Draadloze verlichting op batterijen, dit is wat je moet weten!

Draadloze verlichting op batterijen is een betrekkelijk nieuwe trend in het technische veld van de LED verlichting. Draadloze verlichting biedt veel voordelen en soms ook onduidelijkheden. Het belangrijkste voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat er geen stopcontact in de buurt nodig is, wat veel mogelijkheden biedt voor plaatsing en gebruik. Een ander voordeel van draadloze verlichting op batterijen is dat ze vaak gemakkelijker te installeren is dan traditionele bedrade verlichting. We leggen graag uit hoe alles werkt!

Draadloze verlichting op batterijen

Wat is draadloze verlichting?

Draadloze verlichting betekent dat de verlichting geen bedrade verbinding met een stopcontact of andere stroombron nodig heeft. Draadloze verlichting wordt gevoed door batterijen, wat het veel veelzijdiger maakt qua plaatsing en gebruik. Je kunt de draadloze verlichting overal neerzetten waar je maar wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.

Dankzij deze nieuwe techniek kun je ook een LED strip bedienen met behulp van een smartphone of App via een afstandsbediening. Dit wordt ook wel slimme verlichting of smart verlichting genoemd. Draadloze verlichting geeft je de vrijheid om je verlichting op elk moment te bedienen, van overal in de kamer.

Het woord “draadloos” slaat in dit verband op het ontbreken van een bedrade verbinding, niet noodzakelijk op de aanwezigheid van een wandschakelaar of dimmer. Draadloze verlichting wordt steeds populairder omdat ze zo veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele bedrade verlichting.

ℹ️ Slimme verlichting »

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels

Wat zijn de voordelen van draadloze verlichting?

 1. Draadloze verlichting is veel veelzijdiger dan traditionele bedrade verlichting. Je kunt de verlichting plaatsen waar je maar wilt zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een nabijgelegen stopcontact.
 2. Draadloze verlichting is veel gemakkelijker te installeren dan traditionele bedrade verlichting. Je hoeft je geen zorgen te maken over het trekken van draden door je muren of plafonds. Draadloze verlichting kan vaak in enkele minuten geïnstalleerd worden, terwijl het uren of zelfs dagen kan duren om traditionele bedrade verlichting te installeren.
 3. Draadloze verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele bedrade verlichting. LED verlichting is zeer energiezuinig, en gaat veel langer mee dan gloeilampen. Dit betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op je elektriciteitsrekening.
 4. Draadloze verlichting is veel veiliger dan traditionele bedrade verlichting. Er is geen gevaar voor elektrische schokken bij het gebruik van draadloze verlichting, want er zijn geen blootliggende draden.
 5. Dankzij de kleurrijke opties beschikbaar met draadloze LED verlichting, kun je in elke kamer de juiste stemming bepalen. Met een draadloze LED strip ben je niet langer gebonden aan de standaard lichtkleur van de lichtbron. Je hebt verschillende LED strips; RGB, RGB neon, RGBW, RGBWW, warm wit, helder wit en Dual White. Dit betekent dat ze alle kleuren kunnen weergeven (tot 16 miljoen kleuren). Zo kun je op elk moment zelf de stemming bepalen – een warm effect (sfeerverlichting) als je gezellig op de bank zit, koud wit als je aan het werk bent en op feestjes kun je helemaal uit je dak gaan!
LED strips op batterij

Draadloze LED strip op batterijen

De juiste balans vinden tussen lengte, lichtopbrengst en capaciteit is niet altijd eenvoudig. Dit hangt ook af van het soort LED en het aantal LED’s per meter. De zogenaamde basis strips hebben minder LED’s per meter dan premium strips. Deze verbruiken minder stroom en geven toch voldoende licht voor een mooi effect.

Draadloze LED strips werken op batterijen, maar de capaciteit van die batterijen verschilt per type. Ook het aantal batterijen speelt hierbij een rol. Een groter aantal batterijen levert uiteraard meer vermogen en dus ook een langere brandtijd. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken waar je je draadloze LED strip voor wilt gebruiken.

Als je bepaald hebt welke lichtopbrengst je wilt en hoe lang je wilt dat de draadloze LED strip meegaat, kun je beslissen welke set voor jou het meest geschikt is. Al onze sets zijn compleet, dus ze zijn meteen klaar voor gebruik. Is het alleen voor een feestje waar je de gekste kleuren wilt? Dan volstaat een RGB strip. Wil je hem gebruiken als sfeerverlichting in je huis? Dan raden we je aan een Dual White LED strip te gebruiken.

Met draadloze LED verlichting op batterijen creëer je sfeer zonder je zorgen te hoeven maken over hinderlijke kabels. Draadloze LED strips op batterijen zijn ideaal voor gebruik op plaatsen waar het niet mogelijk of erg moeilijk is om kabels te leggen.

De onderdelen van een LED strip set op batterijen

Een draadloze LED strip set op batterijen is beschikbaar in verschillende versies. De Draadloze LED strips zijn er in 12 volt en 24 volt versies. Het vermogen is respectievelijk 82 Watt en 96 Watt terwijl de afmetingen relatief klein gehouden zijn. Dit maakt de draadloze LED strip op batterijen mooi en praktisch in het gebruik. De batterij heeft een aan/uit schakelaar en een aan/uit controlelampje. Een oplader wordt standaard meegeleverd en hij haalt gemakkelijk 500 laadcycli.

ℹ️ 12 of 24 volt voeding »

Draadloze LED strips zijn perfect voor gebruik op:

 • Plaatsen waar het moeilijk is om kabels te leggen
 • Als je veel licht wilt hebben, maar niet noodzakelijk de hele tijd
 • Als je de verlichting gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen

De dimmers en controlers van de draadloze LED strip op batterijen zijn ook gekozen op basis van formaat. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk te plaatsen zijn. Dankzij een 4-zone systeem die je als optie erbij kan kiezen, kun je meerdere LED strips afzonderlijk van elkaar bedienen met 1 afstandsbediening of via de App. Zo kun je in elke kamer de perfecte sfeer scheppen. Draadloze LED strips op batterijen zijn dus heel veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

LED strips op batterij

De voordelen van draadloze LED strips op batterijen

De vraag naar draadloze LED strips op batterijen neemt toe. Dat is niet zonder reden, want deze LED strips hebben heel wat voordelen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

Draadloos: dankzij het feit dat deze strips draadloos zijn, kunnen ze bijna overal geplaatst worden. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor gebruik in allerlei situaties.

Werkt op batterijen: zoals de naam al zegt worden deze LED strips gevoed door batterijen. Dit betekent dat er geen draden nodig zijn en dat je niet beperkt bent in de plaatsing van de strip.

Dimbaar: veel van de op batterijen werkende draadloze LED strips zijn dimbaar. Dit betekent dat je in elke kamer de perfecte sfeer kunt scheppen. ℹ️ LED strip dimbaar maken »

Gemakkelijk te gebruiken: onze draadloze LED strips op batterijen zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze eenvoudig waar je wilt en geniet van de sfeer die ze scheppen.

Draadloze LED verlichting is de perfecte manier om elke ruimte te verlichten, zonder je zorgen te hoeven maken over snoeren of stekkers. Deze LED strips op batterijen zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen bijna overal geplaatst worden. Ze zijn bijvoorbeeld handig om te gebruiken als verlichting onder keukenkastjes, of om mobiele voorwerpen te verlichten. Draadloze LED strips zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder warm wit, helder wit, dubbel wit, RGB, RGBW, en neon. Je kunt ook kiezen tussen 12V en 24V batterij-opties.

ℹ️ Badkamer LED strip »

ℹ️ Keuken LED strip »

ℹ️ Slaapkamer LED strip »

Draadloze verlichting op batterijen voor buiten

Ga je liever aan de slag in de tuin met draadloze verlichting op batterijen? Dat is mogelijk. De LED strips zijn verkrijgbaar in een vochtbestendige versie. Dit betekent dat je ze buiten kunt plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat regen of vocht ze beschadigen. Kies bij je keuze voor draadloze batterijgevoede LED strips voor buiten de optie IP65 vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat je LED strip bestand zijn tegen blootstelling aan de elementen.

ℹ️ LED strip voor buiten »

Wat is draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen is een vorm van verlichting die geen elektriciteitskabels nodig heeft om te werken. In plaats daarvan gebruikt het batterijen om stroom te leveren aan de verlichtingsbron. Dit type verlichting is handig voor situaties waarin bedrading niet praktisch of haalbaar is, zoals buitenverlichting, kamperen, en het verlichten van afgelegen gebieden.

De drie belangrijkste informatie over draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Dit type verlichting vereist geen elektriciteitskabels en kan dus gemakkelijk worden verplaatst of geïnstalleerd op afgelegen locaties.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
Hoe werkt draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen werkt door stroom te leveren aan de verlichtingsbron met behulp van batterijen. De batterijen zijn verbonden met de verlichtingsbron via een draadloos signaal of een fysieke verbinding. Zodra de batterijen zijn geïnstalleerd en de verbinding is gemaakt, kan de verlichting worden ingeschakeld en gebruikt.

De drie belangrijkste informatie over hoe draadloze verlichting op batterijen werkt zijn:

 1. Batterijen leveren stroom aan de verlichtingsbron via een draadloos signaal of fysieke verbinding.
 2. De verbinding tussen de batterijen en de verlichtingsbron moet worden geïnstalleerd voordat de verlichting kan worden gebruikt.
 3. De levensduur van de batterijen bepaalt hoe lang de verlichting kan blijven branden voordat de batterijen moeten worden vervangen.
Welke soorten draadloze verlichting op batterijen zijn er?

r zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn draagbare lampen, lichtstrips en permanent geïnstalleerde armaturen. Draagbare lampen zijn kleine, vaak oplaadbare, lampen die kunnen worden verplaatst en gebruikt waar dat nodig is. Lichtstrips zijn flexibele strips met kleine LED-lampjes erop die kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn grotere armaturen die aan muren of plafonds kunnen worden bevestigd en vaak worden gebruikt als buitenverlichting.

De drie belangrijkste informatie over de soorten draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draagbare lampen zijn klein en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze handig zijn voor kamperen of als tijdelijke verlichting.
 2. Lichtstrips zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten of om decoratieve accenten toe te voegen, zoals onder keukenkastjes of als achtergrondverlichting voor een televisie.
 3. Permanent geïnstalleerde armaturen zijn robuuster en kunnen worden gebruikt voor buitenverlichting of om specifieke delen van een ruimte te verlichten, zoals een trap of een pad.
Hoe lang gaan de batterijen van draadloze verlichting mee?

Hoe lang de batterijen van draadloze verlichting meegaan, hangt af van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen. Over het algemeen gaan de batterijen van draadloze verlichting enkele uren tot enkele dagen mee voordat ze moeten worden vervangen.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van de batterijen van draadloze verlichting zijn:

 1. De levensduur van de batterijen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type verlichting en de grootte van de batterijen.
 2. Draagbare lampen met kleinere batterijen gaan meestal minder lang mee dan grotere, permanent geïnstalleerde armaturen.
 3. Het is belangrijk om de batterijen regelmatig te controleren en te vervangen om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Welke voordelen heeft draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen heeft verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het geen elektriciteitskabels nodig heeft, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is. Bovendien maakt het gebruik van batterijen het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is.

De drie belangrijkste voordelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Geen elektriciteitskabels nodig, waardoor het gemakkelijk te installeren en verplaatsen is.
 2. Het gebruik van batterijen maakt het gemakkelijk om de verlichting te gebruiken zonder dat er een stopcontact nodig is, wat handig kan zijn voor buitenevenementen of kamperen.
 3. Er zijn verschillende soorten draadloze verlichting op batterijen beschikbaar, van kleine draagbare lampen tot grotere, permanent geïnstalleerde armaturen, waardoor het voor verschillende situaties kan worden gebruikt.
Zijn er nadelen aan draadloze verlichting op batterijen?

Hoewel draadloze verlichting op batterijen verschillende voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Een van de belangrijkste nadelen is dat de batterijen regelmatig moeten worden vervangen, afhankelijk van hoe vaak de verlichting wordt gebruikt. Dit kan op de lange termijn een extra kostenpost zijn. Bovendien kunnen sommige draadloze verlichtingsarmaturen minder helder zijn dan hun bedrade tegenhangers en kunnen ze niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.

De drie belangrijkste nadelen van draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Batterijen moeten regelmatig worden vervangen, wat op de lange termijn een extra kostenpost kan zijn.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn minder helder dan hun bedrade tegenhangers en kunnen niet zo lang meegaan als de bedrade verlichting.
 3. Draadloze verlichting op batterijen kan duurder zijn in aanschaf dan bedrade verlichting.
Zijn draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen waterdicht?

Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze buiten gebruikt of in vochtige omgevingen, zoals een badkamer. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.

De drie belangrijkste informatie over de waterdichtheid van draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn:

 1. Niet alle draadloze verlichtingsarmaturen op batterijen zijn waterdicht, dus het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren voordat u deze in vochtige omgevingen gebruikt.
 2. Sommige draadloze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om in vochtige omgevingen te worden gebruikt en hebben een IP-beschermingsgraad om aan te geven hoe goed ze tegen vocht zijn beschermd.
 3. Het is belangrijk om de verlichting correct te installeren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en veilig is om te gebruiken.
Zijn er speciale soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting?

Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn.

De drie belangrijkste informatie over de soorten batterijen die nodig zijn voor draadloze verlichting zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen vereist over het algemeen standaard AA- of AAA-batterijen, afhankelijk van de grootte van de verlichting.
 2. Sommige grotere verlichtingsarmaturen kunnen speciale batterijen vereisen, zoals CR123A-batterijen.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen welke soorten batterijen nodig zijn, om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Hoe lang gaan de batterijen mee in draadloze verlichtingsarmaturen?

De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.

De drie belangrijkste informatie over de levensduur van batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen zijn:

 1. De levensduur van de batterijen in draadloze verlichtingsarmaturen kan variëren, afhankelijk van het type verlichting en de frequentie van gebruik.
 2. Sommige verlichtingsarmaturen hebben een batterijlevensduur van enkele uren, terwijl andere verlichting tot wel enkele maanden op een enkele set batterijen kan werken.
 3. Het is belangrijk om de specificaties van de verlichting te controleren om te bepalen hoe lang de batterijen meegaan en om ervoor te zorgen dat u regelmatig de batterijen vervangt om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken.
Zijn er veiligheidsrisico's verbonden aan draadloze verlichting op batterijen?

Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade.

De drie belangrijkste informatie over veiligheidsrisico’s verbonden aan draadloze verlichting op batterijen zijn:

 1. Draadloze verlichting op batterijen kan veilig worden gebruikt als deze correct is geïnstalleerd en onderhouden.
 2. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van de verlichting om veiligheidsrisico’s te voorkomen.
 3. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de batterijen correct zijn geïnstalleerd en om de batterijen regelmatig te controleren op tekenen van lekkage of andere schade, om ervoor te zorgen dat de verlichting veilig blijft om te gebruiken.

RGB led strips op batterij

Multicolor

Witte led strips op batterij

Warm, koud en helder wit

Overige led strips op batterij

RGBW, RGBWW en dual white

Batterijen en accessoires

Accu’s, behuizing en kabels