RGB LED strips
RGB Pro: LED strips
COB LED strips
RGB overig
RGB accessoires
RGB Pro: LED strips
COB LED strips
RGB accessoires
Pro: RGB+W LED strips
RGB+W overig
RGB+W accessoires
RGB+WW overig
RGB+WW accessoires
Warm wit Pro: LED strips
COB LED strips
Warm wit overig
Warm wit accessoires
Dual white accessoires
Helder wit Pro: LED strips
COB LED strips
Helder wit accessoires
Koud wit accessoires
COB: RGB LED strips
COB: Warm wit LED strips
COB: Helder wit LED strips
COB accessoires
Overige Neon LED strips
Slimme buitenverlichting
Slimme verlichting met bediening
Dreamcolor WS2811 LED strips
Zigbee LED verlichting (Hue compatible)
Gekleurde LED strips
In het huishouden wil je natuurlijk geld besparen waar dat mogelijk is. Je kunt hiervoor kijken naar de energiezuinigheid van verschillende apparaten, zo ook de verlichting in jouw woning. Zo kun je bijvoorbeeld ledstrips in jouw woning verwerken, maar hoe energiezuinig zijn deze lampen eigenlijk? We vertellen je hieronder meer over de energiezuinigheid van ledstrips.
Natuurlijk gebruikt iedere lamp energie. Toch verschilt het per lamp hoeveel energie ze daadwerkelijk gebruiken. Als je graag een energiezuinige lamp wil, is het goed om te kiezen voor ledlampen. Ledlampen zijn namelijk een stuk energiezuiniger en duurzamer dan bijvoorbeeld een spaarlamp. Je kunt een ledlamp aanschaffen, maar natuurlijk ook een ledstrip. Een ledstrip is een strip dat gevuld is met allemaal kleine ledlampjes, zodat je een lang onderdeel kunt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een plankje aan de muur. Hoeveel stroom verbruiken ledstrips eigenlijk?
Zoals net al werd aangegeven, is ledverlichting behoorlijk zuinig. Ledstrips zijn ook erg zuinig: ze verbruiken minder dan ‘gewone’ verlichting. Toch hangt het energieverbruik af van in hoeverre je de ledstrip gebruikt. Gedimd verbruikt een ledstrip namelijk minder dan wanneer je de lampjes volop aan zet. Bovendien verschilt het ook nog of de ledstrips kleuren bevatten. Ook kan het energieverbruik verschillen per ledstrip en per merk. Kijk dus, voordat je ledstrips aanschaft, naar het energieverbruik. Door hierop te vergelijken, kun je besparen op je energierekening. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.
Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer manieren om te kunnen besparen op energie. We zetten hieronder een aantal manieren voor je op een rij.
Zorg er bijvoorbeeld voor dat je energie afsluit bij een aanbieder die lage tarieven hanteert. Zo betaal je immers nooit te veel. Dit kun je doen door te vergelijken en te letten op de tarieven voor gas en energie. Energie afsluiten is namelijk een belangrijk onderdeel om te regelen binnen het huishouden. Kijk bij het afsluiten van energie ook naar jouw verbruik: zo kun je een goede inschatting maken hoeveel je per maand moet betalen aan premie aan de leverancier. Bovendien kun je ook zo eenvoudiger vergelijken. Kijk ook naar de voorwaarden, de vaste tarieven, de kleine lettertjes en of het gaat om een vast of variabel contract. Vervolgens kun je stroom aanvragen.
Ook is het goed om te kijken naar de andere apparaten in jouw woning. Als je al jouw verlichting hebt aangepast naar ledverlichting, is dat al een duurzame en verstandige keuze. Daarnaast kun je ook aandacht besteden aan de huishoudelijke apparaten, zoals de koelkast, de vaatwasser en de stofzuiger. Al deze apparaten verbruiken stroom, maar je hebt het wel nodig. Wel kun je kiezen voor een energiezuinig apparaat. Dit kun je vaak zien aan het energielabel dat aan een apparaat is gekoppeld.
Zorg er ook voor dat je de apparaten in jouw woning niet te lang aan laat staan. Natuurlijk moet de koelkast en de diepvries continu aan staan, maar dit geldt niet voor ieder apparaat. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser: probeer een wasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen, zodat je misschien aan het einde van de week een wasbeurt kan overslaan en zo energie kan besparen.
Ook is het belangrijk om sluipverbruik te voorkomen. Sluipverbruik is bijvoorbeeld het lampje dat nog blijft branden van een apparaat. Sluipverbruik kost natuurlijk ook stroom en dus ook geld. Je kunt dit sluipverbruik voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een stekkerdoos die je aan en uit kunt schakelen. Door deze uit te schakelen, schakel je ook automatisch de apparaten uit die hieraan verbonden zitten. Zo weet je zeker dat de apparaten uit staan en geen energie verbruiken.