Categorie archieven: Verlichting kiezen

Spaarlamp of LED-lamp: wat is de beste keuze?

Spaarlamp of led lamp

Om de zoveel tijd is de verlichting in huis aan vervanging toe. Spullen gaan immers niet eeuwig mee, ook lampen niet. Het aanbod aan lampen is tegenwoordig echter behoorlijk groot. Moet je nu voor een spaarlamp of een LED lamp kiezen? Een spaarlamp wordt ook wel een compacte fluorescentielamp (CFL) genoemd. Speciaal voor jou hebben wij ons verdiept in energiezuinige lampen. En op basis daarvan geven we een advies. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat zijn CFL en LED?

Consumenten zijn de afgelopen jaren flink aangemoedigd om gloeilampen te vervangen door efficiëntere compacte fluorescentielampen (CFL) of lichtgevende diodelampen (LED). Onder CFL vallen spaarlampen die energiezuinige flueorescentieverlichting met de lichtkwaliteit van ouderwetse gloeilampen. Zuinig én praktisch dus.

LED-lampen zijn een nog geavanceerdere verlichtingstechnologie. Zij produceren licht door met een chip elektrische energie om te zetten in licht. Dit is een veel efficiënter proces dan de gloeidraadmethode die in CFL- en gloeilampen wordt gebruikt. Daarom verbruiken LED-lampen tot 90% minder energie dan traditionele lampen.

Hoe werkt een CFL Lamp?

CFL lampen gebruiken een elektrische stroom tussen twee elektroden aan de uiteinden van een buis gevuld met gas en gecoat met fosfor. Deze coating zet energie om in licht wanneer het de coating raakt. Het duurt drie tot 30 seconden voordat de reactie begint. Daarom is er een vertraging als je je eerste CFL-lamp aanzet.

Hoe werkt een LED-lamp?

LED lampen gebruiken een diode om elektrische energie om te zetten in licht. Dit gebeurt door een elektrische stroom door de diode te laten lopen die fotonen uitzendt, waardoor licht ontstaat. LED’s hebben veel minder elektriciteit nodig dan CFL’s of gloeilampen en gaan aanzienlijk langer mee.

De razendsnelle opmars van LED verlichting

CFL heeft te maken met een geduchte tegenstander op de verlichtingsmarkt: de Light Emitting Diode (LED). Het is een technologie die nog maar net om de hoek komt kijken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, waaronder draadjes en kleine lampjes die je kunt gebruiken als decoratie. Bij deze een aantal bijzondere feitjes over LED-lampen:

 • De energie wordt omgezet in licht in plaats van warmte. Daardoor wordt dit type verlichting nooit warm en kun je het bijvoorbeeld met een gerust hart ophangen bij de kerstboom.
 • Wanneer je LED-lampjes aandoet gaan ze gelijk allemaal aan.
 • Het geeft geen UV straling af.
 • LED-lampen kunnen grotere temperatuurverschillen aan, tussen de -40 en 85 graden.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Wat zijn lumen?

CFL en LED zijn beide technologieën waarbij Lumen wordt gebruikt. Dit betreft de meting en kwaliteit van licht. Eén CFL- of LED-lamp is in staat om dezelfde lumens (helderheid) te produceren, maar ze verschillen in de hoeveelheid energie die nodig is om die helderheid te bereiken.

Wat zijn de verschillen tussen gloeilampen, CFL en LED?

De feitjes over LED-lampen zijn leuk, maar hoe kies je nu verlichting die perfect bij jouw interieur past? Ten eerste moet je begrijpen wat de verschillen zijn tussen gloeilampen, CFL lampen en LED-lampen. Alleen dan kun je een goede en hopelijk duurzame keuze maken. Gloeilampen zijn peervormige of ronde schroeflampen. Hun geschiedenis gaat ver terug, want Thomas Edison vond al in 1879 de kooldraadlamp uit. Compact fluorescerente lampen (CFL) zijn veel jonger en worden meestal gemaakt als cilindrische buis met een lampvoet of voorschakelapparaat.

Hoe zit het met het energieverbruik?

CFL’s werden voor het eerst op de markt gebracht vanwege hun energiebesparing van 25%-35% ten opzichte van traditionele lampen. Maar nu is daar verlichting die nóg zuiniger is: LED. Deze lampen zijn het beste voor slimme verlichting en kunnen worden gebruikt met elk smart home systeem. LED is zeer efficiënt omdat de lampen zeer weinig warmte gebruiken. Dit type verlichting raakt dan ook nooit oververhit en dat is nog veiliger ook.

LED-lampen bieden ontzettend veel voordelen ten opzichte van de oudere technologie. En het is een enorme stap voorwaarts als je het vergelijkt met de gloeilamp. Een gloeilamp gebruikt elektriciteit om door een gloeidraad te gaan, die opwarmt en licht produceert. Warmte is verantwoordelijk voor 95 procent van de energie die verloren gaat, terwijl het licht slechts 5 procent krijgt. Ter vergelijking: LED lampen gebruiken maar liefst 90 procent minder energie in vergelijking met gloeilampen! Bij spaarlampen is dit 60 procent, ook een vrij hoog percentage.

LED-verlichting gaat ook langer mee dan traditionele gloeilampen en CFL’s. LED’s kunnen tot 25.000 uur of meer meegaan; vergeleken met een paar duizend uur voor een gloeilamp en ongeveer 10.000 voor CFL’s. Dat is een zeer aantrekkelijk getal als je rekening houdt met de kosten van vervangende lampen! Bovendien zijn LED-lampen veel duurzamer omdat ze geen breekbare glazen onderdelen hebben die gemakkelijk kunnen breken.

Overal in huis gebruikt

In een ver verleden presteerden CFL’s beter in een staande lamp omdat het lichtbereik toen heel breed was. Een LED werd alleen aangeraden voor efficiënte inbouwverlichting, bijvoorbeeld in het plafond. Die tijden zijn voorbij. In veel huishoudens kom je tegenwoordig overal LED-verlichting tegen. Zo is het ideaal voor spots in badkamers, keukens en kantoren. LED’s worden niet warm en zijn dus veilig voor gebruik in kleine ruimtes zoals kasten. En je kunt er veel energie mee besparen in koelkasten en andere apparaten.

Welke is beter: Spaarlamp of LED lamp?

Beide soorten lampen hebben hun voor- en nadelen. LED’s zijn efficiënter dan CFL’s en produceren meer licht met minder stroomverbruik. Aan de andere kant zijn CFL’s goedkoper, dus al je lampen vervangen door LED’s kan aanvankelijk duur zijn.

Wat de levensduur betreft, kunnen beide verlichtingstechnologieën bij correct gebruik tot 15 jaar meegaan en bieden ze vergelijkbare helderheidsniveaus. Voor CFL is de levensduur 8000 uur, voor een gloeilamp 1200 uur. Dit aantal uren valt in het niet bij de levensduur van een gemiddelde LED-lamp , namelijk tussen de 20.000 en 60.000 uur. Ga er vanuit dat LED-verlichting gemiddeld 35.000 branduren heeft.

Alles bij elkaar genomen, LED-lampen zijn de duidelijke winnaar. LED’s verbruiken minder energie, gaan langer mee en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en maten. Je kunt bijvoorbeeld LED spots en schijnwerpers vinden die allemaal compatibel zijn met bestaande traditionele verlichtingssystemen, maar veel minder stroom verbruiken. Dus als je oude lampen wilt vervangen en op de lange termijn energie wilt besparen, dan is LED zeker uw beste keuze!

Wat zijn spaarlampen?

Spaarlampen zijn een soort energiezuinige verlichting die werken door middel van fluorescentietechnologie. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen, produceren ze licht door gasontlading in een buisje gevuld met een mengsel van edelgassen en een kleine hoeveelheid kwikdamp. De elektrische stroom ioniseert de kwikdamp, waardoor ultraviolet licht wordt uitgestraald dat wordt omgezet in zichtbaar licht door middel van een fluorescerende coating aan de binnenkant van het buisje.

Belangrijkste informatie:

 1. Spaarlampen zijn energiezuinige verlichting die werken door fluorescentietechnologie.
 2. Ze produceren licht door middel van gasontlading in een buisje gevuld met een mengsel van edelgassen en kwikdamp.
 3. De elektrische stroom ioniseert de kwikdamp, waardoor ultraviolet licht wordt uitgestraald dat wordt omgezet in zichtbaar licht door middel van een fluorescerende coating aan de binnenkant van het buisje.
Wat zijn LED-lampen?

LED-lampen zijn verlichtingsapparaten die werken door middel van lichtgevende diodes (LED’s). Deze diodes zijn halfgeleiders die licht uitstralen wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat. LED-lampen zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn en hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze veelzijdiger zijn in gebruik dan andere soorten verlichting.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen werken door middel van lichtgevende diodes (LED’s), die licht uitstralen wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat.
 2. Ze zijn energie-efficiënt en hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen.
 3. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze veelzijdiger zijn in gebruik dan andere soorten verlichting.
Zijn LED-lampen beter dan spaarlampen?

LED-lampen zijn over het algemeen beter dan spaarlampen vanwege verschillende redenen. Ten eerste hebben LED-lampen een veel langere levensduur dan spaarlampen. Ze gaan vaak tot wel 25.000 uur mee, terwijl spaarlampen meestal een levensduur van 10.000 uur hebben. Bovendien zijn LED-lampen veel efficiënter dan spaarlampen als het gaat om het omzetten van energie in licht. Ze gebruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele gloeilampen, terwijl spaarlampen slechts ongeveer 25% zuiniger zijn dan gloeilampen.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen gaan veel langer mee dan spaarlampen.
 2. LED-lampen zijn veel efficiënter in het omzetten van energie in licht dan spaarlampen.
 3. LED-lampen gebruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele gloeilampen, terwijl spaarlampen slechts ongeveer 25% zuiniger zijn dan gloeilampen.
Zijn LED-lampen duurder dan spaarlampen?

LED-lampen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan spaarlampen, maar op de lange termijn zijn ze vaak goedkoper vanwege hun langere levensduur en lagere energieverbruik. Bovendien zijn de prijzen van LED-lampen in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor ze nu betaalbaarder zijn geworden voor consumenten.

Belangrijkste informatie:

 1. LED-lampen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan spaarlampen.
 2. Op de lange termijn zijn LED-lampen vaak goedkoper vanwege hun langere levensduur en lagere energieverbruik.
 3. De prijzen van LED-lampen zijn in de afgelopen jaren gedaald, waardoor ze nu betaalbaarder zijn geworden voor consumenten.
Zijn LED-lampen milieuvriendelijker dan spaarlampen?

Beide soorten lampen zijn energiezuiniger dan traditionele gloeilampen, maar LED-lampen worden over het algemeen beschouwd als milieuvriendelijker dan spaarlampen vanwege de afwezigheid van kwik. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik, wat bijdraagt ​​aan de vervuiling van het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgedankt. Bovendien zijn LED-lampen recyclebaar, waardoor ze een duurzamere optie zijn dan spaarlampen.

Geven LED-lampen hetzelfde soort licht als spaarlampen?

Ja, LED-lampen en spaarlampen kunnen hetzelfde soort licht geven, maar er zijn enkele verschillen in de kwaliteit van het licht. LED-lampen hebben over het algemeen een betere kleurweergave dan spaarlampen, wat betekent dat de kleuren van objecten in de kamer er natuurlijker uitzien. Bovendien kunnen LED-lampen in tegenstelling tot spaarlampen vaak gedimd worden zonder de levensduur te beïnvloeden, wat betekent dat je de helderheid van de lamp kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED verlichting garage, dit moet je weten!

LED verlichting garage

Verlichting in je garage is waarschijnlijk iets wat je over het hoofd ziet als je aan je garage denkt. Zowel je spullen als je auto zijn dingen die je nog steeds moet kunnen zien in het donker. Naast de klassieke verlichting in je huis heb je ook LED verlichting. Dit type verlichting is geschikt voor de meeste garages en komt met zijn voor en-nadelen. Wil je LED verlichting garage? Dit moet je dan absoluut weten.

Waarom is garageverlichting belangrijk?

Zichtbaarheid is het voornaamste antwoord op deze vraag. Alles moet goed en duidelijk zichtbaar zijn in de garage. De kans dat je garage een raam heeft is waarschijnlijk heel klein, al is het maar voor de beveiliging.

Met LED verlichting in je garage kan je evengoed alles zien en heb je direct een overzicht van wat er in de ruimte staat. Wil je in-en uitparkeren in je garage? Dan moet je natuurlijk zien waar je rijdt, niet elk huis heeft voldoende lichtinval rond de garage en zeker niet in de winter. Misschien ben je ook iemand die graag werkt in je garage, dan is verlichting een absolute noodzaak. Naast de gebruikelijke voordelen zijn er ook andere dingen zoals een middel tegen inbrekers, het voorkomen van ongelukken etc.

Er zijn verschillende voordelen aan dit type verlichting. Een ander voordeel, dat ook een belangrijk voordeel is, is dat LED verlichting weinig warmte produceert. Dit betekent dat het veiliger in gebruik is en dichter bij brandbare materialen kan worden geplaatst. Niet onbelangrijk: het verbruik van een LED strip is ook minder dan gewone gloeilampen, dus u bespaart ook op uw energierekening. Ze gaan ook veel langer mee, waardoor u ze minder vaak hoeft te vervangen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Waarom LED verlichting?

We hebben al gesproken over het nut van verlichting, maar waarom LED verlichting? Het antwoordt is vrijvanzelfsprekend. LED verlichting is een goede “all rounder”. Zo is LED verlichting garage gekend om zijn laag verbruik en is een LED strip ideaal als garage verlichting. Wat handig is voor je portefeuille natuurlijk.

Daarnaast is LED verlichting gekenmerkt door het feit dat het ook tegen een stootje kan en dus in het algemeen een langere levensduur heeft. Je kunt natuurlijk ook de gewone verlichting gebruiken, maar die is misschien minder bestand tegen bepaalde activiteiten die je uitvoert in je garage.

Welke LED verlichting in de garage?

Nu je de voordelen weet van LED verlichting, is het ook handig om te weten welke soort verlichting je nodig hebt in je garage. We hebben je misschien al eerder een hint gegeven, maar het is echt belangrijk om te weten waarvoor je je garage voornamelijk gebruikt. Is het enkel om je auto te parkeren? Is het een alternatieve staanplaats voor fietsen en dergelijke? Of gebruik je het voornamelijk als werkplaats of extra opslagruimte.

RGB Led verlichting bijvoorbeeld is een manier om je garage op een sfeervolle manier te verlichten. Het kan je garage in sommige gevallen ook net dat tikkeltje extra geven. Als de sfeer echt niets uitmaak en je geen maatwerk wilt uitvoeren in je garage dan is LED TL verlichting een goed alternatief. Plaats deze in het midden van de garage en elk hoekje van je garage wordt klaarhelder.

142,95

118,14 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

378,95

313,18 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

197,95

163,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

181,95

150,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

126,95

104,92 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

47,95

39,63 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

142,95

118,14 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

34,95

28,88 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Bekijk RGB LED strips

Bescherming en veiligheid van garage verlichting

Als je nadenkt over de bescherming en beveiliging is het nogmaals van belang dat je weet hoeveel licht je precies nodig hebt. Meer is niet altijd beter. Voordat je aan de slag gaat met garage verlichting kun je het beste eerst een lichtplan maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Er is een enorme variatie aan LED verlichting, de meesten hebben bijvoorbeeld een IP-waarde label (beschermingsgraad), zodat je weet wat je juist wel- en niet mag doen. Bij 123Ledstrips vind vind je ook waterdichte LED strips voor in de garage garage, die beschermt de verlichting tegen vocht en water vanuit elke hoek. Bovendien heeft dit ook het voordeel dat dit je verlichting beschermt tegen eventueel binnendringend stof. Als er af en toe wat brokstukken van wat dan ook rondvliegen in je garage is een klein raster ook niet een noodzakelijk kwaad. LED verlichting blijft robuust en stevig maar je wil toch niet het risico nemen. Zeker als er gewerkt wordt met sensoren is dit een “must have”.

Hoeveel lumen voor garage verlichting?

Elke garage is anders dus er is niet echt een hapklaar antwoordt hierop. Echter voor een garage met één auto is er minimaal nood aan 8400 lumen. Voor 2 auto’s bedraagt dit minstens 12600 lumen. Dit is dan wel weer de benchmark als je echt alles goed wil zien. Ook hier is het belangrijk om te weten wat je exact zal doen in je garage om te weten hoeveel lumen je nodig zal hebben. We hebben dan ook een handige matrix te beschikking voor het omrekenen van Lumen naar Watt.

Wat is LED verlichting en waarom is het geschikt voor een garage?

LED-verlichting is een soort verlichting die gebruik maakt van Light Emitting Diodes (LED’s) om licht uit te stralen. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen gebruiken LED-lampen minder energie en hebben ze een langere levensduur. Dit maakt ze een ideale keuze voor een garage, waar de verlichting vaak lange tijd aan blijft staan en er behoefte is aan helder licht om te werken.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting verbruikt minder energie en gaat langer mee dan traditionele gloeilampen.
 2. LED-verlichting is ideaal voor een garage waar helder licht nodig is om te werken.
 3. LED-verlichting kan helpen bij het besparen van energiekosten op de lange termijn.
Wat zijn de voordelen van LED verlichting voor een garage?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van LED-verlichting in een garage. Het eerste voordeel is dat LED-lampen veel efficiënter zijn dan traditionele gloeilampen en dus minder energie verbruiken. Daarnaast gaat LED-verlichting veel langer mee, waardoor er minder vaak lampen vervangen hoeven te worden. Bovendien biedt LED-verlichting een helder en gelijkmatig licht, wat essentieel is bij het werken aan auto’s of andere voertuigen in de garage.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting is efficiënter en verbruikt minder energie dan traditionele gloeilampen.
 2. LED-verlichting gaat veel langer mee en hoeft dus minder vaak vervangen te worden.
 3. LED-verlichting biedt een helder en gelijkmatig licht dat essentieel is bij het werken aan voertuigen in de garage.
Zijn er verschillende soorten LED-lampen beschikbaar voor garages?

Ja, er zijn verschillende soorten LED-lampen beschikbaar die geschikt zijn voor garages. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp die de juiste kleurtemperatuur heeft en helder genoeg is voor de werkzaamheden die in de garage worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er ook LED-lampen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om te worden gebruikt in vochtige of stoffige omgevingen, zoals een garage.

Belangrijke informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten LED-lampen beschikbaar die geschikt zijn voor garages.
 2. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp met de juiste kleurtemperatuur en helderheid voor de werkzaamheden die in de garage worden uitgevoerd.
 3. Er zijn ook LED-lampen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor vochtige of stoffige omgevingen, zoals een garage.
Kan ik LED-verlichting zelf installeren in mijn garage?

Ja, LED-verlichting is relatief eenvoudig te installeren en kan vaak door de consument zelf worden gedaan. Het is echter wel belangrijk om de juiste stappen te volgen om de installatie veilig en correct uit te voeren. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en ervoor te zorgen dat de stroomvoorziening is uitgeschakeld voordat de installatie begint. Als u zich niet comfortabel voelt bij het installeren van LED-verlichting in uw garage, kunt u ook een professionele elektricien inhuren om de installatie voor u uit te voeren.

Belangrijke informatie:

 1. LED-verlichting kan door de consument zelf worden geïnstalleerd, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om de installatie veilig en correct uit te voeren.
 2. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en de stroomvoorziening uit te schakelen voordat u begint met de installatie.
 3. Als u zich niet comfortabel voelt bij het installeren van LED-verlichting in uw garage, kunt u een professionele elektricien inhuren om de installatie voor u uit te voeren.
Hoeveel kost LED-verlichting voor een garage?

De kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren afhankelijk van het type lamp dat u kiest, het aantal lampen dat u nodig heeft en de grootte van uw garage. Over het algemeen zijn LED-lampen duurder in aanschaf dan traditionele gloeilampen, maar ze gaan langer mee en verbruiken minder energie, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen op energiekosten. Gemiddeld kunnen de kosten van LED-verlichting voor een garage variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

Belangrijke informatie:

 1. De kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren afhankelijk van het type lamp dat u kiest, het aantal lampen dat u nodig heeft en de grootte van uw garage.
 2. LED-lampen zijn duurder in aanschaf dan traditionele gloeilampen, maar gaan langer mee en verbruiken minder energie, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen op energiekosten.
 3. De gemiddelde kosten van LED-verlichting voor een garage kunnen variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Verlichting boven keukenblad, alles wat je moet weten!

Verlichting boven keukenblad

De juiste verlichting boven het keukenblad zorgt voor een goed overzicht tijdens het koken. Dit is vooral ‘s avonds en ‘s nachts belangrijk. Maar waar moet je precies op letten bij de verlichting van je keukenblad? In dit blogbericht geven we je tips voor de verlichting van je keukenblad!

Bekijk keukenverlichting

Waarom is verlichting boven het keukenblad belangrijk?

Het werkblad in de keuken is vaak de drukste plaats in de keuken. Het is de plaats waar we voedsel bereiden, koken en opruimen. Daarom is het belangrijk dat er goede verlichting boven het keukenwerkblad is. Goede verlichting zorgt voor een goed overzicht tijdens het koken en maakt het gemakkelijker om te zien wat je aan het doen bent.

Het is dus belangrijk om goede verlichting boven het keukenblad te hebben om ongelukken te voorkomen.

ℹ️ Keuken LED verlichting »

Verlichting boven keukenblad

Hoe verlicht je een keuken?

Er zijn verschillende verlichtingsmogelijkheden om je keuken te verlichten. Eén optie is het gebruik van daglicht. Daglicht is de aangenaamste manier om te werken, maar niet elke keuken kan er genoeg van hebben. Naast het gebruik van daglicht kun je ook kunstlicht gebruiken. Kunstlicht kan in de vorm van schijnwerpers of stripverlichting. Spotlights zijn een goede optie als je je wilt concentreren op een bepaald gebied op je werkblad. LED strips zijn een goede optie als je je hele werkblad wilt verlichten.

Behalve de perfecte verlichting is het ook belangrijk om een gezellige sfeer in de keuken te scheppen. Met goede sfeerverlichting kun je een gezellige sfeer. Je kunt dit doen door lichtbronnen te gebruiken die een warm licht uitstralen. Zo creëer je een uitnodigende sfeer waarin je je kunt ontspannen tijdens het koken.

Een ander belangrijk aspect van verlichting in de keuken is veiligheid. In de keuken zijn er veel potentiële gevaren, zoals scherpe messen en hete oppervlakken. Het is daarom belangrijk goede verlichting te hebben, zodat je deze gevaren kunt zien en ze kunt vermijden.

Welke verlichting boven aanrecht?

Een van de belangrijkste plaatsen om goede verlichting te hebben is boven het aanrecht. Je moet namelijk kunnen zien wat je doet als je aan het afwassen of eten bereiden bent. Als je gootsteen in een donkere hoek staat, overweeg dan een verlichtingsarmatuur te installeren die direct op de gootsteen gericht is. Je kunt ook verlichting onder keukenkastjes gebruiken om de ruimte te helpen verlichten.

Er zijn veel verschillende soorten verlichtingsarmaturen die je in je keuken kunt gebruiken. Probeer zoveel mogelijk te werken met verlichtingsarmaturen die 360° gericht zijn. Zo kun je de keuken gemakkelijk verlichten, ongeacht de plaats van de armatuur. Als je elke dag kookt, kan zich snel een laagje vuil op je armaturen opbouwen.

Verlichting boven het aanrecht moet dus eenvoudig schoon te maken zijn. Kies dus liever een lamp die gemakkelijk schoon te maken is, zoals een industriële opbouwspot of een kleine hanglamp van glas of metaal. Probeer bovendien verlichting te gebruiken die gedimd kan worden. Zo kun je de perfecte sfeer scheppen voor elke gelegenheid.

Als je verlichtingsideeën voor je keuken zoekt, zijn er veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Welke soort verlichting je ook kiest, zorg ervoor dat ze dus gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Zo kun je ervoor zorgen dat je keuken er nog jaren op zijn best uitziet.

ℹ️ Keuken lampen boven aanrecht »

cshow

Hoeveel spotjes boven keuken?

Mocht je gebruik willen maken van spotjes boven de keuken, dan is het handig om te weten hoeveel je er precies nodig hebt voor een functionele keuken. Het aantal spots dat je nodig hebt hangt af van de grootte van je keuken. Een kleinere keuken zal slechts 3-4 spotjes nodig hebben, terwijl een grotere keuken er misschien 5-8 nodig heeft. 8 watt LED verlichting is helder genoeg voor de meeste doeleinden, dus hoger dan dat hoef je niet te gaan.

Als het gaat om het verlichten van je werkblad zijn er veel verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Een populaire optie is het gebruik van LED strip verlichting. Deze zijn ideaal om over het hele oppervlak van je werkblad gelijkmatige verlichting te geven. Een andere optie is het gebruik van schijnwerpers, die je op specifieke plaatsen kunt richten die je wilt accentueren.

Tenslotte is het ook de moeite waard accentverlichting te overwegen. Deze kan gebruikt worden om een bepaalde stemming te scheppen in je keuken, of om bepaalde kenmerken te accentueren. Je zou bijvoorbeeld spots kunnen gebruiken om een mooie backsplash te accentueren.

Welke verlichtingsoptie je ook kiest, zorg ervoor dat je verlichting koopt die geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimten, zoals waterdichte LED strips. Dit is belangrijk omdat keukens vaak een hoge vochtigheidsgraad hebben, die gewone lampen kan beschadigen

Als je niet zeker weet welke verlichting je voor je keuken moet kiezen, raden we je aan met een verlichtingsspecialist te praten. Zij zullen je kunnen helpen de perfecte oplossing voor je ruimte te vinden.

ℹ️ Waterdichte LED strips »

Bekijk keukenverlichting

Waar spotjes boven aanrecht?

Ook hier speelt de groote van de keuken weer een belangrijke rol. In een kleine keuken kun je de spotjes misschien het beste in de hoeken zetten. Dit helpt om een gelijkmatiger verlichting in de hele ruimte te krijgen.

In een grotere keuken kun je overwegen de spotjes in een rij over de lengte van het aanrecht te plaatsen. Dit zal meer direct licht geven voor taken die dat vereisen, zoals het hakken van groenten.

ℹ️ Direct en indirect licht »

Hoeveel Lumen boven keukenblad?

Nu je een beter idee hebt hoeveel spotjes je nodig hebt boven de keuken en waar je ze wilt plaatsen, is het ook belangrijk om te weten hoeveel Lumen nodig is boven het keukenblad. Als vuistregel heb je tussen de 1000 en 3000 Lumen nodig voor verlichting boven het aanrecht. Dit aantal varieert echter naar gelang de grootte van je keuken en hoeveel verlichting je voor specifieke taken nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld veel kookt waarvoor direct licht nodig is, zoals bij het hakken van groenten, heb je misschien een hoger aantal lumen nodig.

Heb je daarentegen een kleine keuken die gelijkmatig verlicht wordt, dan kun je misschien wegkomen met een lager aantal lumen.

Wat er ook gebeurt, het is altijd het beste om een deskundige te raadplegen voor je beslissingen neemt over je verlichting. Zij zullen je kunnen helpen uit te zoeken hoeveel lumen je precies nodig hebt voor je ruimte.

ℹ️ Hoeveel lumen nodig »

ℹ️ Lumen naar watt »

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe maak ik een keuken lichtplan?

Voor de beste verlichting boven het keukenblad raden wij aan om een keuken lichtplan te maken. Dit kun je doen door onze blog te lezen over het maken van een keuken lichtplan. In dit blogbericht gaan we in op hoe je een lichtplan voor je keuken maakt. We beginnen met een plattegrond. Je kunt de bouwtekening gebruiken of zelf een plattegrond (op maat) schetsen. Op de plattegrond geef je aan waar het daglicht vandaan komt, waar je licht nodig hebt en welk effect het licht in de verschillende ruimten moet hebben.

Vervolgens moet je de verlichtingseisen voor elk taakgebied bepalen. Daarvoor moet je weten welke verlichtingsniveaus voor elke taak nodig zijn (in lux). Met deze informatie kun je dan het aantal lumen berekenen dat voor elk taakgebied nodig is.

Tenslotte moet je de juiste verlichtingsarmaturen voor je ruimte kiezen. Er zijn veel verschillende soorten verlichtingsarmaturen die op de markt zijn, dus is het belangrijk je onderzoek te doen voor je een aankoop doet. Als je de juiste verlichtingsarmaturen gekozen hebt, kun je ze daarna in je ruimte installeren.

Als je deze stappen volgt, ben je goed op weg om het perfecte lichtplan voor je keuken te maken!

ℹ️ Keuken lichtplan maken »

 

at is verlichting boven een keukenblad?

Verlichting boven een keukenblad is een soort lichtinstallatie die boven het keukenblad wordt geplaatst. Het doel van deze verlichting is om het werkoppervlak van de keuken te verlichten en zo het bereiden van voedsel gemakkelijker te maken. Er zijn verschillende soorten verlichtingssystemen beschikbaar, zoals LED-strips, inbouwspots en hanglampen.

Belangrijkste informatie:

 1. Verlichting boven een keukenblad is bedoeld om het werkoppervlak van de keuken te verlichten.
 2. Er zijn verschillende soorten verlichtingssystemen beschikbaar.
 3. Verlichting boven een keukenblad kan helpen bij het bereiden van voedsel.
Welke voordelen heeft verlichting boven een keukenblad?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het installeren van verlichting boven een keukenblad. Ten eerste zorgt het voor een betere zichtbaarheid van het werkoppervlak, wat het bereiden van voedsel veiliger en efficiënter maakt. Ten tweede kan het de uitstraling van de keuken verbeteren door het creëren van sfeervolle verlichting. Ten slotte kan het bijdragen aan de waarde van uw huis.

Belangrijkste informatie:

 1. Verlichting boven een keukenblad verbetert de zichtbaarheid van het werkoppervlak.
 2. Het kan de uitstraling van de keuken verbeteren.
 3. Verlichting boven een keukenblad kan de waarde van uw huis verhogen.
Hoe installeer ik verlichting boven een keukenblad?

Het installeren van verlichting boven een keukenblad kan een relatief eenvoudig doe-het-zelf project zijn, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om de veiligheid en kwaliteit van de installatie te waarborgen. Allereerst moet u beslissen welk type verlichtingssysteem u wilt installeren en ervoor zorgen dat u de juiste gereedschappen en materialen hebt. Vervolgens moet u de stroom uitschakelen en de verlichting op de juiste hoogte en positie installeren. Zorg ervoor dat u de juiste elektrische verbindingen maakt en de verlichting veilig bevestigt.

Belangrijkste informatie:

 1. U moet het type verlichtingssysteem kiezen en de juiste gereedschappen en materialen hebben.
 2. Het is belangrijk om de stroom uit te schakelen en de verlichting op de juiste hoogte en positie te installeren.
 3. Zorg ervoor dat u de juiste elektrische verbindingen maakt en de verlichting veilig bevestigt.
Welke soorten verlichtingssystemen zijn er voor verlichting boven een keukenblad?

Er zijn verschillende soorten verlichtingssystemen beschikbaar voor verlichting boven een keukenblad, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende soorten zijn LED-strips, inbouwspots en hanglampen. LED-strips zijn flexibele strips met kleine LED-lampjes die op het oppervlak van de keukenkastjes kunnen worden bevestigd. Inbouwspots zijn verzonken in het plafond en kunnen worden gebruikt om gericht licht op het keukenblad te laten schijnen. Hanglampen zijn een decoratieve en functionele optie en kunnen boven het keukenblad worden gehangen om zowel het werkoppervlak als de algehele uitstraling van de keuken te verbeteren.Belangrijkste informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten verlichtingssystemen beschikbaar voor verlichting boven een keukenblad.
 2. LED-strips, inbouwspots en hanglampen zijn de meest voorkomende opties.
 3. Elke optie heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.
Wat zijn de beste soorten lampen voor verlichting boven een keukenblad?

De beste soorten lampen voor verlichting boven een keukenblad zijn diegene die voldoende licht geven, maar niet te fel zijn en de kleuren van het voedsel goed weergeven. LED-lampen zijn een populaire keuze vanwege hun energiezuinigheid, lange levensduur en heldere licht. Halogeenlampen zijn een andere optie, maar verbruiken meer energie en gaan minder lang mee dan LED-lampen. Het is ook belangrijk om de juiste kleurtemperatuur te kiezen voor uw verlichting, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de uitstraling die u wilt creëren.

Belangrijkste informatie:

 1. De beste soorten lampen voor verlichting boven een keukenblad geven voldoende licht, zijn niet te fel en tonen de kleuren van het voedsel goed.
 2. LED-lampen zijn een populaire keuze vanwege hun energiezuinigheid, lange levensduur en heldere licht.
 3. Halogeenlampen zijn een andere optie, maar verbruiken meer energie en gaan minder lang mee dan LED-lampen.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Lampen op afstand bedienen, wat zijn de opties?

Lampen op afstand bedienen

Lampen op afstand bedienen met een smartphone is een gemakkelijk proces en biedt veel comfort. De opkomst van slimme verlichting is daardoor de laatste tijd ontzettend snel gestegen. Lampen met slimme functies kunnen op afstand bediend worden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de plaats van je schakelaar.

Wat is slimme verlichting precies, en wat moet je van tevoren doen? We hebben hieronder een korte handleiding gemaakt om je op weg te helpen.

Lampen op afstand bedienen

Welke opties zijn er?

In de tak van slimme verlichting zijn er momenteel er zijn twee belangrijke soorten producten op de markt:

Wat is het verschil, en welke moet je kiezen? Het grootste verschil tussen deze twee soorten lampen zit in hun connectiviteit. WiFi lampen verbinden rechtstreeks met het WiFi netwerk van je huis, terwijl Zigbee lampen een aparte hub of brug gebruiken die via een ethernetkabel met je netwerk verbonden is. Wat installatie betreft zijn wifi-lampen meestal eenvoudiger en vereisen ze geen extra apparatuur. Zigbee lampen bieden echter vaak meer mogelijkheden en zijn meestal betrouwbaarder.

WiFi lampen Zigbee lampen

WiFi lampen

WiFi lampen koppel je direct aan je netwerk. Om ze in te stellen moet je een app downloaden en de instructies volgen. Als de lamp eenmaal verbonden is, kun je hem vanaf je smartphone bedienen. Het belangrijkste voordeel van WiFi lampen is hun eenvoud. Ze zijn gemakkelijk op te stellen en vereisen geen extra apparatuur. Ze kunnen echter minder betrouwbaar zijn dan Zigbee lampen omdat ze gevoelig zijn voor schommelingen in het WiFi-signaal van je huis.

ℹ️ WiFi LED lamp »

Zigbee lampen

Zigbee lampen verbinden je met je netwerk via een hub of bridge. Om ze in te stellen moet je de hub met een Ethernet kabel op je router aansluiten en dan de instructies in de app volgen. Als de lamp eenmaal verbonden is, kun je hem vanaf je smartphone bedienen. Het belangrijkste voordeel van Zigbee lampen is hun betrouwbaarheid. Ze hebben minder kans om beïnvloed te worden door schommelingen in het WiFi signaal van je huis en kunnen ook sneller reageren op commando’s.

Zigbee lampen vragen echter wat meer moeite om in te stellen dan WiFi lampen. Je moet de hub met je router verbinden en de instructies in de app volgen. Je moet de hub ook steeds aangesloten houden.

ℹ️ Slimme verlichting »

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe begin ik eraan?

Als je met slimme verlichting aan de slag wilt gaan, raden we je aan eens te kijken naar Zigbee lampen. Deze apparaten bieden een geweldige mix van betrouwbaarheid en prestaties, en kan met je smartphone bediend worden. Om te beginnen heb je een Zigbee bridge nodig, die je bij de meeste grote winkels kunt kopen. Als je de hub hebt, volg je eenvoudig de instructies in de app om hem met je router te verbinden en je lampen te gaan bedienen.

Houdt er wel altijd rekening mee dat je de hub voortdurend verbonden moet houden om goed te kunnen werken. Zonder verbinding kun je de lamp niet meer via de App bedienen. Een hub zorgt ervoor dat jouw lampen zichtbaar zijn in de mobiele App, waarmee je de lampen kunt koppelen en besturen.

Naast het kiezen van een Zigbee hub is het ook belangrijk om rekening te houden met wat de lamp fitting. De meest populaire fittingen zijn GU10 en E27. Controleer voor de zekerheid wat voor fitting je lamp heeft voor je een nieuwe koopt.

Als het om de lichtkleuren gaat, hebben veel slimme lampen een afstembare witte kleur. Dit betekent dat je de kleurtemperatuur van het licht kunt instellen, van koel wit tot warm wit. Dit doe je via de applicatie die bij de Zigbee hub geleverd wordt

Niet alle lampen zijn gelijk geschapen en het is belangrijk je onderzoek te doen voor je een nieuwe koopt. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte lamp voor je behoeften vindt.

27,95

23,10 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

76,95

63,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

38,95

32,19 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

38,95

32,19 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

43,95

36,32 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

54,95

45,41 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

38,95

32,19 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Verlichting op afstand bedienen

De bediening van slimme lampen gebeurt vaak via een applicatie op je smartphone. Zo kun je precies bepalen wanneer een lamp aan of uit moet. Je kunt ook bepaalde lampen groeperen zodat ze op hetzelfde moment aan en uit gaan. Bovendien is het ook mogelijk om timers in te stellen voor bepaalde lampen. Als je bijvoorbeeld weet dat je laat thuis zult zijn, kun je de timer zo instellen dat je lampen op een bepaalde tijd automatisch aangaan. Zo hoef je nooit meer thuis te komen in een donker huis!

ℹ️ Philips Hue »

Besturing via een mobiele App

Meestal kun je een slimme lamp bedienen via een mobiele toepassing. Zo heb je volledige controle over je lampen en kun je precies bepalen wanneer een lamp aan of uit moet gaan. Je kunt ook bepaalde lampen groeperen zodat ze op hetzelfde moment aan en uit gaan. Bovendien is het ook mogelijk om timers in te stellen voor bepaalde lampen. Als je bijvoorbeeld weet dat je laat thuis zult zijn, kun je de timer zo instellen dat je lampen op een bepaalde tijd automatisch aan gaan. Zo kom je nooit thuis in een donker huis!

Verlichting met afstandsbediening

Een andere optie is om een afstandsbediening te gebruiken. Dit is vaak de gemakkelijkste manier om je lampen te bedienen, vooral als je meerdere lampen hebt. Met een afstandsbediening kun je meestal de belangrijkste functies van de lamp bedienen, zoals dimmen of bepaalde scènes aanzetten. In de meeste gevallen kun je ook bepaalde lampen groeperen, zodat ze samen met één knop bediend kunnen worden. We raden deze optie aan voor grotere gezinnen waar niet iedereen toegang heeft tot een telefoon. Op die manier kan iedereen toch de lampen bedienen!

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

Schakelen met spraakbesturing

Tegenwoordig zijn er ook veel apparaten die spraakbesturing ondersteunen. Met deze apparaten kun je commando’s geven om bepaalde lampen aan of uit te schakelen. Het meest populaire apparaat hiervoor is Google Home, maar er zijn ook vele andere. Dit is een heel handige manier om je lampen te bedienen, vooral als je je handen vol hebt of als je in een andere kamer bent.

Samenvattend zijn er veel manieren om je lampen op afstand te bedienen. Je kunt dat doen met je smartphone, met een stemgestuurd apparaat of met een afstandsbediening. Zo kun je altijd thuiskomen in een goed verlicht huis!

WiFi lampen Zigbee lampen
Wat is het bedienen van lampen op afstand?

Het bedienen van lampen op afstand is het vermogen om de lichten in uw huis of kantoor te bedienen via een mobiele app, afstandsbediening of stemcommando’s zonder fysiek de schakelaar op de muur aan te raken. Dit kan worden gedaan met behulp van slimme verlichtingssystemen die werken met wifi of Bluetooth.

De belangrijkste informatie over het bedienen van lampen op afstand zijn:

 1. De apparaten die nodig zijn om lampen op afstand te bedienen, zoals slimme verlichtingssystemen en mobiele apps.
 2. De voordelen van het bedienen van lampen op afstand, waaronder gemak, energiebesparing en beveiliging.
 3. De compatibiliteit van slimme verlichtingssystemen met andere slimme thuisapparaten, zoals slimme thermostaten en beveiligingssystemen.
Welke apparaten zijn nodig om lampen op afstand te bedienen?

Om lampen op afstand te bedienen heeft u een slimme verlichtingsset nodig die werkt met wifi of Bluetooth. Deze sets omvatten gewoonlijk slimme lampen en een hub of bridge om de lampen te verbinden met uw thuisnetwerk en slimme apparaten.

Daarnaast heeft u een mobiele app nodig waarmee u de lampen kunt bedienen. Dit kan een app zijn die specifiek is ontworpen voor uw slimme verlichtingssysteem, of een universele slimme thuisapp zoals Google Home of Amazon Alexa.

Ten slotte kunt u ook een spraakassistent gebruiken om de lampen op afstand te bedienen. Dit vereist echter wel dat u een slimme speaker hebt die compatibel is met uw slimme verlichtingssysteem.

De belangrijkste informatie over de apparaten die nodig zijn om lampen op afstand te bedienen zijn:

 1. De verschillende componenten van slimme verlichtingssystemen, zoals slimme lampen, hubs en bridges.
 2. De soorten mobiele apps die beschikbaar zijn om slimme verlichtingssystemen te bedienen, evenals universele slimme thuisapps.
 3. De compatibiliteit van slimme speakers met slimme verlichtingssystemen voor het gebruik van spraakcommando’s.
Hoe kunnen lampen op afstand bedienen u helpen?

Het bedienen van lampen op afstand heeft verschillende voordelen voor thuisgebruikers en bedrijven.

Een van de belangrijkste voordelen is het gemak. Met lampen op afstand bedienen hoeft u niet langer naar de schakelaar op de muur te reiken om uw lichten in of uit te schakelen. In plaats daarvan kunt u de lichten bedienen met uw mobiele app of spraakcommando’s, waar u ook bent in uw huis of kantoor.

Een ander voordeel is energiebesparing. Met slimme verlichtingssystemen kunt u de verlichting in uw huis of kantoor op afstand regelen, waardoor u energie kunt besparen en uw energierekening kunt verlagen. U kunt bijvoorbeeld uw lichten automatisch uitschakelen als u uw huis verlaat of uw lampen dimmen wanneer u zich in een andere kamer bevindt.

Daarnaast kan het bedienen van lampen op afstand bijdragen aan de beveiliging van uw huis of kantoor. Met slimme verlichtingssystemen kunt u bijvoorbeeld uw lampen op afstand in- en uitschakelen om potentiële indringers af te schrikken terwijl u niet thuis bent. Bovendien kunt u met slimme verlichtingssystemen de verlichting automatisch laten in- en uitschakelen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs als dat niet het geval is.

De belangrijkste informatie over hoe het bedienen van lampen op afstand u kan helpen zijn:

 1. Het gemak van het bedienen van uw lichten met uw mobiele app of spraakcommando’s, waar u ook bent in uw huis of kantoor.
 2. De energiebesparing die mogelijk is met slimme verlichtingssystemen, zoals het automatisch uitschakelen van lichten wanneer u weggaat of het dimmen van lichten in ongebruikte kamers.
 3. De beveiligingsvoordelen van slimme verlichtingssystemen, zoals het op afstand in- en uitschakelen van lichten om indringers af te schrikken en het creëren van de illusie dat er iemand thuis is.
Hoe installeert u slimme verlichtingssystemen voor lampen op afstand bedienen?

De installatie van slimme verlichtingssystemen voor het bedienen van lampen op afstand is relatief eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden voltooid.

 1. Kies de juiste slimme verlichtingssysteem voor uw behoeften en budget.
 2. Installeer de slimme lampen in uw bestaande lampenarmaturen. Dit is meestal een kwestie van het verwijderen van uw oude lampen en het vervangen door de nieuwe slimme lampen.
 3. Sluit de slimme lampen aan op uw slimme hub of bridge. Dit kan draadloos of via een Ethernet-kabel.
 4. Download en installeer de mobiele app die bij uw slimme verlichtingssysteem hoort.
 5. Koppel uw slimme verlichtingssysteem aan uw wifi-netwerk.
 6. Begin met het bedienen van uw lampen op afstand via de mobiele app.

De belangrijkste informatie over het installeren van slimme verlichtingssystemen voor het bedienen van lampen op afstand zijn:

 1. Het kiezen van de juiste slimme verlichtingssysteem voor uw behoeften en budget.
 2. Het installeren van slimme lampen in uw bestaande lampenarmaturen en deze aansluiten op een slimme hub of bridge.
 3. Het downloaden van de juiste mobiele app en het koppelen van uw slimme verlichtingssysteem aan uw wifi-netwerk.
Zijn er veiligheidsrisico's bij het bedienen van lampen op afstand?

Zoals bij elk slim thuisapparaat zijn er enkele veiligheidsrisico’s bij het bedienen van lampen op afstand.

Een van de belangrijkste risico’s is het risico van hacking. Als uw slimme verlichtingssysteem niet goed beveiligd is, kunnen hackers toegang krijgen tot uw thuisnetwerk en gevoelige informatie stelen.

Een ander risico is het risico van verlies van privacy. Sommige slimme verlichtingssystemen verzamelen informatie over uw gebruikspatronen en kunnen deze informatie delen met adverteerders of andere derde partijen.

Om deze veiligheidsrisico’s te verminderen, zijn er enkele stappen die u kunt nemen bij het bedienen van lampen op afstand:

 1. Kies voor een betrouwbaar merk en systeem met goede beveiligingsfuncties.
 2. Zorg voor een sterk en uniek wachtwoord voor uw slimme verlichtingssysteem en verander dit regelmatig.
 3. Gebruik alleen vertrouwde mobiele apps en controleer regelmatig op updates.
 4. Schakel de functie voor gegevensdeling uit als u zich zorgen maakt over privacy.
 5. Beveilig uw thuisnetwerk met een sterk wachtwoord en overweeg het gebruik van een VPN.

De belangrijkste informatie over veiligheidsrisico’s bij het bedienen van lampen op afstand zijn:

 1. Het risico van hacking en verlies van privacy.
 2. Het belang van het kiezen van een betrouwbaar merk en systeem met goede beveiligingsfuncties.
 3. Het belang van een sterk wachtwoord, regelmatig wijzigen van wachtwoorden en gebruik van vertrouwde mobiele apps.
Zijn er alternatieven voor het bedienen van lampen op afstand?

Ja, er zijn alternatieven voor het bedienen van lampen op afstand, zoals:

 1. Tijdschakelaars: Dit zijn eenvoudige apparaten die u kunt instellen om uw lampen automatisch aan en uit te schakelen op bepaalde tijden van de dag.
 2. Bewegingssensoren: Deze sensoren detecteren beweging en schakelen uw lampen automatisch in en uit wanneer u een kamer binnenkomt of verlaat.
 3. Stemgestuurde assistenten: Dit zijn apparaten zoals Google Home of Amazon Echo die u kunt gebruiken om uw lampen met uw stem te bedienen.

Hoewel deze alternatieven niet zo geavanceerd zijn als slimme verlichtingssystemen, zijn ze nog steeds effectief en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn ook vaak goedkoper dan slimme verlichtingssystemen.

De belangrijkste informatie over alternatieven voor het bedienen van lampen op afstand zijn:

 1. Tijdschakelaars, bewegingssensoren en stemgestuurde assistenten zijn alternatieven voor slimme verlichtingssystemen.
 2. Deze alternatieven zijn eenvoudig te gebruiken en vaak goedkoper dan slimme verlichtingssystemen.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Draadloze verlichting op batterijen, dit is wat je moet weten!

Draadloze verlichting op batterijen

Draadloze verlichting op batterijen is een betrekkelijk nieuwe trend in het technische veld van de LED verlichting. Draadloze verlichting biedt veel voordelen en soms ook onduidelijkheden. Het belangrijkste voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat er geen stopcontact in de buurt nodig is, wat veel mogelijkheden biedt voor plaatsing en gebruik. Een ander voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat ze vaak gemakkelijker te installeren is dan traditionele bedrade verlichting. We leggen graag uit hoe alles werkt!

Draadloze verlichting op batterijen

Wat is draadloze verlichting?

Draadloze verlichting betekent dat de verlichting geen bedrade verbinding met een stopcontact of andere stroombron nodig heeft. Draadloze verlichting wordt gevoed door batterijen, wat het veel veelzijdiger maakt qua plaatsing en gebruik. Je kunt de draadloze verlichting overal neerzetten waar je maar wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.

Dankzij deze nieuwe techniek kun je ook een LED strip bedienen met behulp van een smartphone of App via een afstandsbediening. Dit wordt ook wel slimme verlichting of smart verlichting genoemd. Draadloze verlichting geeft je de vrijheid om je verlichting op elk moment te bedienen, van overal in de kamer.

Het woord “draadloos” slaat in dit verband op het ontbreken van een bedrade verbinding, niet noodzakelijk op de aanwezigheid van een wandschakelaar of dimmer. Draadloze verlichting wordt steeds populairder omdat ze zo veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele bedrade verlichting.

ℹ️ Slimme verlichting »

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels

Wat zijn de voordelen van draadloze verlichting?

 1. Draadloze verlichting is veel veelzijdiger dan traditionele bedrade verlichting. Je kunt de verlichting plaatsen waar je maar wilt zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.
 2. Draadloze verlichting is veel gemakkelijker te installeren dan traditionele bedrade verlichting. Je hoeft je geen zorgen te maken over het trekken van draden door je muren of plafonds. Draadloze verlichting kan vaak in enkele minuten geïnstalleerd worden, terwijl het uren of zelfs dagen kan duren om traditionele bedrade verlichting te installeren.
 3. Draadloze verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele bedrade verlichting. LED verlichting is zeer energiezuinig, en gaat veel langer mee dan gloeilampen. Dit betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op je elektriciteitsrekening.
 4. Draadloze verlichting is veel veiliger dan traditionele bedrade verlichting. Er is geen gevaar voor elektrische schokken bij het gebruik van draadloze verlichting, want er zijn geen blootliggende draden.
 5. Dankzij de kleurrijke opties beschikbaar met draadloze LED verlichting, kun je in elke kamer de juiste stemming bepalen. Met een draadloze LED strip ben je niet langer gebonden aan de standaard lichtkleur van de lichtbron. Je hebt verschillende LED strips; RGB, RGB neon, RGBW, RGBWW, warm wit, helder wit en Dual White. Dit betekent dat ze alle kleuren kunnen weergeven (tot 16 miljoen kleuren). Zo kun je op elk moment zelf de stemming bepalen – een warm effect (sfeerverlichting) als je gezellig op de bank zit, koud wit als je aan het werk bent en op feestjes kun je helemaal uit je dak gaan!
LED strips op batterij

Draadloze LED strip op batterijen

De juiste balans vinden tussen lengte, lichtopbrengst en capaciteit is niet altijd eenvoudig. Dit hangt ook af van het soort LED en het aantal LED’s per meter. De zogenaamde basis strips hebben minder LED’s per meter dan premium strips. Deze verbruiken minder stroom en geven toch voldoende licht voor een mooi effect.

Draadloze LED strips werken op batterijen, maar de capaciteit van die batterijen verschilt per type. Ook het aantal batterijen speelt hierbij een rol. Een groter aantal batterijen levert uiteraard meer vermogen en dus ook een langere brandtijd. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken waar je je draadloze LED strip voor wilt gebruiken.

Als je bepaald hebt welke lichtopbrengst je wilt en hoe lang je wilt dat de draadloze LED strip meegaat, kun je beslissen welke set voor jou het meest geschikt is. Al onze sets zijn compleet, dus ze zijn meteen klaar voor gebruik. Is het alleen voor een feestje waar je de gekste kleuren wilt? Dan volstaat een RGB strip. Wil je hem gebruiken als sfeerverlichting in je huis? Dan raden we je aan een Dual White LED strip te gebruiken.

Met draadloze LED verlichting op batterijen creëer je sfeer zonder je zorgen te hoeven maken over hinderlijke kabels. Draadloze LED strips op batterijen zijn ideaal voor gebruik op plaatsen waar het niet mogelijk of erg moeilijk is om kabels te leggen.

De onderdelen van een LED strip set op batterijen

Een draadloze LED strip set op batterijen is beschikbaar in verschillende versies. De Draadloze LED strips zijn er in 12 volt en 24 volt versies. Het vermogen is respectievelijk 82 Watt en 96 Watt terwijl de afmetingen relatief klein gehouden zijn. Dit maakt de draadloze LED strip op batterijen mooi en praktisch in het gebruik. De batterij heeft een aan/uit schakelaar en een aan/uit controlelampje. Een oplader wordt standaard meegeleverd en hij haalt gemakkelijk 500 laadcycli.

ℹ️ 12 of 24 volt voeding »

Draadloze LED strips zijn perfect voor gebruik op:

 • Plaatsen waar het moeilijk is om kabels te leggen
 • Als je veel licht wilt hebben, maar niet noodzakelijk de hele tijd
 • Als je de verlichting gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen

De dimmers en controlers van de draadloze LED strip op batterijen zijn ook gekozen op basis van formaat. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk te plaatsen zijn. Dankzij een 4-zone systeem die je als optie erbij kan kiezen, kun je meerdere LED strips afzonderlijk van elkaar bedienen met 1 afstandsbediening of via de App. Zo kun je in elke kamer de perfecte sfeer scheppen. Draadloze LED strips op batterijen zijn dus heel veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

LED strips op batterij

De voordelen van draadloze LED strips op batterijen

De vraag naar draadloze LED strips op batterijen neemt toe. Dat is niet zonder reden, want deze LED strips hebben heel wat voordelen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

Draadloos: dankzij het feit dat deze strips draadloos zijn, kunnen ze bijna overal geplaatst worden. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor gebruik in allerlei situaties.

Werkt op batterijen: zoals de naam al zegt worden deze LED strips gevoed door batterijen. Dit betekent dat er geen draden nodig zijn en dat je niet beperkt bent in de plaatsing van de strip.

Dimbaar: veel van de op batterijen werkende draadloze LED strips zijn dimbaar. Dit betekent dat je in elke kamer de perfecte sfeer kunt scheppen. ℹ️ LED strip dimbaar maken »

Gemakkelijk te gebruiken: onze draadloze LED strips op batterijen zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze eenvoudig waar je wilt en geniet van de sfeer die ze scheppen.

Draadloze LED verlichting is de perfecte manier om elke ruimte te verlichten, zonder je zorgen te hoeven maken over snoeren of stekkers. Deze LED strips op batterijen zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen bijna overal geplaatst worden. Ze zijn bijvoorbeeld handig om te gebruiken als verlichting onder keukenkastjes, of om mobiele voorwerpen te verlichten. Draadloze LED strips zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder warm wit, helder wit, dubbel wit, RGB, RGBW, en neon. Je kunt ook kiezen tussen 12V en 24V batterij-opties.

ℹ️ Badkamer LED strip »

ℹ️ Keuken LED strip »

ℹ️ Slaapkamer LED strip »

Draadloze verlichting op batterijen voor buiten

Ga je liever aan de slag in de tuin met draadloze verlichting op batterijen? Dat is mogelijk. De LED strips zijn verkrijgbaar in een vochtbestendige versie. Dit betekent dat je ze buiten kunt plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat regen of vocht ze beschadigen. Kies bij je keuze voor draadloze batterijgevoede LED strips voor buiten de optie IP65 vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat je LED strip bestand zijn tegen blootstelling aan de elementen.

ℹ️ LED strip voor buiten »

Wat is draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen is een vorm van verlichting die geen elektriciteitskabels nodig heeft om te werken. In plaats daarvan gebruikt het batterijen om stroom te leveren aan de verlichtingsbron. Dit type verlichting is handig voor situaties waarin bedrading niet praktisch of haalbaar is, zoals buitenverlichting, kamperen, en het verlichten van afgelegen gebieden.

De drie belangrijkste informatie over draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Dit type verlichting vereist geen elektriciteitskabels en kan dus gemakkelijk worden verplaatst of geïnstalleerd op afgelegen locaties.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
Hoe werkt draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen werkt door stroom te leveren aan de verlichtingsbron met behulp van batterijen. De batterijen zijn verbonden met de verlichtingsbron via een draadloos signaal of een fysieke verbinding. Zodra de batterijen zijn geïnstalleerd en de verbinding is gemaakt, kan de verlichting worden ingeschakeld en gebruikt.

De drie belangrijkste informatie over hoe draadloze verlichting op batterijen werkt zijn:

 1. Batterijen leveren stroom aan de verlichtingsbron via een draadloos signaal of fysieke verbinding.
 2. De verbinding tussen de batterijen en de verlichtingsbron moet worden geïnstalleerd voordat de verlichting kan worden gebruikt.
 3. De levensduur van de batterijen bepaalt hoe lang de verlichting kan blijven branden voordat de batterijen moeten worden vervangen.
Welke soorten draadloze verlichting op batterijen zijn er?

r zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn draagbare lampen, lichtstrips en permanent geïnstalleerde armaturen. Draagbare lampen zijn kleine, vaak oplaadbare, lampen die kunnen worden verplaatst en gebruikt waar dat nodig is. Lichtstrips zijn flexibele strips met kleine LED-lampjes erop die kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn grotere armaturen die aan muren of plafonds kunnen worden bevestigd en vaak worden gebruikt als buitenverlichting.

De drie belangrijkste informatie over de soorten draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draagbare lampen zijn klein en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze handig zijn voor kamperen of als tijdelijke verlichting.
 2. Lichtstrips zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen, zoals onder keukenkastjes of als achtergrondverlichting voor een televisie.
 3. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn robuuster en kunnen worden gebruikt voor buitenverlichting of om specifieke delen van een ruimte te verlichten, zoals een trap of een pad.
Hoe lang gaan de batterijen van draadloze verlichting mee?

Hoe lang de batterijen van draadloze verlichting meegaan, hangt af van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen. Over het algemeen gaan de batterijen van draadloze verlichting enkele uren tot enkele dagen mee voordat ze moeten worden vervangen.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van de batterijen van draadloze verlichting zijn:

 1. De levensduur van de batterijen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen.
 2. Draagbare lampen met kleinere batterijen gaan meestal minder lang mee dan grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
 3. Het is belangrijk om de batterijen regelmatig te controleren en te vervangen om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Welke voordelen heeft draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen heeft verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het geen elektriciteitskabels nodig heeft, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is. Bovendien maakt het gebruik van batterijen het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is.

De drie belangrijkste voordelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Geen elektriciteitskabels nodig, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen, waardoor het voor verschillende situaties kan worden gebruikt.
Zijn er nadelen aan draadloze verlichting op batterijen?

Hoewel draadloze verlichting op batterijen verschillende voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Een van de belangrijkste nadelen is dat de batterijen regelmatig moeten worden vervangen, afhankelijk van hoe vaak de verlichting wordt gebruikt. Dit kan op de lange termijn een extra kostenpost zijn. Bovendien kunnen sommige draadloze verlichtingsarmaturen minder helder zijn dan hun bedrade tegenhangers en kunnen ze niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.

De drie belangrijkste nadelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Batterijen moeten regelmatig worden vervangen, wat op de lange termijn een extra kostenpost kan zijn.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn minder helder dan hun bedrade tegenhangers en kunnen niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.
 3. Draadloze verlichting op batterijen kan duurder zijn in aanschaf dan bedrade verlichting.
Zijn draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen waterdicht?

Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze buiten gebruikt of in vochtige omgevingen, zoals een badkamer. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.

De drie belangrijkste informatie over de waterdichtheid van draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn:

 1. Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht, dus het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze in vochtige omgevingen gebruikt.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.
 3. Het is belangrijk om de verlichting correct te installeren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en veilig is om te gebruiken.
Zijn er speciale soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting?

Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn.

De drie belangrijkste informatie over de soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting.
 2. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn, om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Hoe lang gaan de batterijen mee in draadloze verlichtingsarmaturen?

De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen zijn:

 1. De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik.
 2. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen hoe lang de batterijen meegaan en om ervoor te zorgen dat u regelmatig de batterijen vervangt om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Zijn er veiligheidsrisico's verbonden aan draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade.

De drie belangrijkste informatie over veiligheidsrisico’s verbonden aan draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden.
 2. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen.
 3. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade, om ervoor te zorgen dat de verlichting veilig blijft om te gebruiken.

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels

Verlichting onder keukenkastjes: bekijk alle opties

Verlichting onder keukenkastjes

Verlichting onder keukenkastjes is een must in elke moderne keuken. Het is functioneel en schept sfeer. Keukenkast verlichting is er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Je kunt kiezen uit een LED strip, onderbouw verlichting of LED spots. De lichtbron wordt onder de kast geplaatst, zodat het licht op het werkoppervlak schijnt. Dit maakt het gemakkelijker om in de keuken te werken en voorkomt schaduwen op het werkoppervlak.

In dit blog bekijken we de mogelijkheden voor verlichting onder keukenkastjes in meer detail.

Verlichting onder keukenkastjes

Verschillende soorten verlichting onder keukenkastjes

Er zijn verschillende soorten mogelijk voor verlichting onder keukenkastjes. Verlichting onder keukenkastjes is een geweldige manier om het uiterlijk en de functie van je keuken te verbeteren. Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken, dus het is belangrijk de juiste voor je behoeften te kiezen.

Het meest populair is de LED strip. Dit is een lange, dunne strip die aan de onderkant van de kast bevestigd kan worden en licht geeft. Een LED strip is flexibel, zodat hij om hoeken gebogen kan worden, en hij is gemakkelijk te installeren.

Onderbouwverlichting is een soort verlichting die vast op zijn plaats zit. Het wordt meestal geleverd als een kit met een voeding en een transformator, en is gemakkelijk te installeren

Ook LED spots zijn populair voor het verlichten van keukenkasten. Ze zijn richtbaar, zodat je het licht kunt richten waar je het nodig hebt. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en ze zijn ook gemakkelijk te installeren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

LED strip verlichting onder keukenkastjes

LED strip verlichting onder keukenkastjes zorgt voor een egale lichtlijn en is bovendien gemakkelijk te dimmen. Je kunt een wanddimmer of afstandsbediening gebruiken om te schakelen tussen fijn werklicht en sfeerlicht. Als je geen schakelaar in de muur hebt voor je LED strip, maak je dan geen zorgen want alles is nog mogelijk. Plaats de LED strip in een LED strip profiel voor een mooie strakke afwerking.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening

Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren licht, zoals warm wit, koud wit, of helder wit. En er zijn verschillende soorten LED’s, zoals SMD (Surface Mounted Devices) of COB (Chip on Board).

Er zijn veel redenen om LED verlichting onder je keukenkastjes te kiezen. LED’s zijn energiezuinig en gaan lang mee, dus je kunt geld besparen op je elektriciteitsrekening. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, dus je kunt het zelf doen zonder een elektricien in te huren. En als je een dimbare LED strip kiest, kun je het licht aan je behoeften aanpassen. Dus als je een manier zoekt om wat extra licht in je keuken is een LED strip als keukenkast verlichting een prima optie.

Een LED strip kan onder, boven en in de keukenkast geplaatst worden. Keukenkast verlichting is ook verkrijgbaar met bewegingssensor. Deze sensoren activeren het licht als het binnen een bepaald bereik beweging detecteert. Dit is een geweldige manier om energie besparen, want het licht brandt alleen als het nodig is.

ℹ️ LED strip dimbaar maken

Waar op letten bij verlichting onder keukenkastjes?

Als het om verlichting voor keukenkastjes gaat, zijn er een heleboel mogelijkheden om uit te kiezen. Je moet beslissen waar je het licht wilt hebben en wat voor soort helderheid je nodig hebt. Je moet ook een kleurtemperatuur kiezen. Warm wit is vergelijkbaar met traditionele gloeilampen, terwijl koel wit dichter bij daglicht staat. En als je het licht wilt kunnen dimmen, zorg dan dat de LED strip die je kiest een dimbare functie heeft.

Als je een beperkt aantal stopcontacten in je keuken hebt, kun je een LED strip op batterij als keukenkast verlichting overwegen. Als je lampen minder vaak wilt vervangen, overweeg dan een LED strip vanwege de lange levensduur.

ℹ️ Meer over LED keukenverlichting

Waterbestendige keukenkast verlichting

Bij het kiezen van een LED strip als keuken verlichting is belangrijk om te weten of de keukenkastverlichting in contact kan komen met water. Hangt je keukenkast verlichting boven de kraan? Dan is het verstandig een spatwaterdichte of volledig waterdichte keukenkast verlichting te kiezen. De bescherming tegen water wordt gegeven in IP waarden.

IP44 keukenkast verlichting is spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Dit betekent dat opspattend water uit welke richting dan ook de LED strip niet beschadigt.

IP54 en IP55 zijn beschermd tegen stof en waterstraal uit alle richtingen.

IP65, IP66 en IP67 zijn beschermd tegen stof, lage druk waterstralen uit alle richtingen en tijdelijke onderdompeling in water.

IP68 is de hoogst mogelijke beschermingsklasse en geeft aan dat het product geschikt is voor voortdurende onderdompeling in water.

ℹ️ Waterdichte LED strip

LED strip onder keukenkastjes bevestigen

Het bevestigen van een LED strip onder keukenkastjes is niet moeilijk. De LED strip is voorzien van een dubbelzijdige tape. Daardoor is de hele LED strip zelfklevend. Niettemin is het belangrijk ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop de LED strip moet worden aangebracht schoon en droog is. Als het oppervlak niet schoon is, zal de kleefstof niet goed hechten en kan de LED strip na verloop van tijd loslaten.

Bovendien is het belangrijk te testen of de LED strip werkt voordat je hem op het oppervlak bevestigt. Zo voorkom je teleurstelling en frustratie als er na de installatie iets niet goed werkt.

Als je er zeker van bent dat alles werkt, kun je de lengte van de benodigde LED strip opmeten en op maat knippen. Verwijder dan de beschermfolie van het plakband en plak de LED strip op de gewenste plaats. Zorg ervoor dat je het goed aandrukt, zodat het goed vastkleeft.

De ideale ondergrond is egaal, niet absorberend en niet vlekkend. Dit zorgt voor een goede bevestiging van de LED strip en voorkomt eventuele problemen verderop.

ℹ️ LED strip bevestigen

ℹ️ LED strip inkorten

Wat zijn de voordelen van verlichting onder keukenkastjes?

Verlichting onder keukenkastjes heeft verschillende voordelen. Het biedt gerichte en heldere verlichting die helpt bij het uitvoeren van dagelijkse taken in de keuken, zoals het snijden van groenten of het koken van voedsel. Bovendien verlicht het donkere hoeken van de keuken, waardoor de ruimte er ruimer en helderder uitziet. Verlichting onder keukenkastjes kan ook sfeer creëren en uw keuken een stijlvolle uitstraling geven.

Welke soorten verlichting zijn geschikt voor onder keukenkastjes?

Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor onder keukenkastjes, zoals LED-strips, halogeenlampen, fluorescentielampen en gloeilampen. LED-strips zijn echter de meest populaire optie vanwege hun energie-efficiëntie, lange levensduur en heldere verlichting. Bovendien zijn LED-strips verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en kunnen ze worden gedimd voor een sfeervollere verlichting.

Kan ik zelf verlichting onder mijn keukenkastjes installeren?

Ja, verlichting onder keukenkastjes kan een eenvoudig doe-het-zelf-project zijn. Het enige wat u nodig heeft, zijn de juiste tools en materialen, evenals basiskennis van elektrische bedrading. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen en de veiligheidsvoorschriften te respecteren. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, is het raadzaam om een ​​professionele elektricien in te huren.

Moet ik kiezen voor bekabelde of draadloze verlichting onder mijn keukenkastjes?

Het hangt af van uw persoonlijke voorkeur en behoeften. Bekabelde verlichting vereist elektrische bedrading en kan permanent worden geïnstalleerd. Het voordeel van bekabelde verlichting is dat het betrouwbaarder is en geen batterijen nodig heeft. Draadloze verlichting werkt op batterijen en kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder elektrische bedrading. Het voordeel van draadloze verlichting is dat het flexibeler is en gemakkelijk kan worden verplaatst.

Kan verlichting onder keukenkastjes helpen om energie te besparen?

Ja, verlichting onder keukenkastjes kan helpen om energie te besparen als u kiest voor energiezuinige LED-lampen en een dimmer installeert. Met een dimmer kunt u de lichtsterkte aanpassen aan uw behoeften, waardoor u minder energie verbruikt. Het is ook raadzaam om verlichting uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is om nog meer energie te besparen.

Helder Wit ledstrip met afstandsbediening

4000 Kelvin

Dual White ledstrip met afstandsbediening

Instelbaar wit

Koud Wit ledstrip met afstandsbediening

5500 Kelvin

Neon ledstrip met afstandsbediening

Multicolor / Warm wit

LED strip met afstandsbediening: Welke opties zijn er?

LED strip met afstandsbediening

LED strips zijn de nieuwe manier om je huis te verlichten. Zet een willekeurig TV programma aan en je ziet ze voorbijkomen! Dit is deels te wijten aan hun veelzijdigheid – ze kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden met veel verschillende opties zoals montage-opties. En als je op zoek bent naar een LED strip met afstandsbediening, dan hebben wij wat je nodig hebt – onze brede reeks Plug & Play sets zijn perfect voor elk project of kamerafmetingen.

Wij hebben een breed scala aan kant-en-klare LED strip sets met afstandsbediening, zodat u niet alles zelf hoeft uit te zoeken. 

LED strip met afstandsbediening

Hoe werkt een LED strip met afstandsbediening?

U kunt uw LED strips nu overal in huis bedienen met een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening! Geen heen en weer gehaast meer tussen apparaten. Met de dimmer kunt u instellen hoe fel of dimbaar ze zijn, terwijl u ook toegang hebt tot 16 miljoen kleuren voor de perfecte sfeer, zoals warm kaarslicht. Een slim apparaat bestuurd door WiFi dat ons totale flexibiliteit geeft bij het kiezen van onze favoriete kleurtemperatuur.

Onze LED strips kunnen overal in huis worden bediend, met afstandsbedieningen die werken via IR (infrarood), RF 2.4G en WiFi! Met een app voor je smartphone of tablet heb je er totale controle over – perfect als elke kamer wat extra sfeerverlichting nodig heeft.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

De voordelen van een LED strip met afstandsbediening

Een afstandsbediening voor LED strips, ook wel “LED controller” genoemd, maakt het mogelijk om alle LED strips die wij verkopen op afstand te bedienen. Met één van deze handige gadgets kunt u uw favoriete kleuren en patronen gemakkelijk instellen vanaf elke plek zonder op te staan! U kunt ze laag dimmen voor wanneer het bijna tijd is om te slapen; schakel ongewenste nachtelijke afleiding uit met een eenvoudige druk op elke individuele schakelaar.

Een van de beste dingen van het bezitten van een LED strip afstandsbediening is dat je totale controle over uw verlichting hebt. U kunt het gebruiken voor het instellen van kleuren en dimmen, maar ook het inschakelen van individuele LED strips of groepen! Bovendien zijn er allerlei speciale effecten mogelijk, zoals slow fade verlichtingsprogramma’s die prachtige kleuren creëren terwijl ze de helderheid over elk kanaal afzonderlijk veranderen. 

Denkt u erover een LED-dimmer of -afstandsbediening voor uw verlichting te kopen? Bekijk deze voordelen:

 • Geniet van het gemak om alle verlichting tegelijk aan te zetten en vervolgens één LED strip feller te zetten.
 • U kunt tot 4 of 8 verschillende zones koppelen met één bediening.
 • Er zijn zoveel manieren om creatief om te gaan met de verlichting van uw woonkamer. U kunt de verlichting uit- of dimmen, van kleur veranderen en nog veel meer!
 • Dual White, RGB en CCT zijn enkele van de vele kleuren die met LED verlichting kunnen worden gemaakt.

Helder Wit ledstrip met afstandsbediening

4000 Kelvin

Dual White ledstrip met afstandsbediening

Instelbaar wit

Koud Wit ledstrip met afstandsbediening

5500 Kelvin

Neon ledstrip met afstandsbediening

Multicolor / Warm wit

Welke LED strip moet ik kiezen?

De beste manier om uw huis te verlichten is met een LED strip. De verscheidenheid van verschillende kleuren, vormen en grootte zijn perfect voor elke ruimte in het huis! De complete sets waarin u een led strip met afstandsbediening kunt bestellen zijn er in verschillende vormen en maten. Wij bieden een grote variëteit aan wit tinten, namelijk koud witte LED strips, helder wit en warm witte led strips in uw huis! Als het de kleur is die u interesseert, kies dan uit onze brede waaier RGB LED strips die in staat zijn om rood-groen-blauwe kleuren te mengen. Voor diegenen die liever geen tijd besteden aan het mengen van lichten, kies dan voor dual white LED strips.

Welk type LED strip moet u kiezen? Er zijn veel verschillende kleuren en stijlen waaruit u kunt kiezen. De eerste variabele is het aantal per meter, waarbij Premium LED’s in ruil voor hun hogere prijs een kleurrijker beeld geven dan Basic LED’s – maar het is de moeite waard om dat extra geld uit te geven als uw kamer heldere verlichting nodig heeft.

De Premium LED strips bieden een gelijkmatigere lichtlijn. Voor sommige kleuren en wittinten bieden we nu ook ‘Pro LED strips’ aan. Deze LED’s zijn helderder met een indrukwekkend aantal LED’s waardoor ze de perfecte chique uitstraling hebben voor professionals of diegenen die hoge eisen stellen in hun leefomgeving!

De tweede variabele die van belang is bij het kiezen van een verlichtingssysteem voor uw huis is de waterbestendigheid. IP20 is een standaardclassificatie voor vochtvrije ruimtes, maar als u uw LED strips op een andere plaats wilt hebben zoals in een aquarium, zijn er ook spatwaterdichte en waterdichte modellen verkrijgbaar!

De verschillende afstandsbedieningen

Wanneer u een complete set bestelt, kunt u niet alleen het aantal LED’s per meter en de gewenste waterdichtheid kiezen, maar ook het type  afstandsbediening die het beste bij uw wensen past. De afstandsbedieningen zijn er in vele soorten en maten! In ons assortiment vindt u zowel draagbare led strip afstandsbedieningen als wandpanelen om ze gemakkelijk aan de muur te bevestigen.

Heeft u altijd al uw verlichting willen bedienen via een wandpaneel? Dat is nu mogelijk! Een wandpaneel kan op elk plat oppervlak worden bevestigd, en maakt het mogelijk om gemakkelijk de kleur te veranderen of de verlichting helemaal uit te schakelen! Maak je geen zorgen over het inbouwen van dimfuncties, want die zijn ingebouwd in elke knop, zodat alle soorten lichtinstellingen perfect werken.

Naast een afstandsbediening bevatten alle complete LED strip sets een WiFi module! Dit betekent dat u uw verlichting eenvoudig kunt dimmen of aanzetten met een app. Dus zijn er geen speciale afstandsbedieningen meer nodig – gebruik gewoon je telefoon!

Wat zijn LED-strips met afstandsbediening en hoe werken ze?

Een LED-strip met afstandsbediening is een type verlichtingssysteem dat bestaat uit een reeks LED-lampjes die zijn gemonteerd op een flexibele strip. Met behulp van een afstandsbediening kunt u de verlichting in- en uitschakelen, dimmen of van kleur veranderen. Het systeem werkt op basis van infraroodtechnologie, waarbij de afstandsbediening signalen naar de LED-strip stuurt om de gewenste verlichtingseffecten te creëren.

Waarvoor worden LED-strips met afstandsbediening gebruikt?

LED-strips met afstandsbediening worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het verlichten van vitrines, trappen, gangen, keukens of slaapkamers. Het systeem kan worden gebruikt om een ​​sfeer te creëren die past bij uw stemming of de gelegenheid, of om specifieke objecten in uw huis of kantoor te benadrukken.

Hoe installeer ik een LED-strip met afstandsbediening?

De installatie van een LED-strip met afstandsbediening is over het algemeen eenvoudig en vereist weinig technische kennis. Begin met het reinigen van het oppervlak waarop u de LED-strip wilt installeren en laat het drogen. Plaats de strip op de gewenste locatie en sluit de adapter aan op een stopcontact. Test vervolgens de verlichting door de afstandsbediening te gebruiken.

Zijn er verschillende soorten LED-strips met afstandsbediening?

Ja, er zijn verschillende soorten LED-strips met afstandsbediening beschikbaar op de markt. Sommige LED-strips hebben één kleur, terwijl andere meerdere kleuren hebben en kleurveranderende effecten kunnen creëren. Er zijn ook verschillende maten en lengtes van LED-strips beschikbaar, evenals waterdichte opties die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis of in natte omstandigheden.

Hoe kan ik mijn LED-strip met afstandsbediening onderhouden?

Om uw LED-strip met afstandsbediening in goede staat te houden, moet u ervoor zorgen dat deze schoon en droog blijft. Reinig de strip regelmatig met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen die de oppervlaktebehandeling van de strip kunnen beschadigen. Bewaar de LED-strip op een koele, droge plaats wanneer deze niet in gebruik is.

63,95

52,85 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

223,95

185,08 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

71,95

59,46 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

296,95

245,41 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

SMD LED: Alle soorten leds op een rij

SMD LED

Een LED is een soort diode die licht uitstraalt wanneer er stroom doorheen loopt. Er zijn veel verschillende soorten, maar de meest voorkomende die tegenwoordig in verlichting worden gebruikt zijn SMD-LED’s en COB-LED’s. In deze blog gaan we dieper in op SMD’s om te zien wat ze onderscheidt van andere soorten diodes, zodat u uw opties voor voedingen beter kunt begrijpen!

SMD LED

Wat is SMD LED?

SMD staat voor ‘Surface Mounted Device’ en verwijst naar een type van een LED. Er zijn verschillende varianten op de markt met uiteenlopende kenmerken, zoals helderheid of zichthoek. SMD’s hebben ook verschillende toepassingen in verlichtingsdesign, maar kunnen moeilijk te herkennen zijn als ze niet goed gelabeld zijn, omdat ze er van alle kanten hetzelfde uitzien, inclusief hun aansluitdoos waarin zich de draden bevinden die de verbinding vormen met de printplaat in uw verlichtingsarmatuur!

De goedkoopste manier om elektronische componenten te produceren is via SMD (Surface Mounted Device), waarbij de chip rechtstreeks op een gedrukte schakeling wordt gesoldeerd. Bij vroegere methoden daarentegen werden verbindingen tot stand gebracht met draden die van de ene kant van de printplaat naar de andere gingen door er gaten in te boren. Dit proces was duurder en tijdrovender, maar leverde betere resultaten op omdat grotere componenten konden worden gebruikt zonder te worden beperkt door ruimtebeperkingen op een klein PCBA-substraat.

Wat zijn de voordelen van SMD LED?

SMD-technologie biedt een aantal voordelen, zoals minder materiaalverbruik, minder afval bij de productie (door minder overbodige draden), en een lagere kostprijs. Dit komt doordat de componenten kleiner zijn dan die voor through-hole montage, wat resulteert in betere elektrische eigenschappen dankzij een efficiëntere warmteafvoer; hierdoor kunnen met SMD vervaardigde apparaten veel kleiner zijn en zelfs complexe schakelingen bevatten. Hieronder hebben we alle voordelen op een rij gezet.

 • Wat elektronische apparatuur betreft, worden de onderdelen steeds kleiner. Dit maakt de producten energie-efficiënter en beter voor onze planeet omdat er minder materiaal nodig is om ze te laten werken.
 • Door het ontwerp uit één stuk te gebruiken, is er minder afval bij de productie. Er zijn geen overtollige uiteinden van verbindingsdraden die zich kunnen ophopen en onnodig afval kunnen veroorzaken tijdens het proces.
 • De lagere prijs van het product is grotendeels te danken aan de hoge efficiëntie en de lage productiekosten.
 • De kenmerken van de moderne technologie nemen minder ruimte in beslag en maken het mogelijk dat apparaten kleiner en complexer zijn.
 • Het nieuwe materiaal heeft betere elektrische eigenschappen.
 • Aangezien de warmte beter wordt verspreid, resulteert dit in betere prestaties van de componenten.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

De evolutie van LED-technologie

De snelle evolutie van de LED-technologie heeft geleid tot een overvloed aan verschillende producten die beschikbaar zijn. Wij hebben de evolutie in chronologische volgorde opgesteld zodat het voor u gemakkelijk is om de volledige geschiedenis en progressie achter elk producttype te begrijpen.

De eerste miniatuur-LED’s werden uitgevonden, later kwamen Low Power en High Power LED’s die minder licht per watt afgaven dan gewone gloeilampen, maar over het algemeen aanzienlijk minder energie verbruikten. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen SMD- of COB-leds omdat die meer lumen geven met minder watt verbruikt door de lamp zelf in vergelijking met traditionele gloeilampen zoals CFL’s of gloeilampen.

 • Miniatuur LEDs (signaal / indicatie) – De eerste LED’s ontstonden in 1962 en werden voornamelijk gebruikt als indicatielampjes. Hoewel ze zuinig bleken te zijn, viel de lichtopbrengst tegen. Deze leds worden vandaag de dag nog steeds veel gebruikt voor elektronica zoals tv‘s of afstandsbedieningen.
 • Low Power LEDs – De eerste led-lampen en -spots werden gemaakt met leds met een laag vermogen. Deze waren zeer zuinig, maar konden vaak niet de gewenste lichtkleuren bereiken. Ook viel de lichtopbrengst erg tegen. Daarom is men onmiddellijk begonnen met het maken van hoogvermogen-LED’s met meer lichtopbrengst om deze problemen op te lossen en toch geld te besparen op de energiekosten.
 • High Power LEDs – De laatste twee jaar worden de meeste LED lampen gemaakt met high power leds. Deze hebben vaak een wattage van 2W of 3W leds en zijn ook in ons assortiment te vinden. Een spot van 6 watt gebruikt bijvoorbeeld drie high power leds van 2 watt.
 • SMD LEDs – SMD staat voor Surface Mounted Device techniek. Het is dezelfde methode die wordt gebruikt om computers te bouwen, waarbij LED’s op een printplaat (PCB) worden gesoldeerd. Deze hoogwaardige SMD LED-technologie wordt ook gebruikt door vele andere fabrikanten en merken.
 • Cree LEDs – Cree LED, een type LED dat de laatste jaren snel aan populariteit wint. Cree werd in 1987 opgericht door onderzoekers van de North Carolina State University en ze staan bekend om hun betaalbare lampen en spots die door verschillende grote fabrikanten worden gebruikt.
 • COB LEDsCOB is een positioneringstechniek voor LED-chips in een LED-lamp. De afkorting staat voor ‘Chips On Board’. Deze zijn veel krachtiger omdat ze eigenlijk een klein LED-paneel zijn verpakt in één stapel lichtgevende diodes. Veel grote verlichtingsmerken gebruiken deze tegenwoordig in hun producten en armaturen.
 • Superflux LEDs – De Superflux LED’s zijn misschien minder bekend dan de andere. Ze worden gewoonlijk niet gebruikt in gewone lampen of spots, maar vooral voor industriële verlichting zoals lichtpanelen en noodverlichting. Dit komt door hun grote behuizing, waardoor ze in alledaagse lampen een zeldzame verschijning zijn.

Verschillende soorten SMD LEDs

Nu we weten wat SMD precies is en waarom het voordelen heeft, laten we eens leren over de verschillende soorten SMD’s die worden gebruikt in LED-verlichting. De belangrijkste zijn SMD 5630, SMD 5050, SMD 3528, SMD 3014, en SMD 2835, maar er zijn ook nog circa 10 andere soorten.

Het getal achter SMD geeft de grootte van de chip aan. Dit betekent dat een LED chip met SMD 5050 5mm x 5mm is en een met SMD 3528 3,5×2,8 mm groot zal zijn, dus op basis van deze informatie kunt u bepalen hoe groot elke led chip zal zijn!

Let op: ook al is de grootte van een chip een indicator voor de lichtopbrengst, het is niet altijd juist. Een SMD5050 kan bijvoorbeeld sterker zijn dan een SMD2835, ondanks hun relatieve grootte, omdat de ene 50 LED’s heeft en de andere slechts 28.

Onderstaande tabel geeft in het kort de specificaties van de meest voorkomende SMD-types.

SMD LED Afmetingen (mm) Vermogen (watt) Lichtopbrengst (lumen) Intensiteit (candela) Efficacy (min.) Efficacy (max.)
5630 5.6 x 3.0 0.5 40-55 18.4 80 110
5050 5.0 x 5.0 0.2 16-18 5.1-5.75 80 90
3528 3.5 x 2.8 0.06 5.4 3 80 90
3014 3.0 x 1.4 0.1 10-13 2.1-3.5 100 130
2835 2.8 x 3.5 0.2 20-26 8.4-9.1 100 130

SMD 5630

De SMD 5630 LED strips zijn verkrijgbaar in twee types. Het ene type heeft een Constant Current IC op elk segment, zodat er geen speciale Constant Current driver nodig is. Het andere type heeft een driver met constante spanning nodig om goed te werken. Op deze manier kunnen de LED strips worden aangestuurd met elk van deze controllers: PWM, RF, WI-FI, Zigbee 3.0 (Philips Hue), 0-10V of DMX512.

SMD 5050

Het drievoudige type 5050 SMD LED produceert drie keer zoveel licht en kan meerdere kleuren licht produceren, met één LED. Hij verbruikt echter ook drie keer zoveel energie. Dit maakt het een goede keuze voor RGB-kleurige LED’s omdat ze zorgen voor een perfecte menging van kleuren, maar is niet geschikt als u wilt besparen op stroomverbruik of geen behoefte hebt aan al die extra helderheid/kleurmogelijkheden.

SMD 3528

De goedkopere en kleinere SMD LED 3528 is een enkele led chip die minder energie verbruikt, maar ook een lagere lichtopbrengst heeft. Dit kan echter worden gecompenseerd wanneer u meer modules op één strip plaatst om een groter aantal lampen te creëren. Het is de perfecte keuze als u op zoek bent naar leds in uw decoratieve verlichtingsprojecten omdat het kleuren van hoge kwaliteit produceert!

SMD 3014

SMD3014 heeft een mid Power LED chip. Deze chipset is geschikt voor indirecte verlichting naast uw standaard verlichting, en kan op meerdere manieren gebruikt worden zoals functioneel licht. Deze module is zeer compact, zodat er meer leds op één strip passen.

SMD 2835

SMD 2835 lijkt op de 3528 versie maar is veel krachtiger in termen van lichtopbrengst. Deze hoge flux en efficiëntie resulteert zowel in een hogere intensiteit dan SMD 3528, maar ook in een iets hoger stroomverbruik per LED. Laat u hierdoor niet misleiden, want deze chips zijn nog efficiënter – ze produceren meer lumen voor elke verbruikte watt dan hun kleinere tegenhanger (SMD).

Hoe gebruik je SMD LED strips?

Zoals alle LED’s zijn ook SMD LED strips heel veelzijdig en kunnen ze op allerlei manieren gebruikt worden. Enkele veel voorkomende toepassingen zijn:

 • Onder kastverlichting
 • Accentverlichting
 • Taakverlichting
 • Vitrineverlichting
 • Inhamverlichting
 • Bewegwijzeringsverlichting
 • Trapverlichting

Met zo veel gebruiksmogelijkheden, is het geen wonder dat SMD LED strips een van de populairste soorten LED’s op de markt van vandaag zijn geworden! Een belangrijk ding om in gedachten te houden bij het gebruik van SMD LED strips is dat ze een goede voeding nodig hebben. Zonder een kwaliteitsvoeding zullen je LED’s niet zo goed presteren als ze zouden kunnen en kunnen ze zelfs beschadigd worden.

cshow

Hoe werkt een SMD LED?

Een SMD LED is een soort LED die bestaat uit een kleine chip die op een printplaat bevestigd is. De chip is meestal gemaakt van halfgeleidermateriaal zoals silicium en germanium. De term SMD staat voor “surface-mount device”

Het belangrijkste voordeel van een SMD LED boven andere soorten LED’s is dat ze veel gemakkelijker te monteren en nemen niet veel plaats in. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in elektronische apparatuur zoals mobiele telefoons, laptops, en digitale camera’s.

SMD LED’s zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren, waaronder rood, groen, blauw en wit. Ze zijn ook te vinden in verschillende vormen en maten. Het meest voorkomende type de SMD LED is de 5050 LED, dat is een vierkante LED die 5,0 mm x 5,0 mm groot is.

Worden SMD LEDs heet?

SMD LED’s worden niet zo heet als traditionele gloeilampen, maar ze kunnen nog steeds warm aanvoelen. Het is belangrijk dit in gedachten te houden bij het kiezen van een plaats voor je SMD LED.

Als je een SMD LED zoekt die niet zo heet wordt, overweeg dan het gebruik van een PCB met aluminium kern. Aluminium kernprintplaten zijn ontworpen om warmte beter af te voeren dan traditionele printplaten.

Wat is de levensduur van een SMD LED strip?

Een SMD LED strip heeft een levensduur van ongeveer 50.000 uur. Dit is aanzienlijk langer dan de levensduur van een traditionele gloeilamp, die slechts ongeveer 1.000 uur bedraagt.

Zijn SMD LED’s dimbaar?

Ja, SMD LED’s zijn dimbaar. Je hebt er echter wel een speciale LED dimmer voor nodig. niet alle LED dimmers zijn geschikt voor SMD LED’s.

Heb ik een speciale voeding nodig voor mijn SMD LED strip?

Nee, je hebt geen speciale voeding nodig voor je SMD LED strip. elke 12V gelijkstroomvoeding van goede kwaliteit werkt prima.

Wat is het verschil tussen een SMD LED en een gewone LED?

Het belangrijkste verschil tussen een SMD LED en een gewone LED is dat een SMD LED een veel kleinere voetafdruk heeft. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in toepassingen waar ruimte schaars is.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED lichtslang voor buiten

LED lichtslang buiten

Een LED lichtslang is een lichtsnoer van LED verlichting ten behoeve van sfeerverlichting. Het snoer bestaat uit verschillende aaneengesloten, kleine LED lampen. Hierbij kun je vaak kiezen voor een bepaalde kleur of zelfs de lichtslang aanpassen naar de gewenste kleur(en). Zo kun je op verschillende manieren zowel binnen- als buitenshuis een ambiance creëren en het zo bond maken als je zelf wilt! Waarvoor je zo’n LED lichtslang allemaal voor kunt gebruiken en wat het ene snoer van het andere onderscheid lees je uitgebreid in dit artikel.

LED lichtslang voor buiten
Lichtslang buiten

Voordelen LED lichtslang

LED verlichting is voor veel mensen bekend van bijvoorbeeld nieuwe TV’s met LED strips, aquarium LED verlichting en ‘ambiance’ LED lampen voor met name binnenshuis, zoals de spotjes in de keuken, woon- of slaapkamer. Maar naast de steeds meer geïntegreerde LED verlichting voor binnen, breidt LED verlichting zich ook steeds meer uit tot uitgebreide tuinverlichting. Steeds meer mensen erkennen namelijk de vele voordelen van LED verlichting voor buiten. Zo is de verlichting meestal niet alleen makkelijk aan te leggen, maar zijn deze lampen natuurlijk ook erg duurzaam en makkelijk (vanaf een afstand) te regelen. Daarnaast gaan de lampjes in de slang niet alleen erg lang mee, maar staan ze tevens bekend om het zeer lage energieverbruik van tussen de 4,8 en 9,6 watt per meter, afhankelijk van het aantal LED lampen per meter.

197,95

163,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

201,95

166,90 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

302,95

250,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

234,95

194,17 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Sfeerverlichting met buiten LED lichtslangen

Uiteraard bestaat er naast LED lampen voor binnen ook LED verlichting voor buiten. Het voornaamste verschil in de verlichting voor binnen- en buiten de woning is (zoals we wel kunnen verwachten in Nederland) het verschil in weer- en waterbestendigheid. Naast de bekende tuinspotjes, biedt LED echter een nog veel breder scala aan mogelijkheden als het gaat om sfeerverlichting. Met name de lichtslang kan op een hele effectieve manier je tuin voorzien als zowel de hoofdverlichting als een extra sfeerverlichting voor dat ene beetje extra karakter. Zo zorgt een lichtslang bijvoorbeeld niet alleen voor meer licht (logisch, want een lichtslang bevat eenmaal meer lampjes op een relatief kleine afstand van elkaar), maar is door de uitgebreide (kleur)keuze ook inzetbaar voor iedere gelegenheid. Zo kun je heel snel en gemakkelijk (in slechts éen handomdraai) de themakleur van de gehele tuin omzetten naar

Specificaties LED lichtslang

De LED lichtslang is dus verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Niet alleen de technische specificaties verschillen, maar met name de keuze aan kleurmogelijkheden kunnen een bepalende factor spelen in het type LED lichtslang die je aanschaft. Daarnaast zijn ook de eigenschappen van het product afhankelijk van onder andere de plek waar je de verlichting wilt plaatsen. Zo zijn lichtslangen voor buiten bijvoorbeeld altijd extra beschermd tegen kou en water. Tot slot, zijn deze buiten lichtslangen vaak nog in verschillende specificaties en afmetingen verkrijgbaar. Zo zijn lichtsnoeren van 1 tot bijvoorbeeld 10 meter bijvoorbeeld erg gangbaar. (Ter indicatie: een LED lichtslang van één meter kan bestaan uit ongeveer 60 t/m 120 LED lampjes.)

113,95

94,17 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

60,95

50,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

27,95

23,10 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

206,95

171,03 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Verschillende LED kleuren

De lichtslang is er naast verschillende technische uitvoeringen tevens in verschillende kleuren. Daarbij doelen we niet alleen op de afzonderlijke kleuren van de regenboog, maar eigenlijk des te meer op alle verschillende kleurcombinaties. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende wittinten en (kleur)combinaties mogelijk. Daarnaast zit tevens een groot verschil tussen de verschillende LED multi-color varianten. Dit in combinatie met andere handige tools in het verlengde, zorgen voor een wijde range in mogelijkheden. Zo zijn de meest populaire ‘kleuren’ bijvoorbeeld:

 • Koud wit: is de koelste kleur LED verlichting die er bestaat.
 • Warm wit: is het type LED verlichting dat (zoals de naam al doet vermoeden) zorgt voor mooi, warm en sfeervol licht in en rondom huis. Zeker in combinatie met een dimmer, kan dit type verlichting sfeerloos, traploos en trillingvrij licht verzorgen.
 • Helder wit: valt precies tussen warm en koud wit licht in. Dit maakt de toepassingen van dit licht erg divers.
 • RGB: zijn multi-color LED lichtsnoeren en -strips. De lampen kennen de hoofdkleuren rood, groen en blauw (en alle kleuren hier tussen in) en zorgen voor een ultieme (kleurrijke) sfeer in binnen- en buitenhuis.)
 • RGB+W: is LED verlichting in alle kleuren die gelden voor de RGB LED verlichting, inclusief warm wit licht. Door deze extra kleuroptie, kun je genieten van nog meer verlichtings- (kleur)mogelijkheden. Met de extra optie tot warm wit licht, switch je gemakkelijk van sfeervolle ambiance tot praktisch helder licht.
 • RGB+WW: is multi-color licht in combinatie met warm en koud wit licht. (RGB+WW staat dus eigenlijk voor gekleurd licht + twee keer wit licht!) Samenvattend betekent dit dat dit type LED verlichting alle kleuren bevat en daarmee de ruimste keuze biedt (op de lange termijn).
Wat is een led lichtslang buiten en hoe werkt het?

Een led lichtslang buiten is een flexibele slang gevuld met kleine ledlampjes die geschikt zijn voor gebruik buiten. Deze lampjes worden aangedreven door een elektrische stroombron en produceren een helder, energiezuinig licht. Ze worden vaak gebruikt als decoratie voor gebouwen, bomen en andere objecten buiten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een led lichtslang buiten?

Een van de belangrijkste voordelen van een led lichtslang buiten is de energiezuinigheid. Ledlampen verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan langer mee. Bovendien zijn ledlampen veiliger in gebruik omdat ze minder warm worden dan andere lampen en daarom minder risico op brandgevaar opleveren.

Hoe installeer ik een led lichtslang buiten?

De installatie van een led lichtslang buiten is relatief eenvoudig. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u een geschikte stroombron heeft en dat u de slang stevig bevestigt. Meestal worden led lichtslangen buiten geleverd met bevestigingsclips, zodat u de slang gemakkelijk kunt bevestigen aan oppervlakken zoals muren, bomen of hekken.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor een led lichtslang buiten?

Hoewel led lichtslangen buiten duurzaam en weerbestendig zijn, is het belangrijk om ze regelmatig te inspecteren op eventuele schade. Als u beschadigde kabels of lampjes aantreft, dient u deze te vervangen voordat u de slang weer in gebruik neemt. Zorg er ook voor dat de slang schoon en droog blijft, om de levensduur te verlengen.

Kan ik een led lichtslang buiten het hele jaar door laten hangen?

Ja, led lichtslangen buiten kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden, inclusief regen, wind en sneeuw. Als u de slang echter niet gebruikt, is het raadzaam om hem los te koppelen van de stroombron om energie te besparen.

LED strips in de badkamer

Ledstrip badkamer

LED verlichting met behulp van LED strips, kan van je badkamer een echte wellness ruimte maken. LED strips zorgen voor een fraaie, indirecte verlichting waarmee je een intieme en luxueuze sfeer creëert. Zeker als je gebruik maakt van instelbare kleuren, zoals die van de Philips Hue compatible LED strips, of een romantisch ogende nis of koof in je badkamer maakt. En het mooie is: als je geen twee linkerhanden hebt, kun je LED strips zelf aanbrengen. Een ander voordeel van LED verlichting in je badkamer is de duurzaamheid. LED strips verbruiken veel minder stroom en ze gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

Ledstrip badkamer

LED verlichting in je badkamer

LED verlichting breng je aan in profielen, die je tegen de wand bevestigt, als opbouw- of als verzonken profiel. In dat laatste geval vormen de tegels van je badkamer en de LED strip één vlak, wat natuurlijk veel netter oogt. De mogelijkheden zijn enorm. Zo zijn er speciale profielen waarmee je het licht naar boven of naar beneden kunt richten. Ook kun je LED verlichting aanbrengen achter een spiegel, onder een kastje of aan de onderkant van je bad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Let er wel op, dat je kiest voor het juiste type. Daar komen we hieronder nog op terug.

Een nis of koof in je badkamer maken

Een nis of koof in een wand of tegen het plafond van je badkamer geeft een heel mooi ruimtelijk effect en straalt luxe uit. Zeker als je die verlicht door middel van LED strips. Met een nis heb je meteen een praktisch plekje voor je shampoo of douchegel, of ruimte om een mooie blikvanger neer te zetten. Een koof tegen het plafond geeft prachtig indirect licht, dat je badkamer omtovert tot een gezellige wellness ruimte. Je kiest daarbij of je het plafond of de wand verlicht. Zelf een koof met LED verlichting in je badkamer maken is niet heel moeilijk, een handige klusser zal dat zeker lukken.

274,95

227,23 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

725,95

599,96 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

54,95

45,41 excl. btw

4 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

LED verlichting in alle kleuren van de regenboog

Natuurlijk wil je goed, natuurlijk licht in je badkamer. Dat is belangrijk als je jezelf aan het opmaken of aan het scheren bent. LED strips zijn verkrijgbaar in zowel warme, neutrale als koele lichttonen. Maar wat dacht je van gekleurd licht? Stel dat je de kleur van je led verlichting zou kunnen veranderen van wit naar blauw, paars of rood? Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld LED strips in je badkamer aanbrengen, die compatible zijn met het Philips Hue systeem. Daarmee verander je je functionele badkamer in één klap in een sfeervolle relaxruimte.

IP-waarde en badkamer zones

We zouden nog even terugkomen op het type LED verlichting dat je moet toepassen. Bij het aanbrengen van LED strips in je badkamer is het belangrijk dat je kiest voor LED strips die bestand zijn tegen vocht. Je wilt immers niet dat je verlichting aangetast wordt door water of waterdamp, want dat kan vervelende gevolgen hebben. Om te komen tot de juiste keuze moet je op twee dingen letten:

 • Hoe goed is de LED verlichting bestand tegen vocht
 • Hoeveel vocht of waterdamp verwacht je op de plek waar de strip zit.

Om met dat laatste te beginnen, badkamers worden ingedeeld in 4 zones:

 • Zone 0 – Bad, douche en wastafel. Houdt er rekening mee dat je LED strip weleens helemaal onder water zou kunnen staan (bijvoorbeeld bij een verstopping van de afvoer).
 • Zone 1 – De wanden direct boven je bad of douchebak, tot een hoogte van 2,25 meter. Daar kan een waterstraal je LED strip nat maken.
 • Zone 2 – Een strook van 60 cm rondom zone 0 en 1. Hier verwacht je spatwater.
 • Zone 3 – Alles buiten zone 0, 1 en 2. Hiervoor gelden geen speciale eisen.

Voor al deze zones zijn eisen geformuleerd op het gebied van stof- en waterdichtheid waaraan de led verlichting van je badkamer moet voldoen. Die stof- en waterdichtheid wordt uitgedrukt in een bepaalde IP-waarde (Ingress Protection of International Protection Rating). Die waarde bestaat uit een getal van twee cijfers. Het eerste cijfer drukt de stofdichtheid of indringbaarheid uit. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de stofdichtheid. Het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen vocht. Ook hier geldt: hoe hoger het getal, hoe beter de bescherming.

Voor zone 0 heb je een waterdichte LED strip nodig, van minimaal IP67 (deze worden ook vaak buiten toegepast). Voor zone 1 geldt een minimale waarde van IP45. Ook geldt voor zone 0 en 1 de eis, dat je LED verlichting op laagspanning (12V) moet werken. Voor zone 2 moet je LED strips van minimaal IP44 gebruiken en voor zone 3 minimaal IP21. Omdat LED strips vaak meerdere zones doorkruisen is het handig om voor zone 0 te werken met IP67 strips en voor de overige zones met strips van IP45. Dan zit je altijd goed.

Wat is een ledstrip badkamer en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een ledstrip badkamer is een type ledverlichting speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals badkamers. Deze strips zijn gemaakt van waterdichte materialen en zijn bestand tegen vocht, waardoor ze veilig en duurzaam zijn in dergelijke omgevingen. Ledstrips voor badkamers worden gebruikt om extra verlichting te bieden en sfeer te creëren in de badkamer.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van ledstrip badkamer?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van ledstrip badkamer. Ten eerste is ledverlichting energiezuinig en gaat deze langer mee dan traditionele verlichting. Ten tweede biedt ledverlichting helder en helder licht, wat essentieel is in de badkamer. Ten derde zijn ledstrips beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen ze de badkamer transformeren in een sfeervolle en ontspannende omgeving.

Zijn ledstrip badkamer gemakkelijk te installeren?

Ja, ledstrip badkamer zijn relatief eenvoudig te installeren. De strips worden geleverd met zelfklevende achterkant en kunnen eenvoudig op de gewenste locatie worden geplakt. Voor de installatie is geen speciale gereedschap nodig, maar het is belangrijk om de instructies te volgen en de strips op de juiste manier aan te sluiten.

Kan ik de helderheid van de ledstrip badkamer aanpassen?

Ja, de helderheid van de ledstrip badkamer kan worden aangepast met behulp van een dimmer. De meeste ledstrips werken met een standaard 12V of 24V dimmer. Het is belangrijk om de juiste dimmer te kiezen die compatibel is met uw ledstrip en om de instructies te volgen voor correcte installatie.

Zijn er veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen bij het gebruik van ledstrip badkamer?

Ja, er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die u moet nemen bij het gebruik van ledstrip badkamer. Zorg ervoor dat u ledstrips koopt die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen en dat ze worden geïnstalleerd volgens de instructies. Zorg ervoor dat de ledstrips zijn aangesloten op een veilige en goedgekeurde elektrische bron. En tot slot, als u niet bekend bent met elektrische bedrading, laat dan een professional de ledstrip badkamer installeren.

Ledstrips plafond: De ultieme toevoeging aan jouw interieur

Veelzijdige woonkamerverlichting met ledstrips voor het plafond

Plafond ledstrips zijn de perfecte keuze voor het creëren van sfeerverlichting in elke kamer. Ze verlichten grote afstanden en zijn daarom perfect om donkere hoeken te voorkomen. In deze blog lees je hoe je de beste ledstrips voor jouw plafond kiest en hoe gemakkelijk de montage is.

Veelzijdige woonkamerverlichting met ledstrips voor het plafond

Toepassingen van plafond ledstrips

Ledstrips zijn geschikt voor elke kamer. Ze bieden kleurrijke verlichting voor in de woonkamer, een diffuus alternatief voor felle spotjes op de overloop, of als sfeerverlichting in de kinderkamer. Met ledstrips in diverse kleuren, maten en kwaliteiten pas je de verlichting gemakkelijk aan je persoonlijke voorkeur aan. Als je kiest voor een dimbare variant, geniet je van mooie sfeerverlichting. Ook voor in de badkamer of een andere vochtige ruimte zijn plafondstrips erg geschikt. Kies dan een waterdichte ledstrip met een IP-waarde van 65 of 67.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van plafond ledstrips?

Je kunt bijna elke led strip bevestigen aan het plafond, maar voor het beste resultaat is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo kan het directe licht van een standaard ledlijn erg fel zijn, wat vervelend is als je er direct in kijkt. Je kunt ervoor kiezen om de led strips op zo’n manier aan het plafond te monteren dat ze een indirecte lichtbron vormen, mits je plafond daarvoor geschikt is. Gemakkelijker is het om speciale led strips te kiezen die diffuus licht geven. Zo profiteer je altijd van het mooiste lichteffect.

Het is belangrijk om de ledlijn op een egale ondergrond aan te brengen. Als jouw plafond niet goed vlak is, kun je gebruik maken van een handige LED profiel. Deze zorgen ervoor dat je ledstrips altijd kaarsrecht hangen en niet los zullen laten. Bovendien voeren ze de overtollige hitte af, waardoor de ledstrips aan je plafond langer mee zullen gaan.

3,95

3,26 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

20,95

17,31 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Ledstrip op het plafond monteren

Er zijn twee verschillende manieren om ledstrips aan het plafond te bevestigen: door ze direct op het plafond aan te brengen met behulp van de zelfklevende plakstrip, of door speciale LED profielen te gebruiken.

Methode 1: Ledstrips direct op het plafond plakken

Omdat ze voorzien zijn van 3M dubbelzijdig tape, kun je ledstrips erg gemakkelijk vastmaken aan verschillende oppervlakken. Het is hierbij wel belangrijk dat het oppervlak schoon en egaal is. Deze methode is daarom niet voor alle plafonds geschikt. Wij raden daarom meestal aan om voor een LED strip profiel te kiezen.

Methode 2: Aluminium profielen voor ledstrips aan het plafond

Met een aluminium profiel wordt het aanbrengen van ledlijnen aan het plafond een stuk gemakkelijker. Door het gebruik van deze profielen worden de ledstrips op een strakke en rechte manier gemonteerd en zorgen ze voor een diffuus en mooi licht. Het meest voorkomende type profiel is voorzien van een afdekkap die ervoor zorgt dat het licht gelijkmatig wordt verspreid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een transparante of melkwitte kap. Daarnaast zorgt het profiel ervoor dat de led strip niet oververhit raakt, waardoor deze langer meegaat. Het is eenvoudig om de ledstrip in het profiel te bevestigen en vervolgens het profiel aan het plafond te lijmen. Let er bij het kiezen van de lijm op dat deze geschikt is voor de ondergrond waarop het profiel wordt geplakt. Tot slot sluit je de ledstrip aan op de voeding en bediening, waarna je kunt genieten van je nieuwe verlichting.

Bediening van plafond led strips

Er zijn verschillende manieren om je ledstrips te bedienen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood afstandsbediening (voordelig en moet gericht worden) of radiografisch (hoeft niet gericht te worden, maar is iets duurder). De meeste op afstand bedienbare ledstrips worden standaard geleverd met een IR afstandsbediening. Als alternatief kun je ook kiezen voor een muziekafstandsbediening, waarbij de verlichting reageert op geluiden. Dit is ideaal voor feestjes waarbij je de ledstrips op de maat van je favoriete muziek laat oplichten of om de sfeer te verhogen tijdens het kijken van een spannende film of het spelen van een computerspel.

Je kunt ledstrips voor het plafond ook aansluiten op een wanddimmer, net als bij traditionele verlichting. Wil je echter liever ultramoderne verlichting? Dan kun je kiezen voor wifi lampen, die je kunt bedienen met een app op je smartphone of tablet. Deze lampen kun je bijvoorbeeld programmeren om automatisch aan te gaan als het donker wordt of ‘s ochtends vroeg als je wekker afgaat.

Hoe je je plafond ook wilt voorzien van ledstrips en genieten van veelzijdige, sfeervolle verlichting, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Bekijk het assortiment van onze webshop en plaats je bestelling. We hebben een ruime keuze aan ledstrips en accessoires om aan al je wensen te voldoen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hieronder vind je enkele handige tips om het maximale uit je ledstrips te halen:

 1. Bepaal de lengte: Ledstrips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Meet daarom van tevoren de lengte van de plek waar je de ledstrip wilt aanbrengen. Je kunt de strips namelijk niet zomaar op maat knippen, maar moet deze afknippen op de daarvoor aangewezen knippunten.

 2. Bepaal de helderheid: Ledstrips zijn er in verschillende lichtsterktes en kleurtemperaturen. Kies de juiste helderheid en kleurtemperatuur die past bij de ruimte waar je de ledstrip wilt gebruiken. Voor een woonkamer of slaapkamer is warm wit licht bijvoorbeeld geschikt, terwijl koel wit licht juist goed past in een keuken of badkamer.

 3. Gebruik aluminium profielen: Zoals eerder genoemd zijn aluminium profielen een goede keuze als je ledstrips aan het plafond wilt bevestigen. Dit zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, maar ook voor betere warmteafvoer en diffuus licht.

 4. Maak gebruik van accessoires: Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar om je ledstrips mee te bevestigen, zoals clips en beugels. Daarnaast zijn er ook verlengkabels, stroomadapters en connectoren verkrijgbaar om je ledstrip eenvoudig aan te sluiten en te verlengen.

 5. Denk aan de juiste bediening: Zoals eerder genoemd zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden voor ledstrips. Bedenk van tevoren wat voor jou de meest geschikte manier is. Wil je graag de verlichting gebruiken via een afstandsbediening, een wanddimmer of via een app op je smartphone?

 6. Let op de waterbestendigheid: Als je ledstrips buiten wilt gebruiken of in een vochtige ruimte, dan is het belangrijk om te letten op de waterbestendigheid van de strips. Kies in dat geval voor een spatwaterdichte ledstrip om problemen te voorkomen.

 7. Combineer verschillende kleuren en effecten: Met ledstrips kun je verschillende kleuren en effecten creëren. Door bijvoorbeeld verschillende kleuren ledstrips te combineren of een dimmer toe te voegen, kun je de sfeer in een ruimte eenvoudig aanpassen. Zo creëer je een gezellige sfeer voor een feestje of juist een rustige sfeer om te ontspannen.

Met deze tips haal je het maximale uit je ledstrips en creëer je eenvoudig de gewenste sfeer in elke ruimte. Bekijk het assortiment van onze webshop en plaats je bestelling vandaag nog.

Wat zijn plafond ledstrips en wat zijn de voordelen ervan?

Plafond ledstrips is een vorm van indirecte verlichting die langs de omtrek van het plafond wordt geïnstalleerd. LED-strips worden vaak gebruikt om de uitstraling van een ruimte te verbeteren, en bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingsoplossingen. Enkele voordelen zijn een langere levensduur, energie-efficiëntie, hogere lichtopbrengst en het feit dat ze geen UV-licht uitstralen.

Welke soorten plafond ledstrips zijn er en welke moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten LED-strips op de markt, elk met hun eigen specificaties en functies. De belangrijkste soorten zijn RGB LED-strips (kleurveranderende strips), enkelkleurige LED-strips (witte of warme tinten), en LED-strips met dubbele kleur (wit en warme tinten). Welke u kiest, hangt af van de gewenste sfeer in de ruimte en uw persoonlijke voorkeuren.

Wat is de beste manier om plafond ledstrips te installeren?

LED-strips kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van het type plafond en de gewenste uitstraling. Sommige LED-strips worden geleverd met een zelfklevende achterkant, die rechtstreeks op het plafond kan worden bevestigd. Voor andere installaties kan het nodig zijn om montagesystemen te gebruiken om de strips op hun plaats te houden. Het wordt aanbevolen om de instructies van de fabrikant te volgen en eventueel een professionele elektricien in te schakelen om de installatie te voltooien.

Hoe kan ik de helderheid van mijn plafond ledstrips regelen?

De meeste LED-strips zijn compatibel met dimmers, waarmee u de helderheid van de verlichting kunt aanpassen aan uw voorkeur. Er zijn ook verschillende soorten controllers beschikbaar waarmee u de kleur en helderheid van de verlichting kunt aanpassen, afhankelijk van de gewenste sfeer.

Kan ik plafond ledstrips buiten gebruiken?

Ja, er zijn LED-strips op de markt die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een LED-strip kiest die bestand is tegen vocht en andere weersomstandigheden. Zorg er ook voor dat u de juiste bedrading en connectoren gebruikt om ervoor te zorgen dat uw installatie veilig en duurzaam is.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Parasolverlichting: uitgebreid genieten van lange avonden in de tuin

Buiten zitten met parasolverlichting

Je gebruikt een parasol misschien vooral om lekker in de schaduw te kunnen zitten tijdens een hete, zonnige zomerdag, maar ook ‘s avonds of tijdens een lichte regenbui kan een parasol fijne beschutting bieden. Parasolverlichting werkt dan sfeerverhogend en bovendien zorgt ledverlichting onder de parasol ervoor dat je bijvoorbeeld ‘s avonds lekker lang buiten kunt zitten lezen. Hier lees je wat de voordelen van een parasol met ledverlichting zijn en waarom ledstrips een geweldige manier zijn om je parasol van verlichting te voorzien.

Buiten zitten met parasolverlichting

Wat is parasolverlichting?

Parasolverlichting is een soort buitenverlichting die vaak gebruikt wordt in tuinen, op terrassen en balkons. Parasolverlichting kan gebruikt worden om een warme en sfeervolle ambiance in je buitenruimte te scheppen. Door licht aan je parasol toe te voegen kun je de tijd verlengen die je ‘s avonds buiten doorbrengt. Parasolverlichting is er in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren. Je kunt kiezen uit lampjes op batterijen, op zonne-energie of op het lichtnet. Parasollampjes kunnen direct op het stof van de parasol worden aangebracht of ze kunnen aan het frame worden gehangen.

Parasolverlichting bekijken

LED strips voor je parasol

Een van de beste manieren om je parasol van licht te voorzien is door LED strips te gebruiken. LED strips zijn een geweldige manier om sfeer toe te voegen aan elke ruimte . Ze zijn ook heel veelzijdig en kunnen op allerlei manieren gebruikt worden. Je kunt ze gebruiken om bepaalde kenmerken van je tuin of patio te accentueren of je kunt ze gebruiken om algemene verlichting te geven.

Parasolverlichting LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de perfecte kleur voor je ruimte kunt kiezen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat je het uiterlijk van je LED stripverlichting kunt aanpassen.

Parasol met ledverlichting als terrasoverkapping

Je zit heerlijk buiten te genieten van een zonnige dag, maar voor je het weet gaat de zon onder en zit je in het donker. Met parasolverlichting heb je hier nooit meer last van! Natuurlijk is ledverlichting onder je parasol ideaal als je graag lang ‘s avonds met je vrienden in de tuin of op het balkon zit te kletsen of graag buiten een boek leest. Maar ook als je een tuinfeest geeft of je een horecagelegenheid met een terras hebt, voegt een parasol met ledverlichting veel sfeer toe.

Een groot voordeel van een verlichte parasol als overkapping is bovendien ook dat je deze makkelijk kunt verplaatsen – je bent niet gebonden aan een vaste structuur, maar plaatst je parasol simpelweg elke keer weer op het plekje van jouw keuze in de tuin. Ledverlichting voor je parasol is daarnaast ook erg veilig en duurzaam: de leds hebben maar liefst 30.000 branduren en worden niet heet. Je hoeft ze dus niet snel te vervangen en je loopt geen brandgevaar.

Parasolverlichting is een mooie manier om het gebruik van je tuinparasol tot in de avonduren uit te breiden. Parasolverlichting kan zachte sfeerverlichting geven of gebruikt worden als taakverlichting om te lezen of voor andere activiteiten. Parasolverlichting is ook een geweldige manier om veiligheid en beveiliging aan je huis toe te voegen, door het gemakkelijker te maken in het donker te zien en indringers af te schrikken.

Enkele andere voordelen van parasolverlichting zijn:

 • Parasolverlichting schept een mooie en romantische sfeer in je tuin of op je terras
 • Met Parasolverlichting kun je van je tuin of terras genieten, ook als het buiten donkerder wordt
 • Parasolverlichting is veilig omdat je kunt zien waar je loopt
 • Parasolverlichting is er in verschillende uitvoeringen, dus er is altijd wel een model dat bij je parasol past!

Wil je parasolverlichting kopen? Neem dan een kijkje in onze webwinkel voor de beste prijzen van parasolverlichting!

142,95

118,14 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

109,95

90,87 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

93,95

77,64 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

60,95

50,37 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Ledverlichting onder een parasol aanbrengen en gebruiken

Parasolverlichting in de vorm van ledstrips is voor werkelijk elke parasol geschikt en is erg gemakkelijk te bevestigen. Je kunt kiezen uit handige sets met twee, vier, zes of acht ledstrips. Zo kun je dus zelf beslissen hoeveel licht je onder je parasol wilt hebben. Bovendien heb je de keuze tussen ledstrips die op batterijen werken en ledstrips die je met de bijgeleverde adapter om het elektriciteitsnetwerk aansluit. Nooit met lege batterijen zitten of juist niet afhankelijk zijn van een stopcontact? De keuze is aan jou!

Onze ledstrips voor parasols zijn dimbaar en kunnen daarom als sfeerverlichting en functionele verlichting gebruikt worden. De sets worden geleverd met een afstandsbediening om het licht op afstand te kunnen dimmen. Daarbij is het warmwitte licht met een kleurtemperatuur van 2700 K bijzonder veelzijdig. Bovendien zijn de ledstrips voor je parasol met ledverlichting waterdicht. Mocht er dus toch vocht op terechtkomen door een regenbuitje of mist, dan is dit geen probleem.

De ledverlichting is erg gemakkelijk onder de parasol te bevestigen. De ledstrips zijn standaard voorzien van sterk, dubbelzijdig 3M tape. Hiermee plak je de strips simpelweg op de baleinen van je parasol. Dit is het makkelijkste als je de parasol een klein beetje dicht draait, en je de strips ongeveer 20 cm vanaf het midden plaatst. Met behulp van de bijgeleverde kabelbinders kun je de kabels netjes wegwerken. Zijn de ledstrips te lang of juist niet lang genoeg? Je kunt eenvoudig zelf ledstrips verlengen of inkorten, dus je kunt er altijd op vertrouwen dat je ledverlichting mooi onder je parasol zal passen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Is parasolverlichting geschikt voor een zweefparasol?

Jazeker, onze parasolverlichting is ook geschikt voor een zwevende parasol. Zo kun je van de mooie lichteffecten genieten, ook als je parasol niet in gebruik is.

De parasol LED strips worden gekenmerkt door het feit dat het eigenlijk LED strips en profiel-in-1 zijn. Voor de parasol LED verlichting worden namelijk ‘Flex led strips’ gebruikt. Hier is de LED strip verwerkt in een diffuse siliconen behuizing. Een voordeel hiervan is dat de lichtlijn heel strak is en dat de afzonderlijke LED’s niet zichtbaar zijn. Dit geeft een zeer gelijkmatig lichteffect. Bovenal zijn LED flex strips standaard waterdicht en werken ze op een lage spanning van 24 Volt. De parasolverlichting is dus niet alleen aantrekkelijk en praktisch, maar ook veilig.

Twijfel je nog of je een parasol met of zonder Parasolverlichting zult kopen? Wij raden je aan een Parasol met Parasolverlichting te kiezen! Niet alleen omdat hij er veiliger is. Parasolverlichting zorgt ervoor dat je van je tuin of terras kunt genieten, ook als het buiten donkerder wordt. Nooit meer struikelen over dingen in het donker!

Parasolverlichting bekijken

Een wifi ledlamp gebruiken als parasolverlichting

Wil je je parasolverlichting niet alleen kunnen dimmen, maar wil je ook op afstand het kleurenschema aanpassen of de ledlampen zelfs programmeren om automatisch aan te gaan zodra het donker wordt? Kies dan voor een wifi ledlamp onder je parasol. Met behulp van de bijbehorende app op je smartphone kun je je verlichting geheel automatiseren. Makkelijker kan het niet! Je kunt voor losse ledlampen kiezen of voor complete wifi sets. Voor ledverlichting onder de parasol raden we altijd aan om ten minste spatwaterdichte ledlampen te kiezen met een IP-waarde van 65 of hoger.

Heb je interesse in ledstrips of een wifi lamp als parasolverlichting? Bekijk dan snel de mogelijkheden in het uitgebreide assortiment van Ledstripkoning.nl. Plaats snel je bestelling en geniet deze week nog van lange, beschutte avonden in de tuin met betaalbare en duurzame ledverlichting!

Wat is parasolverlichting en waarom is het belangrijk?

Parasolverlichting is verlichting die speciaal is ontworpen om parasols en tuinparaplu’s te verlichten. Deze verlichtingssystemen zijn ontworpen om te worden gemonteerd op parasols en bieden verlichting voor buitenruimtes, zoals patio’s, tuinen, zwembaden en terrassen. Parasolverlichting biedt niet alleen functionele verlichting, maar kan ook bijdragen aan de esthetiek en sfeer van buitenruimtes. Bovendien kunnen deze verlichtingssystemen helpen om de veiligheid te verbeteren door het verminderen van ongelukken in het donker.

Hoe installeer ik parasolverlichting?

De installatie van parasolverlichting verschilt per model en fabrikant, maar de meeste parasolverlichtingssystemen worden geleverd met eenvoudige instructies voor installatie. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en ervoor te zorgen dat het verlichtingssysteem correct is geïnstalleerd voordat het in gebruik wordt genomen. Meestal moeten de lampen en beugels aan de parasol worden bevestigd en moet de bedrading veilig worden aangesloten op een voedingsbron.

Wat zijn de voordelen van parasolverlichting?

Parasolverlichting heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het functionele verlichting voor buitenruimtes en helpt het om de veiligheid te verbeteren. Ten tweede kan parasolverlichting bijdragen aan de esthetiek van buitenruimtes en zorgen voor een aangename sfeer. Ten derde zijn de meeste parasolverlichtingssystemen milieuvriendelijk en energiezuinig, waardoor ze kostenbesparend zijn op de lange termijn.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor parasolverlichting?

De onderhoudsvereisten voor parasolverlichting verschillen per model en fabrikant, maar over het algemeen vereist parasolverlichting weinig onderhoud. Regelmatig afstoffen en het controleren van de lampen op eventuele beschadigingen kan helpen om de levensduur te verlengen.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Waterdichte LED strip voor buiten of onderwater

Waterdichte ledstrip

Als je van plan bent een LED strip buiten in een vochtige omgeving of zelfs onder water te gebruiken, zoals in de badkamer, de tuin of in je aquarium, is het essentieel dat ze compleet waterdicht zijn. Omdat LED strips elektronica bevatten, kan water of stof ze makkelijk beschadigen als ze niet zijn voorzien van een beschermende laag. De mate van bescherming wordt aangeduid met een IP-waarde:

 • IP20 LED strip: geen beschermlaag;
 • IP65 LED strip: spatwaterdicht;
 • IP67 LED strip: waterdicht;
 • IP68 LED strip: onderwater gebruik.

Lees hier welke LED strip waterdicht is en het meest geschikt is voor buiten of andere specifieke toepassingen.

waterdichte led strip

Wat zijn de toepassingen van een LED strip voor buiten?

Een LED strip voor buiten is een mooie manier om je veranda, tuin of patio te verlichten. Omdat ze waterdicht zijn, kun je ze ook gebruiken in aquaria, fonteinen of zwembaden. Sommige LED strips hebben een optie waarmee je de kleurtemperatuur van het licht kunt veranderen. Dit is heel geschikt om verschillende sferen in je buitenruimte te scheppen. Je kunt bijvoorbeeld een gezellige sfeer op je veranda creëren met een warmere witte kleur, of je tuinplanten accentueren met een warm witte kleur.

Als je iets feestelijkers zoekt, kunnen RGBW LED strips voor buiten elke gewenste kleur creëren en zijn ze perfect voor feestjes en speciale gelegenheden. Je kunt de lichtshow zelfs vanaf je smartphone besturen! Dus of je nu op zoek bent naar wat extra veiligheidsverlichting buiten je huis, wil je wat extra charme aan je buitenruimte toevoegen of plan je een speciale gebeurtenis, dan kun je met buiten LED strips uit de voeten.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

LED strips voor buiten

Wat houden de verschillende IP-waardes in?

IP-waardes worden gebruikt voor verschillende producten om de stof- en waterbestandheid aan te geven. De letters IP staan voor ‘Ingress Protection’, het eerste cijfer geeft aan wat de bescherming is tegen het binnendringen van stof, en het tweede cijfer geeft aan hoe waterdicht het product is. Soms wordt de IP-waarde uitgebreid met meerdere cijfers en letters om bijvoorbeeld de slagvastheid en de bestendigheid tegen hoge druk of temperaturen aan te geven.

LED strips zijn meestal voorzien van een van de volgende vier IP-waardes:

 • IP20: Deze IP-waarde geeft aan dat de LED strip niet is beschermd tegen water, maar wel enigszins tegen stof. Je kunt deze LED strips dus alleen in droge ruimtes gebruiken, zoals de woonkamer of slaapkamer. Ze zijn niet geschikt voor gebruik in de badkamer, keuken of tuin.
 • IP65: LED strips met de IP65-waarde zijn volledig stofdicht en spatwaterdicht, dankzij de beschermende, gladde afwerking. Ze kunnen licht besproeid worden met 12,5 l/min onder elke hoek zonder beschadigd te raken, maar kunnen niet blootgesteld worden aan regen of ondergedompeld worden. Deze LED strips zijn een goede keuze voor gebruik in de badkamer of keuken, of buiten onder een afdakje.
 • IP67: Dit betekent dat de LED strip stof- en waterdicht is. Ook de aansluitingen en koppelingen zijn waterdicht, waardoor je deze ledstrips tot 1 meter diep en maximaal 30 minuten kunt onderdompelen. Je kunt ze daarom veilig buiten in de regen gebruiken, in douchecabines en in de meeste aquaria. Ook neon LED strips, die in een flexibele, siliconen behuizing zitten, hebben gewoonlijk deze IP-waarde en zijn dus waterdicht.
 • IP68: Deze LED strips zijn volledige waterdicht en ook bestand tegen waterdruk, waardoor ze langdurig op grote diepte gebruikte kunnen worden. Ook de aansluitingen en verbindingen zijn natuurlijk waterdicht. Onderwater LED strips hebben meestal deze IP-waarde.

ℹ️ Meer over IP-waarde »

Wat is de beste LED strip voor buiten?

Een LED strip voor buiten die je gebruikt om je tuin, balkon of oprit te verlichten zijn onderhevig aan verschillende weersomstandigheden, inclusief regen en mist. LED strips voor buiten moeten dus waterdicht zijn, maar worden niet langdurig ondergedompeld. Voor tuinverlichting raden we daarom LED strips met een IP67-waarde aan. Plaats je de LED strip buiten onder een afkapping, bijvoorbeeld onder de dakrand of je veranda? Dan kan een spatwaterdichte LED strip met IP65 voldoende zijn.

Een LED strip voor buiten bij 123LEDstrips is verkrijgbaar met zowel een IP67 als een IP65 beschermwaarde. De LED strip is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, warm wit, blauw en groen. Bovendien is de LED strip buiten gemakkelijk aan te sluiten en zeer flexibel. Daardoor is hij gemakkelijk te installeren op elk oppervlak, hoe gebogen of ongelijkmatig dat ook is. Je kunt de buiten LED strip ook zonder problemen inkorten, zodat je altijd de perfecte verlichtingsoplossing voor je behoeften kunt vinden.

ℹ️ LED lichtslang buiten »

Shop buiten LED strips

Wat is een waterdichte LED strip?

Een waterdichte LED strip is een strip van LED’s die beschermd is tegen water en vocht. Dit betekent dat de strip zonder problemen buiten en in andere vochtige omgevingen gebruikt kan worden. Als je een LED strip bijvoorbeeld onder water wil gebruiken, moet je rekening houden met de diepte van het water en met de duur van de onderdompeling. Wil je een zwembad onder water verlichten? Dan zijn waterdichte IP68 LED strips de beste keuze. Ook bij langdurige onderdompeling in diep water zullen deze niet kapot gaan.

Voor toepassingen waarbij de LED strips nat worden, maar zich niet langdurig onder water bevinden, kun je beter LED strips met de IP67-waarde gebruiken. Dit geldt ook voor je aquariumverlichting. Om een IP68-waarde te behalen, moet de LED strip namelijk worden voorzien van een goede waterdichte laag, waardoor deze minder goed warmte af kan voeren. Onder water is dit geen probleem, maar je kunt IP68 LED strips dus beter niet boven water gebruiken.

Waterdichte LED strips Aquarium LED strips

Het vermogen van een waterdichte LED strip voor buiten

In ons assortiment kun je kiezen uit een LED strip van 12V en 24V. Wil je veel LED strips met elkaar verbinden? 24V LED strips zijn in dat geval een goede keuze. Het is ook haalbaar om langere kabels te gebruiken met een 24V LED strip omdat grotere afstanden afgelegd kunnen worden.

We bieden ook 220V LED strips, naast de 12V en 24V LED strips. Ze kunnen rechtstreeks op het lichtnet worden aangesloten zonder dat een stroomadapter nodig is, wat een voordeel is. De LED strips kunnen verder reiken als ze met een 220V verbindingskabel aan elkaar verbonden worden. Een verbindingsstekker is in de verpakking bijgesloten.

ℹ️ LED strip voeding »

ℹ️ Verbruik LED strip »

Vergeet je waterdichte randapparatuur niet

Ook als je een waterdichte LED strip aanschaft, is de bijgeleverde randapparatuur, zoals de adapter, de controller en eventueel de dimmer, niet altijd bestand tegen water. Het is daarom belangrijk om hier een goed droog plekje voor te vinden. Een alternatieve oplossing is om een waterdichte behuizing aan te schaffen waar je alle randapparatuur veilig droog in kunt opbergen.

Veel van de witte, RGBRGBW en RGBWW ledstrips in ons assortiment zijn verkrijgbaar in varianten met een IP20, IP65 of IP67 waarde. Zo kun je altijd de juiste ledstrip voor jouw gewenste toepassing kiezen. Ook biedt Ledstripkoning.nl complete sets aan voor bijvoorbeeld je aquariumverlichting of tuinverlichting, zodat je erop kunt vertrouwen dat de hele set geschikt is voor gebruik in een vochtige omgeving. Neem snel een kijkje en plaats je bestelling!

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Zijn LED strips waterdicht?

Als je op zoek bent naar een waterdichte LED strip, ben je bij 123LEDstrips.nl aan het juiste adres. We bieden een ruime keuze aan waterdichte LED strips, zodat je altijd de juiste kunt kiezen voor je gewenste toepassing.

Voor langdurig gebruik onder water adviseren wij om een IP68 LED strip te gebruiken. Deze zijn volledig waterdicht, inclusief de aansluitingen en is geschikt voor plaatsing direct in het water.

Zijn LED strips voor buiten dimbaar?

Ja, alle LED strips voor buiten in ons assortiment zijn dimbaar. De LED strips voor buiten zijn voorzien van krachtige en heldere LEDs. Dat is heel handig. Je waterdichte buitenverlichting met LED’s is dus geschikt als stijlvolle gevelverlichting, maar een LED strip is ook nuttig als sfeerverlichting op een zwoele zomeravond in de tuin. Om ervoor te zorgen dat de LED strips voor buitenverlichting in de tuin over de hele lengte dezelfde indrukwekkende lichtopbrengst hebben, worden ze standaard geleverd in 24 volt.

Wat is het verschil tussen IP20, IP65 en IP67?

IP20 betekent dat de LED strip niet geschikt is voor gebruik in een natte omgeving. IP65 betekent dat de LED strip stof- en drukwaterdicht is, waardoor hij ideaal is voor gebruik in tuinen of andere buitenomgevingen. IP67 betekent dat de LED strip volledig waterdicht is en onder water gebruikt kan worden.

Hoe weet ik welke ledstrip ik moet kopen?

Het hangt af van waar je de ledstrip wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, als je een boekenplank wilt verlichten in je huiskamer is een led strip met een IP20 rating voldoende. Wil je de led strip buiten of in een vochtige ruimte gebruiken, kies dan een led strip met een IP65 of IP67 rating.

Hoe sluit ik een led strip voor buiten aan?

In sommige gevallen kunnen de strips binnen op de stroom aangesloten worden, in andere gevallen heb je extra accessoires nodig. Als je de led strip voor buiten in een natte omgeving wilt gebruiken, is het aan te bevelen een waterdichte connector te gebruiken. Zo ben je er zeker van dat de verbinding waterdicht is. Zorg er bij gebruik van een buiten led strip altijd voor dat de stroomvoorziening tegen vocht beschermd is.

Waarom een buiten led strip kopen?

Een buiten led strip is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. De strips zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een IP65 of hogere rating. Dit betekent dat de strips alle weersomstandigheden kunnen weerstaan.

Een buiten led strip is ook gemakkelijk te installeren. Je kunt de strip gemakkelijk op elk oppervlak bevestigen met de zelfklevende achterkant. De buiten led strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kun je je eigen unieke licht maken.

Kunnen LED strips buiten gebruikt worden?

Ja, de LED strips die je in het assortiment van 123LEDstrips vind zijn geschikt voor alle weersinvloeden. Er zijn ledstrips met een IP20, IP65 of IP67 rating. Dit garandeert dat je ledstrip bestand is tegen een regenbui, maar ook tegen regen en sneeuw.

Ruim assortiment LED strips voor buiten

Bekijk snel het assortiment buiten LED strips van LedstripKoning

Wat is RGB LED verlichting?

RGB led-verlichting gebruikt als pc-verlichting

Als je op zoek bent naar LED verlichting of een LED strip voor je huis, tuin of bedrijfspand kom je al snel de afkorting RGB tegen, meestal met een afbeelding van LEDs in verschillende felle kleuren. Maar wat is RGB LED verlichting precies en wat zijn de voordelen van RGB verlichting? Om dit uit te leggen, vertellen we je eerst meer over hoe een LED strip werkt. Lees verder om meer te leren over LED strips, RGB verlichting en de diverse toepassingen van RGD LED strips.

RGB led-verlichting gebruikt als pc-verlichting

Hoe werkt een RGB LED strip?

Voordat we uitleggen wat een RGB LED strip is, is het handig om te weten hoe een LED strip werkt. Een LED strip bestaat uit een flexibele printplaat. Hier worden de LED lampjes op gemonteerd. Tenslotte wordt de strip bedekt met een siliconenlaagje om deze stof- of zelfs waterbestendig te maken. LED strips zijn vooral geschikt voor gebruik als indirecte lichtbron. Hiervoor plaats je de LED strip ergens achter of onder, zodat de strip zelf niet zichtbaar is, maar het licht natuurlijk wel.

Een LED strip kan gebruikt worden om een kleurrijke en gelijkmatige lichtomgeving te scheppen. Maar het is ook mogelijk om LED strips in te bouwen in voor speciale effecten of tekstverlichting. De kleinste LEDs zijn de zogenaamde SMD LEDs (Surface Mounted Diode). Deze hebben een cilindrische vorm met een diameter van 0,5 mm en een lengte van 1 mm. Hogere kwaliteitsnormen zijn er in chip LEDs, die dezelfde afmetingen hebben, maar vierkant van vorm zijn in plaats van rond. Een ander voordeel is dat chip LEDs veel dichter op elkaar gemonteerd kunnen worden dan standaard SMDs per meter – tot 200 LED chips per meter is technisch mogelijk.

Let erop dat een LED strip iets heel anders is dan een lichtslang. Een lichtslang is ook een vorm van LED verlichting, maar deze kun je niet verlengen of inkorten en is een stuk minder flexibel. Een LED strip is daarom veel veelzijdiger in het gebruik. Ook geven LED strips feller licht dan een lichtslang. Bij ons vind je LED strips van verschillende kleuren en met verschillende lengtes, dus voor welke toepassing je ook nieuwe verlichting zoekt – bij ons slaag je gegarandeerd.

208,95

172,69 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

230,95

190,87 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

175,95

145,41 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

274,95

227,23 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Wat is een RGB LED strip?

Je weet nu precies wat een LED strip is, maar wat is een RGB LED strip en hoe werkt het dan? De letters RGB staan voor Rood, Groenen Blauw. Dit zijn de primaire kleuren die je kunt mengen om vrijwel elke andere kleur te maken. Dit is dan ook het grote voordeel van RGB verlichting: je kunt er in principe oneindig veel verschillende kleuren verlichting mee creëren. Felgroen, lichtblauw, zonnig geel of hip turquoise… Het kan allemaal! Bovendien is RGB LED verlichting altijd goed dimbaar. Hierdoor kan het gebruikt worden voor een ontelbaar aantal toepassingen.

ℹ️ LED strip dimbaar »

Voor een RGB LED strip wordt dus gebruikgemaakt van rode, gele en blauwe LED lampjes. Deze worden in setjes van drie gemonteerd op chips. Een LED strip bevat gewoonlijk 30 of 60 van deze chips per meter (en dus 90 of 180 LEDs). Hoe meer chips de LED strip bevat per meter, hoe feller het licht is. De verschillende kleuren ontstaan door de leds in de ene kleur te dimmen en leds met een andere kleur juist feller te laten branden. Door de rode LEDs te dimmen en de gele en blauwe lampjes juist vol aan te zetten, krijg je bijvoorbeeld groen licht. Het mengen van de kleuren werkt dus net als bij verf.

Naast RGB LED licht zijn ook de nieuwe varianten RGBW LED verlichting en RGBWW LED verlichting verkrijgbaar. De W hierin staat voor wit. Een RGBW LED strip geeft naast gekleurd licht ook warm wit licht, terwijl een RGBWW LED strip daarnaast ook nog helder wit licht geeft. Deze variant is dus nog veelzijdiger en is niet alleen zeer geschikt voor sfeerverlichting, maar ook voor diverse vormen van functionele verlichting.

RGB LED strips bekijken

Hoeveel kleuren met RGB?

Met een RGB LED strip kun je in feite 16777216 (= 2^24) verschillende kleuren maken. Dat is veel, maar het is geen oneindig aantal kleuren. Met RGB LED verlichting kun je dus een groot aantal verschillende lichteffecten maken, maar het zal nooit precies hetzelfde zijn als natuurlijk licht.

Het voordeel van RGB boven andere kleursystemen is dat je veel meer controle hebt over de kleur. Met rgb led verlichting kun je bijvoorbeeld de tint heel precies instellen. Dit betekent dat rgb led verlichting vaak gebruikt wordt in (semi-) professionele toepassingen, zoals in winkels, hotels en restaurants. Maar rgb leds worden ook steeds vaker thuis gebruikt om speciale effecten of sfeer te creëren.

Een RGB LED strip bestaat uit 3 primaire kleuren: rood, groen en blauw. Door de intensiteit van deze leds te variëren, is het mogelijk allerlei kleuren te maken. rgb led verlichting wordt daarom ook wel eens rgb kleuren mengen genoemd.

Hoe werkt een RGB controller?

Er zijn verschillende manieren om RGB LED verlichting te bedienen: met een afstandsbediening of een bedieningspaneel in de muur, bijvoorbeeld. Je kunt zo makkelijk de perfecte kleur en lichtsterkte kiezen. Je kunt ook kiezen voor zogenaamde slimme verlichting. Deze is verbonden met je wifi-netwerk en kun je door middel van een app op je smartphone of tablet bedienen, waar ter wereld je je ook bevindt! Bovendien kun je deze LED verlichting programmeren om bijvoorbeeld automatisch aan te gaan of van kleur te veranderen op een bepaald tijdstip.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

Een RGB controller werkt met combinaties van rood, groen en blauw. Met deze regelaar kun je de intensiteit (helderheid) van elk kanaal veranderen om miljoenen verschillende kleuren te maken. Stel je bijvoorbeeld de kanaalwaarden in op 40% rood, 60% groen en 100% blauw, dan zou dat de kleur turquoise opleveren. Als je de waarde voor blauw zou verlagen (tot 20%) en groen zou verhogen (tot 120%) zou dat een donkerder tint turquoise opleveren.

De RGB regelaars van vandaag zijn heel veelzijdig omdat ze uitgerust zijn met 2-weg communicatie, waardoor ze ook apparaten kunnen aansturen die Bluetooth gebruiken. Op die manier kan een RGB licht ook gegevens zenden of informatie ontvangen van andere bronnen via Bluetooth technologie.

RGB Controllers bekijken
65,95

54,50 excl. btw

5 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

32,95

27,23 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

98,95

81,78 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

43,95

36,32 excl. btw

7 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

RGB LED strip aansluiten

Het aansluiten van een RGB LED strip werkt hetzelfde als een ander type LED Strip. Je moet een adapter hebben die de hoeveelheid stroom kan verwerken die de strip zal gebruiken. Het voltage van de adapter moet ook gelijk zijn aan dat van de strip. Bijvoorbeeld, als je een 220-230V RGB LED Strip hebt, heb je een 220-230V adapter nodig.

Meer informatie over adapters vind je in ons artikel: Welke voeding voor LED strips?

De lengte van de RGB LED strip is ook van belang bij het kiezen van een adapter. Als je een 5m RGB LED strip hebt, heb je een adapter nodig die minstens 5A aankan. Maar we raden aan een adapter te nemen die meer dan dat aankan, voor de zekerheid.

Waar worden RGB LED strips vaak toegepast?

Nu je weet wat een RGB LED strip is en hoe het werkt, zal het je niet verbazen dat RGB LED verlichting ontzettend veel toepassingen heeft. RGB LED strips kunnen op allerlei manieren gebruikt worden, hieronder zie je een greep uit de mogelijkheden:

 • Kies roze licht voor een romantisch diner, warm geel licht voor een gezellig avondje met vrienden of groen licht voor een opbeurende sfeer – met RGB LED verlichting geef je jouw huis met een druk op de knop een geheel andere sfeer.
 • Verlichting voor achter de tvEen RGB LED strip is perfect voor de achtergrondverlichting van je tv. Zo pas je de sfeer van de kamer aan je favoriete film aan!
 • Slimme verlichting met wifi-lampenJe kunt je slimme RGB LED verlichting verbinden met je andere wifi-lampen en zo de hele verlichting in huis op afstand bedienen. Bovendien kun je ook andere slimme apparaten aan dit netwerk koppelen, zoals je slimme deurbel of rookmelder.
 • AquariumverlichtingEen RGBWW LED strip kan ook zeer geschikt zijn om je aquarium te verlichten. Je kunt zo de lichttemperatuur kiezen die het beste is voor jouw vissen, planten en/of koraal. Bovendien kun je ook gekleurd licht kiezen om een prachtig accent van je aquarium in je interieur te maken.
 • Verlichting voor je PCJe geeft een prachtig kleurrijk accent aan je computer met RGB LED strips. Onmisbaar voor de echte gamer!
 • BuitenverlichtingOok buiten kun je van het veelzijdige licht van RGB LED verlichting genieten! In je tuin biedt deze verlichting dezelfde voordelen als binnen. Zorg er wel voor dat je weersbestendige LED strips kiest, liefst met een IP67-waardering (waterdicht).
 • Laat je verlichting de show stelen tijdens je volgende feestje! Kleurrijke LED lampen zijn bijna onmisbaar op de dansvloer. Kies je voor slimme verlichting, dan kun je deze zelfs programmeren om een echte lichtshow te creëren die perfect bij de muziek past.

Ben je al overtuigd dat een RGB LED strip de juiste keuze voor je is? Bekijk de RGB complete sets met korte of zeer lange strips, inclusief controller, adapter en bediening. Zo weet je zeker dat je in een keer alles wat je nodig hebt in huis haalt. Wil je jouw huidige LED strip verlengen? Koop dan een RGB losse LED strip van de gewenste lengte. Voor diverse accessoires zoals dimmers kun je ook bij Ledstripkoning.nl terecht. Bekijk snel het uitgebreide assortiment en plaats je bestelling.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe werkt een RGB LED strip?

Een RGB LED strip bevat drie verschillende kleuren LEDs. Dit zijn Rood, Groen en Blauw. Door deze kleuren in verschillende intensiteiten te mengen, kunnen allerlei andere kleuren gemaakt worden. Een LED strip bevat meestal 30 of 60 van deze chips per meter (en dus 90 of 180 LEDs). Hoe meer chips de LED strip per meter bevat, hoe helderder het licht zal zijn.

Een RGB LED strip is in feite een lange strook met piepkleine RGB LEDs. De exemplaren die wij verkopen hebben 30 of 60 LED’s per meter, wat betekent dat er in elke meter 90 of 180 afzonderlijke LED’s zitten.

Waar wordt RGB LED gebruikt?

RGB LED verlichting wordt op allerlei plaatsen gebruikt. Mooie voorbeelden zijn het verlichten van trappenhuizen, keukens, gangen of een bar, waar niet alleen RGB LED strips, maar ook het gebruik van RGB LED lampen in een passende (design) armatuur een aangename sfeer scheppen.

RGB LED’s zijn ook populair in PC kasten om gekleurde verlichtingseffecten te creëren die passen bij het kleurenschema van het systeem.

Wat is het verschil tussen RGB en RGBW LED strip?

Het verschil tussen een RGB en RGBW LED strip is dat een RGBW LED strip, naast de gekleurde LED’s, een extra soort LED bevat die alleen wit licht uitstraalt. Dit is om naast gekleurd licht ook wit licht te genereren.

Hoe sluit ik een RGB LED strip aan?

Een RGB LED strip aansluiten werkt hetzelfde als het aansluiten van een gewone LED Strip. Je hebt een RGB LED Strip adapter nodig met dezelfde spanning als de RGB LED Strip. Verder hangt de sterkte van de adapter af van de lengte en het vermogen van de RGB LED Strip.

ℹ️ LED strip bevestigen »

Ruim assortiment RGB LED strips

Bekijk snel het assortiment RGB LED strips van LedstripKoning

De juiste led-strip kiezen: 12 volt of 24 volt?

Perfect voor verlichting achter de tv: 12 volt led-strips

De meeste led-strips werken op 12 of 24 volt. Als je een complete set koopt, kun je erop vertrouwen dat je nieuwe led-strip het juiste voltage heeft en geleverd wordt met de juiste adapter. Je zult het verschil zelf niet merken en hoeft er verder ook niet over na te denken. Wel zo gemakkelijk! Koop je liever een losse led-strip, voor in de auto, bijvoorbeeld? Of ben je benieuwd hoe het nou precies zit met het voltage van een led-strip? Lees dan verder, want we zullen het allemaal uitleggen.

Perfect voor verlichting achter de tv: 12 volt led-strips

Wanneer kies je een 24 volt led-strip?

Of je een 24 volt of 12 volt led-strip nodig hebt, hangt af van het wattage van de led-strip en de lengte. Daarbij geldt dat je bij een hoger wattage en een grotere lengte ook een hoger voltage nodig hebt. In de praktijk houdt dit in dat voor een led-strip met een vermogen van 4,8 watt of 9,6 watt en een lengte van maximaal zes meter een spanning van 12 volt genoeg is.

Je kiest dus voor een 24 volt led-strip als je een langere lichtband en/of een hoger wattage wenst. Dit is dus van toepassing op led-strips met een lengte van meer dan 6 meter en/of een vermogen van 14,4W, 19,2W of 24W. Zou je een van deze lichtbanden voorzien van een spanning van slechts 12 volt, dan geeft deze merkbaar minder licht. Ook als je twee korte led-strips wil koppelen tot een lange lichtband, kies je dus het beste voor een spanning van 24 volt.

4,95

4,09 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

27,95

23,10 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

51,95

42,93 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

4 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Toepassingen van een 12V led-strip

Een led-strip van 12 volt heeft dankzij de lagere spanning toch een aantal zeer handige toepassingen. Zo kun je led-strips van 12V in de auto gebruiken en kies je ook voor achter de tv een 12 volt led-strip. Een led-strip in de auto of caravan hoeft meestal niet zo lang te zijn en een 12V led-strip kan makkelijk worden aangesloten op de accu. Voor je tv kun je naast 12 volt leds ook complete sets van slechts 5V aanschaffen.

Zoek je een lange 24 volt led-strip voor in de woonkamer of je tuin, of juist korte led-strips van 12V voor in de auto of je computer? Je vindt ze allemaal in het uitgebreide assortiment van Ledstripkoning.nl, dus neem snel een kijkje.

Wanneer kies je voor een 24 volt led-strip?

Of je een 24 volt of 12 volt led-strip nodig hebt, hangt af van het wattage van de led-strip en de lengte. Daarbij geldt dat je bij een hoger wattage en een grotere lengte ook een hoger voltage nodig hebt. In de praktijk houdt dit in dat voor een led-strip met een vermogen van 4,8 watt of 9,6 watt en een lengte van maximaal zes meter een spanning van 12 volt genoeg is.

Wat is Voltage en hoe wordt het gemeten?

Voltage, ook wel bekend als elektrische spanning, is de hoeveelheid elektrische energie die per eenheid van lading wordt geleverd. Het wordt gemeten in volts (V) met behulp van een apparaat genaamd een voltmeter. Een voltmeter is verbonden met de twee uiteinden van het circuit of het onderdeel waarvan de spanning moet worden gemeten.

Wat is het verschil tussen AC en DC Voltage?

Het belangrijkste verschil tussen AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom) voltage is de richting van de elektrische stroom. In een DC-circuit stroomt de stroom in slechts één richting, terwijl in een AC-circuit de stroom cyclisch van richting verandert. DC wordt gebruikt in batterijen en elektronische apparaten, terwijl AC wordt gebruikt in huishoudelijke stroomvoorzieningen.

Hoe kan ik de spanning van een circuit verlagen of verhogen?

Er zijn verschillende manieren om de spanning van een circuit te verlagen of te verhogen. Het gebruik van een transformator is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende manieren om de spanning te wijzigen. Een transformator kan worden gebruikt om de spanning van AC-stroom te verhogen of te verlagen. Een andere manier is om weerstanden te gebruiken, die de hoeveelheid stroom verminderen en daarmee de spanning verlagen.

Wat is het verschil tussen spanning en stroom?

Spanning en stroom zijn twee verschillende grootheden die worden gebruikt om elektrische circuits te beschrijven. Spanning is de hoeveelheid elektrische energie die per eenheid van lading wordt geleverd, terwijl stroom de hoeveelheid lading is die per seconde door een circuit stroomt. Het wordt gemeten in ampère (A). Met andere woorden, spanning is de “kracht” achter de stroom, terwijl stroom de “hoeveelheid” elektriciteit is die door het circuit stroomt.

Wat is het belang van het begrijpen van Voltage in elektrische circuits?

Het begrijpen van Voltage is van vitaal belang bij het werken met elektrische circuits, omdat het helpt om de juiste spanning te selecteren en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Verkeerd geselecteerde spanning kan leiden tot oververhitting van apparaten, brand of zelfs elektrocutie. Bovendien is het kennen van de juiste spanning essentieel voor het ontwerpen en onderhouden van elektrische systemen om optimale prestaties te garanderen en storingen te minimaliseren.

Zo kies je de juiste aquariumverlichting

Aquariumverlichting

Verlichting in een aquarium plaatsen? Ontdek welke kleur en type aquarum verlichting het beste is voor je aquarium en hoeveel licht een aquarium nodig heeft. Om te bepalen hoe je verlichting effectief in een aquarium kunt plaatsen, is het belangrijk dat je de juiste intensiteit en het juiste verbruik van energie krijgt. Er zijn ook veel factoren zoals de grootte van het aquarium, de vissoorten enz.

De juiste verlichting in je aquarium zorgt er niet alleen voor dat je jouw vissen goed kunt zien, maar is ook noodzakelijk om de natuurlijke leefomgeving van de vissen en andere waterdieren na te bootsen en om voor een gezonde groei van waterplanten en koraal te zorgen.

Maar moet je aquariumverlichting blauw of rood zijn? En welke lichtintensiteit is het beste? Welke aquariumverlichting je precies nodig hebt hangt onder meer af van de vis- en plantensoorten en het formaat van je aquarium. Wij leggen je graag uit welke soort verlichting het beste is voor je aquarium en hoe je deze gebruikt.

Aquariumverlichting is er voor een aantal redenen:

 • Erg belangrijk om de vissen goed te kunnen bekijken, zodat je naar hartenlust met ze kunt spelen en ervan kunt genieten.
 • Licht stimuleert de groei en het welzijn van planten en andere waterdieren in je aquarium.
 • Je verlicht zoals het natuurlijk ook overdag gebeurt.

ℹ️ Waterdichte LED strips »

Aquariumverlichting

Welke led-verlichting kies je voor een aquarium?

Hoewel TL-buizen en halogeenlampen nog steeds populair zijn om een aquarium te verlichten, heeft led-verlichting duidelijke voordelen ten opzichte van oudere soorten verlichting. Zo worden led-lampen niet warm, waardoor de verlichting geen invloed heeft op de watertemperatuur. Leds zijn verkrijgbaar in vrijwel elke kleurtemperatuur en, anders dan bijvoorbeeld TL-verlichting, behouden dit kleurspectrum gedurende hun gehele levensduur. Hoewel led-verlichting duurder in de aanschaf is dan andere soorten verlichting, ben je meestal uiteindelijk toch goedkoper uit. Leds verbruiken namelijk een stuk minder energie en gaan een stuk langer mee – vaak tot wel 10 jaar!

De voordelen van LED-verlichting ten opzichte van oudere types zijn onder andere dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de invloed op de watertemperatuur, dat het beschikbaar is in vrijwel elke kleurtemperatuur en dat blijft gedurende zijn hele levensduur. Ze verbruiken ook minder energie dan andere gloeilampen, dus ook daar bespaart u geld!

Maar welke leds zijn dan het beste voor je aquarium? Wij raden led-strips aan, omdat deze het meest veelzijdig in het gebruik zijn. Doordat led-strips buigbaar zijn, kun je ze makkelijk in hoeken plaatsen. Ook zijn ze hierdoor erg geschikt voor ronde of onregelmatig gevormde aquaria. Bovendien kun je led-strips op maat afknippen of verlengen met een koppelstuk. Ze passen dus in elk aquarium. Let er wel op dat je alleen waterdichte led-strips gebruikt in je aquarium. Je herkent deze aan de IP67-waardering.

ℹ️ IP-waarde »

Voor het mooiste aquarium wil je de juiste verlichting. Maar welke kleur is dan het beste voor je nieuwe aquarium? Het antwoord is eenvoudig: alle kleuren zijn geschikt, mits ze aan de lichtsterkte voldoen. Als je weinig tijd hebt om na te denken over aquascaping, dan kan iedere schaduwrijke plek uitstekend dienen als rustpunt in het aquarium.

27,95

23,10 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

27,95

23,10 excl. btw

5 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

32,95

27,23 excl. btw

7 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

27,95

23,10 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Hoeveel licht heeft een aquarium nodig?

Er zijn een paar simpele richtlijnen die je kunt aanhouden als je wil bepalen hoeveel licht je aquarium nodig heeft. Zo heeft een aquarium met veel planten meer licht nodig dan een aquarium met vooral vissen en heeft een diep aquarium meer licht nodig dan een ondiep exemplaar. Hieronder zie je dit in wat meer detail op een rijtje:

 • Zoetwateraquarium met vooral vissen. Deze soort aquarium heeft het minste licht nodig. Tropische vissen vermijden sterk licht en hebben voldoende schaduwrijke plekken nodig.
 • Zoetwateraquarium met vooral planten. Een zoetwateraquarium dat rijk is aan planten heeft juist wel veel licht nodig. Deze aquaria zijn dan ook meestal redelijk ondiep (minder dan 50 cm).
 • Zoutwatervissen die populair zijn voor aquaria zijn gewend aan meer licht dan zoetwatervissen. De verlichting in een aquarium met zoutwatervissen en -planten kan dus een hogere intensiteit hebben. Denk er wel aan dat ook deze vissen voldoende schuilmogelijkheden nodig hebben om te overleven.
 • Koraal en vergelijkbare lagere diersoorten zijn zeer afhankelijk van licht. Een rifaquarium heeft daarom een hoge lichtintensiteit nodig.

Twijfel je nog hoeveel licht jouw aquarium precies nodig heeft? In  het algemeen is het beter om te kiezen voor een hogere lichtintensiteit in combinatie met diverse schaduwrijke plekken en schuilmogelijkheden voor de vissen. Overigens wordt bij led-strips de lichtintensiteit voornamelijk bepaald door de hoeveelheid leds per meter en niet door het wattage.

ℹ️ LED verlichting wattage »

ℹ️ Lumen naar watt »

Alle aquarium LED strips Losse aquarium LED strips

Wanneer en hoelang moet aquariumverlichting aan zijn?

Je kunt de lichtintensiteit makkelijk instellen met dimbare aquarium led-verlichting. Hoe lang deze aan moet wordt bepaald door de vis- en plantensoorten in je aquarium, maar reken op ongeveer 12 uur per dag. Vissen hebben een zeer gevoelige slaapcyclus. Ze moeten kunnen rusten en regenereren gedurende de dag, net zoals mensen dat doen. Dit is de reden waarom aquariumverlichting slechts maximaal 8-12 uur aan mag staan, maar veel mensen vergeten dit of zijn zich niet bewust van hoe licht het gedrag en de gezondheid van vissen beïnvloedt. Aquarium verlichting timers kunnen u helpen te controleren wanneer uw aquarium verlichting aan en uit gaat op de tijden die het beste werken voor de behoeften van uw vissen. Het helpt ook energie te besparen door de verlichting van uw aquarium na 8-12 uur automatisch uit te schakelen, zodat ze niet de hele nacht blijft branden en onnodig elektriciteit verspilt.

Mediterrane vissen zoals grondels, decoratieve, en andere plantbegroeide aquariumvissen hebben echter een iets lichtsturende behoefte. Hierdoor is de lichtintensiteit in deze aquaria beduidend minder dan 12 uur per dag. Wil je weten hoeveel verlichting je aquarium nodig heeft? Een basismeting van ongeveer 10% van de totale oppervlakte van het wateroppervlak geeft al snel aan hoeveel licht er nodig is.

Kan ik de aquariumverlichting ‘s nachts aan laten?

Veel mensen willen de verlichting van hun aquarium ‘s nachts laten branden. Het is niet oké om ‘s nachts aquariumverlichting te laten branden, omdat het je vissen belet te slapen en algengroei veroorzaakt. Door de verlichting 24/7 aan te laten zullen je vissen niet kunnen slapen, wat kan leiden tot stress en zelfs de dood als je voor een lange tijd weg bent. Algen groeien ook in blauw licht, en daarom is het een slecht idee om je blauwe lampen de hele nacht aan te laten. Het belemmert niet alleen de nachtrust van je vissen, maar het verergert ook je algenprobleem; zorg er dus voor dat het licht uit blijft als het donker is!

ℹ️ Verbruik LED strip »

405,95

335,50 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

416,95

344,59 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

306,95

253,68 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

350,95

290,04 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Aquariumverlichting: welke kleur is het beste?

Zonlicht lijkt wit, maar bevat alle kleuren van de regenboog – letterlijk. Wit licht met een vergelijkbare kleurtemperatuur als de zon (5000 – 6500 K) lijkt dus de meest voor de hand liggende keuze, maar er zijn ook alternatieve mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld de groei van de planten in je aquarium stimuleren? Dan kun je voor licht met een iets lagere kleurtemperatuur kiezen (bijvoorbeeld 4000 K). Dit licht heeft een warme rode ondertoon. Blauw licht in je aquarium bevordert juist de groei van algen en koraal. Omdat water meer blauw dan rood licht doorlaat, is aquariumverlichting met een blauwe ondertoon ook erg geschikt om diep water na te bootsen.

Kies je voor RGB led-strips, dan kun je vrijwel elke gewenste kleur instellen. Voor het grootste deel van de dag kunnen je vissen en planten dan genieten van natuurlijk wit licht, maar je kunt de verlichting in je aquarium ook gebruiken als sfeerverlichting. In geel of rood licht komen de kleuren van je tropische vissen bijvoorbeeld extra mooi uit, terwijl blauw licht in je aquarium het effect van de diepe oceaan geeft.

ℹ️ RGB LED verlichting »

Zijn jouw aquarium vissen gelukkig?

Vissen kunnen een hoop werk zijn. Je moet ze voeren, hun bak schoonmaken en zorgen dat ze gezond zijn. Maar hoe weet je of ze gelukkig zijn?

Gelukkig is er een makkelijke manier om dat te weten te komen! Je vissen zijn gelukkig als ze in het hele aquarium rondzwemmen zonder alleen maar op de bodem te hangen of zich achter planten te verstoppen. Ze eten ook regelmatig en komen snel naar boven om te eten als het voedertijd is. Bovendien moeten de schubben helder zijn zonder witte vlekken op het lichaam; de vinnen mogen niet gescheurd of gerafeld zijn; de ogen mogen niet uitpuilen, tenzij het een Bubble Eye Goldfish is; en de kieuwen moeten regelmatig, maar niet snel uitzetten wanneer ze water en zuurstof opnemen. Tenslotte moet uw water helder zijn en mag er geen slechte geur uit komen!

Als je een van deze tekenen bij je vissen ziet, dan gefeliciteerd – je vissen zijn zeer waarschijnlijk erg gelukkig! Zo niet, probeer dan iets aan de omgeving te veranderen (zoals het toevoegen van meer planten) zodat al deze dingen snel weer gebeuren.

Waar op letten bij aquarium verlichting?

Bij de aankoop van aquarium verlichting, moet je je van een paar dingen bewust zijn.

Ten eerste moet je de afmetingen van je aquarium kennen – dit zal je helpen bepalen hoeveel verlichting je nodig hebt.

Ten tweede moet je beslissen welke soort aquariumverlichting je wilt. Er zijn veel verschillende soorten aquariumverlichting op de markt, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en de soort te vinden die het beste bij je behoeften past.

Tenslotte, als je aquariumverlichting koopt, zorg er dan voor dat je bij een gerenommeerde bron koopt. Er zijn veel namaak aquariumlampen op de markt, en die kunnen schadelijk zijn voor je vissen en planten.

Alle aquarium LED strips Losse aquarium LED strips

Hoge kwaliteit aquariumverlichting

Een mooi aquarium is een investering in uw huis, en het kan ook een bron van stressverlichting zijn. De juiste verlichting in uw aquarium is echter niet alleen belangrijk voor de esthetiek; het is ook belangrijk voor het creëren van een natuurlijke habitat waarin vissen kunnen leven en planten en koralen gezond zijn. Of u blauw of rood licht nodig hebt, hangt af van het soort waterleven dat u wilt houden – maar wij raden u aan de kleur te gebruiken die het beste past bij hun behoeften, met het juiste intensiteitsniveau om het gewenste effect te krijgen. 

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Hoe lang deze aan gaat bepaal je makkelijk met een time controller, en met RGB led-strips maak je nooit een miskoop als het gaat om aquariumverlichting, welke kleur je ook nodig hebt. Bekijk snel de complete sets van Ledstripkoning.nl. Van droog tot vochtig. Of je nu kiest voor warm wit of koel wit, glinsterend of mat. Eén ding is zeker: Er is altijd een LED strip set bij die perfect bij je inrichting van het aquarium komt!

Wat is aquarium verlichting?

Aquariumverlichting is een essentieel onderdeel van het creëren van een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving voor vissen, planten en andere bewoners van een aquarium. Aquariumverlichting kan worden gebruikt om de kleuren van planten en vissen te verbeteren, de fotosynthese te bevorderen en de groei van aquariumplanten te stimuleren. Het biedt ook visuele aantrekkingskracht en verbetert de algehele esthetiek van het aquarium.

Belangrijkste informatie:

 1. Aquariumverlichting bevordert fotosynthese bij aquariumplanten en draagt bij aan de groei.
 2. Aquariumverlichting kan de kleuren van planten en vissen verbeteren.
 3. Aquariumverlichting is essentieel voor het creëren van een aantrekkelijke leefomgeving voor bewoners van een aquarium.
Hoe kies ik de juiste aquariumverlichting?

Bij het kiezen van de juiste aquariumverlichting, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst is het belangrijk om te weten welke soorten planten en vissen er in het aquarium worden gehouden. Vervolgens moet u rekening houden met de grootte en diepte van het aquarium, evenals het soort verlichting dat u nodig hebt. Bijvoorbeeld, als u van plan bent om koralen te houden in een rif aquarium, heeft u speciale verlichting nodig die geschikt is voor koralen.

Belangrijkste informatie:

 1. De soorten planten en vissen die in het aquarium worden gehouden, bepalen het soort verlichting dat nodig is.
 2. De grootte en diepte van het aquarium zijn belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste verlichting.
 3. Specifieke soorten aquariums, zoals een rif aquarium, vereisen speciale verlichting.
Hoeveel aquariumverlichting heb ik nodig?

De hoeveelheid aquariumverlichting die nodig is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het aquarium, de soorten planten en vissen die in het aquarium worden gehouden, en de gewenste helderheid van de verlichting. Over het algemeen hebben de meeste aquariums een lichtsterkte van ongeveer 1-2 watt per liter water nodig. Als u planten met hogere lichtvereisten wilt kweken, moet u mogelijk meer verlichting gebruiken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting gelijkmatig over het aquarium wordt verdeeld om donkere plekken te voorkomen.

Belangrijkste informatie:

 1. De hoeveelheid aquariumverlichting die nodig is, hangt af van de grootte van het aquarium en de soorten planten en vissen die in het aquarium worden gehouden.
 2. Over het algemeen hebben de meeste aquariums een lichtsterkte van 1-2 watt per liter water nodig.
 3. Voor planten met hogere lichtvereisten kan meer verlichting nodig zijn.
Hoe lang moet ik mijn aquariumverlichting aan laten staan?

De duur van de aquariumverlichting hangt af van verschillende factoren, waaronder de soorten planten en vissen die in het aquarium worden gehouden en de hoeveelheid natuurlijk licht die het aquarium ontvangt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de verlichting ongeveer 8-10 uur per dag aan te laten staan om een natuurlijke dag- en nachtcyclus te simuleren.

Belangrijkste informatie:

 1. De duur van de aquariumverlichting hangt af van de soorten planten en vissen die in het aquarium worden gehouden.
 2. Over het algemeen wordt aanbevolen om de verlichting ongeveer 8-10 uur per dag aan te laten staan.
 3. Een natuurlijke dag- en nachtcyclus kan worden gesimuleerd door de verlichting op vaste tijden in te schakelen en uit te schakelen.
Waarom is aquariumverlichting belangrijk?

Aquariumverlichting is belangrijk omdat het direct van invloed is op de gezondheid en het welzijn van de bewoners van het aquarium. Vissen, planten en andere organismen hebben licht nodig om te gedijen en te groeien. Aquariumverlichting helpt bij de fotosynthese, die nodig is voor de groei van aquariumplanten en biedt ook een natuurlijke cyclus van dag en nacht voor de bewoners van het aquarium.

Belangrijkste informatie:

 1. Aquariumverlichting is nodig voor de fotosynthese van aquariumplanten.
 2. Aquariumverlichting helpt bij het creëren van een natuurlijke cyclus van dag en nacht.
 3. Aquariumverlichting is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners van een aquarium.
Hebben vissen daglicht nodig?

De meeste vissen hebben daglicht nodig. Hoeveel licht is afhankelijk van de soort. aquariumvissen komen van overal ter wereld en hun natuurlijke leefomgeving kan heel verschillend zijn.

Sommige aquariumvissen, zoals meervallen, hebben helemaal niet veel licht nodig en geven misschien zelfs de voorkeur aan gedempte verlichting. Andere aquariumvissen, zoals tetra’s, hebben veel licht nodig.

In het algemeen hebben de meeste aquariumvissen wat daglicht nodig om gezond te blijven. De juiste aquariumverlichting helpt de kleuren van je vissen naar voren te brengen en ze er op hun best uit te laten zien.

Kunnen vissen tegen fel licht?

Doorgaans hebben de standaard vissen geen behoefte aan fel aquariumverlichting. Heldere aquariumverlichting kan in feite stressvol zijn voor vissen, en sommige soorten zullen goed verlichte delen van de bak vermijden . Als je een helder verlicht aquarium hebt, is het een goed idee je vissen voldoende schuilplaatsen te bieden waar ze aan het licht kunnen ontsnappen als dat nodig is.

Hebben aquariumplanten licht nodig?

Ja, aquariumplanten hebben licht nodig om te groeien. Aquariumplanten gebruiken licht om voedsel te maken via fotosynthese. De hoeveelheid licht die aquariumplanten nodig hebben hangt af van de soort plant. Sommige aquariumplanten, zoals de Java varen , kunnen groeien bij weinig licht. Andere aquariumplanten, zoals de Amazone zwaardplant, hebben veel licht nodig om te groeien.

Als je niet zeker weet hoeveel licht je aquariumplanten nodig hebben, vraag het dan aan je plaatselijke viswinkel of zoek het online op.

Moet ik mijn aquariumverlichting vervangen?

Ja, aquariumverlichting moet periodiek worden vervangen. Het is belangrijk om de verlichting te vervangen zodra de lichtsterkte begint af te nemen, aangezien verouderde verlichting niet voldoende licht kan bieden voor planten en vissen om te gedijen. Over het algemeen wordt aanbevolen om aquariumverlichting elke 6-12 maanden te vervangen, afhankelijk van de intensiteit en het type verlichting.

Belangrijkste informatie:

Aquariumverlichting moet periodiek worden vervangen.
Verouderde verlichting kan niet voldoende licht bieden voor planten en vissen om te gedijen.
Over het algemeen wordt aanbevolen om aquariumverlichting elke 6-12 maanden te vervangen.

Ruim assortiment aquarium LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning