Categorie archieven: Doe-het-zelf

5 Tips voor goede kastverlichting

Kastverlichting

Kastverlichting wordt door mensen vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer, want het is best belangrijk in huis. Veel kasten zijn immers niet of nauwelijks verlicht en dat verhoogt het risico op ongevallen. Zo is het geen goed idee om brandbare spullen op te bergen in een slecht verlichte kast. Hoog tijd om goede kastverlichting aan te schaffen. Bij deze 5 tips om dat op een goede manier te doen!

Waarom kastverlichting in huis onmisbaar is

Misschien heb je onlangs een nieuwe woning gekocht of zit je midden in een verbouwing. Waarschijnlijk heb je een lange takenlijst voor je neus liggen. Het laten plaatsen van goede verlichting mag je echt niet overslaan. Het verhoogt de veiligheid in huis omdat er geen donkere plekken meer zijn. Zo heb je geen slecht verlicht werkblad meer in de keuken en zie je precies wat er allemaal in de kastjes ligt. Wel zo handig.

Goede kastverlichting is belangrijk omdat je dan kunt zien wat er in je kast hangt zonder een stap dichterbij te hoeven doen. Dit is vooral belangrijk als je veel kleding in je kast hebt, want je wilt niet per ongeluk iets omstoten. Bovendien kan goede kastverlichting je helpen om snel en gemakkelijk te vinden wat je zoekt. Dus als je op zoek bent naar een bepaald overhemd of een bepaalde broek, helpt goede kastverlichting je om het snel te vinden.

Goede kastverlichting in de keuken

Een keuken heeft meestal veel kastjes waarin veel spullen zijn opgeborgen. Als je niet goed kunt zien wat er in die kasten staat, wordt het heel moeilijk om te vinden wat u nodig hebt. Zonder goede keukenverlichting is het ook waarschijnlijker dat het voedsel of andere voorwerpen die er zijn opgeslagen, bederven omdat je ze niet kunt zien en daardoor al snel vergeten worden. Goede kastverlichting zorgt ervoor dat al je artikelen goed zichtbaar zijn, zodat koken en maaltijdbereiding veel gemakkelijker worden.

Tip 1 – Houd voldoende afstand tussen armaturen en andere spullen in de kast

Laten we meteen met de deur in huis vallen: het is geen goed idee om halogeenlampen te gebruiken voor het verlichten van een kast. Het klopt dat halogeenlampjes veel licht kunnen produceren. Ze kunnen echter erg heet worden en dit is gevaarlijk wanneer ze in contact komen met brandbare materialen, zoals gordijnen. Hou daarom altijd voldoende afstand tussen armaturen en andere spullen in de kast.

Tip 2 – Gebruik LED-lampen

Maak je gebruik van halogeenlampen? Dan kun je het beste halogeen vervangen door LED. LED lampen produceren minder warmte en zijn daarom een stuk veiliger. LED lampen zijn daarnaast ook zowel efficiënter als voordeliger zijn. Bovendien gebruikt dit type verlichting veel minder energie.

Ter vergelijking: een LED-lamp verbruikt 85 procent minder energie dan een halogeen lamp en zelfs 90 procent minder energie dan een gloeilamp! Tip: gebruik led strips met een zelfklevende achterkant, zodat je ze eenvoudig kunt plaatsen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Hoe creëer je sfeervolle verlichting in de kast?

Goede verlichting transformeert elke ruimte op een positieve manier. De sleutel is om de lampen strategisch te plaatsen en het juiste type licht te kiezen. Wat betreft LED-lampen heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Van de keuken tot de slaapkamer en de inloopkast: je kunt deze energiezuinige lampen werkelijk overal plaatsen. Bovendien kun je er verschillende effecten mee creëren en ook dat is leuk. Gebruik bijvoorbeeld een lintlamp van gemiddelde intensiteit voor een zachte accentgloed. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld licht in de kledingkast wilt hebben. Gebruik dimbare LED strips om de intensiteit van het licht aan te passen. Het type kast en de afwerking ervan bepaalt of je een warme of koele LED-lamp moet gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld ook een slimme LED spot gebruiken om bepaalde voorwerpen uit te lichten

Welke verlichting je ook kiest, zorg ervoor dat deze energiezuinig is en niet te veel warmte produceert. Neem bovendien altijd veiligheidsmaatregelen als je met elektriciteit werkt. Met de juiste verlichting in je kast kun je de ruimte optimaal benutten en een aangename sfeer creëren

Verlichting onder de keukenkastjes

Zoals eerder benoemd is goede verlichting ook heel belangrijk in de keuken. Dit is immers de plek waar je eten bereidt en mogelijk werkt met scherpe messen. Wij raden aan om verlichting onder keukenkastjes te plaatsen, zodat je alles goed kunt zien. En er zijn nog veel meer plekken waar verlichting heel handig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vitrinekast? Misschien ben je wel een trotse verzamelaar. Met een paar mooie spotjes in de kast zie je de spullen die er in liggen veel beter zien.

Tip 3 – Laat een elektricien de verlichting plaatsen

Wie kastverlichting wil aanschaffen moet veiligheid en gemak bovenaan het wensenlijstje hebben staan. Het installeren kan best een ingewikkelde klus zijn. Zodoende raden we aan om bij het kopen of verbouwen van een woning meteen kastverlichting te laten plaatsen door een professionele elektricien. Hij of zij is op de hoogte van allerlei bouwvoorschriften. Het lastige aan oudere woningen is dat ze niet altijd veilig zijn qua verlichting. Je ziet in de kasten vaak standaard gloeilampen, die energieslurpend en gevaarlijk kunnen zijn bij oververhitting. Is dat het geval in jouw woning? Dan is het hoog tijd om de kastverlichting aan te pakken. Ga er echter niet zomaar zelf mee aan de slag, tenzij je verstand van zaken hebt.

Tip 4 – Zorg er voor dat de lamp voldoende bedekt is

Het kan zijn dat oudere armatuur geen deksel of glazen bol heeft. In dat geval dien je hem zo snel mogelijk te vervangen. Ook is het belangrijk dat inloopkasten stopcontacten en verlichting hebben die met schakelaars bediend kunnen worden. Dit vergroot niet alleen het gemak, maar is ook de meest veilige manier van bedienen.

Heb je geen schakelaar rondom de inloopkast? Dan kun je ook een sensor gebruiken. Zo gaat het licht aan wanneer iemand de kamer binnenkomt. Maar let erop dat sommige sensoren niet betrouwbaar werken met LED-verlichting.

Bij het installeren van kastverlichting staat veiligheid altijd voorop. Zorg ervoor dat alle blootliggende bedrading is afgedekt en afgeplakt, en controleer of alle aansluitingen goed vastzitten voordat je de elektriciteit weer inschakelt. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt je ervoor zorgen dat jouw inloopkast altijd helder en veilig is!

Tip 5 – Plaats inbouwverlichting bovenaan de kast

Heb je inbouwverlichting nodig? Plaats het dan aan de bovenkant van de kast, zodat je alle producten die je er hebt opgeslagen goed kunt zien. Voor wie meer licht wil is er eventueel trackverlichting beschikbaar. Die verbindt meerdere armaturen met elkaar en is eenvoudig te bedienen met lichtknopjes. Ideaal voor in jouw ‘walk-in closet’!

Waarom goede verlichting in de kast belangrijk is

Een goed georganiseerde kast is een aanwinst voor elke woning. Je kunt er allerlei spullen, of dat nu kleding of eten is, gemakkelijk in opslaan. En goede verlichting hoort daarbij. Het verhoogt niet alleen de sfeer, maar ook de veiligheid in huis. Hopelijk hebben we met dit artikel duidelijk gemaakt hoe belangrijk verlichting is. Kies voor duurzaamheid met LED-verlichting en gebruik eventueel een dimmer om sfeer te creëren.

Wat is kastverlichting?

Kastverlichting is een type verlichting dat speciaal is ontworpen om de binnenkant van kasten, lades en planken te verlichten. Dit type verlichting wordt vaak gebruikt om een visueel aantrekkelijkere uitstraling te geven aan de kasten, en om de inhoud van de kasten beter te kunnen zien. Er zijn verschillende soorten kastverlichting, waaronder LED-strips, puck-lights, en inbouwlampen.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting is speciaal ontworpen om de binnenkant van kasten te verlichten.
 2. Het gebruik van kastverlichting kan zorgen voor een visueel aantrekkelijkere uitstraling van de kasten.
 3. Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar, waaronder LED-strips, puck-lights en inbouwlampen.
Hoe installeer je kastverlichting?

Het installeren van kastverlichting is over het algemeen vrij eenvoudig en kan meestal worden gedaan zonder professionele hulp. De installatieprocedure kan echter variëren afhankelijk van het type kastverlichting dat wordt gebruikt. Over het algemeen moeten LED-strips aan de binnenkant van de kasten worden bevestigd met behulp van zelfklevende strips. Puck-lights en inbouwlampen kunnen worden geïnstalleerd door gaten te boren in de planken of lades waar de lampen moeten worden geplaatst.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting kan meestal zonder professionele hulp worden geïnstalleerd.
 2. De installatieprocedure varieert afhankelijk van het type kastverlichting dat wordt gebruikt.
 3. LED-strips worden meestal aan de binnenkant van kasten bevestigd met behulp van zelfklevende strips.
Welke soorten kastverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar, waaronder LED-strips, puck-lights en inbouwlampen. LED-strips zijn flexibele strips met LED-lampen erop. Ze kunnen op maat worden geknipt en passen in verschillende kastformaten. Puck-lights zijn kleine ronde lampen die op de planken of lades van de kasten worden geplaatst. Inbouwlampen worden in gaten in de planken of lades geplaatst en zijn vaak minder zichtbaar dan andere soorten kastverlichting.

Belangrijkste informatie:

 1. Er zijn verschillende soorten kastverlichting beschikbaar.
 2. LED-strips zijn flexibel en op maat te knippen.
 3. Inbouwlampen zijn vaak minder zichtbaar dan andere soorten kastverlichting.
Wat zijn de voordelen van kastverlichting?

Het gebruik van kastverlichting heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere zichtbaarheid van de inhoud van de kasten, waardoor het gemakkelijker wordt om items te vinden. Ten tweede kan het de uitstraling van de kasten verbeteren, waardoor de kamer er stijlvoller en georganiseerder uitziet. Bovendien kan kastverlichting helpen om energie te besparen, omdat het de noodzaak van overheadverlichting kan verminderen.

Belangrijkste informatie:

 1. Kastverlichting verbetert de zichtbaarheid van de inhoud van de kasten.
 2. Het gebruik van kastverlichting kan de uitstraling van de kasten verbeteren.
 3. Kastverlichting kan helpen om energie te besparen.
Wat zijn de beste plekken om kastverlichting te plaatsen?

De beste plekken om kastverlichting te plaatsen, zijn afhankelijk van het type kast en de inhoud ervan. Over het algemeen wordt kastverlichting geplaatst op de planken en lades van de kasten, en soms ook aan de binnenkant van de deuren van de kasten. Bij het plaatsen van kastverlichting is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting de inhoud van de kasten gelijkmatig verlicht, zonder dat er donkere plekken ontstaan.

Belangrijkste informatie:

 1. De beste plekken om kastverlichting te plaatsen zijn afhankelijk van het type kast en de inhoud ervan.
 2. Kastverlichting wordt vaak geplaatst op de planken en lades van de kasten.
 3. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verlichting de inhoud van de kasten gelijkmatig verlicht.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Philips Hue buitenverlichting aansluiten, dit is wat je moet weten!

Philips Hue buitenverlichting aanslutien

Als je Philips Hue buitenverlichting wilt aansluiten, dan is dit wat je moet weten! Je moet allereerst zorgen dat je een Philips Hue Bridge in huis hebt, dat is de centrale bedieningseenheid voor het Hue-systeem. De bridge maakt verbinding met het wifi-netwerk van je huis en stelt je in staat Philips Hue lampen te bedienen met de Philips Hue-app. Volg de stappen in dit artikel om aan de slag te gaan met Philips Hue buitenverlichting.

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een geweldige manier om wat extra licht toe te voegen aan de buitenkant van je huis. Je kunt Philips Hue-buitenverlichting gebruiken om de beste kenmerken van jouw huis in de verf te zetten, of om gewoon wat extra licht toe te voegen voor de veiligheid.

Met Philips Hue buitenverlichting kun je de kleur en de helderheid van de lampen regelen, en ook schema’s instellen zodat de lampen automatisch aan en uit gaan. Je kunt Philips Hue buitenverlichting ook gebruiken om een unieke look voor uw huis te creëren, of om de sfeer van je overkapping te veranderen. Of je nu op zoek bent naar een subtiel accent of een dramatische verandering, Philips Hue buitenverlichting kan je helpen dat te bereiken.

ℹ️ Philips HUE LED strip »

Waar op letten bij Philips Hue buitenverlichting plaatsen in de tuin?

Na het aanschaffen van een aantal Philips Hue buitenlampen is het (bijna) tijd om ze in de tuin te plaatsen. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het handig om een lichtplan te maken om te bepalen waar je de lampen moet plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het licht van Philips Hue lampen niet zo sterk is als dat van zonlicht, dus het kan zijn dat je meer lampen nodig hebt dan je oorspronkelijk dacht

Wanneer je Philips Hue buitenlampen in je tuin plaatst, moet je zeker zijn van het volgende:

 • Kies een plek waar het licht goed kan komen.
 • Bedenk hoe het licht er zowel van binnen als van buiten je huis uit zal zien.
 • Plaats de lampen op verschillende hoogten om interessante schaduwen en diepte te creëren.
 • Meng verschillende soorten lampen om een unieke look te creëren.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Philips Hue als buitenverlichting gebruiken

Er zijn twee soorten Philips Hue buitenverlichting: hoogspanning en laagspanning. Hoogspannings Philips Hue buitenlampen hebben een speciale transformator nodig om te werken, en het is aan te raden om dit alleen door een gekwalificeerde elektricien te laten installeren. Laagspanning Philips Hue buitenverlichting daarentegen kan gemakkelijk door iedereen geïnstalleerd worden

Als je niet zeker weet welk type Philips Hue buitenverlichting je hebt, kijk dan in de documentatie die bij jouw lamp geleverd is, of neem contact op met de klantenservice van Philips. Als je eenmaal weet welk type lamp je hebt, volg je de onderstaande instructies om aan de slag te gaan.

ℹ️ Lampen op afstand bedienen »

Philips Hue buitenverlichting aansluiten op laagspanning

Volg de onderstaande stappen voor een veilige installatie, en schakel zo nodig een specialist in. Je kunt ook de extra uitlegvideo hieronder bekijken.

Stap 1: Lichtplan maken

De eerste stap is het maken van een lichtplan voor Philips Hue buitenverlichting. Zo kun je bepalen waar je de lampen moet plaatsen, hoeveel je er nodig hebt, en welk type lamp je moet gebruiken.

Stap 2: Philips Hue aansluiten

Zodra je een lichtplan gemaakt hebt, is het tijd om de Philips Hue buitenlampen te installeren. Als je laagspanningslampen van Philips Hue gebruikt, schroef je de lampen in de contactdozen aan de buitenkant van jouw huis. Zorg ervoor dat de lampen goed vastgeschroefd zijn, zodat ze na verloop van tijd niet losraken

Als je hoogspannings Philips Hue buitenlampen gebruikt, is het verstandig om een erkende elektricien in te huren om de lamp en de transformator te installeren.

Stap 3: Lampen koppelen aan de Hue Bridge

De volgende stap is het aansluiten van de Philips Hue lampen op de Hue Bridge. De Bridge verbindt jouw Philips Hue buitenlampen met je thuisnetwerk. De Hue Bridge wordt via een ethernetkabel op de router aangesloten en kan in een stopcontact worden gestoken. Om er zeker van te zijn dat de Philips Hue lampen goed werken, moet je ervoor zorgen dat de stroom ingeschakeld is en dat de app op je smartphone gedownload is.

Nadat je op de knop van de Bridge hebt gedrukt, verschijnt hij in de app. Vervolgens stel je de lampen naar wens in door kleuren en lichtintensiteiten te kiezen. Als de lampen niet verschijnen, ga dan naar “instellingen” en voeg een lamp toe onder “mijn lichten”.

Hue buitensensor

De Philips Hue buitensensor kan overal in de tuin geplaatst worden. Hij werkt op batterijen en doet automatisch de lichten aan als het donker wordt en als u thuiskomt. De Hue buitensensor heeft ook een ingebouwde lichtsensor die de hoeveelheid daglicht meet. Met die informatie kan de sensor de lichtopbrengst van de lampen aanpassen, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Om de Philips Hue buitensensor te installeren, schroeft u hem in een stopcontact of gebruikt u het kleefkussentje om hem op een muur te plakken. Volg dan de instructies in de app om hem op uw Bridge aan te sluiten.

Waar moet ik verder nog op letten bij gebruik buitenverlichting?

Houd zeker rekening met het volgende wanneer je buitenverlichting gebruikt:

 • Het type lamp dat je nodig hebt (hoogspanning of laagspanning).
 • Het aantal lampen dat je nodig hebt.
 • De plaats van de lampen.
 • De lichtintensiteit (helderheid).
 • De kleur van het licht.

Je moet ook bedenken hoe je de Philips Hue buitenlampen wilt bedienen. Er zijn verschillende opties, waaronder:

 • De Philips Hue app
 • Een stemassistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa
 • Philips Hue buitensensor

Tot slot is het belangrijk op te merken dat Philips Hue buitenlampen niet allemaal waterdicht zijn. Bekijk dus goed de IP-waarde voordat je een buitenlamp aanschaft.

ℹ️ LED lichtslang voor buiten »

Wat is Philips Hue buitenverlichting?

Philips Hue buitenverlichting is een reeks slimme verlichtingsproducten voor gebruik buitenshuis. Met deze verlichting kunt u de sfeer van uw tuin of terras aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten. Philips Hue buitenverlichting wordt bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen voor gebruik buitenshuis en is waterdicht.
 2. Het kan worden bediend via de Philips Hue-app en kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten.
 3. Met Philips Hue buitenverlichting kunt u de sfeer van uw buitenruimte aanpassen en de veiligheid van uw huis vergroten.
Hoe installeer ik Philips Hue buitenverlichting?

Het installeren van Philips Hue buitenverlichting is relatief eenvoudig en kan worden gedaan zonder professionele hulp. Het volgen van enkele eenvoudige stappen kan u helpen de verlichting snel en gemakkelijk te installeren.

Belangrijke informatie:

 1. Begin met het kiezen van de juiste verlichting voor uw behoeften en zorg ervoor dat u alle benodigde onderdelen heeft.
 2. Plaats de verlichting op de gewenste locatie en sluit deze aan op de stroomvoorziening.
 3. Gebruik de Philips Hue-app om uw verlichting in te stellen en te bedienen.
Hoe verbind ik Philips Hue buitenverlichting met mijn Philips Hue-systeem?

Als u al Philips Hue-verlichting binnenshuis heeft, is het eenvoudig om Philips Hue buitenverlichting toe te voegen aan uw bestaande Philips Hue-systeem. U kunt dit doen via de Philips Hue-app en het verbinden van de verlichting met uw Hue-brug.

Belangrijke informatie:

 1. Zorg ervoor dat uw Philips Hue-brug is verbonden met uw Wi-Fi-netwerk.
 2. Volg de instructies in de Philips Hue-app om nieuwe verlichting toe te voegen.
 3. Zodra de nieuwe verlichting is toegevoegd aan uw systeem, kunt u deze bedienen via de Philips Hue-app en integreren met andere slimme apparaten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting bedienen als ik niet thuis ben?

Ja, met de Philips Hue-app kunt u uw buitenverlichting bedienen, zelfs als u niet thuis bent. Zolang uw telefoon is verbonden met het internet, kunt u de verlichting in- en uitschakelen, helderheidsniveaus aanpassen en kleuren veranderen.

Belangrijke informatie:

 1. U moet een internetverbinding hebben om uw verlichting op afstand te bedienen.
 2. U kunt uw Philips Hue buitenverlichting integreren met andere slimme apparaten, zodat u deze via spraakopdrachten kunt bedienen.
 3. Met de geofencing-functie van Philips Hue kunt u uw verlichting automatisch inschakelen wanneer u bijna thuis bent.
Zijn er speciale functies beschikbaar voor Philips Hue buitenverlichting?

Ja, Philips Hue buitenverlichting biedt verschillende speciale functies die het gebruik ervan nog handiger maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn bewegingssensoren, geofencing en integratie met slimme assistenten.

Belangrijke informatie:

 1. Bewegingssensoren kunnen worden gebruikt om uw verlichting automatisch in te schakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
 2. Geofencing stelt u in staat om uw verlichting automatisch in- of uit te schakelen wanneer u uw huis verlaat of thuiskomt.
 3. Met de integratie van slimme assistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant, kunt u uw verlichting bedienen via spraakopdrachten.
Kan ik Philips Hue buitenverlichting dimmen?

Ja, u kunt Philips Hue buitenverlichting dimmen om de helderheid van uw verlichting aan te passen aan uw behoeften. U kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten als u de verlichting hebt geïntegreerd met een slimme assistent.

Belangrijke informatie:

 1. Philips Hue buitenverlichting is ontworpen om te worden gedimd en u kunt de helderheid aanpassen via de Philips Hue-app of via spraakopdrachten.
 2. Dimmen kan helpen om de sfeer van uw buitenruimte aan te passen en energie te besparen.
 3. Sommige Philips Hue buitenverlichting heeft ook kleurinstellingen, waarmee u de kleur van uw verlichting kunt aanpassen om de sfeer verder te verbeteren.

Ruim assortiment Philips Hue LED strips

Bekijk snel het assortiment Philips Hue LED strips

Meerdere LED strips aansluiten, dit moet je weten!

Meerder LED strips aansluiten

Meerdere LED strips aansluiten roept veel vragen op. Hoewel het op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt, is het niet zo erg. Aan de hand van deze blog gaan we je op weg helpen om zelf meerdere LED strips aan te sluiten.

Hoe moet je LED strips aansluiten?

Je kunt verschillende manieren gebruiken om meerdere LED strips met elkaar te verbinden. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een connector. Connectoren zijn er in verschillende vormen en maten, dus zorg ervoor dat je de juiste voor je LED strips krijgt. Een andere manier om meerdere LED strips met elkaar te verbinden is door ze aan elkaar te solderen. Dit vereist enige kennis en vaardigheden, maar het is een meer permanente oplossing.

Als je meer wilt weten over het verbinden van meerdere LED strips, lees dan verder!

ℹ️ LED strip verlengen »

Meerder LED strips aansluiten

Meerdere LED strips verbinden met een connector

De meest gebruikelijke manier om meerdere LED strips met elkaar te verbinden is door met behulp van een connector. Connectoren zijn er in verschillende vormen en maten, dus zorg ervoor dat je de juiste voor je LED strips krijgt. Er zijn twee hoofdtypen verbinders: 2-pins en 3-pins.

2-pins verbinders worden gebruikt om de positieve (rood) en negatieve (zwart) draden van de LED strip met elkaar te verbinden. 3-pins verbindingsstekkers worden gebruikt om de positieve (rood), negatieve (zwart), en aarde (wit) draden van de LED strip met elkaar te verbinden.

Om meerdere LED strips met een verbindingsstukje te verbinden breng je de positieve (rood) en negatieve (zwart) draden van elke strip op elkaar aan en draai ze in elkaar. Gebruik dan een verbindingsstuk om ze aan elkaar te verbinden.

ℹ️ LED strip bevestigen »

Meerdere LED strips verbinden door te solderen

Een andere manier om meerdere LED strips met elkaar te verbinden is door te solderen. Dit is iets moeilijker dan het gebruik van verbindingsstukken, maar het zal een sterkere verbinding tot stand brengen.

Om meerdere LED strips met elkaar te verbinden door te solderen, strip je eerst de positieve (rood) en negatieve (zwart) draden van elke strip. Draai dan de positieve (rode) draden in elkaar en de negatieve (zwarte) draden in elkaar. Soldeer elke verbinding en bedek ze met krimpkous. Gebruik tenslotte elektrische tape om de verbindingen vast te zetten.

Als je je LED strip op een wisselstroombron wilt aansluiten, moet je een gelijkrichterbrug gebruiken. Verbind de positieve (rode) draad van de LED strip met een van de aansluitpunten van de brug, en verbind de negatieve (zwarte) draad met het andere knooppunt. Verbind de wisselstroomvoeding met de ingangsklemmen van de brug.

Om je LED strip op een gelijkspanningsbron aan te sluiten, verbind je de positieve (rode) draad van de LED strip met de positieve aansluitklem van de voedingsbron, en de negatieve (zwarte) draad met de negatieve aansluitklem van de voedingsbron.

ℹ️ LED strip solderen »

LED strip in serie aansluiten

Wanneer je meerdere LED strips gaat aansluiten adviseren wij om de LED strips in serie aan te sluiten. Zo kun je de maximale lengte van je LED strip bepalen. Bij serieschakeling geldt het volgende:

De spanning van je voedingsbron moet hoger zijn dan de som van alle spanningen van je LED strips. Bijvoorbeeld, als je 2 LED strips hebt met een spanning van 12 Volt, heb je een voedingsbron nodig met minstens 24 Volt.

De maximale stroomsterkte van je voeding moet hoger zijn dan de totale stroomsterkte van je LED strips. De stroomsterkte wordt bepaald door het aantal LED’s en hun wattage. Bijvoorbeeld, als je 2 LED strips hebt met 10 LED’s en elk 1 Watt, dan heb je een voeding nodig die minstens 4 Ampère kan leveren (10×0,4=4).

ℹ️ LED strip voeding 12 of 24 volt »

LED strip in parallel aansluiten

Mocht je de LED strips parallel moeten aansluiten, dan vraagt dit een andere aanpak. Meerdere LED strips worden rechtstreeks op dezelfde voeding aangesloten. Hiervoor kun je een verloopsplitsingskabel gebruiken. Zo krijgt elke LED strip direct stroom. Op deze manier heb je de mogelijkheid om je voedingspunt centraal te maken en van daaruit al dan niet met een krachtiger voedingsadapter te werken. Hoe krachtig die moet zijn, kunnen we berekenen.

Je begint met het totale wattage van al je LED strips bij elkaar op te tellen. Laten we zeggen dat je 3 LED strips van elk 10 Watt gaat gebruiken. Dan heb je een voeding nodig die minstens 30 Watt aankan (10+10+10=30).

Je kijkt ook naar de maximale stroomsterkte die je voeding kan leveren. Het amperage wordt bepaald door het aantal LED’s en de lengte van de stroken. Om de maximale stroomsterkte te berekenen neem je het totale aantal LED’s (30 in ons voorbeeld) en deelt dat door 1000. Dit geeft je de maximale stroomsterkte in Ampère. In ons voorbeeld 30/1000=0,03A of 3mA. We hebben dus een voeding nodig die minstens 3mA kan leveren.

Wil je zeker zijn, dan neem je iets meer marge en kies je een voeding met iets meer vermogen dan nodig is. Dit is niet alleen veiliger, maar levert ook vaak een betere lichtopbrengst op. Ons advies is daarom een voeding te kiezen met een vermogen van 40 Watt of meer en een amperage van 5mA of meer als je tot 50 m aan LED strips. Hiermee ben je verzekerd van een mooi en veilig resultaat!

ℹ️ LED strip verbruik »

cshow

Meerdere LED strips bedienen met 1 afstandsbediening

Het afzonderlijk bedienen van meerdere LED strips met 1 afstandsbediening is mogelijk met de meeste soorten LED strips. Je doet dit door de verschillende strips met hun eigen controller te verbinden. Deze worden dan op de voeding aangesloten. Tenslotte verbind je de controller van de eerste LED strip met de ontvanger van de afstandsbediening. Heb je meer dan 1 ontvanger? Verbind dan de controller van de tweede LED strip met de tweede ontvanger, enzovoort. Nu kun je alle LED strips afzonderlijk van elkaar bedienen met 1 afstandsbediening!

ℹ️ LED strip met afstandsbediening »

Let op: het is niet mogelijk om alle LED strips tegelijk te dimmen met 1 afstandsbediening als ze op deze manier verbonden zijn. Dat komt omdat elke controller maar met 1 afstandsbediening kan worden bediend. Dus als je al je LED strips tegelijk wilt kunnen dimmen, dan moet je voor elke controller een afstandsbediening kopen.

Wil je al je LED strips tegelijk kunnen dimmen, dan moet je voor elke controller een afstandsbediening kopen.

Waar moet je een LED strip doorknippen?

Past een LED strip nét niet helemaal? Geen probleem, je kunt ze gewoon op maat knippen. Afhankelijk van de soort strook worden deze meestal om de 5 of 10 cm geplaatst. Je kunt de strook op deze punten gemakkelijk afknippen met een gewone schaar. Naast de snijtekens wordt om de 50 cm een zilveren laspunt geplaatst. Ook op dit punt kun je knippen met een gewone schaar.

ℹ️ LED strip inkorten »

Waterdichte LED strip aansluiten?

Ga je aan de slag met waterdichte LED strips? Dan heb je ook een waterdichte voeding nodig. Je herkent een waterdichte LED driver aan het feit dat hij voorzien is van een IP67 certificaat. Dit betekent dat het apparaat stofdicht is en beschermd tegen tijdelijke onderdompeling in water. Het aansluiten van deze strips gaat precies hetzelfde als het aansluiten van strips zonder dit certificaat.

Je weet nu alles over het verbinden van meerdere LED strips! Als je nog vragen hebt, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

ℹ️ Waterdichte LED strip »

Wat heb ik nodig om meerdere LED strips aan te sluiten?

Om meerdere LED strips aan te sluiten heb je het volgende nodig:

 1. Meerdere LED strips
 2. Een LED voedingsadapter
 3. Verbindingsdraden
 4. Een soldeerbout (optioneel)

De belangrijkste informatie hierbij is:

 1. Zorg ervoor dat de LED voedingsadapter genoeg vermogen heeft om alle LED strips van stroom te voorzien.
 2. Verbindingsdraden zijn nodig om de LED strips met elkaar te verbinden en met de voedingsadapter.
 3. Als je niet wilt solderen, kun je ook connectors gebruiken om de draden aan elkaar te bevestigen.
Wat zijn de stappen om meerdere LED strips aan te sluiten?

De stappen om meerdere LED strips aan te sluiten zijn als volgt:

 1. Bepaal waar je de LED strips wilt installeren en meet de lengte van de draden die je nodig hebt.
 2. Knip de draden op maat en strip het uiteinde van elke draad zodat het koper zichtbaar is.
 3. Sluit de LED strips aan elkaar met behulp van verbindingsdraden. Als je niet wilt solderen, kun je ook connectors gebruiken om de draden aan elkaar te bevestigen.
 4. Sluit de LED voedingsadapter aan op de LED strips met behulp van verbindingsdraden. Zorg ervoor dat de polariteit juist is aangesloten (plus met plus en min met min).
 5. Test of de LED strips werken en controleer of er geen losse verbindingen zijn.
 6. Bevestig de LED strips op de gewenste plek met behulp van dubbelzijdige tape of beugels.

De belangrijkste informatie hierbij is:

 1. Als de LED strips niet werken, controleer dan of de polariteit juist is aangesloten.
 2. Als er losse verbindingen zijn, kunnen de LED strips storingen vertonen of helemaal niet werken.
 3. Zorg ervoor dat de LED voedingsadapter genoeg vermogen heeft om alle LED strips van stroom te voorzien.
Hoe kan ik verschillende kleuren LED strips aansluiten?

Om verschillende kleuren LED strips aan te sluiten, volg je dezelfde stappen als bij het aansluiten van één kleur LED strip. Het enige verschil is dat je ervoor moet zorgen dat de polariteit van elke kleur LED strip juist is aangesloten op de voedingsadapter. Dit betekent dat je de plusdraad van elke kleur LED strip aansluit op de pluspoort van de voedingsadapter en de min-draad op de minpoort van de voedingsadapter.

Hoe kan ik de helderheid van meerdere LED strips regelen?

Om de helderheid van meerdere LED strips te regelen, heb je een LED dimmer nodig. Deze kun je tussen de LED voedingsadapter en de LED strips plaatsen. Op deze manier kun je de helderheid van de LED strips eenvoudig aanpassen met behulp van de dimmer.

De belangrijkste informatie hierbij is:

 1. Zorg ervoor dat de LED dimmer geschikt is voor het vermogen van de LED voedingsadapter en de LED strips.
 2. Plaats de LED dimmer tussen de voedingsadapter en de LED strips.
 3. Pas de helderheid van de LED strips aan met behulp van de dimmer.
Kan ik meerdere LED strips op afstand bedienen?

Ja, je kunt meerdere LED strips op afstand bedienen met behulp van een LED controller. Deze kun je tussen de LED voedingsadapter en de LED strips plaatsen en vervolgens aansluiten op een afstandsbediening of een app op je smartphone.

De belangrijkste informatie hierbij is:

 1. Zorg ervoor dat de LED controller geschikt is voor het vermogen van de LED voedingsadapter en de LED strips.
 2. Plaats de LED controller tussen de voedingsadapter en de LED strips.
 3. Gebruik een afstandsbediening of een app op je smartphone om de LED strips op afstand te bedienen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED strip dimbaar: Eenvoudig een dimbare LED strip maken

LED strip dimbaar

LED strip dimbaar: Eenvoudig een dimbare LED strip maken

Wil je een dimbare LED strip kopen of een LED strip dimbaar maken? In ons assortiment vind je LED strips die dimbaar zijn, dus dit is geen probleem. Ben je benieuwd waarom het dimmen van een LED strip nuttig is of wat je nodig hebt? Lees dan verder.

Wat is een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip is een LED strip die gedimd kan worden. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om te regelen hoe helder of donker een LED strip is – je kunt de intensiteit van het licht regelen. Je kunt dit doen met speciale dimapparatuur of door het zelf te regelen met een afstandsbediening, wanddimmer schakelaar, smartphone app, enz.

Met een dimbare LED strip kun je sfeerverlichting of ambiance in je huis te scheppen. Je zou ze bijvoorbeeld zo kunnen instellen dat ze aangaan als je ‘s avonds thuiskomt, om een gastvrije sfeer te scheppen na een lange dag werken.

Wat zijn de voordelen van een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip heeft enkele handige voordelen. Het eerste is dat je een lichtkleur precies naar wens kunt instellen, zodat hij bij de omgeving past. Een dimbare strip heeft vaak meer dan één kleurtemperatuur beschikbaar, zodat je een breed scala aan mogelijkheden hebt voor je favoriete verlichting. Dit betekent dat je op sommige momenten meer helderheid kunt creëren en op andere momenten minder.

Vervolgens gaat de LED strip lang mee en is hij energiezuinig. De LED strip verbruikt heel weinig energie en warmt nauwelijks op. Daardoor is het een veilig en duurzaam product voor je huis. Je bespaart op de kosten van de voeding, want er is geen gevaar dat je de strip beschadigt als je hem met vochtige handen aanraakt.

Dit heeft ook een extra bonus: de LED strips zenden geen UV straling of infrarood licht uit, wat betekent dat ze ideaal zijn om foto’s en andere voorwerpen te laten gloeien zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze na verloop van tijd verbleken.

Tenslotte is een dimbare LED strip gemakkelijk te installeren. Ze zijn dun genoeg om gemakkelijk onder vele soorten kasten of onder planken gemonteerd te worden, zodat je op elk moment zo veel of zo weinig verlichting hebt als je wilt.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Welke opties heb ik om een LED strip dimbaar te maken?

Om een LED strip dimbaar te maken, heb je een paar opties.

Optie 1: LED strip dimbaar maken met een afstandsbediening

De eerste optie is een afstandsbediening om de LED strip dimbaar te maken. Met een afstandsbediening kun je niet alleen de LED verlichting draadloos bedienen, maar ook verschillende kanalen waarop meerdere lampen tegelijk kunnen worden bediend – bijvoorbeeld onder een kast en boven een kast. Met een LED strip afstandsbediening, kun je zelfs de verlichting aan- en uitzetten (of dimmen) vanaf een smartphone of tablet. Deze bediening gaat meestal via wifi.

Opmerking: Met een draadloze LED strip dimmer heb je een transformator nodig voor de voeding van de lampjes. Je kunt deze kopen in verschillende voltages of veelvouden van 12 volt – als ze maar overeenkomen met de spanning van je transformator.

Optie 2: LED strip dimbaar maken via Zigbee

Een Zigbee controller zorgt ervoor dat kun je de LED strip dimmen met je smart home systeem. Met een Zigbee controller kun je er ook voor kiezen om een Zigbee wandschakelaar (of draadloze lichtschakelaar) te monteren om de LED strip aan/uit te zetten.

Een LED strip gekoppeld met een Zigbee controller laat je de verlichting eenvoudig bedienen via een smart home app zoals Philips Hue.

Opmerking: Deze optie vereist in sommige gevallen dat je je eigen Zigbee compatibele smart home hub geïnstalleerd hebt. Ook kan via de Zigbee schakelaar slechts één apparaat tegelijk aan of uit gezet worden, het is wel mogelijk om meerdere kanalen op één afstandsbediening in te stellen. Voor deze optie is geen smart hub nodig.

Optie 3: LED strip dimbaar maken via een muurdimmer

Een LED strip dimbaar maken via een wanddimmer is eenvoudig. Behalve de LED strip en de transformator heb je alleen een 230V wanddimmer nodig. Gebruik zo nodig verbindingsstukken om de draad tussen de LED strip en de transformator te verlengen.

Op de productpagina van de gekozen strip vind je het aansluitschema. Meestal wordt een + en een – draad gebruikt om de LED strip van stroom te voorzien. Ook wordt een van de draden verbonden met de dimmer. De andere draad is verbonden met de resterende spanning (de massa).

Hoe kies ik de juiste dimbare LED strip?

Bij het kiezen van de juiste dimbare LED strip zijn er enkele vragen die aandacht vragen: Hoeveel meter LED strip heb ik nodig? Welke kleurtemperatuur heeft de LED strip nodig? Welke kleur moet mijn licht hebben? Om je te helpen die keuzes te maken bieden we al onze producten aan met nuttige productinformatie en afbeeldingen. Zo is het gemakkelijker te bepalen welke lichtbron het beste bij je behoeften past.

Om de beste dimbaarheid uit een LED strip te halen is het belangrijk om een goede dimmer te kiezen. Wanneer je kiest voor een complete LED strip set, dan zit er al een dimbare afstandsbediening bij die geselecteerd is voor het type LED strip. Als je verschillende LED strips in een kamer wilt gebruiken, kies je gewoon een extra afstandsbediening met dezelfde frequentie of een afstandsbediening die meerdere kanalen ondersteund.

Wat is een LED strip dimbaar?

Een LED strip dimbaar is een lichtbron die bestaat uit een flexibele strip met LED lampjes erop gemonteerd. Het verschil tussen een gewone LED strip en een dimbare LED strip is dat de laatste kan worden aangepast in helderheid. Dit maakt het mogelijk om de lichtsterkte aan te passen aan verschillende omstandigheden en sferen.

Kan ik een dimbare LED strip aansluiten op een normale lichtschakelaar?

Ja, dat kan. U kunt een dimbare LED strip aansluiten op een normale lichtschakelaar. Echter, de lichtschakelaar moet wel geschikt zijn voor het dimmen van de LED strip. Dit betekent dat de lichtschakelaar een dimfunctie moet hebben, anders zal de LED strip niet goed werken.

Hoe kan ik een LED strip dimbaar maken?

Om een LED strip dimbaar te maken, heeft u een speciale LED dimmer nodig. Deze dimmer moet geschikt zijn voor LED verlichting en in staat zijn om de stroom naar de LED strip te regelen. U kunt de LED dimmer aansluiten tussen de stroomvoorziening en de LED strip. Op deze manier kunt u de helderheid van de LED strip aanpassen.

Is een LED strip dimbaar energiezuinig?

Ja, een LED strip dimbaar is energiezuinig. LED verlichting is over het algemeen al energiezuiniger dan traditionele verlichting, en door de dimfunctie van de LED strip te gebruiken, kunt u nog meer energie besparen. Door de helderheid van de LED strip aan te passen aan de omstandigheden, wordt er minder energie verbruikt dan wanneer de LED strip op volle kracht brandt.

Hoe soldeer je een LED strip?

LED strip solderen

In deze blog leggen we uit hoe je LED strips soldeert en waar je op moet letten. Met solderen kunt u er zeker van zijn dat uw LED strip niet zal breken en onder alle omstandigheden zal werken.

* Als er veel hitte van de soldeerbout komt of als deze te lang tegen de strip wordt gedrukt zonder te bewegen, dan kan het de levensduur van je LED’s beschadigen, dus wees voorzichtig! Het werkt ook beter als u fluxpasta gebruikt in plaats van gewone harskernsoldeerdraad.

LED strip solderen

Wat heb ik nodig om een LED strip te solderen?

Om LED strips aan elkaar te solderen, heb je een soldeerbout en wat tin nodig. Om een LED strip van stroom te voorzien, wil je ook de juiste DC connector gebruiken; dit kan onze niet-scheidbare verbinding zijn of voor enkelkleurige strips met hun eigen specifieke connectoren (die slechts 1 draad mogen hebben). Het is ook handig om tape bij de hand te houden, omdat het kan helpen tegen beweging tijdens het proces van het in elkaar zetten van je LED’s.

Bij 123LEDstrips hebben we een breed assortiment LED strips, zoals RGB, dual wit, RGBW, en RGBWW. Elk type heeft ook een verschillend aantal kernen; hoe meer draden een ledstrip heeft, hoe moeilijker het is om te solderen, dus houd dit in gedachten bij het kopen van uw volgende! De gemakkelijkste optie zou zijn om te gaan voor onze enkele kleur die slechts 2 draad opties (plus of min) bevat; gemakkelijk betekent niet goedkoop, omdat ze nogal wat kunnen kosten als je op zoek gaat naar aanpassingen met andere componenten, zoals microcontrollers, raspberry pi zero modules etc..

Het solderen van een LED strip

Het solderen van LED strips is heel eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

 1. Plak de strip vast zodat hij niet beweegt tijdens het solderen en houd de soldeerbout met één hand vast.
 2. Houd elke draad tegen een hoek van uw soldeerpunt, pas dan wat warmte toe totdat u ziet dat ze samensmelten (ongeveer drie seconden)
 3. Herhaal stap 2 voor alle vier de hoeken om te zorgen voor een goed elektrisch contact tussen de draden en de koperen pads op de printplaat voordat u verder gaat met stap 4!
 4. Soldeer voorbedrade of extra lange secties door vloeibare flux aan te brengen langs de verbindingen na het vertinnen; laat overtollig gesmolten materiaal terug in het gat lopen met een oude tandenborstel gedoopt in koud water.
 5. Laat afkoelen voordat u het weer aanraakt!

Belangrijk: Wanneer je een waterdichte LED strip soldeert, zorg er dan voor dat je de soldeerverbinding afdicht met siliconenkit. Als u de ledstrip niet in vochtige ruimtes gebruikt, is het niet nodig om de gehele lengte van de leds aan elk uiteinde met siliconen te behandelen.

Hoe lang kan een ledstrip zijn?

Normaal gesproken kunnen Led strips gemaakt worden tot een lengte van 5 of 10 meter. Als ze langer zijn, kan de lichtopbrengst aanzienlijk afnemen, aangezien de spanning daalt naarmate het aantal LED’s toeneemt. Aangezien onze Led strip 24V is raden wij niet aan om meer dan 10m lang te maken en adviseren u dit in overweging te nemen bij het plaatsen van uw lichten zodat er niet te veel variatie in helderheid is waar het het belangrijkst is (gebruik voor decoratie/ambiance). Het is nauwelijks zichtbaar op kleinere afstanden, maar maakt wel enig verschil afhankelijk van hoe ver van elkaar elk licht moet worden geplaatst.

De oplossing voor eindeloze LED strips zijn stripversterkers. Deze kunnen om de 10 meter tussen de LED’s geplaatst worden, en het voordeel hiervan is dat je elke lengte LED strip zo lang kunt maken als je maar wilt; nadeel is echter dat je voor elke versterker een 24V voedingsaansluiting nodig hebt.

Kan je een ledstrip afknippen?

De LED strip kan op de gewenste lengte worden afgeknipt. De eerste stap is bepalen waar je hem wilt afknippen, wat je kunt doen met een schaar op een van de messing knipmarkeringen die om de 5 of 10 cm zijn geplaatst (afhankelijk van het type). Om de 50 cm is er ook een zilverkleurige lijn die een andere plek markeert om verder te knippen indien nodig.

In ons blogartikel leggen we precies de stappen uit hoe je een LED strip kan inkorten.

Welke LED strip heb ik nodig?

LED stripverlichting kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Als u ze buiten wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de LED-strips waterbestendig (IP65) zijn en niet alleen vochtbestendig (IP44). De laatste is beter geschikt voor badkamers, terwijl IP20 strips binnenshuis alleen gebruikt mogen worden omdat ze kwetsbaarder zijn.

Soldeervrije oplossing: Klikconnector

Bij 123Ledstrips bieden we een soldeervrije oplossing voor LED strips: soldeervrije koppelstukken. Deze verbinden uw geknipte of samengevoegde strip zonder te solderen en zorgen voor een gemakkelijke verbinding: u schuift het stukje gewoon in de gleuf van de connector tot het dichtklikt! U vindt meerdere soorten in ons assortiment om aan uw behoeften te voldoen.

Waarom zou ik een LED-strip moeten solderen?

Het solderen van een LED-strip kan handig zijn als u bijvoorbeeld een aangepaste lengte of vorm nodig heeft. Door te solderen kunt u verschillende segmenten van de strip aan elkaar verbinden, waardoor u de strip kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Daarnaast zorgt het solderen voor een stabielere verbinding dan bijvoorbeeld het gebruik van connectoren.

Wat voor soort soldeerbout is nodig voor het solderen van een LED-strip?

Voor het solderen van een LED-strip is een soldeerbout met een fijne punt en een temperatuurregeling aan te bevelen. Dit is omdat de LED-strips erg gevoelig zijn voor hitte en beschadigd kunnen raken als de soldeerbout te heet is. Zorg er ook voor dat de soldeerbout geschikt is voor het solderen van kleine componenten.

Welke materialen zijn nodig voor het solderen van een LED-strip?

Om een LED-strip te solderen heeft u een aantal materialen nodig, waaronder soldeertin, een soldeerbout, soldeerhulp, een tang, en een draadstripper. Het is ook belangrijk om een geschikte werkplek te hebben waar u veilig kunt solderen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de juiste verbindingen maak tijdens het solderen van een LED-strip?

Om ervoor te zorgen dat u de juiste verbindingen maakt tijdens het solderen van een LED-strip, is het belangrijk om de tijd te nemen en nauwkeurig te werken. Maak gebruik van soldeerhulp om ervoor te zorgen dat de componenten op hun plaats blijven tijdens het solderen. Zorg er ook voor dat u de juiste stroomrichting aanhoudt en dat u de juiste draden aan elkaar verbindt.

Wat zijn veel voorkomende fouten bij het solderen van een LED-strip?

Een veelvoorkomende fout bij het solderen van een LED-strip is het blootstellen van de componenten aan te veel hitte, waardoor ze beschadigd kunnen raken. Zorg er dus voor dat u een soldeerbout met temperatuurregeling gebruikt en niet te lang op één plek blijft solderen. Een andere veelvoorkomende fout is het niet goed strippen van de draden voordat u gaat solderen, waardoor er geen goede verbinding ontstaat. Zorg er dus voor dat u de draden goed stript en eventuele isolatie verwijdert voordat u begint met solderen.

19,95

16,49 excl. btw

22 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

2,95

2,44 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

1,95

1,61 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

2,50

2,07 excl. btw

12 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

LED verlichting keuken: Praktisch en sfeervolle keukenverlichting

Led verlichting keuken

Als je praat over verlichting in de keuken denk je in de eerste plaats aan goede werkverlichting. Niets is zo vervelend als slecht licht bij het snijden van groenten en vlees of bij het lezen van die altijd veel te kleine lettertjes op de verpakkingen van producten. LED verlichting, bijvoorbeeld onder de keukenkastjes, biedt daarvoor uitkomst. Maar je bent niet constant aan het werk in je keuken. Het is ook een verblijfsruimte, waar je je ontbijt nuttigt of samen eet aan de keukentafel. Aangename sfeerverlichting, zoals LED strips in warme kleuren, maken je verblijf in de keuken dan niet alleen functioneel maar ook prettig.

Led verlichting keuken
Ledstrip bevestigen

Wat is keuken LED verlichting?

Keuken LED verlichting is de basisverlichting die in de keuken gebruikt wordt. LED verlichting wordt gekenmerkt door een laag energieverbruik en een lange levensduur.

Basisverlichting in de keuken bestaat meestal uit één lichtpunt dat centraal in de kamer geplaatst is. Het LED licht is meer gericht dan, bijvoorbeeld, een gloeilamp. Zo kun je LED verlichting gebruiken om bepaalde delen van je keuken te accentueren. LED verlichting is er in allerlei vormen en maten. De meest gebruikte armaturen hiervoor zijn inbouwspots, opbouwspots of traditionele verlichtingsarmaturen, maar ook LED strips zijn een hele moderne oplossing.

ℹ️ Keuken lichtplan

Wat zijn de voordelen van LED verlichting in de keuken?

Er zijn verschillende redenen waarom LED verlichting een goede keuze is voor je keuken:

 • LED verlichting is heel efficiënt, zodat ze niet veel energie verbruikt. Dit bespaart je niet alleen geld op je energierekening, maar het is ook beter voor het milieu.
 • LED lampen gaan lang mee, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen als traditionele gloeilampen.
 • LED lampen produceren niet veel warmte, dus ze dragen niet bij tot de warmte in je keuken tijdens de zomer.
 • Je kunt kiezen uit een ruime keuze aan LED lampen, waaronder spots, striplampen, en hanglampen en LED strips.

ℹ️ LED strip verbruik

Wat zijn de verschillende soorten keuken verlichting?

De keuken is een van de belangrijkste kamers in je huis. Het is de plaats waar je kookt, eet en gasten ontvangt. Het is dus belangrijk dat je keuken de juiste soort verlichting heeft. Er zijn drie verschillende soorten verlichting voor de keuken:

Basisverlichting: Dit is de belangrijkste lichtbron in je keuken. Ze moet helder genoeg zijn om de hele ruimte te verlichten.

Taakverlichting: Deze soort verlichting wordt gebruikt voor specifieke taken, zoals koken of groenten hakken. Ze moet helder genoeg zijn om je te helpen zien wat je doet, maar niet zo fel dat ze verblindt.

Sfeerverlichting: Deze soort verlichting wordt gebruikt om een stemming of sfeer in je keuken te scheppen. Ze kan wat meer gedimd zijn dan taakverlichting of basisverlichting.

ℹ️ Plafond LED strip

ℹ️ Koof met licht

21,95

18,14 excl. btw

6 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

318,95

263,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

12,95

10,70 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Waar moet ik op letten bij LED verlichting in de keuken?

Als je op zoek bent naar LED verlichting voor je keuken, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Eerst moet je beslissen wat voor sfeer je wilt scheppen. Wil je een warme en gezellige sfeer of een heldere en vrolijke?

Ten tweede moet je rekening houden met de grootte van je keuken. LED lampen zijn er in verschillende maten en vormen, dus je zult er een moeten kiezen die goed in je ruimte past. Ook is het verstandig om na te denken over de kleur van de LED lampen.

Overweeg daarnaast het soort LED verlichting dat je wilt. Er zijn bijvoorbeeld LED strips, LED hanglampen, LED inbouwspots, en LED lampen voor onder de kast. Elk heeft zijn eigen reeks voor- en nadelen, dus kies er zeker een die het best aan je behoeften beantwoordt.

LED keukenverlichting is een geweldige manier om je keuken sfeer te geven en tegelijk praktische verlichting te bieden. Met zo veel verschillende soorten en stijlen beschikbare LED lampen, ben je zeker de perfecte voor je ruimte te vinden. Houd gewoon rekening met de grootte van je keuken en de sfeer die je wilt scheppen bij het kiezen van LED verlichting.

ℹ️ LED strip dimbaar

LED verlichting onder keukenkastjes

Voor een goede, functionele verlichting van je aanrechtblad is LED verlichting in de vorm van LED strips onder je keukenkastjes een perfecte oplossing. Witte LEDs met een niet te warme kleur en met voldoende lichtsterkte zijn hiervoor het meest geschikt. Je krijgt dan een goed en gelijkmatig verlicht aanrechtblad, waaraan het fijn werken is. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een warme kleur, maar dan zul je even moeten wennen aan het wat rodere licht. Zorg er wel voor dat je altijd kiest voor spatwaterdichte ledstrips (met een IP-waarde van minimaal IP65), zodat opspattend water geen schade aan kan richten. Voor extra licht zijn er brede profielen te koop, waar meerdere strips naast elkaar in passen.

En nu we het toch hebben over functionele verlichting: denk ook eens aan LED verlichting in je keukenkast. LED strips onder de legplanken zijn hiervoor een ideale oplossing, waardoor het een stuk eenvoudiger zal worden om te vinden waar je naar op zoek bent.

ℹ️ Verlichting onder keukenkastjes

Sfeerverlichting met LED strips in je keuken

LED verlichting in je keuken kan ook zorgen voor sfeer. Bij een open keuken bijvoorbeeld, is het fijn als je niet in een donker, zwart gat kijkt vanuit je woon- of eetkamer. Mooie sfeerverlichting in de vorm van witte LED strips in een warme kleur of zelfs gekleurd licht zal de aanblik een stuk aangenamer maken. Deze verlichting is ook voldoende als je maar even de keuken in gaat, bijvoorbeeld om gebak of een drankje uit de koelkast te pakken. Waar je deze verlichting aanbrengt is aan jou; er zijn mogelijkheden te over. LED strips onder het blad van je eetbar, bovenop de keukenkastjes of in een koof langs het plafond, het kan allemaal. Of wat dacht je van een sfeervol verlichte nis in een wand, waarin je mooie flessen of vazen kunt zetten?

Wil je het beste van twee werelden? Ook dat kan. Er zijn LED strips verkrijgbaar die zowel wit licht als gekleurd licht kunnen geven. Als je die bevestigt onder je keukenkastjes of op andere plekken waar je werkverlichting nodig hebt, kun je altijd kiezen tussen werk- en sfeerverlichting. Let ook bij het plaatsen van sfeerverlichting op de juiste IP-waarde van de LED strips.

ℹ️ IP-waarde

LED strips combineren met andere verlichting

In veel gevallen zul je in je keuken behalve LED verlichting ook andere verlichting aan willen brengen in je keuken. Denk aan een lamp boven je keukentafel of spotjes boven je eetbar. Er zijn systemen waarmee je diverse lichtbronnen met elkaar kunt combineren, zodat je ze vanaf een centraal punt, bijvoorbeeld je smartphone, kunt dimmen, aan- en uitschakelen of zelfs van kleur veranderen. Vaak werken deze systemen, zoals het Philips Hue systeem met WiFi. Ze bieden je de mogelijkheid om eindeloos te variëren met de verlichting in je keuken, zodat je voor iedere situatie de gewenste sfeer en functionaliteit kunt creëren.

ℹ️ Philips Hue LED strip

ℹ️ Slimme verlichting

19,95

16,49 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

115,95

95,83 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

236,95

195,83 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

99,95

82,60 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

LED verlichting in je keuken zelf aanbrengen

Het aanleggen van LED verlichting in je keuken is niet heel ingewikkeld. Je monteert de speciale profielen waarin je de LED strips kunt bevestigen eenvoudig op de plek waar je ze wilt hebben met behulp van montageclips. Er zijn profielen voor zowel inbouw als voor opbouw. Na bevestiging van de LED strips kun je de profielen afdekken met een doorzichtige kap. Met een LED strip adapter, met hetzelfde voltage als de strip, sluit je tenslotte de LED strips eenvoudig aan op het lichtnet. Je bedient de LED strips met een dimmer, een RGB-controller of op afstand met infrarood controller of WiFi.

ℹ️ LED strip bevestigen

Handige tip tot slot

We sluiten af met een handige tip: denk bij het verlichten van je keuken verder dan je keuken alleen. Bij een open keuken is het duidelijk dat je de verlichting ziet als een geheel met de aangrenzende woonkamer. Maar zelfs bij een aparte keuken kun je de sfeer ook van buitenaf beïnvloeden. Denk maar eens aan het verlichten van je tuin. Als je door het keukenraam uitkijkt op een sfeervol verlichte tuin verhoogt dat ook de sfeer in je keuken. En ook voor tuinverlichting is een keur aan LED verlichting met bijbehorende strips te koop. Breng ze aan langs borders, tegen je schutting of onder het dak van je veranda en geniet ervan vanuit je keuken.

ℹ️ Waterdichte LED strip

Wat zijn Keuken LED strips?

Keuken LED strips zijn een type verlichting dat ontworpen is om in de keuken te worden gebruikt. Het zijn flexibele strips met LED-verlichting die gemakkelijk onder kastjes of planken kunnen worden gemonteerd om extra verlichting te bieden. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan de gewenste helderheid en sfeer.

Belangrijke informatie:

 1. Keuken LED-strips zijn flexibel en gemakkelijk te monteren
 2. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en helderheidsopties
 3. Ze bieden extra verlichting in de keuken en kunnen de sfeer verbeteren.
Waarom zou ik Keuken LED strips gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om Keuken LED strips te gebruiken. Allereerst bieden ze extra verlichting in de keuken, wat vooral handig is bij het bereiden van voedsel of het snijden van groenten. Ten tweede zijn de strips energiezuinig en gaan ze veel langer mee dan traditionele gloeilampen. Tot slot zijn de strips verkrijgbaar in verschillende kleuren en helderheidsopties, waardoor ze de sfeer in de keuken kunnen verbeteren.

Belangrijke informatie:

 1. Keuken LED-strips bieden extra verlichting in de keuken
 2. Ze zijn energiezuinig en gaan langer mee dan traditionele gloeilampen
 3. Ze kunnen de sfeer in de keuken verbeteren dankzij de verschillende kleuren en helderheidsopties
Wat zijn de beste LED lampen voor de keuken?

De beste LED lampen voor de keuken hangen af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Er zijn allerlei soorten LED lampen op de markt die in de keuken gebruikt kunnen worden, dus is het belangrijk om uit te zoeken wat je nodig hebt voor je een aankoop doet.

Hoe kan ik Keuken LED strips installeren?

Het installeren van Keuken LED strips is relatief eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden gedaan. Begin met het meten van de lengte van de strip die je nodig hebt. Knip de strip op maat met een schaar of een speciaal gereedschap en plak deze op de gewenste plaats met behulp van de zelfklevende achterkant. Sluit vervolgens de strip aan op een voedingseenheid en zet de stroom aan.

Belangrijke informatie:

 1. Meet de lengte van de strip voordat je deze op maat knipt
 2. Gebruik de zelfklevende achterkant om de strip op de gewenste plaats te plakken
 3. Sluit de strip aan op een voedingseenheid en zet de stroom aan
Hoe kies ik de juiste LED verlichting voor mijn keuken?

De beste manier om de juiste LED lampen voor je keuken te kiezen is na te denken over wat voor sfeer je wilt scheppen en wat voor soort licht je nodig hebt. Er zijn allerlei soorten LED lampen op de markt, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat je nodig hebt voor je een aankoop doet.

Zijn Keuken LED strips veilig te gebruiken?

Ja, Keuken LED strips zijn veilig te gebruiken. Ze zijn ontworpen om weinig warmte te genereren en hebben daarom minder kans op brandgevaar dan traditionele gloeilampen. Bovendien zijn de strips laagspanning en zijn ze meestal voorzien van bescherming tegen kortsluiting en overbelasting.

Belangrijke informatie:

 1. Keuken LED strips genereren weinig warmte en hebben minder kans op brandgevaar dan traditionele gloeilampen
 2. Ze zijn laagspanning en hebben vaak bescherming tegen kortsluiting en overbelasting
 3. Ze zijn veilig te gebruiken in een keukenomgeving
Hoe kan ik de helderheid van Keuken LED strips aanpassen?

Het aanpassen van de helderheid van Keuken LED strips is afhankelijk van het type strip dat je hebt. Sommige strips zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee je de helderheid en de kleur kunt aanpassen. Andere strips hebben een dimmer die op de voedingseenheid kan worden aangesloten. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt om de helderheid veilig aan te passen.

Belangrijke informatie:

 1. Het aanpassen van de helderheid is afhankelijk van het type strip dat je hebt
 2. Sommige strips hebben een afstandsbediening om de helderheid en kleur aan te passen
 3. Anderen hebben een dimmer die op de voedingseenheid kan worden aangesloten

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

LED trapverlichting: Verlicht je trap met trapverlichting

Led trapverlichting

De trap. De meeste mensen gebruiken de trap elke dag. Thuis, bij het openbaar vervoer, in de winkels of op kantoor. We komen ze elke dag tegen. De een kijkt er tegenop, de ander ziet het als een uitdaging (en de volgende pakt, waar mogelijk, de lift of roltrap). Maar één ding is algemeen bekend en geldt voor iedereen: de trap naar beneden is áltijd makkelijker dan de trap omhoog. Eigenlijk schenken we in veel gevallen te weinig aandacht aan de trap. Gelukkig zien we echter in steeds meer gebouwen en huishouden dat de trap steeds meer ‘in het zonnetje gezet wordt’ met trapverlichting.

Led trapverlichting
Led verlichting trap

Wat is trapverlichting?

Trapverlichting is verlichting die je gebruikt om een trap en/of de treden van een trap te verlichten. Trapverlichting kan op verschillende manieren gebruikt worden. In de eerste plaats als functionele verlichting. De verlichting zorgt ervoor dat je niet van de trap valt als je in het donker loopt. Daarnaast kan de verlichting gebruikt worden als sfeerverlichting om je trap een moderne uitstraling te geven. Door dimbare trapverlichting te kiezen kun je beide manieren toepassen.

Trapverlichting bekijken

Waarom trapverlichting?

Er zijn een aantal goede redenen om trapverlichting te installeren. De belangrijkste reden is veiligheid. trapverlichting zorgt ervoor dat je de treden voor je kunt zien, waardoor de kans op struikelen en vallen veel kleiner is.

Behalve voor de veiligheid kan trapverlichting ook gebruikt worden om een bepaalde stemming of sfeer in je huis te scheppen. Door bijvoorbeeld LED lampjes in de treden van je trap te installeren, kun je je trap een moderne uitstraling geven. Of door gekleurde lampjes te installeren, kun je een leuke en feestelijke sfeer scheppen.

Trapverlichting installeren is niet moeilijk en vereist geen speciale vaardigheden. In de meeste gevallen kun je het zelf doen met eenvoudig gereedschap. Als je echter niet zeker bent van je vermogen om de trapverlichting zelf te installeren, kun je altijd een vakman inhuren om het te doen.

ℹ️ Verbruik van LED strip »

Welke soorten LED trapverlichting zijn er?

Een trap is een praktisch onderdeel van bijna ieder pand. Het zorgt ervoor dat we efficiënter met de ruimte om kunnen gaan, door gebruik te maken van de hoogte. Maar naast de praktische functie van een trap, heeft de trap ook op stylish gebied, steeds meer aanzicht gekregen. Zo kan een trap bijvoorbeeld ook een echte eyecatcher in huis worden. Daarbij helpt niet alleen de vorm en het materiaal van de trap(bekleding), maar krijgt ook de trapverlichting een steeds grotere rol. De juiste trapverlichting kan van een doodgewone trap namelijk een sierlijk onderdeel van het huis maken! Er zijn verschillende manieren om de trap meer te laten uitblinken. Je kunt je pareltje bijvoorbeeld in de spotlight zetten door:

 • LED trapverlichting in de traptreden te verwerken;
 • LED trapverlichting in de trapleuning te verwerken;
 • LED trapverlichting in de muur naar de trap.

Om je trap te verlichten, is het belangrijk dat je de juiste LED trapverlichting gebruikt. Ze moeten er niet alleen goed uitzien, maar ze moeten ook gemakkelijk te installeren zijn en lang meegaan. De meest geschikte soort trapverlichting voor deze toepassing is een trap LED strip. Een trap LED strip is in wezen een lange LED strip die ontworpen is om langs de leuning van je traptreden te leggen.

ℹ️ LED strip inkorten »

Wat is een trap LED strip?

Met name de eerste twee opties geven je trap een echte boost. Traptrede verlichting zorgt voor een waar ‘stairway to heaven’ idee. Om dit te bereiken heb je voor- of tegen het stootbord van iedere traptrede een LED strip nodig. Door onder iedere traptrede of tegen iedere trede aan een lichtbron te creëren, wordt iedere traptrede letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Dit geeft een warm en welkom idee. En als je verlichting uitbreidt met bewegingssensoren, maakt deze lichtbron je trap in de late uurtjes ook nog eens erg veilig.

Een trap LED strip dient niet alleen om je trap te verlichten. Als je de juiste kleur kiest, kun je een heel nieuwe sfeer in je huis krijgen! Een trap met LED strips wordt door elke lichtkleur verlicht. Van wit of geel tot blauw of groen. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste neon kleuren te vinden voor je inrichtingsstijl.

Trapverlichting bekijken

Trapleuning verlichting

Een andere manier om je trap tentoon te stellen is door LED verlichting in de trapleuning te verwerken. Deze methode verlicht je trap in een subtielere vorm door de hoek van de trap te verlichten, zonder iedere traptrede in de etalage te zetten. Door LED trapverlichting in de leuning van de trap te verwerken, creëer je een soort zachte deken van licht. Dit is een stuk onopvallender, maar minstens even praktisch.

Trapleuning verlichting met LED is niet alleen praktisch maar ook heel decoratief en betaalbaar. De lichtgevende LED strips van hoge kwaliteit zijn er in vele kleuren en schenken een warm licht aan de trap. Deze LED strips worden eenvoudig op de houten trapleuning of de metalen leuning bevestigd.

ℹ️ LED strip verlengen »

Hoe plaats je trap verlichting?

Trapverlichting aanbrengen is geen probleem. Wellicht dat je sommige LED strips moet inkorten, maar de bevestiging ervan is in de meeste gevallen gemakkelijk te realiseren. Sommige type verlichting hebben meer accessoires nodig dan anderen. Maar ook voor de huis-, tuin-, en keukenklusser zijn er genoeg LED strips met een plakstrip. LED strips worden meestal in serie (met elkaar verbonden) aangesloten. Dit betekent dat je bij een trap met 10 treden, 20 verbindingspunten nodig hebt. De beste manier om deze verbindingen te realiseren is door ze te solderen. LED strips zijn gemaakt om te solderen. Het is dus in principe niet lastig, maar je hebt er wel de juiste ervaring en gereedschap nodig. Trapverlichting in parallel aansluiten is een stuk makkelijker. Je hoeft hier namelijk niet voor te solderen. Wel zijn de kosten voor deze installatie iets hoger en zijn er meer kabels benodigd.

ℹ️ LED strip bevestigen »

ℹ️ Buiten LED strip »

Trap verlichting zonder stroom

Trap verlichting zonder stroom is niet heel gebruikelijk, maar in bijzondere gevallen behoort het tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld, als je een trap in je tuin wilt verlichten. In dat geval zijn LED strips op batterij een optie. Deze zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen elektriciteit. Het nadeel is dat ze maar minder licht geven en opgeladen moeten worden.

ℹ️ Draadloze verlichting op batterijen »

Elektriciteit is nodig voor degelijke trapverlichting

Wil je duurzame en goed uitziende trapverlichting, dan heb je elektriciteit nodig. Je kunt dan kiezen voor duurzame LED trapverlichting. Deze gaan lang mee, geven voldoende licht en zien er ook nog goed uit. LED traplichten zijn de beste trapverlichting als je goed en duurzaam licht wilt zonder zelf veel te moeten doen. Je kunt zelf de lengte en het aantal lampjes bepalen. Zo creëer je je eigen trapsfeer!

Trapverlichting voor beginners

Vind je het integreren van verlichting toch te veel gedoe? En/of ben je niet zo technisch aangelegd? Dan nog kun je je trap ook op een laagdrempelligere manier omtoveren tot de eyecatcher van het huis. Zo kun je bijvoorbeeld de vorm van de trap extra accentueren door een LED strip in de muur te integreren. Maar ook het gebruik van slimme inbouwspots kan je trap een nieuw leven in blazen. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme spotjes die half open zijn, waardoor er een egale oase van licht op de muur ontstaat. Zo trek je de aandacht naar de trap en is de trap ook voor het gebruikt goed belicht.

Kortom: alle manieren geven je trap een eervol plekje in huis en/of kantoor. Ben je dus op zoek naar een ruimtelijker effect in huis? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden om uw trap een prominenter plekje te bezorgen. Een kleine aanpassing kan al voor een totaal ander aangezicht zorgen. En er zijn genoeg manieren om deze zee van verlichting ook bij jou te realiseren. De keuze voor het type trapverlichting berust dan ook volledig op persoonlijke voorkeur!

Wat is trapverlichting?

Trapverlichting is een type verlichting dat op traptreden wordt geplaatst en dient om de trap veiliger en gemakkelijker te gebruiken. Het biedt een zachte, indirecte verlichting waarmee u beter kunt zien waar u stapt, waardoor het risico op struikelen en vallen wordt verminderd. Bovendien kan het de sfeer in uw huis verbeteren en een visueel interessant element aan uw interieur toevoegen.

Is het installeren van trapverlichting ingewikkeld?

Over het algemeen is het installeren van trapverlichting vrij eenvoudig en kan het worden gedaan door iemand met een beetje doe-het-zelf-ervaring. Sommige opties, zoals LED-strips, kunnen eenvoudig worden bevestigd met behulp van plakband of lijm, terwijl andere opties, zoals wandlampen, mogelijk wat meer werk vereisen. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, kunt u het beste een professionele installateur inhuren om de klus voor u te klaren.

Wat zijn de voordelen van trapverlichting?

Het belangrijkste voordeel van trapverlichting is dat ze meer licht op de trap geeft. Zo zorg je ervoor dat iedereen kan zien waar hij heen gaat en dat er geen ongelukken gebeuren. Bovendien creëert trapverlichting ook een ruimtelijker effect in je woning.

Hoe kies ik de juiste trapverlichting?

De keuze van trapverlichting hangt van verschillende factoren af. Zo is het belangrijk rekening te houden met de beschikbare ruimte en de gewenste lichtintensiteit. Het is ook belangrijk om na te denken of je trapverlichting wilt die alleen aangaat als dat nodig is, of dat je wilt dat ze altijd aan staan.

Hoe hoog trapverlichting?

De hoogte van trapverlichting wordt bepaald door het soort trapverlichting dat je kiest. Als je bijvoorbeeld kiest voor inbouwverlichting, moet je ze ongeveer 15 cm boven een trede hangen. Je hoeft niet elke trede van een LED strip te voorzien, verlichting toevoegen om de tweede of derde trede geeft een mooi resultaat.

Welke LED voor trap?

Trapverlichting met LED strips zijn een populaire keuze. LED verlichting wordt niet heet, dus er is geen gevaar dat je jezelf of je trap verbrandt. Je kunt ook LED strips dimbaar maken, wat betekent dat je de perfecte sfeer in je huis kunt scheppen. Als je een meer permanente oplossing zoekt, zijn slimme inbouwspots een goede optie. Deze zijn in de trap ingebouwd en zorgen voor een strakke uitstraling.

Welke soort trapverlichting je ook kiest, zorg ervoor dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte en de gewenste lichtsterkte. Het is ook belangrijk om na te denken of je trapverlichting wilt die alleen aangaat als dat nodig is, of dat je wilt dat ze de hele tijd brandt.

Kan ik trapverlichting buiten gebruiken?

Ja, er zijn speciale buitenlampen verkrijgbaar die geschikt zijn voor gebruik op trappen en andere buitenruimtes. Deze lampen zijn meestal waterdicht en bestand tegen de elementen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze beschadigd raken door regen, sneeuw of vochtigheid. Als u van plan bent om trapverlichting buiten te gebruiken, moet u er wel voor zorgen dat u de juiste soort koopt die geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Is trapverlichting duurzaam en energiezuinig?

Ja, trapverlichting kan duurzaam en energiezuinig zijn als u kiest voor de juiste soort verlichting. LED-lampen zijn bijvoorbeeld een populaire optie voor trapverlichting omdat ze weinig energie verbruiken en lang meegaan. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van uw verlichting en kunt u geld besparen op uw energierekening op de lange termijn. Bovendien zijn LED-lampen milieuvriendelijker dan traditionele gloeilampen, omdat ze minder energie verbruiken en minder vaak moeten worden vervangen.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Koof met licht: Koofverlichting met LED strips

Koofverlichting

Een koof met licht zie je steeds vaker terugkomen in heel veel woningen. Het is een mooie, rustgevende manier van verlichten. De LED strips waarmee koofverlichting wordt gemaakt zijn daarnaast duurzaam en goed voor het milieu.

Koofverlichting geeft een moderne, strakke uitstraling aan je huis. De verlichting is sfeervol en zacht voor de ogen. Ideaal als je even wil ontspannen in een rustgevende omgeving. Er bestaan verschillende kleuren en soorten koofverlichting. Warm, koud, maar ook in verschillende kleuren en dimbare verlichting. Een koof met licht is daarnaast ideaal om leidingen, kabels of scheuren op een nette manier weg te werken.

Koofverlichting

Waar kun je een koof met licht maken?

Je kunt eigenlijk iedere woonruimte belichten met een lichtkoof. Zo is een koof met licht onwijs leuk in een woonkamer, maar wat dacht je van in de slaapkamer? Of boven het aanrecht? Je werkt ook nog eens al het lelijke leidingwerk weg en je woonruimte is voorzien van sfeervolle verlichting.  Met plafondverlichting heb je geen enkel donker hoekje in de kamer. Je kunt ook LED strips gebruiken voor in de badkamer. Let hierbij wel op de IP-waarde van de LED verlichting.

Koofverlichting: LED spots

Je kunt een koof met licht maken door middel van LED strips, maar ook met LED spots. Ten opzichte van een normale lamp, kennen LED spots veel voordelen. Zo zijn de meeste spotjes dimbaar en kun je de ruimte op een gelijkmatige manier verlichten. Wil je een bepaald schilderij of meubelstuk accentueren? Ook hier zijn spotjes heel goed voor.

Koofverlichting: LED strips

Koofverlichting van LED strips is een indirecte lichtbron. Je plakt de LED strip zo dat je het plafond uitlicht en de rest van de ruimte indirect van verlichting voorziet. Je kunt ervoor kiezen om de wand, maar ook om het plafond te verlichten. Hoe verder je de LEDs van het te verlichten oppervlak plaatst, hoe breder de spreiding. Als je ze dicht op het oppervlak plaatst, dan is de spreiding van de verlichting weer smaller. LED strips heb je in een tal van verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor warme of koude verlichting, maar ook RGB LED strips. Zo kun je, afhankelijk van de situatie of sfeer, van kleur verlichting wisselen. Deze type ledstrips zijn meestal puur voor decoratieve doeleinden. Het geeft net dat beetje extra sfeer in een moderne woonkamer.

307,95

254,50 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

76,95

63,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

879,95

727,23 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Kant-en-klare koof

Voordat je aan de slag kunt gaan met verlichting, moet je natuurlijk eerst een koof hebben waar je de verlichting aan kunt bevestigen. Je kunt een LED strip ook direct op het plafond bevestigen, maar omdat LED verlichting best fel kan zijn, kan dit als storend worden ervaren. Een beetje handige timmerman heeft een koof zo in elkaar gezet, maar er bestaat een grote kans dat jij nét niet tot deze categorie behoort. Als je een koof in je woning wilt hebben, dan moet je met veel dingen rekening houden. Welk materiaal ga je gebruiken? Ga je voor spotjes of een LED strip? Wat zijn de maten en hoe krijg je het allemaal zo netjes mogelijk voor elkaar. Een praktische oplossing is een kant-en-klare koof om jezelf de hoofdpijn te besparen. Je hebt diverse varianten kant-en-klare koven voor zowel spots als LED strips. Dit scheelt je aanzienlijk in tijd en kosten. Tenslotte is zelf een houten koof maken een tijdrovend klusje. Je moet tekenen, meten, zagen en (als je dus niet tot het handige type mensen behoort) een timmerman zoeken die dit voor je in elkaar kan zetten.

Het enige wat je in het geval van een kant-en-klare-koof nog rest? Het uitzoeken van een mooie LED strip voor aan je plafond!

725,95

599,96 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

32,95

27,23 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

483,95

399,96 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

2,50

2,07 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

LED strips installeren op je koof

Als je LED strips op je koof wilt installeren, dan is het slim om een aluminium profiel te gebruiken. Het aluminium zorgt ervoor dat het licht zich evenredig kan verspreiden en dat de LED verlichting zijn warmte kwijt kan. Daarnaast weet je met een LED strip profiel zeker dat je LED strip ook daadwerkelijk recht ligt. Je kunt de strip het beste op de rand van de koof installeren. Zo wordt er een groter vlak belicht. Let er wel op dat je in bijna alle gevallen je LED strip moet inkorten of verlengen. Gelukkig hebben we onze handige doe-het-zelf tips over hoe je dit het beste kunt doen. Op deze manier is de verlichting monteren zo gepiept en kun je genieten van prachtige koofverlichting in je woning.

Wat is een koof met licht en waar wordt het voor gebruikt?

Een koof met licht is een decoratief element dat vaak wordt gebruikt in interieurontwerp om indirecte verlichting te creëren. Het bestaat uit een holle constructie die aan het plafond of de muur wordt bevestigd en waarin verlichtingselementen zijn geïnstalleerd. Het kan worden gebruikt om sfeerverlichting te bieden of om accenten te leggen op specifieke delen van een kamer.

Welke soorten verlichting kunnen worden gebruikt in een koof met licht?

Er zijn verschillende soorten verlichting die kunnen worden gebruikt in een koof met licht, waaronder LED-strips, gloeilampen, halogeenlampen en fluorescerende lampen. LED-strips zijn populair vanwege hun energie-efficiëntie, lange levensduur en flexibiliteit bij het plaatsen in verschillende delen van de koof. Het is belangrijk om de juiste verlichting te kiezen op basis van het beoogde doel en de gewenste sfeer.

Kan een koof met licht worden aangepast aan de specifieke afmetingen van een kamer?

Ja, een koof met licht kan op maat worden gemaakt om te passen bij de afmetingen van een kamer. Een op maat gemaakte koof biedt veel meer flexibiliteit bij het ontwerp en de plaatsing van de verlichtingselementen. Het is belangrijk om de afmetingen van de kamer en de hoogte van het plafond te meten om een nauwkeurige schatting te maken van de grootte van de koof.

Wat zijn de voordelen van het installeren van een koof met licht?

Het installeren van een koof met licht biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het de algehele sfeer van een kamer verbeteren door zachte, indirecte verlichting te bieden die de ruimte niet overweldigt. Ten tweede kan het worden gebruikt om de aandacht te vestigen op specifieke kenmerken van een kamer, zoals een schilderij of een sculptuur. Ten derde kan het helpen om de verlichting van een kamer te optimaliseren, waardoor de behoefte aan extra verlichting wordt verminderd.

Is het mogelijk om een koof met licht zelf te installeren?

Het is mogelijk om een koof met licht zelf te installeren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elektrische werkzaamheden voldoen aan de lokale voorschriften en normen. Het is raadzaam om professionele hulp in te schakelen bij het ontwerp en de installatie van een koof met licht om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief wordt uitgevoerd.

TV led strips: Voordelen en installatietips

TV led strip

Verlichting achter de tv is niet alleen om nog meer te genieten van levendige kleuren op het beeld, maar ook om vermoeide ogen te voorkomen. Een led strip achter je tv voegt niet alleen een extra dimensie toe aan je kijkervaring, maar zorgt ook voor een subtiele overgang tussen het felle scherm en de (meestal donkere) omgeving.

Sommige televisies komen met hun eigen, ingebouwde ledverlichting. Maar als jouw tv dit toevallig niet heeft is een tv led strip verlichtingset de ideale manier om voor wat extra licht achter je beeldscherm te zorgen. In TV led strip set vind je een ledstrip, dimmer, adapter en alles wat je nodig hebt om de complete set te installeren. Je kan daarnaast ook losse TV led strips kopen voor als je televisie geen gangbare maat heeft en de maten te veel afwijken om de juiste lichtinval te krijgen.  

TV led strip

Waarom verlichting achter je tv?

We lieten het al vallen: ledverlichting achter je televisie zorgt voor een intensere kijkervaring. Je ogen focussen zich meer op het beeld, waardoor het lijkt alsof de kleuren van het beeld lijken te spatten. Het is daarnaast niet goed voor je ogen om je te focussen op een helder beeldscherm in een donkere omgeving. Dit zorgt voor vermoeide ogen en in het uiterste geval: hoofdpijn. Met een tv led strip kun je dit voorkomen, omdat je de overgang tussen een donkere muur en het felle scherm iets subtieler maakt. Daarnaast staat het ook gewoon gezellig: een leuk kleurtje achter je televisie. Het zorgt voor een heel andere uitstraling in je woon- of slaapkamer.

Led verlichting achter je tv maken

Het lijkt ingewikkeld: het installeren van eenled strip achter je tv. Gelukkig is de installatie relatief snel en makkelijk gedaan. De tv ledstrip maak je vast achter op je beeldscherm met dubbelzijdig plakband. Met beugels maak je de hoeken vast. Daarna plug je de stekkers in elkaar. Kortom: een kind kan de was doen. Zeker als je bedenkt dat je een ledstrip op maat kan knippen. Zo zit je ook op dat gebied, nooit verkeerd. Met de bijgeleverde hoeken, creëer je gemakkelijk op iedere plek van je strip, een hoek om het af te maken. Gelukkig zijn de meeste ledstrips al op maat gemaakt voor de meest gangbare maten televisies. Handig, als je niet zoveel zin (en durf) hebt om met een schaar aan de gang te gaan.

25,95

21,45 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

5 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

9,95

8,22 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Tips installatie ledstrip

Vergeet niet om je ledstrip te testen voor gebruik, maak de ondergrond droog en stofvrij en druk de strip goed aan op het oppervlak. Zo weet je zeker dat je verlichting goed vast zit en niet onverwachts van je televisie valt. Met ledstripprofielen zit je vrijwel altijd goed. Deze zijn onwijs handig als je de ledstrip niet op je televisie, maar liever op de muur wil pakken. Door de betere warmtegeleiding gaat je verlichting langer mee en wordt het licht op een mooie manier verspreid.

 

Verlichting achter tv

 

24 of 12 volt led verlichting voor je tv?

Qua ledstrips kun je kiezen uit 12 of 24 volt ledverlichting. Welke je nodig hebt hangt vooral af van waar je de ledstrip voor gaat gebruiken. Voor achter de televisie kies je voor een strip van 12V. Je kiest alleen voor 24V als je een langere strip, met een hoger wattage en dus ook hoger voltage nodig hebt. Denk aan een ledstrip in een koof in de woonkamer bijvoorbeeld. Dit is bij je televisie niet het geval. Of je moet een complete thuisbioscoop willen verlichten, maar dit is in het gemiddelde huishouden niet het geval.

25,95

21,45 excl. btw

21 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

9,95

8,22 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

14,95

12,36 excl. btw

3 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad

Unieke kijkervaring en sfeervolle verlichting

Led verlichting achter de televisie is niet alleen een prima alternatief voor Ambilight, maar ook nog eens een betaalbare optie voor als je toch graag verlichting achter je televisie wil. Ledstrips zijn daarnaast energiezuinig, dus je hoeft niet bang te zijn voor een torenhoge energierekening als je ze installeert. Door de gemakkelijke installatie heb je binnen een handomdraai sfeervolle, rustgevende verlichting achter je beeldscherm. Je ervaart televisie kijken op een hele andere, intense manier die ook nog eens vriendelijk is voor je ogen.

Wat zijn TV LED-strips en hoe werken ze?

TV LED-strips zijn kleine ledtrips die zijn ontworpen om achterop televisies te worden geplakt en zo de kijkervaring te verbeteren. Ze werken door middel van een USB-aansluiting en kunnen worden bediend met een afstandsbediening. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt om de sfeer van de kamer te verbeteren tijdens het tv-kijken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van TV LED-strips?

TV LED-strips bieden verschillende voordelen voor kijkers, zoals het verminderen van vermoeidheid van de ogen en het verbeteren van de kijkervaring door het creëren van een omgevingslicht dat past bij de content die wordt bekeken. Ze zijn ook energiezuinig en gemakkelijk te installeren.

Zijn TV LED-strips compatibel met alle soorten televisies?

TV LED-strips zijn ontworpen om te werken met de meeste soorten televisies, inclusief LCD, LED, plasma en OLED-tv’s. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de afmetingen van de LED-strips overeenkomen met de afmetingen van de televisie, zodat de verlichting gelijkmatig verdeeld wordt.

Hoe installeer ik TV LED-strips op mijn televisie?

TV LED-strips zijn zeer gemakkelijk te installeren. Ze worden geleverd met een zelfklevende achterkant die eenvoudig op de achterkant van de televisie kan worden geplakt. Sluit vervolgens de USB-kabel van de LED-strip aan op de USB-poort van de televisie en gebruik de afstandsbediening om de verlichting aan te passen aan uw voorkeuren.

Kan ik TV LED-strips aanpassen aan mijn eigen voorkeuren?

Ja, TV LED-strips kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren. Met behulp van de afstandsbediening kunt u de helderheid en kleurtemperatuur van de verlichting aanpassen om een omgevingslicht te creëren dat past bij uw smaak en de sfeer die u wilt creëren tijdens het tv-kijken.

Hoe bevestig je een led strip?

ledstrip e1592736254608

Bent u op zoek naar een manier om uw LED strips te monteren zonder dat ze loskomen? Met behulp van 3M lijm op de achterkant van de meeste ledstrips, kunnen ze worden geplakt op hun plaats. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent ze te gebruiken onder vochtige omstandigheden of als je scherpe bochten wilt maken met je strip!

Het monteren van LED strips is een eenvoudige klus, met behulp van 3M plakstrip. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden om problemen bij het monteren van uw LED’s te voorkomen; er zijn enkele belangrijke factoren die zorgvuldig moeten worden overwogen voordat ze worden geïnstalleerd, om te voorkomen dat er tijdens of na de installatie onverwachte problemen ontstaan.

Wij hebben alle tips en trucs op een rijtje gezet, zodat het monteren van een LED strip nog nooit zo eenvoudig is geweest.

Ledstrips bevestigen op verschillende ondergronden

De voordelen van LED strips

LED strips worden steeds populairder omwille van de vele voordelen. Het grootste voordeel is het lage stroomverbruik, waardoor uw energierekeningen lager uitvallen en u dus milieubewust blijft. Ze hebben ook een extreem lange levensduur en lichtopbrengst, zodat zowel professionals als hobbyisten hun projecten naar nieuwe hoogten kunnen brengen met deze veelzijdige producten.

Als u wilt dat ze één kleur produceren dan zijn er LED strips voor helder wit of warm licht; maar als variatie is wat u zoekt, geven blauw/rood/groen (RGB) LED’s alle kleuren! Met drie kleuren door elkaar creëert dit eindeloze creatieve mogelijkheden terwijl je maar 1 kabel hoeft te gebruiken in plaats van 3 verschillende kabels zoals voorheen! De eindeloze mogelijkheden die LED strips bieden, maken de wereld kleurrijker.

Hoeveel voeding nodig voor een LED strip?

Dat kan afhangen van het aantal meters dat u van de strips wilt gebruiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de voeding voor uw LED strip verlichting overeenkomt met zowel het aantal meters en het voltage.

De formule hiervoor; aantal meter LED strip x het vermogen

Bijvoorbeeld, als u gebruik maakt van een 24-volt licht met 12 centimeter in lengte, dan zou het 2 watt per meter vragen, maar je zal 4 watt per meter nodig hebben als er 48 centimeter in plaats van slechts 12 nodig is.

Wees echter voorzichtig dat u niet een te kleine of grote optie kiest; als u dat doet, kan dat ertoe leiden dat de LED’s na het inschakelen helemaal stoppen met werken of voortdurend oververhit raken (en dat kan gevaarlijk zijn)!

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Installatie instructies voor LED strips

Om de montage van je ledstrips makkelijker te maken, raden we je aan eerst deze stappen te volgen:

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is
 2. Test de werking van uw ledstrip vóór de installatie
 3. Meet uit hoe lang u uw ledstrip wilt hebben
 4. Verwijder de beschermfolie van beide kanten van de kleefband
 5. Knip overtollige lengte af (de lengte mag niet meer zijn dan 3 keer de ongebruikte ruimte)
 6. Plak eerst gelijkmatig aan één kant
 7. Druk stevig aan tot het klevende deel hecht
 8. Herhaal stap 6-8 met de andere helft

Om uw LED strip op een veilige manier te installeren, moet u de volgende richtlijnen volgen. Ten eerste is het van essentieel belang dat de ondergrond vlak en niet-absorberend is om te voorkomen dat er tijdens de installatie warmteschade ontstaat als gevolg van oneffen oppervlakken of poreuze materialen. Ten tweede, zorg ervoor dat er geen spleten zijn tussen de strips zodat ze niet verbranden tijdens de installatie, want dit zal een brandgevaar voor uw huis creëren! Laat ze ten slotte niet om zichzelf heen draaien, want een verkeerde aansluiting kan leiden tot stroomverlies op specifieke punten op de printplaat.

Maak gebruik van LED strip profielen

Je maakt het jezelf nog makkelijker én verlengt de levensduur van je ledstrips, als je gebruikmaakt van ledstripprofielen. Je kunt de aluminium ledstripprofielen met de klemmen op vrijwel elke soort ondergrond monteren. Vervolgens plak je de ledstrips op de profielen, waardoor je niet afhankelijk bent van een egale ondergrond. Bovendien bieden ze een betere warmtegeleiding, waardoor de ledstrips langer mee gaan, en verspreiden ze het licht op een mooiere manier.

LED strip profielen zijn de nieuwste manier om uw leven te verlichten. Ze bieden een geweldig, aanpasbaar montagesysteem dat op bijna elk oppervlak kan worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over oneffenheden of gebrek aan stabiliteit. De LED strips worden dan met gemak rechtstreeks op deze oppervlakken bevestigd en u hoeft er geen effen oppervlak voor te vinden!

LED strip profielen

Een waterdichte ledstrip bevestigen

Als u op zoek bent naar de meest innovatieve manier om uw buitenruimte te verlichten, kijk dan niet verder dan onze LED-strips. Wij bieden IP67 en IP68 waterdichte ledverlichting, waardoor deze perfect zijn voor gebruik in vochtige omstandigheden, zoals een zwembad of strand decking gebied. Er is niets frustrerender dan ledstrips die na enkele dagen weer loslaten! 

Bij aquarium– en buitenverlichting LED strips (IP 67 & 68) worden speciale montagebeugels en een tube waterbestendige siliconenlijm bijgeleverd. Omdat een zelfklevende strip alleen niet voldoende is in zeer vochtige omstandigheden, zorgt dit ervoor dat de strip goed bevestigd wordt – en ook goed blijft zitten!

Waterdichte LED strips

Een bocht maken met een ledstrip

Led strips zijn een uitstekende optie om uw kamer er levendiger uit te laten zien. Ze kunnen worden gevormd op elke manier die u wilt, wat geweldig is omdat het betekent dat er geen grenzen zijn aan welke vorm u ze wilt. Zorg er echter wel voor dat ze in een haalbare hoek of kromming gebogen zijn. U moet rekening houden met de beschikbare bochten en hoeken voordat u ze gaat buigen; niet elke bocht zal werken als gevolg van beperkingen van ruimte of vorm!

Wel mogelijk:

+ Een flauwe hoek van minimaal 90 graden
+ Een ronde bocht

Niet mogelijk:

– Een scherpe hoek van minder dan 90 graden
– Een platte buiging (in zijwaartse richting)
– Een draai om de as

Als je toch een LED strip wilt lijmen in een gebied met scherpe hoeken of platte bochten, dan is daar gelukkig een goede oplossing voor. Je kunt de ledstrip in stukken knippen en aan elk uiteinde van de delen die verbinding nodig hebben kabels solderen. Bijvoorbeeld, als je vensterbank vier uitstekende hoeken heeft van waaruit licht naar beneden moet schijnen op het oppervlak eronder – dan kun je die lengtes uitmeten en ervoor zorgen dat ze allemaal recht zijn voordat je ze op de gewenste lengte afknipt, zodat er geen overtollige kabel rondhangt.

Ook kun je hiervoor gebruikmaken van een koppelstuk, net zoals bij het verlengen van een ledstrip. Deze connectoren zijn er in verschillende maten en vormen, dus zorg ervoor dat je er een koopt die overeenkomt met jouw type LED strip voordat je verder gaat!

Koppelstukken LED strips

Waarom doet mijn ledstrip het niet?

Ledstrips van lage kwaliteit worden gemaakt met slechts één of twee lagen licht, en dit kan de strip te heet maken. Dit betekent dat niet alle leds goed werken en dat deze lampjes ook een korte levensduur hebben. Montage direct op hout vermindert ook hun levensduur, omdat ze eerder zullen doorbranden dan wanneer je ze op metalen noppen monteert – niet alleen om veiligheidsredenen, maar ook omdat warmte een probleem is in het algemeen!

Als u op zoek bent naar een langdurige, hoge kwaliteit led strip verlichting systeem dan is het het beste om te zoeken naar een die meerdere lagen van LED’s heeft. Dit zal zorgen voor een efficiënter en veiliger licht, terwijl ook het hebben van het voordeel dat ze gemonteerd op dunne platen in plaats van dikke platen of andere substraten die hun levensduur kunnen verkorten.

Waar kan ik een LED strip ophangen?

Je kunt LED strips op verschillende manieren ophangen, onder andere onder de keukenkastjes of er bovenop. Je zou hem zelfs aan een gewone elektrische kabelgoot kunnen bevestigen en aan het plafond schroeven! De mogelijkheden zijn eindeloos met deze moderne lichtbron.

Met een ledstrip op batterij hebt u geen moeilijk bereikbaar stopcontact nodig – u steekt hem gewoon in een adapter en geniet van onmiddellijke verlichting die niet heet wordt. Met zijn flexibele ontwerp is er geen limiet aan waar u uw nieuwe lichtbron kunt plaatsen. En omdat LED’s minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen, zijn ze ook nog eens milieuvriendelijker!

Kan je ook LED strips verlengen?

U kunt LED strips op verschillende manieren aan elkaar koppelen en verlengen. Normaal gesproken kunnen LED strips aan elkaar gekoppeld worden tot een bepaalde maximale lengte, maar het is mogelijk om oneindig lange LED strips te maken!

Als uw LED strips te kort zijn voor de gewenste toepassing, is het heel eenvoudig om ze met elkaar te verbinden. In ons blogartikel ‘Hoe kun je een led-strip koppelen of verlengen?’ leggen we u graag uit hoe dit precies werkt en waarom dit zo belangrijk is om de hoogste kwaliteit verlichting te garanderen.

De ledstrip laat los – wat nu?

Als de ledstrip loslaat, heeft dit in de meeste gevallen te maken met de ondergrond. Een ledstrip laat los doordat bijvoorbeeld de ondergrond niet goed schoon is. Het is daarom belangrijk om altijd goed de instructies voor de montage van ledstrips op te volgen. Je kunt de losse ledstrip opnieuw vastlijmen door de ondergrond nog een keer grondig schoon te maken en een beetje lijm toe te voegen die geschikt is voor de ondergrond.

In het assortiment van Ledstripkoning vind je alles wat je nodig hebt om je ledstrips goed te bevestigen op diverse ondergronden, zoals ledstripprofielen en koppelstukken. Neem snel een kijkje of neem contact op met de klantenservice als je nog vragen hebt over de bevestiging van ledstrips!

Wat zijn de beste oppervlakken om ledstrips aan te bevestigen?

Ledstrips kunnen op een groot aantal oppervlakken worden bevestigd, zoals glas, plastic, hout, metaal en keramiek. Om een stevige en stabiele bevestiging te garanderen, moet het oppervlak echter wel schoon en droog zijn. Vermijd oppervlakken die stoffig of vettig zijn, omdat dit de kleefkracht van de tape kan verminderen.

Hoe bevestig ik een ledstrip op een oppervlak?

Het bevestigen van een ledstrip op een oppervlak is een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Begin met het schoonmaken van het oppervlak waarop je de ledstrip wilt bevestigen en droog het goed af. Trek vervolgens de beschermfolie van de kleefband aan de achterkant van de ledstrip en druk deze stevig op het oppervlak. Gebruik een beetje extra druk om er zeker van te zijn dat de kleefband goed hecht aan het oppervlak.

Kan ik ledstrips op maat knippen en hoe doe ik dat?

Ja, het is mogelijk om ledstrips op maat te knippen. De meeste ledstrips hebben snijlijnen die aangeven waar de strip kan worden afgesneden. Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken, zoals een scherp mes of een schaar, en om de strip alleen te knippen op de aangegeven snijlijnen. Zorg ervoor dat de ledstrip is losgekoppeld van de voeding voordat je gaat knippen.

Kan ik ledstrips opnieuw gebruiken nadat ik ze heb verwijderd?

Het is niet aan te raden om ledstrips opnieuw te gebruiken nadat ze zijn verwijderd, omdat de kleefband na het verwijderen meestal niet meer zo goed hecht. Als je toch van plan bent om de ledstrip opnieuw te gebruiken, moet je nieuwe kleefband gebruiken om de strip op zijn plaats te houden.

Wat moet ik doen als mijn ledstrip niet goed blijft plakken?

Als de ledstrip niet goed blijft plakken, is de kans groot dat het oppervlak niet goed is schoongemaakt of dat het oppervlak niet geschikt is voor het gebruik van ledstrips. Reinig het oppervlak opnieuw en zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je de ledstrip opnieuw bevestigt. Als dit niet werkt, kan het zijn dat de kleefband van de ledstrip niet sterk genoeg is en dat je beter nieuwe kleefband kunt gebruiken voor een stevige bevestiging.

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips van LedstripKoning

Zo kun je een led-strip inkorten

Ledstrip inkorten en op maat knippen

Heb je een heel lange led-strip nodig om je hele keuken te verlichten of zoek je een aantal korte strips voor je trap- of parasolverlichting? Led-strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van 1 meter tot maar liefst 50 meter. Maar het is goed mogelijk dat je voor jouw tv-verlichting niet 5 meter, maar 4,5 meter nodig hebt. En voor je bedverlichting heb je dan weer 7,2 meter nodig. En natuurlijk wil je liever niet het effect van je nieuwe verlichting verstoord wordt door een een uitstekend stuk led-strip!

Een kant en klare led-strip op rol is meestal alleen verkrijgbaar in hele meters, dus voor het mooiste effect zal je zelf vaak de led-strip op maat moeten knippen. Zo weet je zeker dat deze precies past en kun je jouw verlichting netjes installeren en afwerken. Lees verder om erachter te komen hoe je verschillende soorten led-strips kunt inkorten zonder ze te beschadigen.

Ledstrip inkorten en op maat knippen

Een standaard led-strip op rol korter maken

Het is erg eenvoudig om een led-strip in te korten, maar je moet er wel goed op letten dat je op de juiste plaats knipt. Als je je led-strip bekijkt, zul je zien dat er op regelmatige afstanden een zwart lijntje met koperen markeringen aan weerskanten geplaatst is. Hier kun je de led-strip veilig met een gewone keukenschaar doorknippen. Draag hierbij altijd handschoenen om je handen te beschermen tegen eventuele scherpe randjes en knip nooit door de led-strip als deze aan staat.

Op welke afstand deze markeringen geplaatst zijn, is afhankelijk van het type led-strip, het aantal leds per meter en het voltage. In onderstaande tabel zie je een overzicht van populaire soorten led-strips en de afstand waarop deze strips te knippen zijn. Je ziet dat het meestal gaat om een afstand van 5 cm of 10 cm, maar in sommige gevallen (bijvoorbeeld bij de RGBW led-strips) is het net even wat anders:

Type led-strip

Aantal leds p/m 

Voltage 

Afstand tussen knippunten 

RGB – SMD 5050

30

12

Elke 10 cm

RGB – SMD 5050

30

24

Elke 16,7 cm

RGB – SMD 5050

60

12

Elke 5 cm

RGB – SMD 5050

60

24

Elke 10 cm

RGBW – SMD 5050

36

24

Elke 16,7 cm

RGBW – SMD 5050

72

24

Elke 8,35 cm

RGBWW – SMD 5050

60

24

Elke 10 cm

RGBWW – SMD 5050

96

24

Elke 6 cm

Warm en koud wit – SMD 3528

60

12

Elke 5 cm

Warm en koud wit – SMD 3528

60

24

Elke 10 cm

Warm en koud wit – SMD 3528

120

12

Elke 2,5 cm

Warm en koud wit – SMD 3528

120

24

Elke 5 cm

Warm Wit PRO – SMD 2216

240

24

Elke 2,5 cm

Helder Wit PRO – SMD 2216

240

24

Elke 2,5 cm

Dual White – SMD 5050

30 + 30

24

Elke 20 cm

Dual White – SMD 5050

60 + 60

24

Elke 10 cm

Aquarium led-strips

60

24

Elke 10 cm

Ook kun je elke 50 cm een zilveren laspunt zien. Ook hier kun je de led-strip inkorten. In de praktijk gaat dit dus als volgt: eerst bepaal je de lengte die je nodig hebt, vervolgens zoek je het knippunt dat het dichtst bij deze lengte ligt en hier knip je de led-strip door. Je led-strip zal zo goed blijven werken. Bovendien kun je ook het afgeknipte stuk nog gebruiken. Je moet het dan alleen even voorzien van een stekker of een koppelstuk.

43,95

36,32 excl. btw

7 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

269,95

223,10 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Kun je in een Philips Hue led-strip knippen?

Ja! Je kunt een Philips Hue led-strip op precies dezelfde manier inkorten. Het grote verschil is echter dat je de afgeknipte stukken niet meer kunt gebruiken. Er zijn ook geen connectoren verkrijgbaar om de afgeknipte stukken led-strip aan een andere Philips Hue led-strip te koppelen om deze te verlengen. Het beste koop je dus een led-strip met een lengte die zo dicht mogelijk ligt bij de lengte die je nodig hebt.

Ga je in je Philips Hue led-strip knippen? Houd er rekening mee dat hierna de garantie niet meer geldig is. Als je dit risico liever niet neemt, kun je natuurlijk ook voor een alternatieve slimme led-strip kiezen om bij je Philips Hue bridge te gebruiken. Deze is waarschijnlijk een stuk voordeliger, maar werkt net zo goed. Let er wel op dat deze compatibel is met Philips Hue. Dit staat aangegeven in de productomschrijving of op de verpakking.

Een waterdichte led-strip op maat maken

Wil je een waterdichte led-strip inkorten, bijvoorbeeld voor je buitenverlichting of aquariumverlichting? In principe kun je een waterdichte led-strip op precies dezelfde manier op maat knippen, maar hierbij is het onvermijdelijk dat je ook door de siliconen beschermlaag knipt die de chips tegen water beschermt. Hierdoor is de strip na het inkorten niet meer waterdicht, en kun je deze dus alleen nog voor toepassingen in een droge omgeving gebruiken. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Je kunt de led-strip zelf namelijk van een nieuwe siliconenlaag voorzien, waardoor deze weer waterdicht wordt.

Heb je na het inkorten van je led-strips diverse restjes over? Je kunt deze led-strips koppelen of gebruiken om een andere led-strip te verlengen. Zo hoef je niets weg te gooien en hoef je ook geen extra led-strips aan te schaffen. Dat is wel zo voordelig! Doordat led-strips zo makkelijk aan te passen zijn, zijn ze geschikt voor een veelvoud aan toepassingen en kun je ze netjes in je interieur verwerken zonder storende zichtbare randjes.

Nu je weet hoe je een led-strip kunt inkorten, kun je makkelijk bepalen welke lengte je het beste aan kunt schaffen. Bekijk snel het Ledstripkoning.nl assortiment complete sets en losse led-strips in verschillende kleuren en voor diverse toepassingen. 

Hoe kort ik mijn Ledstrip in?

Om uw Ledstrip in te korten, moet u deze op de gewenste lengte afknippen op de daarvoor bestemde knippunten. Zorg ervoor dat u de Ledstrip niet afknipt op een ander punt, omdat dit schade kan veroorzaken. Vervolgens moet u de blootgestelde soldeerpunten reinigen en de connector op de gewenste lengte bevestigen.

Kun je in een Philips Hue led-strip knippen?

Ja! Je kunt een Philips Hue led-strip op precies dezelfde manier inkorten. Het grote verschil is echter dat je de afgeknipte stukken niet meer kunt gebruiken. Er zijn ook geen connectoren verkrijgbaar om de afgeknipte stukken led-strip aan een andere Philips Hue led-strip te koppelen om deze te verlengen. Het beste koop je dus een led-strip met een lengte die zo dicht mogelijk ligt bij de lengte die je nodig hebt.

Een waterdichte led-strip op maat knippen?

Wil je een waterdichte led-strip inkorten, bijvoorbeeld voor je buitenverlichting of aquariumverlichting? In principe kun je een waterdichte led-strip op precies dezelfde manier op maat knippen, maar hierbij is het onvermijdelijk dat je ook door de siliconen beschermlaag knipt die de chips tegen water beschermt. Hierdoor is de strip na het inkorten niet meer waterdicht, en kun je deze dus alleen nog voor toepassingen in een droge omgeving gebruiken. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Je kunt de led-strip zelf namelijk van een nieuw siliconenlaag voorzien, waardoor deze weer waterdicht wordt.

Hoe bepaal ik de juiste lengte om mijn Ledstrip in te korten?

Voordat u uw Ledstrip inkort, is het belangrijk om de juiste lengte te bepalen. Meet de lengte van het oppervlak waarop u de Ledstrip wilt plaatsen en bereken vervolgens de vereiste lengte. Houd er rekening mee dat u de Ledstrip alleen op de daarvoor bestemde knippunten kunt afknippen, dus u moet de dichtstbijzijnde lengte kiezen die beschikbaar is.

Moet ik mijn Ledstrip aan beide uiteinden inkorten?

Als u alleen de ene kant van uw Ledstrip wilt inkorten, dan kunt u dat doen zonder de andere kant in te korten. Maar als u beide uiteinden van de Ledstrip wilt inkorten, moet u ervoor zorgen dat de soldeerpunten van de connector goed zijn uitgelijnd om ervoor te zorgen dat de Ledstrip correct werkt.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk te veel van mijn Ledstrip heb afgeknipt?

Als u per ongeluk te veel van uw Ledstrip hebt afgeknipt, dan kunt u het overtollige deel niet meer gebruiken en moet u een nieuwe Ledstrip aanschaffen. Het is altijd beter om voorzichtig te zijn bij het inkorten van de Ledstrip en deze in kleine stappen af te knippen, zodat u geen fouten maakt.

Is het veilig om mijn Ledstrip in te korten?

Het inkorten van de Ledstrip is over het algemeen veilig, zolang u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en de Ledstrip op de daarvoor bestemde knippunten inkort. Zorg ervoor dat de Ledstrip is losgekoppeld van de voeding voordat u deze gaat inkorten en dat u de blootgestelde soldeerpunten niet aanraakt wanneer de Ledstrip is aangesloten op de voeding. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, vraag dan hulp aan een professional om ongelukken te voorkomen.

Hoe kun je een led-strip koppelen of verlengen?

ledstrips verlengen slaapkamerverlichting

Led-strips zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken, toepassen als aquariumverlichting of zelfs als sfeerverlichting in de slaapkamer. Maar wat doe je als jouw led-strips te kort zijn voor de gewenste toepassing? Het is gelukkig erg makkelijk om led-lichtbanden te verbinden met elkaar, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een led-strip wil verlengen. We leggen je er graag meer over uit, zodat je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit verlichting.

ledstrips verlengen slaapkamerverlichting

Een led-strip verlengen: hier moet je aan denken

Standaard wordt elke led-strip geleverd met een lengte van 5 meter. Dit betekent dat de kortere lengtes die aangeboden worden delen zijn van de orginele, vijf meter lange led-strip, en langere led-lichtbanden bestaan uit strips die aan elkaar gekoppeld zijn. Dit geldt voor elke kleur led-strip, inclusief RGB en RGBW strips.

Zelf kun je ook led-strips koppelen of inkorten. Een led-strip verlengen is in feite heel gemakkelijk: je kunt twee strips simpelweg op elkaar aansluiten met een koppelstuk. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat hoe langer de complete strip is, hoe minder fel deze gaat branden. Er loopt dan namelijk niet genoeg stroom door de led-strip. Wil je een erg lange led-lichtband maken (zonder dat deze minder fel gaat branden), dan heb je extra adapters en controllers nodig. Als je een lange led-strip koopt, worden deze vaak bijgeleverd.

2,95

2,44 excl. btw

5 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

1,95

1,61 excl. btw

5 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

9,95

8,22 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

5,50

4,55 excl. btw

1 review
Op voorraad — Direct leverbaar

Maximale lengte van een witte of RGB led-strip koppelen

Wat de maximale lengte van een led-strip kan zijn zonder dat je extra adapters hoeft aan te schaffen hangt af van het type led-strip, oftewel of deze wit is of verschillende kleuren heeft (RGB led-strips), het aantal leds per meter en het voltage. Led-strips zijn namelijk verkrijgbaar met een voltage van 12 of 24 volt. In onderstaande tabel zie je hier een overzicht van:

Type led-strip

Aantal leds per meter

Voltage

Maximale lengte per adapter

RGB – SMD 5050

30

12

10 meter

RGB – SMD 5050

30

24

20 meter

RGB – SMD 5050

60

12

5 meter

RGB – SMD 5050

60

24

10 meter

RGBW – SMD 5050

36

24

20 meter

RGBW – SMD 5050

72

24

10 meter

Wit – SMD 3528

60

12

10 meter

Wit – SMD 3528

60

24

20 meter

Wit – SMD 3528

120

12

5 meter

Wit – SMD 3528

120

24

10 meter

Dual White – SMD 2835

60

24

20 meter

Dual White – SMD 2835

120

24

10 meter

Wil je dus twee RGB led-strips koppelen tot een totale lengte van 10 meter, dan heb je geen extra adapter nodig als de led-strips een voltage van 24 volt hebben of als de strips slechts 30 leds per meter hebben. Wil je twee RGB led-strips met een voltage van 12 volt en 60 leds per meter met elkaar verbinden, dan heb je wel een extra adapter nodig.

19,95

16,49 excl. btw

2 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

76,95

63,60 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

19,95

16,49 excl. btw

0 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

21,95

18,14 excl. btw

18 beoordelingen
Op voorraad — Direct leverbaar

Weet je van tevoren dat je een erg lange led-strip nodig hebt? Als je een complete set aanschaft hoef je zelf geen led-lichtbanden te verbinden en weet je zeker dat je de juiste soort en hoeveelheid adapters en controllers hebt. Vaak worden deze sets bovendien geleverd met een afstandsbediening of bediening via een dimmer of wandpaneel. Ook een waterdichte led-strip behoort tot de mogelijkheden – ideaal voor je buitenverlichting.

Je ziet dat led-strips koppelen geen lastige klus is, maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door je extra lange lichtbanden kant-en-klaar aan te schaffen. Dan weet je immers zeker dat je de juiste adapters en controllers hebt voor prachtig fel licht. Wil je meer weten over het verlengen (of juist inkorten!) van led-strips of heb je vragen over de keuze van de juiste adapters en andere accessoires? Neem dan gerust een kijkje op Ledstripkoning.nl

Hoe kan ik mijn Ledstrip verlengen?

Om uw Ledstrip te verlengen, kunt u een verlengkabel gebruiken. Het ene uiteinde van de verlengkabel sluit u aan op de bestaande Ledstrip en het andere uiteinde sluit u aan op de nieuwe Ledstrip. Zorg ervoor dat u de juiste kabel gebruikt die compatibel is met uw Ledstrip. Het is ook belangrijk om te controleren of de voeding sterk genoeg is om de extra lengte van de Ledstrip te ondersteunen.

Hoeveel Ledstrips kan ik aan elkaar verbinden?

Dit hangt af van de sterkte van de voeding en het type Ledstrip dat u gebruikt. Sommige Ledstrips hebben een beperkte lengte die u kunt verbinden, terwijl andere Ledstrips meer kunnen worden verbonden. Raadpleeg de specificaties van uw Ledstrip om te zien hoeveel Ledstrips u aan elkaar kunt verbinden. Als u meerdere Ledstrips aansluit, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie om oververhitting te voorkomen.

Hoe kan ik mijn Ledstrip veilig verlengen?

Om uw Ledstrip veilig te verlengen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste kabel gebruikt en dat de voeding sterk genoeg is om de extra lengte van de Ledstrip te ondersteunen. Zorg ervoor dat u de verbindingskabels stevig aansluit en dat er geen losse draden zijn die kortsluiting kunnen veroorzaken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de Ledstrip niet oververhit raakt, dus zorg voor voldoende ventilatie.

Kan ik verschillende soorten Ledstrips aan elkaar verbinden?

Het wordt niet aanbevolen om verschillende soorten Ledstrips aan elkaar te verbinden, omdat dit kan leiden tot ongelijke helderheid, kleur of kleurtemperatuur. Het is het beste om dezelfde soort Ledstrips te gebruiken om een uniforme uitstraling te behouden.

Hoe kan ik de juiste verlengkabel kiezen?

Om de juiste verlengkabel te kiezen, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel is met uw Ledstrip. Controleer de specificaties van uw Ledstrip om te zien welke verlengkabel u nodig heeft. Het is ook belangrijk om de lengte van de verlengkabel te overwegen, zodat u de juiste lengte krijgt die u nodig heeft om uw Ledstrip te verlengen.