het gebruik van diffusors of gecoat glas om het licht te helpen verstrooien. Tenslotte kun je ook de plaats van de lampen zo instellen dat ze niet rechtstreeks op de ogen van mensen gericht zijn.

ℹ️ Plafond LED strip »

Wat zijn de richtlijnen voor UGR waarde?

Het is belangrijk dat werkzaamheden veilig en zonder lichthinder uitgevoerd kunnen worden. De NEN-EN 12464-1 norm in Nederland geeft daarom richtlijnen voor de maximale UGR waarden in verschillende kamers. In een gewone woning hoef je hier meestal niets mee te doen. Maar als het om openbare ruimten en werkplaatsen gaat, is het belangrijk je aan deze richtlijnen te houden.

De volgende tabel toont de maximaal toelaatbare UGR waarden in verschillende soorten ruimten:

 • Circulatiegebieden en gangen: <28 UGR
 • Archiefruimten, trappen en liften:<25 UGR
 • Balieruimten: <22 UGR
 • Kantoorwerkzaamheden: <19 UGR
 • Technisch tekenen: <16 UGR

Zoals je ziet, zijn de maximaal toelaatbare UGR waarden nogal verschillend voor verschillende soorten ruimten. Dat komt omdat de mate van verblinding die verdraaglijk is van persoon tot persoon verschilt en ook hangt af van het soort activiteit dat wordt uitgevoerd.

Zo brengen mensen gewoonlijk minder tijd door in verkeersruimten en gangen, zodat ze een hogere mate van verblinding kunnen verdragen. Anderzijds moeten kantoorwerkers zich lange tijd op hun werk kunnen concentreren, zodat ze een lagere UGR waarde nodig hebben.

Merk ook op dat de UGR waarden in de tabel slechts richtlijnen zijn. In sommige gevallen kan het nodig zijn deze waarden te overschrijden om het gewenste verlichtingsniveau te bereiken. Dit moet echter alleen gedaan worden als het absoluut noodzakelijk is en als alle andere mogelijkheden uitgeput zijn.

ℹ️ Lichtplan maken »

Waar op letten bij LED verlichting

Als je op zoek bent naar LED verlichting voor je werkplek, kijk dan zeker eens bij de UGR waarde om er zeker van te zijn dat ze geschikt is voor je behoeften. De UGR waarde geeft de hoeveelheid verblinding aan die in een bepaalde ruimte aanwezig is, en ze kan variëre naargelang het soort werk dat er verricht wordt.

ℹ️ Lumen naar Watt »

ℹ️ Hoeveel Lumen nodig »

Wat is UGR waarde?

UGR (Unified Glare Rating) waarde is een maatstaf voor de mate van verblinding die wordt veroorzaakt door verlichting in een ruimte. Het wordt gebruikt om te bepalen of de verlichting geschikt is voor het beoogde doel, zoals een kantoor, een fabriekshal of een school.

Hoe wordt UGR waarde berekend?

De UGR-waarde wordt berekend aan de hand van de luminantie van de verlichtingsarmaturen in een ruimte en de grootte en positie van de verlichtingsbronnen ten opzichte van de kijker. De formule voor de UGR-berekening is vrij complex en omvat verschillende factoren, zoals de helderheid van de lichtbron en de hoek tussen de kijker en de lichtbron.

Waarom is UGR waarde belangrijk?

De UGR-waarde is belangrijk omdat het een indicatie geeft van de visuele comfort en veiligheid in een ruimte. Een te hoge UGR-waarde kan leiden tot vermoeide ogen, hoofdpijn en een verminderd vermogen om te zien, terwijl een te lage UGR-waarde kan leiden tot verminderde prestaties en ongemak.

Welke UGR waarde is geschikt voor mijn ruimte?

De geschikte UGR-waarde is afhankelijk van het doel van de ruimte en de activiteiten die er plaatsvinden. Over het algemeen wordt een UGR-waarde van 19 of lager aanbevolen voor kantoorruimtes, terwijl een hogere waarde acceptabel kan zijn in bijvoorbeeld een fabriekshal.

Welke factoren beïnvloeden de UGR-waarde?

De UGR-waarde wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de positie van de lichtbron ten opzichte van de waarnemer, de grootte van het verlichte oppervlak, de reflectiefactor van de ruimte en de helderheid van de lichtbron. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het ontwerpen van verlichting voor een ruimte.

Waarom is het belangrijk om de UGR-waarde te kennen?

Het kennen van de UGR-waarde is belangrijk omdat het een maatstaf is voor de kwaliteit van verlichting in een ruimte. Een te hoge UGR-waarde kan leiden tot visueel ongemak en vermoeidheid van de ogen, terwijl een te lage UGR-waarde kan resulteren in onvoldoende verlichting en slechte zichtbaarheid. Door de UGR-waarde te kennen, kunnen ontwerpers en gebruikers van een ruimte ervoor zorgen dat de verlichting optimaal is afgestemd op de behoeften van de gebruikers en dat het visueel comfort en de productiviteit worden geoptimaliseerd.

Helder Wit ledstrip met afstandsbediening

4000 Kelvin

Dual White ledstrip met afstandsbediening

Instelbaar wit

Koud Wit ledstrip met afstandsbediening

5500 Kelvin

Neon ledstrip met afstandsbediening

Multicolor / Warm wit

Innr LED strip: Dit moet je weten over de Innr LED strip

Innr LED strip

De Innr LED strip is een geweldige manier om wat kleur en leven aan je huis toe te voegen. Met 16 miljoen kleuren om uit te kiezen, kun je de perfecte tint vinden voor elke gelegenheid. Bovendien is de Innr LED strip een geweldige manier om wat extra licht aan een kamer toe te voegen, waardoor hij perfect is voor gebruik in allerlei toepassingen. Dankzij het slimme ontwerp is de Innr LED strip te bedienen met de Innr app, zodat je volledige controle hebt over je lichtervaring. Of je nu een ontspannen sfeer wilt scheppen of wat extra licht nodig hebt voor een specifieke taak, de Innr LED strip is geschikt voor de klus. Dus waarom zou je de Innr LED strip niet proberen?

Bekijk Innr LED strips

Wat zijn de kenmerken van Innr LED strip?

Innr is een Nederlands bedrijf dat betaalbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige LED verlichtingsoplossingen biedt. De Innr LED strip is een van hun meest populaire producten, dankzij zijn slimme ontwerp en handige app bediening. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de Innr LED strip:

 1. Betaalbaar: Innr biedt betaalbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige LED verlichtingsoplossingen.
 2. Handig: Dankzij het slimme ontwerp is de Innr LED strip te bedienen met de Innr app, zodat je volledige controle hebt over je verlichtingservaring.
 3. Hoge kwaliteit: Innr biedt hoge kwaliteit , mooie en praktische LED verlichtingsoplossingen.
 4. Veelzijdig: Innr’s LED strip is veelzijdig, en kan gebruikt worden in allerlei omgevingen, o.a. thuis, op kantoor en in de tuin.

Als je een eenvoudige manier zoekt om slimme verlichting aan je huis toe te voegen, is de Innr LED strip een goede optie. Met zijn slimme ontwerp en handige app bediening is hij perfect voor elke omgeving. Bovendien biedt Innr hoogwaardige, betaalbare LED verlichtingsoplossingen die perfect zijn voor iedereen.

Innr LED strip

De technische specificaties van de Innr LED strip zien er als volgt uit:

 • De Innr LED strip is verkrijgbaar in twee verschillende maten (2 of 4 meter).
 • De Innr LED strip is IP65 gekeurd, waardoor hij weerbestendig is en geschikt voor gebruik buiten of binnen in bijv. de badkamer of keuken.
 • De Innr LED strip geeft een mooi gelijkmatig lichteffect en is verkrijgbaar in wit en 16 verschillende kleuren.
 • De Innr LED strip werkt ook met Philips Hue producten.
 • De Innr LED strip kan worden aangestuurd met een Zigbee Bridge.
 • Heeft een CRI kleurweergave index van >85.
 • De Inrr LED strip is dimbaar.
 • De Innr LED strip kan ingekort worden (elke 16,6 cm).
 • De Innr LED strip heeft een lichtopbrengst van 1200 Lumen.

ℹ️ Meer over RGB verlichting »

Wat zijn de toepassingen van de Innr LED strip?

De Innr LED strip heeft veel toepassingen en kan gebruikt worden in allerlei omgevingen, o.a. thuis, op kantoor en in de tuin.

Innr’s LED strip is een mooie manier om sfeerverlichting toe te voegen aan elke kamer. Je kunt ze gebruiken om meubels, schilderijen, of iets anders in je huis te accentueren. Plus, met de Innr app kun je de LED strip vanaf je smartphone of tablet bedienen. Met de app kun je ook timers instellen, zodat de LED strip op bepaalde tijden aan en uit gaat

Behalve voor gebruik in woningen is Innr’s LED strip ook perfect voor kantoren en andere commerciële ruimtes. De strip kan gebruikt worden om sfeer te geven aan ontvangstruimten, wachtkamers, of elke andere ruimte waar je een gastvrije omgeving wilt scheppen. En omdat Innr ‘s LED strip is zo gemakkelijk te gebruiken, dat je in een handomdraai de perfecte verlichting voor elke ruimte kunt maken. Innr’s LED strip is de perfecte manier om sfeervolle verlichting aan elke ruimte toe te voegen. 

ℹ️ Verbruik van een LED strip »

Wat zijn de voordelen van de Innr LED strip?

De Innr LED strip is beschikbaar in verschillende maten (2 of 4 meter) en kan ook buiten gebruikt worden. De LED strip van Innr geeft ook een mooi, gelijkmatig lichteffect. De LED strip is ook compatibel met Philips Hue en kan met spraakcommando’s bediend worden.

Met behulp van de Philips Hue hub kun je de Innr LED strip eenvoudig aan-/uitschakelen en verander je de lichtkleur en intensiteit. Innr’s LED strip is ook Zigbee gecertificeerd, waardoor hij compatibel is met een groot aantal smart home apparaten en platforms.

* Werkt niet met Apple HomeKit en de Hue Entertainment functionaliteit (Sync)

Bekijk Innr LED strips

Hoe bedien ik de Innr LED strip?

De Innr LED strip kan bediend worden met je slimme apparaat of stemassistent. De Innr LED strip heeft een Zigbee Bridge nodig, die niet in het pakket zit. De bridge is nodig om verbinding te maken met de Innr LED strip en hem te bedienen. Je kunt de brug gebruiken om de lichtstrip te bedienen met Innr’s iOS of Android app, of met andere compatibele apps.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

Wat is de lichtkwaliteit van de Innr LED strip?

De lichtkwaliteit van de Innr LED strip is zeer goed. De Innr LED strip heeft een kleurtemperatuur van 1.800K tot 6.500K, en hij kan een maximale lichtsterkte van 1.2000 lumen produceren. Het vermogen van de Innr LED strip is ook erg hoog, met een maximum van 46 watt per meter. Dit maakt de Innr LED strip een goede keuze voor een grote verscheidenheid van toepassingen. Dankzij de RGBW gekleurde LEDs kun je de LED strip in alle gewenste kleuren instellen, inclusief intens wit licht.

ℹ️ Meer over RGB verlichting »

Hoe bevestig ik de Innr LED strip?

De Innr LED strip wordt geleverd met 3M tape, waarmee je gemakkelijk en snel de Innr LED strip op elk gewenst oppervlak te bevestigen. Innr biedt ook een optionele bevestigingsclip, die het nog gemakkelijker maakt de Innr LED strip op een gewenst oppervlak te bevestigen.

ℹ️ LED strip bevestigen »

ℹ️ LED strip inkorten »

Wat is Innr LED strip?

Innr LED strip is een slimme verlichtingsoplossing waarmee u eenvoudig sfeervolle accenten kunt aanbrengen in uw huis. Het is een flexibele strip met LED-lampen die u kunt aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Met behulp van de Innr-app kunt u de LED strip bedienen en instellen op verschillende kleuren en helderheidsniveaus.

Hoe installeer ik Innr LED strip?

Het installeren van Innr LED strip is heel eenvoudig. U begint door de LED strip uit te pakken en deze op de gewenste plek te bevestigen met de bijgeleverde plakstrip. Vervolgens sluit u de LED strip aan op de Innr Bridge en maakt u verbinding met uw Wi-Fi-netwerk. Ten slotte downloadt u de Innr-app en volgt u de instructies om de LED strip in te stellen en te bedienen.

Kan ik Innr LED strip gebruiken met andere smart home-systemen?

Ja, Innr LED strip is compatibel met een groot aantal smart home-systemen, zoals Amazon Alexa, Google Home en Philips Hue. U kunt de LED strip eenvoudig integreren in uw bestaande smart home-systeem en bedienen met uw stem of via de app van uw smart home-systeem.

Kan ik de lengte van de Innr LED strip aanpassen?

Ja, u kunt de lengte van de Innr LED strip aanpassen. De strip is namelijk op maat te knippen op specifieke punten die aangegeven zijn op de strip zelf. Let er wel op dat u de strip alleen op deze punten knipt en niet tussen twee punten in.

Kan ik de Innr LED strip buiten gebruiken?

Nee, de Innr LED strip is niet geschikt voor gebruik buiten. De strip is ontworpen voor gebruik binnenshuis en kan beschadigd raken door vocht en andere weersomstandigheden buiten. Gebruik de LED strip dus altijd binnenshuis en vermijd contact met vocht en water.

Verlichting onder keukenkastjes: bekijk alle opties

Verlichting onder keukenkastjes

Verlichting onder keukenkastjes is een must in elke moderne keuken. Het is functioneel en schept sfeer. Keukenkast verlichting is er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Je kunt kiezen uit een LED strip, onderbouw verlichting of LED spots. De lichtbron wordt onder de kast geplaatst, zodat het licht op het werkoppervlak schijnt. Dit maakt het gemakkelijker om in de keuken te werken en voorkomt schaduwen op het werkoppervlak.

In dit blog bekijken we de mogelijkheden voor verlichting onder keukenkastjes in meer detail.

Verlichting onder keukenkastjes

Verschillende soorten verlichting onder keukenkastjes

Er zijn verschillende soorten mogelijk voor verlichting onder keukenkastjes. Verlichting onder keukenkastjes is een geweldige manier om het uiterlijk en de functie van je keuken te verbeteren. Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken, dus het is belangrijk de juiste voor je behoeften te kiezen.

Het meest populair is de LED strip. Dit is een lange, dunne strip die aan de onderkant van de kast bevestigd kan worden en licht geeft. Een LED strip is flexibel, zodat hij om hoeken gebogen kan worden, en hij is gemakkelijk te installeren.

Onderbouwverlichting is een soort verlichting die vast op zijn plaats zit. Het wordt meestal geleverd als een kit met een voeding en een transformator, en is gemakkelijk te installeren

Ook LED spots zijn populair voor het verlichten van keukenkasten. Ze zijn richtbaar, zodat je het licht kunt richten waar je het nodig hebt. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en ze zijn ook gemakkelijk te installeren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

LED strip verlichting onder keukenkastjes

LED strip verlichting onder keukenkastjes zorgt voor een egale lichtlijn en is bovendien gemakkelijk te dimmen. Je kunt een wanddimmer of afstandsbediening gebruiken om te schakelen tussen fijn werklicht en sfeerlicht. Als je geen schakelaar in de muur hebt voor je LED strip, maak je dan geen zorgen want alles is nog mogelijk. Plaats de LED strip in een LED strip profiel voor een mooie strakke afwerking.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening

Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren licht, zoals warm wit, koud wit, of helder wit. En er zijn verschillende soorten LED’s, zoals SMD (Surface Mounted Devices) of COB (Chip on Board).

Er zijn veel redenen om LED verlichting onder je keukenkastjes te kiezen. LED’s zijn energiezuinig en gaan lang mee, dus je kunt geld besparen op je elektriciteitsrekening. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, dus je kunt het zelf doen zonder een elektricien in te huren. En als je een dimbare LED strip kiest, kun je het licht aan je behoeften aanpassen. Dus als je een manier zoekt om wat extra licht in je keuken is een LED strip als keukenkast verlichting een prima optie.

Een LED strip kan onder, boven en in de keukenkast geplaatst worden. Keukenkast verlichting is ook verkrijgbaar met bewegingssensor. Deze sensoren activeren het licht als het binnen een bepaald bereik beweging detecteert. Dit is een geweldige manier om energie besparen, want het licht brandt alleen als het nodig is.

ℹ️ LED strip dimbaar maken

Waar op letten bij verlichting onder keukenkastjes?

Als het om verlichting voor keukenkastjes gaat, zijn er een heleboel mogelijkheden om uit te kiezen. Je moet beslissen waar je het licht wilt hebben en wat voor soort helderheid je nodig hebt. Je moet ook een kleurtemperatuur kiezen. Warm wit is vergelijkbaar met traditionele gloeilampen, terwijl koel wit dichter bij daglicht staat. En als je het licht wilt kunnen dimmen, zorg dan dat de LED strip die je kiest een dimbare functie heeft.

Als je een beperkt aantal stopcontacten in je keuken hebt, kun je een LED strip op batterij als keukenkast verlichting overwegen. Als je lampen minder vaak wilt vervangen, overweeg dan een LED strip vanwege de lange levensduur.

ℹ️ Meer over LED keukenverlichting

Waterbestendige keukenkast verlichting

Bij het kiezen van een LED strip als keuken verlichting is belangrijk om te weten of de keukenkastverlichting in contact kan komen met water. Hangt je keukenkast verlichting boven de kraan? Dan is het verstandig een spatwaterdichte of volledig waterdichte keukenkast verlichting te kiezen. De bescherming tegen water wordt gegeven in IP waarden.

IP44 keukenkast verlichting is spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Dit betekent dat opspattend water uit welke richting dan ook de LED strip niet beschadigt.

IP54 en IP55 zijn beschermd tegen stof en waterstraal uit alle richtingen.

IP65, IP66 en IP67 zijn beschermd tegen stof, lage druk waterstralen uit alle richtingen en tijdelijke onderdompeling in water.

IP68 is de hoogst mogelijke beschermingsklasse en geeft aan dat het product geschikt is voor voortdurende onderdompeling in water.

ℹ️ Waterdichte LED strip

LED strip onder keukenkastjes bevestigen

Het bevestigen van een LED strip onder keukenkastjes is niet moeilijk. De LED strip is voorzien van een dubbelzijdige tape. Daardoor is de hele LED strip zelfklevend. Niettemin is het belangrijk ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop de LED strip moet worden aangebracht schoon en droog is. Als het oppervlak niet schoon is, zal de kleefstof niet goed hechten en kan de LED strip na verloop van tijd loslaten.

Bovendien is het belangrijk te testen of de LED strip werkt voordat je hem op het oppervlak bevestigt. Zo voorkom je teleurstelling en frustratie als er na de installatie iets niet goed werkt.

Als je er zeker van bent dat alles werkt, kun je de lengte van de benodigde LED strip opmeten en op maat knippen. Verwijder dan de beschermfolie van het plakband en plak de LED strip op de gewenste plaats. Zorg ervoor dat je het goed aandrukt, zodat het goed vastkleeft.

De ideale ondergrond is egaal, niet absorberend en niet vlekkend. Dit zorgt voor een goede bevestiging van de LED strip en voorkomt eventuele problemen verderop.

ℹ️ LED strip bevestigen

ℹ️ LED strip inkorten

Wat zijn de voordelen van verlichting onder keukenkastjes?

Verlichting onder keukenkastjes heeft verschillende voordelen. Het biedt gerichte en heldere verlichting die helpt bij het uitvoeren van dagelijkse taken in de keuken, zoals het snijden van groenten of het koken van voedsel. Bovendien verlicht het donkere hoeken van de keuken, waardoor de ruimte er ruimer en helderder uitziet. Verlichting onder keukenkastjes kan ook sfeer creëren en uw keuken een stijlvolle uitstraling geven.

Welke soorten verlichting zijn geschikt voor onder keukenkastjes?

Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor onder keukenkastjes, zoals LED-strips, halogeenlampen, fluorescentielampen en gloeilampen. LED-strips zijn echter de meest populaire optie vanwege hun energie-efficiëntie, lange levensduur en heldere verlichting. Bovendien zijn LED-strips verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en kunnen ze worden gedimd voor een sfeervollere verlichting.

Kan ik zelf verlichting onder mijn keukenkastjes installeren?

Ja, verlichting onder keukenkastjes kan een eenvoudig doe-het-zelf-project zijn. Het enige wat u nodig heeft, zijn de juiste tools en materialen, evenals basiskennis van elektrische bedrading. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen en de veiligheidsvoorschriften te respecteren. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, is het raadzaam om een ​​professionele elektricien in te huren.

Moet ik kiezen voor bekabelde of draadloze verlichting onder mijn keukenkastjes?

Het hangt af van uw persoonlijke voorkeur en behoeften. Bekabelde verlichting vereist elektrische bedrading en kan permanent worden geïnstalleerd. Het voordeel van bekabelde verlichting is dat het betrouwbaarder is en geen batterijen nodig heeft. Draadloze verlichting werkt op batterijen en kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder elektrische bedrading. Het voordeel van draadloze verlichting is dat het flexibeler is en gemakkelijk kan worden verplaatst.

Kan verlichting onder keukenkastjes helpen om energie te besparen?

Ja, verlichting onder keukenkastjes kan helpen om energie te besparen als u kiest voor energiezuinige LED-lampen en een dimmer installeert. Met een dimmer kunt u de lichtsterkte aanpassen aan uw behoeften, waardoor u minder energie verbruikt. Het is ook raadzaam om verlichting uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is om nog meer energie te besparen.

Helder Wit ledstrip met afstandsbediening

4000 Kelvin

Dual White ledstrip met afstandsbediening

Instelbaar wit

Koud Wit ledstrip met afstandsbediening

5500 Kelvin

Neon ledstrip met afstandsbediening

Multicolor / Warm wit

LED strip voor de slaapkamer | LED strip slaapkamer toepassingen

LED strip slaapkamer

Een LED strip voor de slaapkamer zorgt voor een luxueuze uitstraling. LED strips in de slaapkamer zijn breed toepasbaar. Je kunt ze aan de muur, aan het plafond of onder het bed aanbrengen. Behalve dat ze een chique uitstraling geven aan de slaapkamer, zijn LED strips ook heel praktisch. Dat komt omdat ze indirect licht geven en niet verblinden. Als een bewegingsmelder gebruikt wordt, is een LED strip onder het bed heel handig. Hij gaat ‘s nachts automatisch aan als je bijvoorbeeld naar het toilet moet, en laat de rest van de kamer in het donker, zodat je partner er niet wakker van wordt.

Een leuke een kinderkamer is ook belangrijk voor kinderen. Ze moeten zich er prettig voelen en er kunnen spelen of studeren. Goede slaapkamerverlichting is dus belangrijk! Omdat verlichting in een tienerkamer niet alleen voor een praktisch doel mag dienen, is het ook mooi als ze aantrekkelijk, modern, of vrolijk is. Slaapkamer LED strips biedt hiertoe een mogelijkheid. Je kunt verschillende kleuren gebruiken of de LED strip in een leuk patroon op de muur of het plafond aanbrengen. Zo creëer je een sfeervolle kinderkamer waar je kind graag tijd in doorbrengt.

In deze blog lees je alles over LED strip slaapkamer toepassingen.

LED strip slaapkamer

Wat zijn de toepassingen van een slaapkamer LED strip?

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om LED strips voor de slaapkamer. Je kunt verschillende kleuren en tinten gebruiken om de stemming te bepalen voor slaap, ontspanning, of romantiek. Je kunt ook LED strips gebruiken om een unieke look in je slaapkamer te creëren. Je kunt slaapkamer LED strips gebruiken om:

 • Het bed te verlichten;
 • Een leeshoekje te verlichten;
 • Sfeervolle verlichting te creëren;
 • De kamer groter te laten lijken.

Met een LED strip in de slaapkamer kun je eenvoudig elke hoek van de kamer voorzien van sfeervolle verlichting. LED strips voor de slaapkamer zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, zodat je de perfecte sfeer kunt scheppen in de slaapkamer die je nodig hebt. Wil je de slaapkamer groter laten lijken, kies dan een lichte kleur LED strip. Wil je een gezellige sfeer scheppen, kies dan een warme kleur LED strip.

Door een LED strip dimbaar te maken, kun je ook de hoeveelheid licht regelen die door de LED strip wordt uitgestraald. LED strips kunnen bijna overal in de slaapkamer geplaatst worden, dus je hebt veel flexibiliteit als het op plaatsing aankomt. LED stripverlichting is perfect voor elke slaapkamer, of het nu een kleine of grote kamer is. Met LED stripverlichting kun je het hele gevoel en de sfeer van de slaapkamer veranderen in slechts enkele minuten!

LED strips zijn ook heel energiezuinig, dus je kunt ze gebruiken zonder je zorgen te maken over je elektriciteitsrekening. Bovendien gaan LED strips lang mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vaak vervangen ervan.

Wat zijn de voordelen van LED stripverlichting?

Er zijn veel redenen om LED strips voor je slaapkamer te kiezen. LED strips bieden verschillende voordelen boven andere soorten verlichting, zoals:

 • LED strips zijn energiezuinig, dus ze besparen je geld op je energierekening.
 • LED strips gaan lang mee, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen.
 • LED strips geven heel weinig warmte af, dus je kamer wordt er niet te warm van.
 • LED strips zijn er in verschillende kleuren en stijlen, dus je vindt de perfecte zoek je kamer.

Als je een manier zoekt om de slaapkamer van je tiener een update te geven, is LED stripverlichting een prima optie. LED strips zijn er in allerlei kleuren en stijlen, dus je kunt de perfecte kiezen die bij de persoonlijkheid van je tiener past. Ook voor de babykamer zijn LED strips heel praktisch, omdat onze speciale bedverlichting LED strips geactiveerd worden door beweging.

Bekijk bedverlichting assortiment

RGB LED strip met afstandsbediening voor de slaapkamer

RGB LED strips voor de slaapkamer kun je in verschillende kleuren instellen. Bovendien is er ook de mogelijkheid om de LED strips te bedienen met een afstandsbediening. De LED strips kunnen op elke gewenste kleur en helderheid ingesteld worden. Deze LED strip is te bedienen via een App op je mobiele telefoon en een afstandsbediening.

De LED strips zijn er in twee varianten. De eerste variant is een LED strip op batterij, zodat je hem overal kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over stopcontacten. De tweede variant heeft een Wi-Fi verbinding nodig om functie, bijvoorbeeld met een Zigbee controller.

LED strips zijn een mooie manier om wat extra verlichting aan je slaapkamer toe te voegen. LED strips kunnen gebruikt worden om bepaalde kenmerken in je slaapkamer te accentueren of gewoon om wat extra licht toe te voegen. LED strips zijn ook een geweldige manier om op energiekosten te besparen. LED strips gebruiken minder energie dan traditionele lampen, dus je bespaart elke maand geld op je elektriciteitsrekening.

ℹ️ Lees meer over RGB LED verlichting »

Kan ik een LED strip voor de slaapkamer inkorten?

Jazeker, LED strips kunnen eenvoudig ingekort worden zonder ze te beschadigen. Op de LED strip staat een streepje met een schaar symbool vermeld. Dit is de kniplijn en je kunt gewoon een schaar gebruiken om de LED strip doormidden te knippen. De LED strip blijft werken en het stuk dat je hebt afgeknipt kun je zelfs hergebruiken.

ℹ️ Lees meer over LED strip inkorten »

Hoe bevestig je een LED strip in de slaapkamer?

Een LED strip in de slaapkamer bevestig je op dezelfde manier als je een andere LED strip zou monteren. LED strips zijn heel veelzijdig en kunnen op allerlei manieren bevestigd worden. Je kunt de lijm op de achterkant van de LED strip gebruiken om hem op een oppervlak te bevestigen, of je kunt clips of schroeven gebruiken.

Kies je een LED strip met afstandsbediening? Dan heb je een regelaar nodig. LED strip controllers worden gebruikt om LED strips met elkaar te verbinden en ze met een afstandsbediening te bedienen. Er zijn veel verschillende soorten LED strip controllers, dus het is belangrijk dat je er een kiest die geschikt is voor jou. 123LEDstrips een grote verscheidenheid aan LED strip controllers beschikbaar, dus je kunt er zeker van zijn dat je de perfecte vindt voor je behoeften.

ℹ️ Lees meer over LED strip bevestigen »

Zijn er plafond LED strips voor de slaapkamer?

Ja, plafond LED strips zijn een uitstekende keuze voor de slaapkamer. Je kunt een LED strip in de slaapkamer aanbrengen om een indirecte lichtbron te creëren, die meer ontspannend werkt dan een directe lichtbron. LED strips kunnen ook gebruikt worden om bepaalde delen van de slaapkamer te accentueren, zoals een schilderij of een meubelstuk.

ℹ️ Lees meer over LED strips voor het plafond »

Wat zijn de voordelen van het gebruik van LED-strips in mijn slaapkamer?

LED-strips biedt tal van voordelen voor de slaapkamer. Allereerst zijn LED-lampen energiezuiniger en gaan ze langer mee dan traditionele gloeilampen. Bovendien kunt u met LED-strips verschillende kleuren en lichteffecten creëren, wat bijdraagt ​​aan de sfeer en ambiance van uw slaapkamer. LED-strips kunnen ook worden aangepast aan de grootte en vorm van uw slaapkamer, waardoor ze ideaal zijn voor het benadrukken van specifieke gebieden of het creëren van een algemene verlichting.

Kan ik mijn slaapkamer LED-strips zelf installeren?

Ja, in de meeste gevallen kunt u uw slaapkamer LED-strips zelf installeren. Veel LED-strips worden geleverd met zelfklevende achterkant, zodat u ze gemakkelijk aan de muur, het plafond of andere oppervlakken kunt bevestigen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste apparatuur heeft, zoals een transformator en eventuele verbindingskabels, en dat u de instructies zorgvuldig volgt.

Welke kleur LED-strip is het meest geschikt voor de slaapkamer?

De kleur van uw LED-strip hangt af van uw persoonlijke smaak en de gewenste sfeer in uw slaapkamer. Veel mensen kiezen voor warmwitte LED-strips, omdat deze een ontspannen en rustgevende sfeer creëren. Als u echter op zoek bent naar iets meer gedurfds, kunt u kiezen voor een kleurrijke LED-strip, die kan worden aangepast aan uw stemming of speciale gelegenheden. Het is ook mogelijk om LED-strips te dimmen, zodat u de helderheid en intensiteit van het licht kunt aanpassen.

LED strip voeding keuzehulp: 12 of 24 volt?

LED strip voeding

m te kunnen genieten van een LED strip, is het kiezen van de juiste LED strip voeding belangrijk. In deze blog leggen hoe LED strip voeding werkt en wat je moet weten als je ze koopt.

Waarom heb ik LED strip voeding nodig?

LED strips hebben een lage spanning (12 of 24 volt) zodat je hem alleen kunt aansluiten op een andere led strip voeding met dezelfde spanning. Een LED strip adapter wordt gebruikt om de spanning tussen 12v en 24v aan te passen aan 220 Volt. De adapter voert 12 of 24 volt uit op beide poorten (positieve en negatieve kant).

Bij 123LEDstrips.nl zijn LED strip adapters verkrijgbaar voor verschillende LED strips met een lengte van 2 meter, 5 meter en 10 meter. Deze voeding voor de LED strip wordt geleverd in de vorm van een adapter. Tijdens de installatie kun je deze LED strip niet rechtstreeks op 220 Volt aansluiten. Je moet hiervoor een LED strip voeding gebruiken.

LED strip adapters

Welk voltage moet ik kiezen: 12 Volt of 24 Volt?

Voor korte LED strips met een laag tot gemiddeld vermogen is een LED strip voeding van 12 volt voldoende. Een LED strip voeding 12 volt heeft een stroomsterkte van 1 ampère, wat genoeg is om LED strips tot 3 meter lang met 60 LED’s per meter aan te drijven.

Voor LED strips die meer LED’s hebben heb je een LED strip voeding 24 volt nodig. Het voltage van de adapter moet altijd gelijk zijn aan dat van de LED strip. Bij 123LEDstrips.nl heb je daarom twee soorten LED strip voedingen: 12 Volt en 24 Volt.

In de praktijk kan het gebeuren dat er geen LED stroomadapter geschikt is voor je toepassing, zodat het nodig is een complete LED strip set te kopen. Behalve een LED strip adapter of LED Strip voeding omvat deze ook alle toebehoren zoals verlengstukken en LED strip regelaars. Er zijn LED strip sets verkrijgbaar voor 12 Volt en 24 Volt LED strips.

Deze LED strip sets bevatten een LED voedingsadapter, een LED controller met afstandsbediening en een set stekkers en kabels om de LED controller met de voeding te verbinden. Bovendien zit er ook een LED strip in deze sets die altijd precies dezelfde lengte heeft als waarvoor de LED controller geprogrammeerd is. Als je langere afstanden moet overbruggen kun je dus meerdere LED strips uit één set gebruiken. Het is belangrijk dat al deze LED strips ook precies dezelfde soort LED’s hebben, zodat ze dezelfde lichtkleur en intensiteit hebben.

24,95

20,62 excl. btw

17 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

16,95

14,01 excl. btw

20 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

10,95

9,05 excl. btw

20 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

40,95

33,84 excl. btw

7 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

39,95

33,02 excl. btw

14 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

18 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

18,95

15,66 excl. btw

13 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

LED strip voeding rekenvoorbeeld

Om er zeker van te zijn dat je de juiste LED strip voeding kiest, volgt hier een rekenvoorbeeld voor de LED voeding. De LED controller en LED voeding zijn altijd precies op elkaar afgestemd.

Onze LED strip sets zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, beginnend bij 1 meter tot 5 meter per set. Als je LED strips met individuele lengtes nodig hebt, moet je de voeding van je LED strips zelf kiezen. Deze lengte berekenen is vrij eenvoudig – neem het aantal meter x 14,4 watt dat je LED strips bij volle lichtsterkte zullen trekken (voor 12V).

Voorbeeld: 5 meter LED strip met 60 leds/meter (SMD 5050)

5 meter * 14,4 Watt = 72 Watt

72 Watt / 12 Volt = 6 (Ampère)

Het is belangrijk geen LED strips te kiezen die te veel vermogen hebben. Zorg er altijd voor dat er minimaal 10% overcapaciteit is op de LED strip voeding. Dit omvat zowel spanning als stroomsterkte. In het bovenstaande rekenvoorbeeld is het aan te raden om een LED strip voeding van 8 Ampère te gebruiken.

LED strip adapters

LED strip adapter overzicht

Om rekenfouten te voorkomen kun je een handige vuistregel gebruiken. Hoe langer de LED strip is, hoe meer voeding hij nodig heeft. Zoals je nu weet heeft elke meter (5050) LED strip 14,4 Watt voeding nodig. Dit kan echter verschillen als je afwijkt van een type 5050 LED strip. LED strip stroom kan in twee soorten verdeeld worden: LED strips met witte LED en LED strips met RGB (rood, groen en blauw) LED.

De standaard LED strip bestaat uit 5050 LED op een flexibele printplaat die 60 LED’s per meter heeft. Dit type LED is gelijkmatiger over de lengte van de strip verdeeld dan LED van het type 3528, die minder dicht is en ook licht uitstraalt in drie primaire kleuren (rood, groen en blauw). Van een variant 3528 LED strip wordt gezegd dat ze even efficiënt is als 5050 LED strip. Sommige tests hebben echter aangetoond dat dit niet opgaat bij het vergelijken van van kleur veranderende LED strips met hetzelfde aantal meters.

Vermogen gekleurde ledstrips

LED strip 5050: 30 LEDs per meter – 7,2 Watt per meter

LED strip 5050: 60 LEDs per meter – 14,4 Watt per meter

Vermogen witte ledstrips

LED strip 3528: 60 LEDs per meter – 4,8 Watt per meter

LED strip 3528: 120 LEDs per meter – 9,6 Watt per meter

LED strip 2835: 60 LEDs per meter – 10 Watt per meter

LED strip 2835: 60 LEDs per meter – 17 Watt per meter

Heb je een LED strip die langer is dan 10 meter? Dan heb je een zwaardere adapter nodig.

Wat is een LED strip voeding en waarom is het belangrijk?

Een LED strip voeding is een apparaat dat de nodige stroom levert om LED strips van stroom te voorzien. Het is belangrijk om een goede voeding te hebben die voldoende stroom levert om de LED’s op de juiste manier te laten werken en ze te beschermen tegen overbelasting. Een goede LED strip voeding kan ook de levensduur van de LED’s verlengen en ervoor zorgen dat ze op de juiste manier blijven werken.

Welke soorten LED strip voedingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten LED strip voedingen beschikbaar, waaronder constante spanning voedingen en constante stroom voedingen. Constante spanning voedingen leveren een vaste spanning, terwijl constante stroom voedingen een vaste stroom leveren. Welke voeding je nodig hebt, hangt af van het type LED strip dat je gebruikt. Controleer altijd de specificaties van de LED strip om er zeker van te zijn dat je de juiste voeding gebruikt.

Hoe bereken ik de juiste LED strip voeding?

Om de juiste LED strip voeding te berekenen, moet je de totale wattage van de LED strip berekenen. Vermenigvuldig het wattage van een enkele LED met het aantal LED’s op de strip en je hebt het totale wattage. Voeg vervolgens ongeveer 20% extra wattage toe om de efficiëntie van de voeding te compenseren. Zoek tenslotte naar een voeding die dicht bij het totale wattage ligt dat je hebt berekend.

Kan ik meerdere LED strips op één voeding aansluiten?

Ja, het is mogelijk om meerdere LED strips op één voeding aan te sluiten. Het totale wattage van alle LED strips mag echter niet hoger zijn dan het maximale wattage van de voeding. Zorg ervoor dat je de specificaties van de voeding controleert voordat je meerdere LED strips aansluit.

Zijn er veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen bij het werken met LED strip voedingen?

Ja, er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die je moet nemen bij het werken met LED strip voedingen. Zorg er altijd voor dat je de voeding uitschakelt voordat je begint met installatie of onderhoud. Raak nooit de elektrische componenten aan als de voeding is ingeschakeld. Gebruik ook altijd de juiste gereedschappen en volg de instructies van de fabrikant.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

LED strip knippert: Knipperende LED verlichting oplossen

LED strip knippert

Als een LED strip knippert is dit niet altijd een aanwijzing dat de LED strip defect is en het spoedig zal begeven. Het knipperen van het licht kan vaak wijzen op een verkeerde aansluiting of combinatie van producten. Als je bedenkt hoeveel geld je in je LED verlichting investeert, is het zinvol te proberen het flikkeren zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel bespreken we een paar eenvoudige oplossingen om flikkerende LED verlichting van een LED strip op te lossen.

1. Controleer of de LED strip dimbaar is

Controleer allereerst eerst of de LED strip dimbaar is. Wanneer je een niet-dimbare LED strip probeert te dimmen, heeft de stroombron die aan de LED strip wordt gegeven geen enkele manier om te weten hoeveel stroom de LED’s nodig hebben en zal gewoon zoveel stroom sturen als je hem vertelt (met je dimmer). Als je strip meer nodig heeft dan wat je stuurt, dan loop je tegen problemen aan zoals flikkeren, lage lichtopbrengst en oververhitting van componenten op de printplaat. Speciaal ontworpen strips zoals Flexfire LEDs lossen dit probleem op door afzonderlijke kanalen te gebruiken die elk tot 3 ampère kunnen opnemen zonder ook maar enig probleem met flikkeren of haperen.

2. Gebruik een geschikte LED driver/transformator

Een knipperende LED strip kan veroorzaakt worden door een defecte driver/transformator. Een kapotte driver kenmerkt zich door het feit dat de LED strip begint te knipperen. De oplossing voor een defecte LED driver is hem te vervangen door een nieuwe. Als je een transformator gebruikt, let er dan op dat zijn vermogen hoog genoeg is voor de LED strip die je gebruikt.

3. Controleer de voeding

In sommige gevallen hebben mensen hun LED strips met een muurstekker aangesloten in plaats van een AC/DC omvormer te gebruiken die ontworpen is voor het gebruik van LED verlichting. In veel gevallen kunnen 12V lichtdimmers deze drempel overschrijden, in welk geval ze helemaal niet meer werken. Het gebruik van een relais tussen je controller en strip helpt in sommige gevallen ook door je los te koppelen van elke gelijkstroom spanning als je regelaar stroom/spanning niet kan beheren.

Als je een LED strip met een verkeerde voeding aanstuurt, verkort dat de levensduur van je apparatuur. Als het niet meteen doorbrandt, zijn er andere negatieve effecten die de prestaties op de lange duur kunnen beïnvloeden.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

4. Controleer de spanning

Soms begint de strip zomaar willekeurig te knipperen, zonder duidelijke reden. Dit kan veroorzaakt worden door een te lage toevoer van spanning, die gedaald is tot onder de drempel die nodig is om ze goed verlicht te houden. Als de spanning te laag is of je ziet schroeiplekken op de printplaten, dan moet hij vervangen worden.

5. Gebruik LED strips volgens de specificaties

LED strips zijn niet geschikt voor gebruik in een natte of vochtige omgeving. Dompel ze niet onder en stel ze niet bloot aan water, vocht of nattigheid. Omdat ze op gelijkstroom werken, mag je nooit proberen er stroom aan te onttrekken door in elkaar geschakelde LED strips in elkaar te steken (daardoor zouden ze allemaal uitgaan). Als je een LED strip binnenshuis gebruikt, zorg er dan voor dat de kamer minstens 10 °C warmer is dan de buitenluchttemperatuur.

6. Lekstroom

In Nederland is een lekstroom een veelvoorkomend oorzaak voor knipperende LED strips. Dit komt omdat de standaard spanning hier 230V is, maar in werkelijkheid soms onder deze waarde zakt. Een LED strip heeft weinig spanning nodig maar toch kan het soms voorkomen dat de voedingsspanning kort onder de minimumdrempel zakt, dit kan vervolgens tot knipperen van LED verlichting leiden.

7. Problemen met producten van andere fabrikanten

Er is een risico van incompatibiliteit tussen LED strips en controllers en dimmers van andere fabrikanten (bijvoorbeeld als je een goedkope controller of dimmer koopt die in China gemaakt is). Omdat niet alle LED’s van dezelfde fabrikant komen, is het mogelijk dat ze samen niet optimaal functioneren. Philips raadt bijvoorbeeld aan hun eigen LED strips aan te sluiten op Philips dimmers en schakelaars; anders kan er flikkering optreden.

8. Overbelasting in de stroomgroep

Knippert de LED strip niet voortdurend, maar zit er schommeling in? Ga bij jezelf na wanneer het knipperen optreedt. Kan het zijn dat de LED lampjes beginnen te knipperen als een zwaarder apparaat, zoals de koelkast of de afwasmachine, aangaat? Dit komt omdat LED lampjes erg gevoelig zijn voor stroomimpulsen van buitenaf en in dit soort situaties kunnen beginnen te knipperen. De oplossing voor dit probleem is iets ingewikkelder, maar een effectieve oplossing zou zijn om de zwaardere toestellen in een andere groep te verbinden.

Als je momenteel last hebt van knipperende LED strips, hopen we dat deze blog je een beetje dichter bij een oplossing heeft geholpen. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier. We helpen je graag. En als je dit artikel met plezier gelezen hebt, deel het dan met je vrienden en familie op sociale media.

Waarom knippert mijn LED-strip?

Als uw LED-strip knippert, kan dit verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan het zijn dat de voeding niet voldoende stroom levert. Controleer of de voeding de juiste spanning en stroomsterkte heeft voor uw LED-strip. Een andere mogelijke oorzaak kan zijn dat de LED-strip niet goed is aangesloten. Controleer of alle connectoren correct zijn geplaatst en dat er geen losse verbindingen zijn.

Hoe kan ik het knipperen van mijn LED-strip stoppen?

Om het knipperen van uw LED-strip te stoppen, moet u eerst de oorzaak van het probleem achterhalen. Zoals hierboven vermeld, kan het probleem worden veroorzaakt door een ontoereikende stroomtoevoer of slechte connecties. Zorg ervoor dat de voeding voldoende stroom levert en dat alle verbindingen stevig zijn aangesloten. Als het probleem hierdoor niet wordt opgelost, kan het zijn dat de LED-strip zelf beschadigd is. In dat geval moet u de LED-strip vervangen.

Kan ik het knipperen van mijn LED-strip voorkomen?

Ja, er zijn verschillende manieren om het knipperen van uw LED-strip te voorkomen. Een van de belangrijkste is om de juiste voeding te gebruiken. Controleer de specificaties van uw LED-strip en zorg ervoor dat de voeding de juiste spanning en stroomsterkte heeft. Daarnaast kunt u gebruik maken van een LED-dimmer om de helderheid van uw LED-strip aan te passen en het knipperen te verminderen.

Wat moet ik doen als mijn LED-strip na verloop van tijd begint te knipperen?

Als uw LED-strip na verloop van tijd begint te knipperen, kan dit een teken zijn van slijtage of beschadiging. Controleer of de voeding nog steeds voldoende stroom levert en dat alle verbindingen nog steeds stevig zijn. Als het probleem hierdoor niet wordt opgelost, kan het zijn dat de LED’s versleten zijn of dat er een defect is opgetreden. In dat geval moet u de LED-strip vervangen.

Kan ik een LED-strip repareren die knippert?

Het is mogelijk om een LED-strip te repareren die knippert, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Als het probleem wordt veroorzaakt door een slechte verbinding, kunt u de connectoren controleren en vervangen indien nodig. Als het probleem wordt veroorzaakt door beschadigde LED’s, kunt u proberen deze te vervangen. Houd er rekening mee dat het repareren van een LED-strip moeilijk kan zijn en dat het soms beter is om de strip gewoon te vervangen.

LED strip dimbaar: Eenvoudig een dimbare LED strip maken

LED strip dimbaar

LED strip dimbaar: Eenvoudig een dimbare LED strip maken

Wil je een dimbare LED strip kopen of een LED strip dimbaar maken? In ons assortiment vind je LED strips die dimbaar zijn, dus dit is geen probleem. Ben je benieuwd waarom het dimmen van een LED strip nuttig is of wat je nodig hebt? Lees dan verder.

Wat is een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip is een LED strip die gedimd kan worden. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om te regelen hoe helder of donker een LED strip is – je kunt de intensiteit van het licht regelen. Je kunt dit doen met speciale dimapparatuur of door het zelf te regelen met een afstandsbediening, wanddimmer schakelaar, smartphone app, enz.

Met een dimbare LED strip kun je sfeerverlichting of ambiance in je huis te scheppen. Je zou ze bijvoorbeeld zo kunnen instellen dat ze aangaan als je ‘s avonds thuiskomt, om een gastvrije sfeer te scheppen na een lange dag werken.

Wat zijn de voordelen van een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip heeft enkele handige voordelen. Het eerste is dat je een lichtkleur precies naar wens kunt instellen, zodat hij bij de omgeving past. Een dimbare strip heeft vaak meer dan één kleurtemperatuur beschikbaar, zodat je een breed scala aan mogelijkheden hebt voor je favoriete verlichting. Dit betekent dat je op sommige momenten meer helderheid kunt creëren en op andere momenten minder.

Vervolgens gaat de LED strip lang mee en is hij energiezuinig. De LED strip verbruikt heel weinig energie en warmt nauwelijks op. Daardoor is het een veilig en duurzaam product voor je huis. Je bespaart op de kosten van de voeding, want er is geen gevaar dat je de strip beschadigt als je hem met vochtige handen aanraakt.

Dit heeft ook een extra bonus: de LED strips zenden geen UV straling of infrarood licht uit, wat betekent dat ze ideaal zijn om foto’s en andere voorwerpen te laten gloeien zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze na verloop van tijd verbleken.

Tenslotte is een dimbare LED strip gemakkelijk te installeren. Ze zijn dun genoeg om gemakkelijk onder vele soorten kasten of onder planken gemonteerd te worden, zodat je op elk moment zo veel of zo weinig verlichting hebt als je wilt.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Welke opties heb ik om een LED strip dimbaar te maken?

Om een LED strip dimbaar te maken, heb je een paar opties.

Optie 1: LED strip dimbaar maken met een afstandsbediening

De eerste optie is een afstandsbediening om de LED strip dimbaar te maken. Met een afstandsbediening kun je niet alleen de LED verlichting draadloos bedienen, maar ook verschillende kanalen waarop meerdere lampen tegelijk kunnen worden bediend – bijvoorbeeld onder een kast en boven een kast. Met een LED strip afstandsbediening, kun je zelfs de verlichting aan- en uitzetten (of dimmen) vanaf een smartphone of tablet. Deze bediening gaat meestal via wifi.

Opmerking: Met een draadloze LED strip dimmer heb je een transformator nodig voor de voeding van de lampjes. Je kunt deze kopen in verschillende voltages of veelvouden van 12 volt – als ze maar overeenkomen met de spanning van je transformator.

Optie 2: LED strip dimbaar maken via Zigbee

Een Zigbee controller zorgt ervoor dat kun je de LED strip dimmen met je smart home systeem. Met een Zigbee controller kun je er ook voor kiezen om een Zigbee wandschakelaar (of draadloze lichtschakelaar) te monteren om de LED strip aan/uit te zetten.

Een LED strip gekoppeld met een Zigbee controller laat je de verlichting eenvoudig bedienen via een smart home app zoals Philips Hue.

Opmerking: Deze optie vereist in sommige gevallen dat je je eigen Zigbee compatibele smart home hub geïnstalleerd hebt. Ook kan via de Zigbee schakelaar slechts één apparaat tegelijk aan of uit gezet worden, het is wel mogelijk om meerdere kanalen op één afstandsbediening in te stellen. Voor deze optie is geen smart hub nodig.

Optie 3: LED strip dimbaar maken via een muurdimmer

Een LED strip dimbaar maken via een wanddimmer is eenvoudig. Behalve de LED strip en de transformator heb je alleen een 230V wanddimmer nodig. Gebruik zo nodig verbindingsstukken om de draad tussen de LED strip en de transformator te verlengen.

Op de productpagina van de gekozen strip vind je het aansluitschema. Meestal wordt een + en een – draad gebruikt om de LED strip van stroom te voorzien. Ook wordt een van de draden verbonden met de dimmer. De andere draad is verbonden met de resterende spanning (de massa).

Hoe kies ik de juiste dimbare LED strip?

Bij het kiezen van de juiste dimbare LED strip zijn er enkele vragen die aandacht vragen: Hoeveel meter LED strip heb ik nodig? Welke kleurtemperatuur heeft de LED strip nodig? Welke kleur moet mijn licht hebben? Om je te helpen die keuzes te maken bieden we al onze producten aan met nuttige productinformatie en afbeeldingen. Zo is het gemakkelijker te bepalen welke lichtbron het beste bij je behoeften past.

Om de beste dimbaarheid uit een LED strip te halen is het belangrijk om een goede dimmer te kiezen. Wanneer je kiest voor een complete LED strip set, dan zit er al een dimbare afstandsbediening bij die geselecteerd is voor het type LED strip. Als je verschillende LED strips in een kamer wilt gebruiken, kies je gewoon een extra afstandsbediening met dezelfde frequentie of een afstandsbediening die meerdere kanalen ondersteund.

Wat is een LED strip dimbaar?

Een LED strip dimbaar is een lichtbron die bestaat uit een flexibele strip met LED lampjes erop gemonteerd. Het verschil tussen een gewone LED strip en een dimbare LED strip is dat de laatste kan worden aangepast in helderheid. Dit maakt het mogelijk om de lichtsterkte aan te passen aan verschillende omstandigheden en sferen.

Kan ik een dimbare LED strip aansluiten op een normale lichtschakelaar?

Ja, dat kan. U kunt een dimbare LED strip aansluiten op een normale lichtschakelaar. Echter, de lichtschakelaar moet wel geschikt zijn voor het dimmen van de LED strip. Dit betekent dat de lichtschakelaar een dimfunctie moet hebben, anders zal de LED strip niet goed werken.

Hoe kan ik een LED strip dimbaar maken?

Om een LED strip dimbaar te maken, heeft u een speciale LED dimmer nodig. Deze dimmer moet geschikt zijn voor LED verlichting en in staat zijn om de stroom naar de LED strip te regelen. U kunt de LED dimmer aansluiten tussen de stroomvoorziening en de LED strip. Op deze manier kunt u de helderheid van de LED strip aanpassen.

Is een LED strip dimbaar energiezuinig?

Ja, een LED strip dimbaar is energiezuinig. LED verlichting is over het algemeen al energiezuiniger dan traditionele verlichting, en door de dimfunctie van de LED strip te gebruiken, kunt u nog meer energie besparen. Door de helderheid van de LED strip aan te passen aan de omstandigheden, wordt er minder energie verbruikt dan wanneer de LED strip op volle kracht brandt.

LED strip met afstandsbediening: Welke opties zijn er?

LED strip met afstandsbediening

LED strips zijn de nieuwe manier om je huis te verlichten. Zet een willekeurig TV programma aan en je ziet ze voorbijkomen! Dit is deels te wijten aan hun veelzijdigheid – ze kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden met veel verschillende opties zoals montage-opties. En als je op zoek bent naar een LED strip met afstandsbediening, dan hebben wij wat je nodig hebt – onze brede reeks Plug & Play sets zijn perfect voor elk project of kamerafmetingen.

Wij hebben een breed scala aan kant-en-klare LED strip sets met afstandsbediening, zodat u niet alles zelf hoeft uit te zoeken. 

LED strip met afstandsbediening

Hoe werkt een LED strip met afstandsbediening?

U kunt uw LED strips nu overal in huis bedienen met een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening! Geen heen en weer gehaast meer tussen apparaten. Met de dimmer kunt u instellen hoe fel of dimbaar ze zijn, terwijl u ook toegang hebt tot 16 miljoen kleuren voor de perfecte sfeer, zoals warm kaarslicht. Een slim apparaat bestuurd door WiFi dat ons totale flexibiliteit geeft bij het kiezen van onze favoriete kleurtemperatuur.

Onze LED strips kunnen overal in huis worden bediend, met afstandsbedieningen die werken via IR (infrarood), RF 2.4G en WiFi! Met een app voor je smartphone of tablet heb je er totale controle over – perfect als elke kamer wat extra sfeerverlichting nodig heeft.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

De voordelen van een LED strip met afstandsbediening

Een afstandsbediening voor LED strips, ook wel “LED controller” genoemd, maakt het mogelijk om alle LED strips die wij verkopen op afstand te bedienen. Met één van deze handige gadgets kunt u uw favoriete kleuren en patronen gemakkelijk instellen vanaf elke plek zonder op te staan! U kunt ze laag dimmen voor wanneer het bijna tijd is om te slapen; schakel ongewenste nachtelijke afleiding uit met een eenvoudige druk op elke individuele schakelaar.

Een van de beste dingen van het bezitten van een LED strip afstandsbediening is dat je totale controle over uw verlichting hebt. U kunt het gebruiken voor het instellen van kleuren en dimmen, maar ook het inschakelen van individuele LED strips of groepen! Bovendien zijn er allerlei speciale effecten mogelijk, zoals slow fade verlichtingsprogramma’s die prachtige kleuren creëren terwijl ze de helderheid over elk kanaal afzonderlijk veranderen. 

Denkt u erover een LED-dimmer of -afstandsbediening voor uw verlichting te kopen? Bekijk deze voordelen:

 • Geniet van het gemak om alle verlichting tegelijk aan te zetten en vervolgens één LED strip feller te zetten.
 • U kunt tot 4 of 8 verschillende zones koppelen met één bediening.
 • Er zijn zoveel manieren om creatief om te gaan met de verlichting van uw woonkamer. U kunt de verlichting uit- of dimmen, van kleur veranderen en nog veel meer!
 • Dual White, RGB en CCT zijn enkele van de vele kleuren die met LED verlichting kunnen worden gemaakt.

Helder Wit ledstrip met afstandsbediening

4000 Kelvin

Dual White ledstrip met afstandsbediening

Instelbaar wit

Koud Wit ledstrip met afstandsbediening

5500 Kelvin

Neon ledstrip met afstandsbediening

Multicolor / Warm wit

Welke LED strip moet ik kiezen?

De beste manier om uw huis te verlichten is met een LED strip. De verscheidenheid van verschillende kleuren, vormen en grootte zijn perfect voor elke ruimte in het huis! De complete sets waarin u een led strip met afstandsbediening kunt bestellen zijn er in verschillende vormen en maten. Wij bieden een grote variëteit aan wit tinten, namelijk koud witte LED strips, helder wit en warm witte led strips in uw huis! Als het de kleur is die u interesseert, kies dan uit onze brede waaier RGB LED strips die in staat zijn om rood-groen-blauwe kleuren te mengen. Voor diegenen die liever geen tijd besteden aan het mengen van lichten, kies dan voor dual white LED strips.

Welk type LED strip moet u kiezen? Er zijn veel verschillende kleuren en stijlen waaruit u kunt kiezen. De eerste variabele is het aantal per meter, waarbij Premium LED’s in ruil voor hun hogere prijs een kleurrijker beeld geven dan Basic LED’s – maar het is de moeite waard om dat extra geld uit te geven als uw kamer heldere verlichting nodig heeft.

De Premium LED strips bieden een gelijkmatigere lichtlijn. Voor sommige kleuren en wittinten bieden we nu ook ‘Pro LED strips’ aan. Deze LED’s zijn helderder met een indrukwekkend aantal LED’s waardoor ze de perfecte chique uitstraling hebben voor professionals of diegenen die hoge eisen stellen in hun leefomgeving!

De tweede variabele die van belang is bij het kiezen van een verlichtingssysteem voor uw huis is de waterbestendigheid. IP20 is een standaardclassificatie voor vochtvrije ruimtes, maar als u uw LED strips op een andere plaats wilt hebben zoals in een aquarium, zijn er ook spatwaterdichte en waterdichte modellen verkrijgbaar!

De verschillende afstandsbedieningen

Wanneer u een complete set bestelt, kunt u niet alleen het aantal LED’s per meter en de gewenste waterdichtheid kiezen, maar ook het type  afstandsbediening die het beste bij uw wensen past. De afstandsbedieningen zijn er in vele soorten en maten! In ons assortiment vindt u zowel draagbare led strip afstandsbedieningen als wandpanelen om ze gemakkelijk aan de muur te bevestigen.

Heeft u altijd al uw verlichting willen bedienen via een wandpaneel? Dat is nu mogelijk! Een wandpaneel kan op elk plat oppervlak worden bevestigd, en maakt het mogelijk om gemakkelijk de kleur te veranderen of de verlichting helemaal uit te schakelen! Maak je geen zorgen over het inbouwen van dimfuncties, want die zijn ingebouwd in elke knop, zodat alle soorten lichtinstellingen perfect werken.

Naast een afstandsbediening bevatten alle complete LED strip sets een WiFi module! Dit betekent dat u uw verlichting eenvoudig kunt dimmen of aanzetten met een app. Dus zijn er geen speciale afstandsbedieningen meer nodig – gebruik gewoon je telefoon!

Wat zijn LED-strips met afstandsbediening en hoe werken ze?

Een LED-strip met afstandsbediening is een type verlichtingssysteem dat bestaat uit een reeks LED-lampjes die zijn gemonteerd op een flexibele strip. Met behulp van een afstandsbediening kunt u de verlichting in- en uitschakelen, dimmen of van kleur veranderen. Het systeem werkt op basis van infraroodtechnologie, waarbij de afstandsbediening signalen naar de LED-strip stuurt om de gewenste verlichtingseffecten te creëren.

Waarvoor worden LED-strips met afstandsbediening gebruikt?

LED-strips met afstandsbediening worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het verlichten van vitrines, trappen, gangen, keukens of slaapkamers. Het systeem kan worden gebruikt om een ​​sfeer te creëren die past bij uw stemming of de gelegenheid, of om specifieke objecten in uw huis of kantoor te benadrukken.

Hoe installeer ik een LED-strip met afstandsbediening?

De installatie van een LED-strip met afstandsbediening is over het algemeen eenvoudig en vereist weinig technische kennis. Begin met het reinigen van het oppervlak waarop u de LED-strip wilt installeren en laat het drogen. Plaats de strip op de gewenste locatie en sluit de adapter aan op een stopcontact. Test vervolgens de verlichting door de afstandsbediening te gebruiken.

Zijn er verschillende soorten LED-strips met afstandsbediening?

Ja, er zijn verschillende soorten LED-strips met afstandsbediening beschikbaar op de markt. Sommige LED-strips hebben één kleur, terwijl andere meerdere kleuren hebben en kleurveranderende effecten kunnen creëren. Er zijn ook verschillende maten en lengtes van LED-strips beschikbaar, evenals waterdichte opties die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis of in natte omstandigheden.

Hoe kan ik mijn LED-strip met afstandsbediening onderhouden?

Om uw LED-strip met afstandsbediening in goede staat te houden, moet u ervoor zorgen dat deze schoon en droog blijft. Reinig de strip regelmatig met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen die de oppervlaktebehandeling van de strip kunnen beschadigen. Bewaar de LED-strip op een koele, droge plaats wanneer deze niet in gebruik is.

63,95

52,85 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

223,95

185,08 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

71,95

59,46 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

296,95

245,41 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar