Philips Hue buitenverlichting aansluiten, dit is wat je moet weten!

Als je Philips Hue buitenverlichting wilt aansluiten, dan is dit wat je moet weten! Je moet allereerst zorgen dat je een Philips Hue Bridge in huis hebt, dat is de centrale bedieningseenheid voor het Hue-systeem. De bridge maakt verbinding met het wifi-netwerk van je huis en stelt je in staat Philips Hue lampen te bedienen met de Philips Hue-app. Volg de stappen in dit artikel om aan de slag te gaan met Philips Hue buitenverlichting.

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een geweldige manier om wat extra licht toe te voegen aan de buitenkant van je huis. Je kunt Philips Hue-buitenverlichting gebruiken om de beste kenmerken van jouw huis in de verf te zetten, of om gewoon wat extra licht toe te voegen voor de veiligheid.

Met Philips Hue buitenverlichting kun je de kleur en de helderheid van de lampen regelen, en ook schema’s instellen zodat de lampen automatisch aan en uit gaan. Je kunt Philips Hue buitenverlichting ook gebruiken om een unieke look voor uw huis te creëren, of om de sfeer van je overkapping te veranderen. Of je nu op zoek bent naar een subtiel accent of een dramatische verandering, Philips Hue buitenverlichting kan je helpen dat te bereiken.

ℹ️ Philips HUE LED strip »

Waar op letten bij Philips Hue buitenverlichting plaatsen in de tuin?

Na het aanschaffen van een aantal Philips Hue buitenlampen is het (bijna) tijd om ze in de tuin te plaatsen. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het handig om een lichtplan te maken om te bepalen waar je de lampen moet plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het licht van Philips Hue lampen niet zo sterk is als dat van zonlicht, dus het kan zijn dat je meer lampen nodig hebt dan je oorspronkelijk dacht

Wanneer je Philips Hue buitenlampen in je tuin plaatst, moet je zeker zijn van het volgende:

 • Kies een plek waar het licht goed kan komen.
 • Bedenk hoe het licht er zowel van binnen als van buiten je huis uit zal zien.
 • Plaats de lampen op verschillende hoogten om interessante schaduwen en diepte te creëren.
 • Meng verschillende soorten lampen om een unieke look te creëren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Philips Hue als buitenverlichting gebruiken

Er zijn twee soorten Philips Hue buitenverlichting: hoogspanning en laagspanning. Hoogspannings Philips Hue buitenlampen hebben een speciale transformator nodig om te werken, en het is aan te raden om dit alleen door een gekwalificeerde elektricien te laten installeren. Laagspanning Philips Hue buitenverlichting daarentegen kan gemakkelijk door iedereen geïnstalleerd worden

Als je niet zeker weet welk type Philips Hue buitenverlichting je hebt, kijk dan in de documentatie die bij jouw lamp geleverd is, of neem contact op met de klantenservice van Philips. Als je eenmaal weet welk type lamp je hebt, volg je de onderstaande instructies om aan de slag te gaan.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

Philips Hue buitenverlichting aansluiten op laagspanning

Volg de onderstaande stappen voor een veilige installatie, en schakel zo nodig een specialist in. Je kunt ook de extra uitlegvideo hieronder bekijken.

Stap 1: Lichtplan maken

De eerste stap is het maken van een lichtplan voor Philips Hue buitenverlichting. Zo kun je bepalen waar je de lampen moet plaatsen, hoeveel je er nodig hebt, en welk type lamp je moet gebruiken.

Stap 2: Philips Hue aansluiten

Zodra je een lichtplan gemaakt hebt, is het tijd om de Philips Hue buitenlampen te installeren. Als je laagspanningslampen van Philips Hue gebruikt, schroef je de lampen in de contactdozen aan de buitenkant van jouw huis. Zorg ervoor dat de lampen goed vastgeschroefd zijn, zodat ze na verloop van tijd niet losraken

Als je hoogspannings Philips Hue buitenlampen gebruikt, is het verstandig om een erkende elektricien in te huren om de lamp en de transformator te installeren.

Stap 3: Lampen koppelen aan de Hue Bridge

De volgende stap is het aansluiten van de Philips Hue lampen op de Hue Bridge. De Bridge verbindt jouw Philips Hue buitenlampen met je thuisnetwerk. De Hue Bridge wordt via een ethernetkabel op de router aangesloten en kan in een stopcontact worden gestoken. Om er zeker van te zijn dat de Philips Hue lampen goed werken, moet je ervoor zorgen dat de stroom ingeschakeld is en dat de app op je smartphone gedownload is.

Nadat je op de knop van de Bridge hebt gedrukt, verschijnt hij in de app. Vervolgens stel je de lampen naar wens in door kleuren en lichtintensiteiten te kiezen. Als de lampen niet verschijnen, ga dan naar “instellingen” en voeg een lamp toe onder “mijn lichten”.

Hue buitensensor

De Philips Hue buitensensor kan overal in de tuin geplaatst worden. Hij werkt op batterijen en doet automatisch de lichten aan als het donker wordt en als u thuiskomt. De Hue buitensensor heeft ook een ingebouwde lichtsensor die de hoeveelheid daglicht meet. Met die informatie kan de sensor de lichtopbrengst van de lampen aanpassen, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Om de Philips Hue buitensensor te installeren, schroeft u hem in een stopcontact of gebruikt u het kleefkussentje om hem op een muur te plakken. Volg dan de instructies in de app om hem op uw Bridge aan te sluiten.

Waar moet ik verder nog op letten bij gebruik buitenverlichting?

Houd zeker rekening met het volgende wanneer je buitenverlichting gebruikt:

 • Het type lamp dat je nodig hebt (hoogspanning of laagspanning).
 • Het aantal lampen dat je nodig hebt.
 • De plaats van de lampen.
 • De lichtintensiteit (helderheid).
 • De kleur van het licht.

Je moet ook bedenken hoe je de Philips Hue buitenlampen wilt bedienen. Er zijn verschillende opties, waaronder:

 • De Philips Hue app
 • Een stemassistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa
 • Philips Hue buitensensor

Tot slot is het belangrijk op te merken dat Philips Hue buitenlampen niet allemaal waterdicht zijn. Bekijk dus goed de IP-waarde voordat je een buitenlamp aanschaft.

ℹ️ LED lichtslang voor buiten »

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een reeks slimme verlichtingsproducten voor gebruik buitenshuis. Met deze verlichting kunt u de sfeer van uw tuin of terras aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten. Philips Hue buitenverlichting wordt bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen voor gebruik buitenshuis en is waterdicht.
 2. Het kan worden bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten.
 3. Met Philips Hue buitenverlichting kunt u de sfeer van uw buitenruimte aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten.
Hoe installeer ik Philips Hue buitenverlichting?

Het installeren van Philips Hue buitenverlichting is relatief eenvoudig en kan worden gedaan zonder professionele hulp. Het volgen van enkele eenvoudige stappen kan u helpen de verlichting snel en gemakkelijk te installeren.

Belangrijke informatie:

 1. Begin met het kiezen van de juiste verlichting voor uw behoeften en zorg ervoor dat u alle benodigde onderdelen heeft.
 2. Plaats de verlichting op de gewenste locatie en sluit deze aan op de stroomvoorziening.
 3. Gebruik de Philips Hue-app om uw verlichting in te stellen en te bedienen.
Hoe verbind ik Philips Hue buitenverlichting met mijn Philips Hue-systeem?

Als u al Philips Hue-verlichting binnenshuis heeft, is het eenvoudig om Philips Hue buitenverlichting toe te voegen aan uw bestaande Philips Hue-systeem. U kunt dit doen via de Philips Hue-app en het verbinden van de verlichting met uw Hue-brug.

Belangrijke informatie:

 1. Zorg ervoor dat uw Philips Hue-brug is verbonden met uw Wi-Fi-netwerk.
 2. Volg de instructies in de Philips Hue-app om nieuwe verlichting toe te voegen.
 3. Zodra de nieuwe verlichting is toegevoegd aan uw systeem, kunt u deze bedienen via de Philips Hue-app en integreren met andere slimme apparaten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting bedienen als ik niet thuis ben?

Ja, met de Philips Hue-app kunt u uw buitenverlichting bedienen, zelfs als u niet thuis bent. Zolang uw telefoon is verbonden met het internet, kunt u de verlichting in- en uitschakelen, helderheidsniveaus aanpassen en kleuren veranderen.

Belangrijke informatie:

 1. U moet een internetverbinding hebben om uw verlichting op afstand te bedienen.
 2. U kunt uw Philips Hue buitenverlichting integreren met andere slimme apparaten, zodat u deze via spraakopdrachten kunt bedienen.
 3. Met de geofencing-functie van Philips Hue kunt u uw verlichting automatisch inschakelen wanneer u bijna thuis bent.
Zijn er speciale functies beschikbaar voor Philips Hue buitenverlichting?

Ja, Philips Hue buitenverlichting biedt verschillende speciale functies die het gebruik ervan nog handiger maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn bewegingssensoren, geofencing en integratie met slimme assistenten.

Belangrijke informatie:

 1. Bewegingssensoren kunnen worden gebruikt om uw verlichting automatisch in te schakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
 2. Geofencing stelt u in staat om uw verlichting automatisch in- of uit te schakelen wanneer u uw huis verlaat of thuiskomt.
 3. Met de integratie van slimme assistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant, kunt u uw verlichting bedienen via spraakopdrachten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting dimmen?

Ja, u kunt Philips Hue buitenverlichting dimmen om de helderheid van uw verlichting aan te passen aan uw behoeften. U kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten als u de verlichting hebt geïntegreerd met een slimme assistent.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen om te worden gedimd en u kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten.
 2. Dimmen kan helpen om de sfeer van uw buitenruimte aan te passen en energie te besparen.
 3. Sommige Philips Hue buitenverlichting heeft ook kleurinstellingen, waarmee u de kleur van uw verlichting kunt aanpassen om de sfeer verder te verbeteren.

Ruim assortiment Philips Hue LED strips

Bekijk snel het assortiment Philips Hue LED strips