Lumen naar watt omrekenen

« Terug naar: Lumen naar Watt

Lumen en watt zijn termen die vaak worden gebruikt bij het kiezen van verlichting voor uw huis of kantoor. Het is belangrijk om te weten wat deze termen betekenen en hoe u ze kunt omrekenen om de juiste verlichting te kiezen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u lumen naar watt kunt omrekenen.

Hoe bereken je lumen naar watt?

Nu u begrijpt wat lumen zijn, vraagt u zich misschien af hoe u deze kunt omrekenen naar watt. Gelukkig is er een eenvoudige formule die u kunt gebruiken om lumen naar watt om te rekenen:

Wattage = lumen / efficiëntie

De efficiëntie verwijst naar de hoeveelheid licht die een lamp produceert per wattage aan stroomverbruik. De efficiëntie van een lamp wordt gemeten in lumen per watt (lm/W). Hoe hoger het aantal lm/W, hoe efficiënter de lamp.

Voorbeeldberekeningen

Stel dat u een lamp heeft met een lichtopbrengst van 800 lumen en een efficiëntie van 60 lm/W. Om het wattage van deze lamp te berekenen, gebruikt u de formule:

Wattage = 800 / 60 = 13,3 watt

Dit betekent dat de lamp een wattage van 13,3 nodig heeft om een lichtopbrengst van 800 lumen te produceren.

Het belang van efficiëntie

Efficiëntie is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van verlichting. Hoe efficiënter de lamp, hoe minder energie deze verbruikt en hoe meer geld u kunt besparen op uw energierekening. Bovendien hebben efficiënte lampen een langere levensduur en hoeven ze minder vaak te worden vervangen, wat u nog meer geld bespaart op de lange termijn.

Hoe efficiëntie te verbeteren

Er zijn verschillende manieren om de efficiëntie van uw verlichting te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor LED-lampen, die over het algemeen veel efficiënter zijn dan traditionele gloei- of halogeenlampen. U kunt ook kiezen voor lampen met een hogere efficiëntie, die meer lumen per watt produceren.

De voordelen van efficiënte verlichting

Het kiezen van efficiënte verlichting heeft vele voordelen. Niet alleen bespaart u geld op uw energierekening, maar u draagt ook bij aan een beter milieu door minder energie te verbruiken. Bovendien hebben efficiënte lampen een langere levensduur en hoeven ze minder vaak te worden vervangen, waardoor u tijd en geld bespaart op de lange termijn.

Tips voor het omrekenen van lumen naar watt

Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het omrekenen van lumen naar watt:

  • Zorg ervoor dat u de efficiëntie van uw lamp kent voordat u begint met berekenen.
  • Gebruik de formule Wattage = lumen / efficiëntie om het wattage te berekenen.
  • Controleer altijd of uw berekeningen correct zijn voordat u een aankoop doet.
  • Houd rekening met de toepassing van de lamp bij het kiezen van de efficiëntie. Bijvoorbeeld, als u een lamp nodig heeft voor accentverlichting, kunt u kiezen voor een hogere efficiëntie voor een helderder licht.
  • Kies lampen met een hogere efficiëntie om energie en geld te besparen op de lange termijn.

RGB led strips met afstandsbediening

Multicolor

RGB+W led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm wit

RGB+WW led strips met afstandsbediening

Multicolor + warm / koud wit

Warm wit led strips met afstandsbediening

2700 Kelvin

Ruim assortiment LED strips

Bekijk snel het assortiment LED strips