Welke LED lampen geven het meeste licht?

« Terug naar: Lumen naar Watt

Als je op zoek bent naar LED lampen die het meeste licht geven, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Niet alle LED lampen zijn namelijk even krachtig. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van LED lampen die het meeste licht geven.

Lumen in plaats van Watt

Waar je vroeger keek naar het aantal Watt om te bepalen hoeveel licht een lamp geeft, wordt tegenwoordig vooral gekeken naar het aantal Lumen. Lumen is de eenheid van lichtstroom en geeft aan hoeveel licht een lamp daadwerkelijk produceert. Het aantal Watt zegt iets over het energieverbruik van een lamp, maar niet over de lichtopbrengst. LED lampen zijn over het algemeen een stuk energiezuiniger dan traditionele gloeilampen, dus het aantal Watt zegt niet zoveel over de hoeveelheid licht die een LED lamp produceert.

De juiste lichtkleur

Naast het aantal Lumen is ook de lichtkleur van belang. LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, die worden uitgedrukt in Kelvin (K). Lampen met een lage Kelvin-waarde hebben een warme, gele kleur, terwijl lampen met een hoge Kelvin-waarde juist een koude, blauwe kleur hebben. Voor de meeste toepassingen wordt een lichtkleur tussen de 2700K en 3000K aanbevolen. Dit geeft een warm en sfeervol licht dat vergelijkbaar is met dat van een traditionele gloeilamp.

Dimbaarheid

Wil je de LED lampen kunnen dimmen? Dan is het belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf van de lampen. Niet alle LED lampen zijn namelijk dimbaar. Als je specifiek op zoek bent naar dimbare LED lampen, let hier dan goed op bij de aanschaf.

Verschillende soorten LED lampen

Er zijn verschillende soorten LED lampen verkrijgbaar die elk hun eigen lichtopbrengst hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld LED spots, LED strips en LED panelen. Ook binnen deze categorieën zijn er verschillende varianten verkrijgbaar met uiteenlopende lichtopbrengsten en lichtkleuren. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de specificaties van de LED lampen die je op het oog hebt.

Onze aanbeveling

Als je op zoek bent naar sfeervolle verlichting, dan zijn LED strips een goede optie. Deze strips bestaan uit meerdere LED lampjes die achter elkaar zijn geplaatst en kunnen eenvoudig worden bevestigd aan verschillende oppervlakken. LED strips zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen vaak worden gedimd, waardoor je de juiste sfeer kunt creëren in elke ruimte. Let bij de aanschaf van LED strips wel goed op de lengte en het aantal Lumen om ervoor te zorgen dat je de juiste strips kiest voor jouw situatie. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de LED strips kunnen worden bediend via een app of afstandsbediening, zodat je ze eenvoudig kunt aanpassen naar jouw wensen.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips